Rendőrök szállták meg az ötödik leggazdagabb magyar házát
A Bige Holding Kft. gyára után most a lakását is vizsgálják Bige Lászlónak.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. november 17.


Folytatódik Bige László és cégeinek vizsgálata. Pénteken este a milliárdos nyíregyházi házát is megszállták a rendőrök. Szemtanúk szerint a sóstói villánál több tucat rendőrt láttak - írta a Napi.hu.

Azt még nem tudni, hogy mit keresnek a lakásban, és arról sincs információ, hogy köze van-e az akciónak az előző napi szolnoki vizsgálódásokhoz.

A vállalkozó műtrágya gyárát csütörtökön vizsgálták át Szolnokon. Bige eközben épp Budapesten, a Bálnában tartott előadást a Fiatal Vállalkozók Hete című rendezvényen.

A Bige Holding Kft. pénteken egy közleményt adott ki, amelyben azt írták, hogy a termelés zavartalanul folytatódik az üzemben, annak ellenére, hogy két napon át megszállta őket a rendőrség. Szerintük "indokolatlan nagyszámú" - 250-300 - emberrel jelent meg a hatóság, ahol a hulladékgazdálkodás rendjének - veszélyes hulladék elhelyezésével elkövetett - megsértése gyanúja miatt vizsgálódtak. A cég szerint "a társaság továbbra is törvényesen működik, a szabályokat, előírásokat maximálisan betartva". A gyárnál 60-70 rendőrautó, tűzoltóautó, mentőautó és egyéb hatósági jármű vonult fel, sátrakat építettek, drónokat bocsátottak fel, szemlebizottságokat állítottak fel - írta az MTI. A vezetőség szerint az ügyet akár egyetlen telefonhívással is tisztázni lehetett volna.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal péntek délután az MTI érdeklődésére azt közölte, hogy a Bige Holding Kft.-vel szemben az elmúlt években környezetvédelmi bírságot nem róttak ki. Az Országos Rendőr-főkapitányság csütörtöki tájékoztatása szerint az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése és más bűncselekmény gyanúja miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen. A miabonyunk.hu hírportál értesülései szerint valaki feljelentette az üzemet környezetszennyezés miatt.

A Bige Holding Kft. tulajdonosa Bige László. A Napi.hu által kiadott A 100 leggazdagabb 2018-as listáján az 5. helyen állt, vagyonát 220 milliárd forintra becsülték.

Címlapfotó forrása: YouTube


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x