hirdetés
boldog.jpg

Reagált a Coca-Cola Boldog István bojkottjára

Úgy gondolják, hogy egy olyan világban, ami az általuk hirdetett értékeken alapul, mindenki felszabadultan, boldogan élhet.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 05.


hirdetés

Ahogy korábban mi is beszámoltunk róla: az azonos neműek közti szerelem elfogadását hirdető reklámok kerültek ki a budapesti metróban, ami felháborodást váltott ki, majd elindult egy online petíció is, melyben először is arról van szó, hogy annak aláírói "bojkottálni kezdik a Coca-Colát".

Boldog István, fideszes országgyűlési képviselő az esetre reagálva azt mondta: addig nem iszik Coca-Colát, amíg a cég el nem távolítja legújabb plakátjait.

Facebook-oldalán azt írta:

"elhatárolódom a Coca-Cola plakátkampányától. Amíg nem távolítják el provokatív plakátjaikat Magyarországról, addig én nem fogyasztom a termékeiket! Erre kérek mindenkit!"

Hétfőn reggel a Coca-Cola közleményt adott ki, amiben elmagyarázzák, mit és miért szeretnének kifejezni a #loveislove címkével futó hirdetésekkel és különleges palackokkal.

Lapozz a közleményért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
kutyakinzas.jpg

Kocsija lökhárítójához kötve kínozta halálra kutyáját egy nő, így akarta megbüntetni

Amikor egy másik autós kérdőre vonta, csak annyit mondott: „egyáltalán nem sajnálom!” Mire a rendőrök kiértek a helyszínre, a kutya elpusztult.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 06.A Kiskunhalasi Rendőrkapitányságra augusztus 5-én reggel érkezett lakossági bejelentés arról, hogy egy nő kocsihoz kötve egy nagytestű kutyát húz az úton - írja a police.hu. Az asszony saját kutyáját kötötte egy bálamadzaggal a kocsija hátsó lökhárítójához, majd elindult a járművel az 5413-as számú úton.

Az esetről Bíró Brigitta a Mancs a kézben Kutyamentő Alapítvány Facebook-oldalán is beszámolt. Azt írja, hogy az esetet egy "egy állatvédelemben teljesen laikus ember pillantotta meg", a férfi videót is készített arról, ahogy az idős asszony áll a haldokló kutyája felett. A videó ezen a linken elérhető, csak erős idegzetűeknek!

A rendőrség szerint először az állat még szaladt a kocsi után, de nem sokkal később már nem bírta tartani a sebességet és elesett. A felvétel ekkor készült, az állat a kocsi mögött feküdt, de még élt. A férfi kérdőre akarta vonni a nőt, ekkor szóváltásba keveredtek.

Ebből kiderült, hogy a kutya elszökött, a 68 éves nő pedig így akarta megbüntetni az állatot.

„(...) majd gondolod, hogy a hátamon hozom.”

- üvöltötte a nő, amikor a férfi megkérdezte, miért kell így kikészíteni az állatot, majd, amikor a férfi úgy helyezkedett, hogy az autó rendszámát is fel tudja venni, a nő azt kiabálta neki, hogy foglalkozzon a családjával inkább.

Az idős nő aztán azt is hozzáfűzte, hogy

"Egyáltalán nem sajnálom, mert nincs szüksége neki, hogy elmenjen.”

A nő a vérző lábú ebet végül fekve húzta hazáig az úttesten. A rendőrök helyszínre érkezésekor a kutya már elpusztult.

Bíró Brigitta posztjában azt írta, "a rendőrségi feljelentést megtettük, a kutya kihantolása és boncolása megtörtént.”

A rendőrök előállították a 68 éves balotaszállási nőt, akit gyanúsítottként hallgattak ki állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.


KÖVESS MINKET:hirdetés
rendor.jpg

Hamis néven fegyvert vásárolt, mészárlására készült egy 19 éves fiú, a nagymamája akadályozta meg

Az tervezte, hogy majd a rendőrök lelövik, és így vet véget a saját életének.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 05.Egy nagymamának köszönhető, hogy nem történt újabb tragikus lövöldözés Amerikában. A CNN értesülése szerint egy 19 éves fiatal ámokfutását sikerült megakadályozni július közepén.

William Patrick Williams arra készült, hogy embereket gyilkoljon meg. Ezért fegyvert és lőszereket vásárolt, majd kivett egy hotelben egy szobát,

ahonnan lövöldözni akart. A tervét a nagymamájának mondta el, így derült ki, hogy mire készül. Azt képzelte, hogy az ablakból lő ki, és a végén úgy lesz öngyilkos, hogy a rendőrök lelövik majd.

A nagymamának azonban sikerült az unokáját rávenni arra, hogy segítséget kérjen.

Az államügyész nagyon megdicsérte az idős asszonyt, aki így valószínűleg több ember életét is megmentette.

A fiatal férfit a rendőrök őrizetbe vették, majd átkutatták a szállodai szobát is, ahol egy AK-47-est és 17 tárat találtak.

Az unoka ellen illegális fegyvervásárlás miatt emeltek vádat, mert hamis adatokkal vásárolta meg a fegyvert.

Fotó: illusztráció


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Vesey_Kovacs_Laszlo.jpg

„Tolószékes embereket se szeretnénk mozgólépcsőnyi hirdetéseken nézegetni” – így érvel a Pesti Srácok a Coca-Cola plakátjai ellen

A lap publicistája, Vésey Kovács László hosszú véleménycikket írt a témában.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 06."Elég az érzékenyítésből, hagyjátok élni az embereket!" című írásával reagált a már a világsajtót is bejáró Coca-Cola-ügyre Vésey Kovács László, a Pesti Srácok szerzője.

Amint arról mi is beszámoltunk, a Budapesten kihelyezett, azonos neműek közti szerelem elfogadását "Zéró cukor - Zéró előítélet" és #loveislove, azaz "a szerelem az szerelem" szlogennel hirdető reklámokon többen is felháborodtak és elindult egy online petíció is, melynek aláírói a Coca-Cola bojkottjára szólítotják fel az embereket.

Vésey most minderre reflektálva szedte csokorba gondolatait.

Először sorbavette, hogy miként nyilatkoztak a Coca-Cola reklámkampányáról a szerinte balliberális univerzumba tartozó politikusok, majd a cég véleményét is kikérdezte az ügyről, de saját megfogalmazása szerint csak "feketeöves mellébeszélést" kapott.

A szerző szerint felháborító, hogy a "népnevelő ambíciókat dédelgető nagyvállalatok" morálból és elvekből akarnak leckét adni a fogyasztóiknak.

"Azzal is elég kárt okoznak, hogy egy csomó fölösleges terméket tukmálnak rá az emberekre a mindent elöntő reklámjaikkal, de az már igazán túlzás, hogy az internetes keresőmotorunkat, az operációs rendszerünket, a banki szolgáltatásainkat, az autónkba való benzint meg az italunkat biztosító cégek a belőlünk húzott hasznuk mellé már azt is meg akarják szabni, hogy mit kell gondolnunk a homoszexualitásról"

- írja Vésey Kovács László.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
forma.jpg

A futam alatt lopták el a fotósok milliós értékű felszerelését a Hungaroringen

Több nagyon drága objektívnek is nyoma veszett egy őrzött teremből.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 06.A vasárnapi budapesti Formula 1-es futam alatt több fotós drága felszerelését is ellopták a Hungaroringen.

A drága objektíveket egy őrzött irodából vitték el. Ilyenre még soha nem volt példa a magyar nagydíj történetében.

Az egyik károsult Kaiser Erika a Facebookon írta meg, hogy mi történt vele, és segítséget kért, hátha valahol felbukkan a két objektívje.

A posztjában azt írta:

"ELLOPTÁK! - Olyan jól indult. Olyan jó hétvégém volt most a Hungaroringen. Úgy éreztem, hogy a szokásosnál többször voltam jókor jó helyen. Ügyes voltam, majdhogynem elégedett. De aztán... az utolsó pillanatban is haza lehet vágni az egészet, amikor már 4 nap után, hullafáradtan menne haza az ember, de az asztala majdnem üres. Két objektívem tűnt el vasárnap, ellopták.

Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II USM - gyáriszám: 4920006927

Canon EF 300mm f/2.8L IS USM - gyáriszám: 44880, dátumkódja: UV1119

Drága hétvége volt... A rendőrségi feljelentést természetesen megtettem."

Völgyi Attila fotós a blogjában írt az esetről, arra is felhívta a figyelmet, hogy a használt fotóscikkek vásárlásakor legyen mindenki óvatos, mert előfordulhat, hogy a lopott felszerelést kínálják eladásra.

Egy másik lopásról is beszámolt: "A Getty Images fotósának Canon EF 600/4 L IS USM objektívét szintén ellopták. Ő a fotós szobában a munkaasztal alatt hagyta teléjét, innen tűnt el nyomtalanul".

A 444.hu információja szerint már a futam közben elbontották a teremhez vezető biztonsági kaput, és a biztonsági őrök ellenőrizték a belépést, ráadásul a teremben nem működött biztonsági kamera. A portálnak a rendőrség azt írta:

"az esettel összefüggésben a Gödöllői Rendőrkapitányságon indult nyomozás lopás bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettessel szemben. Az eljárás folyamatban van, annak részleteiről bővebb tájékoztatást jelenleg nem kívánunk adni."

Címkép: illusztráció, fotó: MTI/Czeglédi Zsolt


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x