Reagált az államkincstár: még ma megérkeznek a nyugdíjak
Közleményükben azt írták, technikai hiba miatt nap közben fogják jóváírni az összegeket, a postai kifizetések január 14-én indulnak.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. január 11.Korábban mi is beszámoltunk arról, hogy a péntek reggel esedékes, utalás útján érkező nyugdíjakat nem kapták meg az emberek.

A nyugdíjfolyósítás napja minden hónap 12-e, de mivel ez a nap most szombatra esik, az azt megelőző napon, azaz pénteken hajnalban kellett volna megérkeznie a pénznek a nyugdíjasok bankszámlájára. Ez azonban most nem történt meg.

Az OTP oldalán délelőtt feltűnt egy tájékoztató üzenet, amiből az derül ki, hogy hétfőnél előbb biztosan nem érkezik meg a nyugdíj, de ebben nem a bank a hibás.

A Magyar Államkincstár ezután kiadott egy közleményt, amiben rácáfolnak a bank korábbi értesítésére. Azt írják, technikai okok miatt nap közben fogják jóváírni a nyugdíjakat, a postai kifizetéseket pedig január 14-én indítják.

"A Magyar Államkincstár tájékoztatja Tisztelt Ügyfeleit, hogy technikai okok miatt a bankszámlákra érkező nyugdíjak jóváírása napközbeni utalással történik meg.

A bankszámlára érkező nyugdíjakat tehát az érintettek a mai nap folyamán megkapják.

A postai kifizetések 2019. január 14-én indulnak el."


KÖVESS MINKET:

Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x