hirdetés
"Rengeteg időnk volt a bébivel, nem sietett senki megmérni" – 7 nő beszél arról, milyen otthon szülni
„Ma is elérzékenyülök, amikor újra átélem.”
fotók: Pixabay, Unsplash - szmo.hu
2018. április 10.


hirdetés

Nemcsak itthon divat az otthonszülés, külföldön is sokan választják. Az amerikai Cosmo most ilyen anyákkal interjúzott, s mindannyian csodálatos élményekről számolnak be.

1.

„Fontos volt, hogy jó szülésznőket válasszak, ha ugyanis orvosi beavatkozásra lenne szükség, ők azonnal észrevennék a problémát. Attól egy pillanatra sem tartottam, hogy nem kórházban vagyok. Sőt, az otthoni szülést biztonságosabbnak éreztem, mert a saját teremben lehettem egy kevés emberrel, akik mellett komfortosan éreztem magam. Volt egy orvosom is a kórházban, aki közbeléphetett volna sürgős esetben. Mindkét otthoni szülésem fantasztikus volt és mind magamat, mind a nőket teljesen új megvilágításba helyezte.”

- Tanna, 32

2.

„A szülésem hosszú volt – 37 órás. Az összehúzódások az elején teljesen kezelhetőek voltak, ezért a férjemmel sokat mozogtunk a nap során, például sétáltunk, amíg komolyabbá nem váltak. Van egy sajátos varázsa annak, ha az ember a saját otthonában éli át a folyamatot – én minden alkalommal elérzékenyülök, amikor újra átélem.”

- Kara, 35

3.

„Egy héttel túlhordtam a babát, ezért elmentem a nőgyógyászomhoz. Kiderült, hogy nyolc centiméterre kitágultam, és azt mondták, menjek le a szülészetre. ’Nem – közöltem -, otthon fogok szülni.’ Egy óra autóút után a szülésznőm is éppen odaért hozzánk. A férjem közben megtöltötte a medencét. Megharaptam a dúlámat, párat nyomtam és hirtelen ott volt egy bébi a vízben. Sajnos a szülés után kiderült, hogy magas lett volna a kockázat, lévén sok egészségügyi problémám van, ezért ma már a kórházi szülésre szavaznék, a lehető legkevesebb közbeavatkozással.”

- Kathy, 31

4.

„Nekem sokat segített, hogy tapasztalt szülésznőm volt, aki sok felszereléssel érkezett. Nagyon támogató volt, minden kérdésemre válaszolt. Az egyetlen kérése az volt, hogy legyen harminc percen belül elérhető kórház a közelben, mi pedig szerencsére negyedórára lakunk egytől. Ma már úgy vagyunk vele, hogy nem tudjuk eladni a házunkat, mert olyan különleges esemény helyszíne volt.”

— Denise, 35

3

5.

"Az otthonszülés legjobb része az volt, hogy az összes barátom és családtagom mennyi mindent megtett értünk. Máig emlékszem azokra az ételekre, amiket a szomszédok hoztak nekem.”

— Emily, 36

6.

"A bábám fantasztikusan fenntartotta a nyugodt erőteret körülöttem. Azért is volt jó, hogy nem kórházban szültem, mert azonnal rengeteg időnk volt a bébivel, nem sietett senki megmérni, satöbbi. A legjobb része az volt, hogy a babával összebújtunk a saját ágyunkban”

– Ali, 33

7.

„Szülés után a saját fürdőszobámban zuhanyoztam le és nagyon hálás voltam érte. Ma már máshol lakunk, de gyakran elautózunk arrafelé és rálátunk a nappali-ablakra, ahol mindez történt. Máig hallom a család és barátok lelkes kiabálását, akik az ablak alatt üdvözöltek.”

— Ronnie, 35


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Ettől néznek ki olyan jól a celebek - filléres szépségtitkaikat osztották meg
Van, aki a teafaolajra esküszik, más az organikus ételekre.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 19.A Mirror oldalán jelent meg a hiánypótló olvasmány a hírességek szépségtitkairól, amiben főképp olyan trükköket szedtek egy csokorba, amik nem kerülnek egy vagyonba. Kiderül belőle, mitől néznek ki ennyire jól az ismert celebek, úgyhogy nem is húzzuk az időt hosszas bevezetéssel, jöjjön a lista!

Jodie Comer színésznő az edzésben hisz és bizony neki is ugyanaz a prblémája vele, ami nekünk:

„Minél inkább próbálok megfosztani magam dolgoktól, annál nyomorultabbul érzem magam. Szerintem az edzés a legjobb és leggyorsabb módja a hangulat és az önbizalom növelésének. A legnehezebb a része, hogy elinduljak, de ha egyszer ott vagyok, nagyon örülök, hogy elmentem" - mondja a sztár.

Joan Collins, 85-es képernyő-legenda azt mondja: sosem szárítja meg a haját.

"Ez a legrosszabb dolog, amit tehetsz" - mondja. "Nagyon vékony szálú hajam van, és ha nem viselek parókát, hagyom, hogy természetesen megszáradjon egy pár csavaróval, majd óvatosan kifésülöm" - árulta el a híresség.

Jennifer Aniston színésznő, 50, soha nem hagyja ki a fényvédőt.

"Olyan mániákus vagyok, mint egy őrült.

Az autómban van, a medencénél van, a konyhában van, a fürdőszobában van, mindenhol" - mondja Aniston.

Halle Berry egy szóban összefoglalja a titkát: kardiózás. Az 52 éves híresség ugrál, térdemeléseket csinál, sprintel és azt mondja: nagyon jól érzi magát tőle.

A királyi anyuka, Meghan Markle soha nem utazik a teafaolaj nélkül.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
„Neked is annyi időd volt, mint nekem” – 10 gyakori panasz az anyukáktól
Nem egy reprezentatív felmérés, hanem sok-sok beszélgetés alapján született a lista és természetesen, ahány anya létezik, annyiféle panaszuk lehet.
Laskai Nelli írása a Negyven múltam... és élvezem blogon, Fotók: Pexels, Pixabay - szmo.hu
2019. május 19.Azon embereket várjuk ide és az Instagramra, akik közelednek a negyven felé, vagy épp már elhagyták azt. Ahogy a Szex és New York-ban hallottuk: A negyven az új harminc. Bármit is jelentsen ez. Mármint a kor csak egy szám, a napunk meg olyan, amilyenné tesszük.

Sok emberrel beszélgetek ahhoz, hogy legyen egy kis rálátásom a családok egy részének működéséhez. Persze, lehetne mondani, hogy ebből ne vonjunk le általános következtetést, azonban mégis azt látom, hogy eléggé hasonlóak azok a meglátások, elvárások, melyek az anyák működésére vonatkoznak egy családban.

Beszélgetek anyákkal. Jellemzően a 38-55 –ös korosztályba tartozóakkal. Látom, hogy mitől és mennyire szenvednek, sőt, őszinte leszek, olykor a saját bőrömön is tapasztalom a családanya szerepkör súlyát, és nehézségeit.

Mielőtt a többi anyuka, aki nincs velem egy véleményen, megkövezne, szeretném leszögezni azt is, hogy számtalan öröm, nevetés és hálaérzés forrása a család, a szülőség. Nem vitatom ezt el. De ne csináljunk úgy, mintha ez csak móka és kacagás lenne, mert azt üzenjük ezzel az életfeladatukkal nehezebben küzdő anyáknak, hogy a hiba az ő készülékükben van.

Ez így volt, így lesz, és ebbe törődjenek bele, akár az egészségük árán is.

A tisztánlátás érdekében összeállítottam azt a tízes listát, amelyet az anyáktól leggyakrabban hallottam:

1.

A családban nem tesznek szívességet nekem. Értem ez alatt, hogy ha otthagyom az asztalon a poharamat, senki nem fogja betenni a mosogatóba. Ha a kiesik a fogkefém a pohárból, senki nem fogja a helyére rakni, míg a férj és a gyerekek után én ezt automatikusan megteszem.

2.

Azt hiszik, csak mert nő vagyok, a házimunka, a mosás, vasalás, a takarítás a hobbim, az én feladatom, az életem célja. Éppen ezért már annak is hálásnak kellene lennem, ha „segítenek” ebben-abban. Miközben a család működésének technikai részének megoldása, fenntartása mindenkit érint. Egyenlő felelősséggel.

3.

Ha én megyek el a munkatársnőimmel bulizni, akkor óránként pittyeg a telefon, hogy mit hol talál, melyik pizsamát adja rá a gyerekre, és mikor jövök haza. Ha én írok neki, míg foci után sörözni megy, még csak észre sem veszi a telefon jelzését.

4.

Ha valamit nem talál a férjem, akkor automatikusan engem hibáztat, hogy elpakoltam onnan, ahol utoljára hagyta.

5.

Az öregedésem, a súlyom gyakori téma … bezzeg a kis kollegina milyen feszes bőrű, és vékony.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Tartsd a fiókban a bankkártyád! – mától Apple készülékeddel is fizethetsz
Az OTP Bank a Mastercarddal együttműködésben a mai naptól elérhetővé tette az Apple Pay-t, azaz mostantól Apple-felhasználók is gyorsan, biztonságosan, egyetlen érintéssel fizethetnek mobiljukkal.
Szponzorált tartalom (X) Képek: Mervai Márk - szmo.hu
2019. május 21.Mára már egyre több eszközt kiválthatsz pusztán a mobilod segítségével és már a pénztárcád, sőt a bankkártyád is „elfér” a telefonodon. Az OTP Bank már korábban elérhetővé tette az érintéses mobilfizetést ügyfelei számára, mától pedig a Mastercarddal együttműködésben

Magyarországon elsőként, Apple eszközökön, azaz iPhone-on, Apple Watch-on is használható az érintéses mobilfizetés, az Apple Pay.

Ezzel a szolgáltatással minden olyan helyen fizethetsz, ahol elérhető az érintéses fizetési szolgáltatás, vagy feltüntették az Apple Pay logót.

Az Apple Pay-t egyszerű beállítani: az OTP Bank által kibocsátott Mastercard és Maestro betéti- és hitelkártyák néhány lépésben digitalizálhatók az OTP SmartBank vagy a Simple by OTP appokon keresztül, vagy akár közvetlenül az Apple Wallet alkalmazásban. Természetesen az ügyfelek a digitalizált kártyákkal végzett tranzakciók esetében is élvezhetik a kártyájukhoz korábban járó előnyöket.

Fontos mérföldkő

„Az OTP Bank vezető szerepet tölt be a digitális és mobilfizetési megoldások terén. A mai nap pedig egy újabb fontos mérföldkő a hazai mobilfizetés és a bank történetében. Az OTP Bank a Mastercarddal közösen, elsőként tette elérhetővé az ügyfelek számára az Apple Pay szolgáltatást Magyarországon. Büszkék vagyunk arra, hogy fejlesztéseinkkel hozzájárulhatunk a gyors, kényelmes és biztonságos érintéses mobilfizetés elterjedéséhez” - nyilatkozta Csányi Péter, az OTP Bank ügyvezető igazgatója.

Gyors és biztonságos is

A mobilfizetés két pillanat alatt megvan és nemcsak gyors, hanem biztonságos is, hiszen a személyes adatok védelme az Apple Pay működésének alapját képezi. Fizetéskor a kártyaadatokat sem a mobileszköz, sem az Apple szervere nem tárolja. Ehelyett egy egyedi azonosítót (Device Account Number) rendel hozzá a szoftver a tranzakcióhoz, és titkosítva ezt tárolja a készülék biztonsági moduljában (Secure Element). Minden tranzakcióhoz egyedi, alkalmanként változó biztonsági kód tartozik.

Az Apple Pay-jel az OTP Bank ügyfelei a mai naptól egyszerűen fizethetnek iPhone-juk, vagy Apple Watch-uk segítségével bármely érintéses fizetésre alkalmas POS terminálnál.

Ráadásul nemcsak a kasszáknál, hanem online, az Apple Pay-t elfogadó applikációk, vagy a Safari böngészőben megnyitott webshopok felületén is fizethetnek. A szolgáltatás leegyszerűsíti az online vásárlás folyamatát, nem kell kézzel kitölteni a kártyaadatokat és egyszerűbb megadni a szállítási és számlázási információkat is. Minden tranzakció egyszerűen, a Touch ID, a Face ID, vagy a jelkód segítségével végezhető el.

Az Apple Pay szolgáltatásról itt olvashatsz bővebben.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.
KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x