hirdetés
pilvaker-cimkep.jpg

Tízezren álltak egyszerre sorban a Red Bull Pilvaker jegyekért

Megdőltek a 2020-as eseményre a jegyértékesítési rekordok.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 31.


hirdetés

Idén is megrendezik a Red Bull Pilvaker hazánk történelmi és irodalmi hősei előtt tisztelgő kulturális rendezvényét, ami második alkalommal tölti meg zenével és költészettel a Papp László Sportarénát.

"2020-ban már hetedik alkalommal ragad tollat és mikrofont és tűz büszkén kokárdát az előadás minden tagja március 15-e forradalmi emlékére. A régi, nagy klasszikusok mellett új feldolgozások is felcsendülnek, új stílusok és új szereplők is megjelennek majd a show színpadán"

- írják az esemény leírásában.

A március 15-i Red Bull Pilvakeren fellép többek között Deego, Diaz, Fluor Tomi, Fura Csé, Járai Márk, Lábas Viki, Marsalkó Dávid, Papp Szabi, Sub Bass Monster, Szakács Gergő, Szivák Zsolt és még sokan mások. Az este kihagyhatatlan fellépője, a Pilvaker oszlopos tagja, Kautzky Armand színművész.

hirdetés

A jegyek csütörtök délelőtt 10 órától vásárolhatók meg a Funcode oldalán, azonban mindez egyelőre nem túl zökkenőmentes.

Több mint 10 ezer belépő vár gazdára, de mivel a legutóbbi alkalommal is pár óra alatt elfogytak, ezért a nyitásnál rengeteg ember vetette rá magát az online felületre.

Valószínűleg ennek a túlterheltségnek köszönhető, hogy a rendszer egyelőre akadozik, az eseményt ellepték a türelmetlen várakozók hozzászólásai.

"A sokszor emlegetett, szidott Neptun rendszert most visszasírtam a jegyvételkor. Nekem sikerült rövid sorban állas után bejutnom az oldalra, de a Simple Pay folyton kidobott, elakadt stb. Azon rettegtem végig, hogy ne járjon le az idő és ki tudjam fizetni a jegyeket..."

- írta egy vásáró, aki szerint az árkategóriák sincsenek rendesen jelezve, ráadásul ő "mérgében" véletlenül 2 helyett 4 jegyet vett.

Szerinte ekkora érdeklődés mellett a szervezőknek el kellene gondolkodnia azon, hogy a korábbi évekhez hasonlóan két előadást tartsanak. Ezt az ötletet többen is felvetették.

"Már hiányzott ez a "Neptun" feeling"

- írta egy másik ember is és hamar egyetértésre talált.

"Ugyanígy éreztem magam, úgy ültem a gép előtt, mint tárgyfelvételnél"

- fűzte tovább a szót egy hozzászóló.

Van, aki másfél órája vár, van, akinek nagyjából egy óra várakozás után sikerült a művelet.

A helyzet máris több mémet ihletett, de van, aki jobban szívére vette a kellemetlenséget és azt mondja, hogy inkább majd otthon megnézi a műsort.

A jegyértékesítésnél tapasztalt problémákkal kapcsolatban megkerestük a Red Bull Pilvaker szervezőit, akik érdeklődésünkre közölték, hogy nem állt be olyan hiba, ami a jegyértékesítési rendszer leállását, elérhetetlenségét, vagy akár lassulását eredményezte volna, csak az ilyen intenzív érdeklődések esetén szokásos módon a Funcode az eseményoldalon várólistát kapcsolt be. Ez arra jó, hogy az érdeklődők az érkezés sorrendjében jussanak be az esemény oldalára, mindeközben a „nézelődések” és a frissítések száma ne terhelje túlságosan a rendszert, így kényelmesen lehessen helyet/jegyet választani.

A Red Bull Pilvaker 2020-as előadására a jegyek minden eddiginél nagyobb érdeklődés mellett fogytak el a funcode.hu oldalon, így a 2019-es esemény jegyértékesítési rekordjai is megdőltek.

"Volt olyan pillanat, amikor egyszerre tízezren álltak sorban virtuálisan azért, hogy „bejuthassanak” a rendszerbe" - írták.

A várólista a 10:00-ás indulás pillanatában már majd 4 000 sorban álló érdeklődőt mutatott, ami előre jelezte, hogy akár 4-5 jegy/vásárló kosárméretet feltételezve a jegyek pillanatok alatt elfogyhatnak. 1 óra 40 perc elteltével már csak 150 körüli szabad jegy maradt a rendszerben.

Az értékesítés első órájában az eladott és kifizetett jegyek száma közel 8 000 jegy volt, ez az összes jegymennyiség több mint 60 százaléka.

Így, aki a második órában jutott át a várakoztatáson, már viszonylag kevés számú jegyet talált szabadon. A várólista ez alatt az idő alatt sem csökkent.

A második óra végén az eladott és kifizetett jegyek száma meghaladta a rendelkezésre álló jegyek 90 százalékát. A második óra végére a várólista még mindig óriási volt, nem csökkent 17 ezer felhasználó alá.


hirdetés
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
antrum.jpg

56 embert ölt meg Budapesten a világ leghalálosabb horrorfilmje - vagy mégsem?

Az Antrum besorolása szerint mockumentary, vagyis áldokumentumfilm.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. február 15.


hirdetés

Hosszú évtizedek hányattatása után Japánban mutatják be először a "a világ leghalálosabb filmjét", írja a Daily Star. Az Antrumot 1979-ben forgatták, de még nem akadt olyan mozi, ami műsorra tűzte volna - eddig. A horror ugyanis megöli a saját nézőit: az eddigi, többnyire zárt körű vetítések alatt 86 ember halt bele a félelembe a film nézése közben, a legtöbben éppen Budapesten, ahol egy 1988-as filmfesztiválon kigyulladt a terem, és 56-an lelték halálukat a lángoló épületben.

A kérdés csak az, hogy ezek után kinek van bátorsága beülni az Antrumra, amit végül úgy tűnik, hogy világszerte bemutatnak?

Valószínűleg mindenkinek, ha eláruljuk, hogy a film valójában egy mockumentary, vagyis áldokumentumfilm, és sem a budapesti, sem a többi halállal végződő vetítésről szóló hírek nem igazak, csupán a film körüli kamumítosz kialakulásának célját szolgálják.

Aki látta az Ideglelés (Blair Witch Project) című filmet, annak nem idegen a valósághűen ábrázolt dokuhorror, az Antrum: The Deadliest Movie Ever Made (magyarul: Antrum: A leghalálosabb film, ami valaha készült) pedig ennek egy újabb képviselője.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
valentin-nap-pxhere.jpg

10 tökéletes film a Valentin-napi romantikázáshoz

Ünnepeld a szerelmesek napját Kate Hudsonnal, Ryan Goslinggal vagy Joaquin Phoenix-szel.
Szajki-Vörös Adél, Címkép: Pxhere - szmo.hu
2020. február 14.


hirdetés

Valentin napon valószínűleg sokan bújnak össze a televízió,vagy a laptop előtt egy romantikus film kedvéért, ezért most ajánlunk néhány filmet az estére. Pár szálgyertya, egy hangulatos közös vacsora, vagy csak egy adag popcorn, plusz egy megfelelően kiválasztott film, amit lehetőleg nem ununk meg húsz perc után. Tehát érdemes jobb filmekkel próbálkozni, mert a rosszul kiválasztott mozi hazavághatja az estét. Sok romantikus film mély érzelmekkel dolgozik és akár gyakran szomorkásak is, néhány ilyet is beválogattunk a realitásra vágyók kedvéért. 

1. Mielőtt felkel a nap (1995)

Ethan Hawke és Julie Delpi filmes találkozásánál kevés életszerűbbet és őszintébbet láthatunk a műfajban. A vonatról spontánul Bécsben leugró, friss ismeretséget kötött pár beszélgetései-dialógusai emlékezetesek, mint ahogy a köztük bonyolódó érzelmi kapocs is az. A rendez Richard Linklater is annyira izgalmasnak találta történetüket, hogy folyamatosan lezáratlannak érezte, ezért két folytatást is készített neki, melyeket szintén érdemes megnézni és elmélázni róla, milyen időtlen a szerelem és közben hogy múlik az idő.

2. Casablanca (1942)

hirdetés

Senki sem tudta úgy mondani azt egy nőnek, hogy "Kid", azaz Kölyök, mint amilyen vagánysággal és gyengédséggel Humphrey Bogart tette Ingrid Bergman karakterének. A Casablanca egy lehetetlen, ugyanakkor örökké tartó szerelem krónikája, amit bármikor érdemes újranézni, mert tökmindegy, mikor készült, Kertész Mihály univerzális szerelmesfilmet alkotott vele, a legnagyobbak egyikét. Humphrey Bogartról ugyanezen utóbbi jelző már nem mondható el, állítólag magasított cipőt kellett viselnie, hogy nagyobbnak tűnjön a kecses Bergman mellett.

3. Csillag születik (2018)

A színészi karizma egy dolog, és egy másik az, amikor két színész között olyan kémia jön létre, ami levilágít a vászonról. Jelen esetben mindegyik megvan, hiszen Bradley Cooper élete egyik legjobb alakítását hozza - persze csakis a Napos oldal után - az elveszett, alkoholista zenész szerepében, akinek kábé az utolsó esélye a normális életre Lady Gaga figurája. A tehetséges lánynak meg ez az első nagy lehetősége, amibe természetesen belekapaszkodik, de csak azért, mert meglátják benne a lényeget, miközben fülig szerelmes is lesz. Nem véletlen, hogy ennek a történetnek ez már a második remake-je volt, mert a sztori szívszaggató és eredeti, úgyhogy ha valaki úgy érzi, pont Valentin napon akar egy jót bőgni, itt a remek alkalom.

4. Szerelmünk lapjai (2004)  

Ryan Gosling és Rachel McAdams találkozása epic, mint ahogy a színfalak mögötti sztorijuk is híres: először rühellték egymást, aztán annyira egymásra hangolódtak, hogy szerelmespár lett belőlük, évekig tartó kapcsolattal. Nicholas Sparks romantikus bestselleréből Nick Cassavettes rendezett egy olyan filmet, ami folyamatosan  pengeélen táncol a giccs és a szépség között, de valahogy sosem billen át a kellemetlenebbik oldalra. Ebben sokat segít a két színész csodás alakítása is, mert a történet azért valljuk be, kicsit szirupos. Viszont épp ezért jó választás Valentin napra.

5. Lesz ez még így se! (1997)

Igazi klasszikus ez a film, amit mindhárom főszereplő alakítása miatt imádunk, amellett, hogy fantasztikus a forgatókönyve és brilliánsak a párbeszédei. Helen Hunt a gyermekét egyedül pincérnő szerepében éppoly megkapó, mint a gyenge pillanatit a történet előrehaladtával egyre többször megmutató Jack Nicholson. A meleg szomszéd szerepében Greg Kinnear brillírozik, s igazából az ő sztorija és egy furcsa utazás az, ami összehozza az első pillantása teljesen összeférhetetlen párost.  

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
billie-eilish-northfoto.jpg

Megjelent a James Bond-főcímdal, amit a 18 éves Billie Eilish énekel

Az énekesnő a legfiatalabb előadó, aki valaha Bond-főcímdalt énekelhetett.
Címkép: Northfoto/Represented by ZUMA Press, Inc. - szmo.hu
2020. február 14.


hirdetés

No Time to Die, vagyis Nincs idő meghalni címmel megjelent a 18 éves Billie Eilish főcímzenéje a 25. James Bond-filmhez.

A szerzők között Billie Eilish mellett szerepel a testvére, Finneas, valamint és Hans Zimmer is.

Az énekesnő a legfiatalabb előadó, aki valaha Bond-főcímdalt énekelhetett. Korábban arról nyilatkozott, hogy mindig is nagy álma volt, hogy egy Bond-film főcímdalán dolgozhasson.

Az énekesnő a 62. Grammy-gálán szinte tarolt, mivel ő kapta Az év dala díját a Bad Guy című számáért, Az év albuma díjat "When We All Fall Asleep, Where Do We Go?" című lemezével, ami a legjobb popzenei album is lett, valamint őt választották meg a legjobb új előadónak is.

hirdetés

Összehasonlításképpen a Duran Duran dala 1985-ből:

Amit Tina Turner énekelt 1995-ben:

Alicia Keys & Jack White dala a 2008-as Bond-filmhez:

hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
banksy-bristol-falfestmeny-vandalok.jpg

Már össze is fújkálták Banksy Valentin-napi falfestményét

Nem tartott sokáig.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. február 15.


hirdetés

Valentin-napra új munkával jelentkezett Banksy, a titokzatos művész (vagy a név mögött rejtőző csoport/entitás).

Bristolban az egyik falra festett egy "virágszirmokat" csúzlizó kislányt, és a falon növekvő növény mintázata olyan, mintha a vér fröccsenne szét.

VIDEÓ: Az alkotásról

A Barton Hill negyedben álló ház tulajdonosának lánya, Kelly Woodruff azt mondta a BBC-nek, hogy mivel Valentin-nap van, különösen örülnek az alkotásnak, amit igyekeznek jó állapotban megőrizni. A bristoli városi tanács javaslatára fel is vették a kapcsolatot az illetékes hatóságokkal.

hirdetés

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!