hirdetés
renike-csodacsoport.jpg

Renáta 20 hónap alatt 73 kemoterápiás és 30 sugárkezelést kapott – neki gyűjt a CsodaCsoport

A kislány anyukája 1 millió forint összegyűjtésére kérte a csoportot egy olyan autó vásárlásához, amivel biztonságosan lehetne őt szállítani. A csoport viszont inkább egy drágább, új autó mellett döntött.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. február 20.


hirdetés

Magyarország legnagyobb jótékonysági aukciós közösségében, a 90 ezer fős CsodaCsoportban a szeretet és gondoskodás hatványozódik, így lesz a kevésből sok, és sok kicsiből egy egész. Nimród, a 4 éves beteg kisfiú kladnói Ulzibat-műtétjéhez pár nap alatt összegyűlt a szükséges 3,5 millió forint. A következő kampány most Renikéért és immunrendszerének védelméért indult.

Tulipán Renátát 2 évvel ezelőtt, 9 évesen agydaganattal ugyan sikeresen megműtötték, de a műtét után medulloblasztomát találtak nála, ezért egy végtelennek tűnő kemoterápia következett. Ez a kicsi lány 20 hónap alatt összesen 73 kemót és 30 sugárkezelést kapott.

Emiatt azonban teljesen leépült az immunrendszere. Bármilyen kórokozó fokozott veszélyt jelentene legyengült szervezete számára, így különleges védelmet és egyéni szállítást igényel. Reni anyukája 1 millió forint összegyűjtésére kérte a csoportot egy olyan autó vásárlásához, amely biztosítja Reni biztonságos szállításához a megfelelő körülményeket.

A CsodaCsalád azonban sajátjaként gondoskodik minden támogatott gyermekről, ezért a kitűzött célt kissé megváltoztatta, egy drágább, új autó megvásárlása mellett döntött, hogy Reni számára még kevesebb kockázatot jelentsen ez a fajta szállítási mód. Így a gyűjtés célösszege most 3,5 millió forint.

Tasi Nikolett, a CsodaCsoport egyik alapítója elmondta: „Számunkra is lenyűgöző, mennyire adakozóak és felelősségvállalóak a tagjaink. Alig tettük ki a felhívásunkat az oldalra az 1 millió forintos gyűjtésről, sorra szóltak hozzá a csoporttagok, együtt továbbgondolva az édesanya szerény kérését, és javasolták inkább egy új autó árának összegyűjtését, Reni egészsége érdekében. A rengeteg befektetett munka a CsodaCsoportban nem veszik el, itt lüktet a csoport ereiben, és gyűjtésről gyűjtésre megtapasztaljuk, szeretet(t)-közösségünk figyel, ápol, törődik. A gyermekek pedig gyógyulnak. Számunkra ez már maga a csoda.”

hirdetés
Így segíthetsz Reninek banki átutalással vagy befizetéssel:

Kosztyu Ádám Emlékére Alapítvány elkülönített számlájára

Bankszámlaszám: 11734138-20017125 (OTP Bank)

IBAN: HU12 1173 4138 2001 7125 0000 0000 SWIFT/BIC: OTPVHUHB

Közlemény : CIVIL LICIThirdetés
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
zacher-gabor-koronavirus-maradj-otthon.jpg

Zacher Gábor azt üzente: ennél még súlyosabb is lehet a helyzet

Még mindig lát ugyanis az utcán flangálókat és bandázó fiatalokat. Pedig most mindenkinek otthon kellene maradnia. „Nagyon kemény lesz, de együtt megoldhatjuk.”
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. április 02.


hirdetés

Dr. Zacher Gábor szerint csak rajtunk múlik, hogy elkerüljük-e a nagy problémát most, a koronavírus-járvány idején, de ehhez mindenkinek komolyan kell vennie az otthonmaradást.

Egy mentőautóból üzent legutóbbi Facebook-videójában.

"Még mindig nem veszik elég komolyan az emberek ezt a dolgot. Látni kint utcán flangálókat, fiatalokat, akik bandáznak, pedig higgyék el, tényleg izolálni kellene saját magunkat"

- mondta.

"Mert ami most van, az egyelőre még a történet kezdete. Lesz ennél sokkal, sokkal súlyosabb is a helyzet."

hirdetés

Ezt nem rémisztgetésből mondja, hanem a hírek erről szólnak. Azt kéri, mindenki figyeljen a szakemberekre, és fogadja meg a tanácsaikat, és maradjon otthon.

"Nagyon kemény lesz, de együtt megoldhatjuk."

Security Check Required

null


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
people-2557511_1920-1000x666.jpg

Azt füllentette kislányának, hogy Afrikában van, pedig igazából a lakókocsijában volt karanténban

A walesi kutató nem akarta felzaklatni 4 éves kislányát.
Kép, Illusztráció (Pixabay) - szmo.hu
2020. április 01.


hirdetés

Etiópiából tért haza a walesi professzor, ám mivel a koronavírus enyhe tüneteit fedezte fel magán, a kert végében álló lakókocsijában barikádozta el magát 14 napra, miközben kislánya azt hitte, hogy Afrikában van - írta meg a NorthWalesLive-ra hivatkozva a Mirror.

Julian Bayliss kutatóként és professzorként dolgozik az Észak-Walesben található Wrexhamben, ám a munkájából adódóan rengeteget utazik: a koronavírus járvány kirobbanásakor is Etiópiában tartózkodott. A hazaúton azonban érezte, hogy kicsit rosszul van, és a koronavírus enyhe tüneteit fedezte fel magán.

Ekkor úgy döntött, hogy házi karanténba vonul 14 napra, ám nem az otthonában, hanem a kert végében álló lakókocsiban fogja átvészelni az időszakot.

Bayliss azonban úgy vélte, hogy 4 éves kislánya, Poppy nem tudná még felfogni a helyzet súlyosságát, nehezen értené meg, hogy miért nem mehet oda az apjához.

Épp emiatt azt mondta a kislánynak, hogy még Afrikában van, miközben 300 méterrel odébb feküdt az autóban.

hirdetés

A férfi még beszélt is Skype-on a kislányával, úgy téve, mintha Afrikából telefonálna. Bayliss családjának többi tagja természetesen tudott a dologról,

édesanyja például minden nap ételt vitt neki, amit tisztes távolságban otthagyott a lakókocsi közelében, hogy a férfi megtalálja.

Elmondása alapján a lakókocsiban megvolt mindene, amire csak szüksége volt, kivéve persze a családját. Múlt csütörtökön azonban letelt a 14 nap, és a férfi újra családjával lehetett. A nagy találkozást videóra is vették, Poppy rendkívül örült édesapjának. Bayliss szerint kislánya így sem igazán fogta fel, hogy édesapja hol volt, épp ezért tartja jó döntésnek, hogy nem mondták el neki az igazat.

hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
people-1394377_1920-1000x666.jpg

A határon találkozik és kávézik mindennap az idős szerelmespár

A 89 éves Karstent és a 85 éves Ingét nem akadályozza meg holmi koronavírus abban, hogy - a szabályokat szigorúan betartva - találkozzanak minden nap.
Kép: Illusztráció (Pixabay) - szmo.hu
2020. március 31.


hirdetés

A koronavírus-járvány, illetve az azt övező korlátozások sok párt szétszakítottak, így járt ezzel a 89 éves német úr, Karsten Tüchsen Hansen és barátnője, a 85 éves Inga Rasmussen is. A nő a dániai Gallehusban lakik, míg a férfi németországi Süderlügumban, nagyjából 10 kilométerre egymástól. Az idős pár két éve van együtt, azóta minden nap találkoznak, és szigorú intézkedések ide vagy oda, ezzel a szokásukkal továbbra sem szakítottak - írja a Deutsche Wellére hivatkozva a Daily Mail.

Igaz, mindennapi randevúik jelentősen átalakultak: betartják a legalább másfél méteres távolságot, és a határt sem lépik át.

A pár a határmenti Aventoft falucska szélén találkozik mindennap, ahol betontömbökkel van eltorlaszolva a határ.

Ide ül ki minden nap a két szerelmes: ki-ki a saját országának oldalán, a betontömtökre pedig kipakolnak mindent, amit hoztak magukkal: kávét, süteményt, kekszet, sőt, néha még a Geele Köm is előkerül, ami helyi alkoholkülönlegesség.

"Szomorú ez a helyzet, de nem nagyon tudunk vele mit csinálni" - mondta az asszony a Deutsche Wellének, ahogy azt is, hogy már nagyon várja a járvány végét, hiszen nagyon szeretnék már megölelni egymást.

hirdetés

Karsten és Inga összetartásának a csodájára járnak a helyiek is, az egyik közeli falu, Tonder polgármestere, Henrik Frendsen akkor látta meg a sajátos pikniket, amikor arra biciklizett. Így ismerte meg Karstenék történetét, amelyet aztán Facebookra is posztolt.

"Félúton találkoznak, a lezárt határnál. Legyünk együtt ezekben a nehéz időkben, és találjuk meg együtt a megoldást."

- mondta a lapnak a polgármester.


hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
hosszukatinka.jpg

1,5 millió forintot adományozott Hosszú Katinka és az Iron csapat Semmelweis Egyetem Alapítványnak

Ezzel szeretnék támogatni a magyarországi koronavírus kutatást.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. április 01.


hirdetés

A koronavírus-járvány miatt elhalasztották a 2020-as nyári olimpiát is. Hosszú Katinka is reagált a hírre, és hozzá megosztott egy képet a nagyapjával, aki megtanította őt úszni.

A világot sújtó bajban pedig úgy döntött, hogy ő is segít:

"Mindenképp szerettem volna segíteni valamilyen módon a jelenlegi helyzeten, ezért megkérdeztem Dr. Merkely Béla rektor urat, aki egyben csapatorvosunk is, hogyan tegyem.

Az ő ajánlásával adományozott az Iron csapat (Gelencsér Máté, Batházi Tamás és jómagam) 1,5 millió forintot a koronavírus kutatására a Semmelweis Egyetem Alapítványnak.

hirdetés

Aki teheti, kérem hasonlóan járjon el! Remélem minél hamarabb lesz siker a helyzet megoldására!"

írta posztjában.

hirdetés
KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!