hirdetés
idosgondozo-bantalmazas.png

Rejtett kamerával vette fel a család, hogy a gondozó megüti és az ágyhoz passzírozza a 101 éves nagymamát

A döbbenetes videót Birmingham rendőrsége hozta nyilvánosságra. A néni állítólag azóta retteg minden idegentől.
Metro - szmo.hu
2019. június 22.


hirdetés

A birminghami család azért fogadta fel a 36 éves idősgondozót, Ashikiah Reidet, mert legidősebb családtagjuk, a 101 éves nagymama demenciában szenved, és a nap nagy részében ágyhoz van kötve. Bár a család néhány tagja többnyire otthon volt, nem tudtak minden percben a néni ágya mellett lenni, ezért vettek igénybe profi segítséget.

Vagyis azt hitték, hogy az a segítség profi. Először a néni unokája fogott gyanút, aki mintha kiáltásokat hallott volna néha kiszűrődni nagymamája szobájából. Később a menye zúzódásokat is felfedezett az idős asszony testén.

Ekkor már komolyan gyanakodtak, és az unoka titokban felszerelt egy rejtett kamerát a beteg szobájába.

Amikor megnézték a felvételt, saját bevallásuk szerint meghűlt bennük a vér. A gondozónő nemcsak elképesztő ridegséggel bánt a demens nénivel, végig nem szólt hozzá egy szót sem, semmilyen kommunikációt nem folytatott vele, de jól láthatóan bántalmazta is.

Többször megütötte a fekvő beteg kezét, karját, néhányszor meg teljes súlyával ránehezedett a néni bordáira, szabályosan az ágyhoz préselte őt. A család természetesen azonnal feljelentést tett, a gondozónőt letartóztatták.

Az ügyvédje azzal védekezett, hogy Ashikiah Reid maga is halláskárosult, azért nem beszélgetett a rá bízott nénivel, illetve tapasztalata sem volt, mivel csak nemrég kezdett idősgondozóként dolgozni.

A videóért kattints:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

hirdetés
nyito-Copy.jpg

A barátja élőben közvetítette, ahogy egy fiú 'tujázott' a villamoson

A videón látható, hogy csak a külső burkolatba tudott kapaszkodni. A 'mutatvány' nagyon balesetveszélyes, komoly tragédia is lehetett volna belőle.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 21.Életveszélyes mutatvány egy villamoson. A jármű ütközőjén utazott, azaz tujázott egy kamasz Budapesten.

A fiú a 4-es 6-os vonalon pattant fel az egyik szerelvény hátuljára. Mindezt társa élőben közvetítette egy közösségi oldalon.

A videón hallható, hogy a fiatalok jól szórakoznak és egyáltalán nem gondolják, hogy veszélyes, amit csinálnak.

A "mutatvány" nem csak azért veszélyes, mert leeshet a szerelvény végéről, hanem akár a szemből érkező villamos alá is eshet. Ráadásul a budapesti körúti villamos helyenként akár 50 km/h-s sebességgel is haladhat.

Nem egyedi esetről van szó, tavaly novemberben három kamaszlány kapaszkodott fel a villamos ütközőjére.

A villamosok hátulján a burkolatba és az ablaktörlőbe tudnak kapaszkodni. Ám a burkolati rész könnyen kinyílhat, mert az valójában egy szerelő felület ajtaja. Még nincsenek olyan eszközök a hazai járműveken, amelyekkel megakadályozhatnák azt, hogy valaki felmásszon a hátsó részre. A gyártók már kísérleteznek olyan megoldással, ami megakadályozná azt, hogy bárki felkapaszkodhasson a szerelvényre kívülről.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


KÖVESS MINKET:hirdetés
bonyi-rendorgyilkos-mti-foto.jpg

Életfogytiglanra ítélték a bőnyi rendőrgyilkost, aki agyonlőtt egy őrnagyot

Ha jogerős lesz az ítélet, a 79 éves Győrkös István leghamarabb 25 év múlva szabadulhat, de akkor is csak feltételesen helyezhetik szabadlábra.
MTI, fotó: MTI/Varga György - szmo.hu
2019. június 21.Emberölés és lőfegyverrel visszaélés bűntettében bűnösnek mondta ki és életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte pénteken első fokon, nem jogerősen Győrkös Istvánt a Szombathelyi Törvényszék. A 79 éves férfi leghamarabb 25 év múlva bocsátható feltételesen szabadlábra.

A vád szerint Győrkös István 2016. október 26-án bőnyi családi házában,

engedély nélkül tartott gépkarabélyával tüzet nyitott a házkutatást tartó rendőrökre és halálosan megsebesített egy őrnagyot.

Az egyenruhások azért tartottak házkutatást a férfinál, mert a 2016-os Teréz körúti robbantás ügyében zajló nyomozás egyik részfeladata volt, hogy a rendőrség országosan ellenőrizte azokat, akiknél illegálisan lehetnek fegyverek vagy robbanószerek. Győrkös István ismert volt hungarista, neonáci múltjáról és arról, hogy különféle táborokat szervez, ahol az önvédelmet és a lövészetet oktatta.

Amikor a férfi először megszólalt a támadással kapcsolatban, azt mondta, csak azért vette a fegyvert a kezébe, mert feltett szándéka volt, hogy ezzel megakadályozza a nyomozók házba való bejutását.

Inkább rájuk akart ijeszteni, nem megsebesíteni őket.

Győrköst végül mesterlövészek és kommandósok, a TEK elit egységei fogták el.

A további részletekért lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
boritek.jpg

100 ezer forinttal akarta megvesztegetni a tűzoltókat egy 70 éves nő

Egy szakhatósági eljárásban akart számára kedvező döntést elérni a borítékba rejtett készpénzzel. Akár három évre is lecsukhatják
Illusztráció: Pixabay - szmo.hu
2019. június 21.A Fővárosi Főügyészség honlapján közzétett vádirat szerint a vádlott, egy 70 éves nő az építésügyi hatóságnál ügyfél volt egy fennmaradási és használatbavételi engedélyezési eljárásban. Mivel a hatósági előírásoknak az ügyfél határidőben nem tett eleget, ezért a szakhatóság a szükséges hozzájárulást nem adta meg.

A nő ezután 2017. augusztus 28-án személyesen adott át egy kérelmet a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Észak-budai Katasztrófavédelmi Kirendeltségén.

A vádlott arra kérte a kérelmet átvevő osztályvezető tűzoltó őrnagyot, hogy vizsgálja meg, a tűzvédelmi szakhatóságnak – jogszabályváltozásra figyelemmel – továbbra is van-e hatásköre az eljárásra, mert ha nem, akkor az építésügyi hatóság megadná az engedélyt. Az írásbeli kérelem a hozzájárulás megadására vagy az eljárás hatáskör hiányában való megszüntetésére irányult.

A nő a kérelmet egy műanyag iratgyűjtőben adta át, amelyben elhelyezett egy borítékot is 100 ezer forinttal. A tűzoltó őrnagy a kérelmet és borítékban lévő készpénzt tartalmazó műanyag iratgyűjtőt – tartalmának vizsgálata nélkül, vagyis a pénzről nem tudva – az érkeztetésre váró beadványok közé helyezte. A borítékban lévő készpénzt a vádlott beadványának iktatása során észlelték, a kirendeltség-vezető pedig feljelentést tett.

A Fővárosi Főügyészség a nővel szemben hivatali vesztegetés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre, amiért a törvény szerint három évig terjedő szabadságvesztés szabható ki.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
penz-1.jpg

Új határidő a bankszámlák azonosítására - augusztus végéig lehet intézni

Azt követően a bankoknak az esetleges zárolásról előzetesen értesíteni kell majd az ügyfeleket.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 21.A bankszámlák azonosítására előírt június 26-iki határidő meghosszabbítását kérte a bankszövetség szeptember 30-ig.

A pénzügyminiszter péntek nyújtotta be az Országgyűlésnek a módosító javaslatot. A kormány végül augusztus 31-ig tolta ki a határidőt - írta meg az Index.

"A törvényjavaslat célja, hogy

kellő időt biztosítson az eljárások lefolytatására, ezzel megakadályozva azt, hogy több mint egymillió ügyfél esetén a banki tranzakciók 2019. június 26-a után bármilyen akadályba ütközzenek"

- mondta Varga Mihály indoklásul.

A módosítást elfogadták azzal, hogy egy új értesítési kötelezettséget is előírtak. A bankoknak kötelező lesz a számlák zárolása előtt három nappal értesíteni az ügyfeleket.

A bankszövetség főtitkár az MTI-nek korábban azt mondta, hogy javaslatukat azután adták be, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón bejelentette, a bankok kérhetik a banki azonosítás határidejének meghosszabbítását.

Arra is hivatkoztak, hogy a bankok így a nyári hónapokban az új családtámogató konstrukciókra koncentrálhatnak.

Az eredeti határidő június 26-a, ha addig az erről értesített ügyfelek elmulasztják az adategyeztetést, a bankok kötelesek zárolni a bankszámláikat. Ebben az esetben se átutalni, se kártyával fizetni, se automatából pénzt felvenni nem tudnak az ügyfélazonosítás elvégzéséig. A befizetéseket, csoportos beszedéseket ugyanakkor nem érinti a zárolás.

A pénzmosásról és terrorizmusfinanszírozásról (Pmt.) szóló törvény határozza meg a pénzintézeteknek az azonosítást. A határidő az EU minden tagállamában egységesen június 26-a volt.

Kovács Levente azt kérte a lakossági ügyfelektől, csak az menjen be a bankfiókba, aki erről értesítést kapott a pénzintézetétől - írta az MTI.

Fotó: Illusztráció


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x