hirdetés
glazertimea.jpg

Reagált a Borkai-botrányra az ellenzék győri jelöltje: „Nőként és anyaként nekem ebben nehéz megszólalnom”

Glázer Tímea szerint amíg nincs bizonyíték korrupcióra, a politikának nincs dolga az üggyel.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 08.


hirdetés

"Az első napok megleptek bennünket. Nőként és anyaként nekem ebben nehéz megszólalnom, hiába vagyok polgármesterjelölt" - mondta a DK-s győri polgármesterjelölt az Azonnali.hu-nak. Úgy véli, hogy a jelenlegi polgármesterről kiszivárogtatott szexvideók Borkai Zsolt magánéletéhez tartoznak, de Győrnek tisztességes városvezetésre van szüksége, a hűségre és a családi szeretetre.

"Addig, amíg a korrupciós dolgok ki nem derülnek, a politikának nincs dolga vele. A többit eldönti a családja és a választópolgárok" - vélte Glázer Tímea.

Azt is elmondta, hogy a DK-ból senki nem volt ott a hajón, így belső felvételről szó sem lehetett, és ez is bizonyítja, hogy nem ők szervezték a felvétel nyilvánosságra kerülését.

"Másrészt én szeretném elmondani, hogy

nekem a polgármester nem az ellenségem, hanem az ellenfelem.

Akárhány alkalommal kerestem őt a választókörzetekkel kapcsolatos választói panaszokkal vagy kérdésekkel, mindig tisztességesen és korrektül segítette a munkámat". Több ilyen ügyet is említett, többek között a győrszentiváni Nagyhegy lebetonozását.

A korrupciós ügyekről annyit közölt, hogy "a földmutyiról mi is tájékoztattuk a sajtót évekkel ezelőtt. Hogy még mi derül ki, nem tudom megmondani".


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
D_KOS20191013006.jpg

Kilenc jelölt halt meg a választások előtt, 37-en az utolsó pillanatban léptek vissza

Az október 4-e után kiesett elöltek nevét a szavazás előtt lehúzzák a szavazólapról.
Fotó: MTI - szmo.hu
2019. október 13.A szavazólapokat nyomtató ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. a voksolás előtt október 4-éig tudta "lekövetni" a visszalépéseket, azaz azok esetében, akik eddig az időpontig léptek vissza, a nyomda még új szavazólapot tudott nyomtatni. Az utolsó héten visszalépő jelöltek esetében azonban nem volt már mód új szavazólapok nyomtatására, ezért az ő nevüket le kell húzni a szavazólapról.

Minden választáson előfordul, hogy jelöltek a nyilvántartásba vételük után visszalépnek, elveszítik választójogukat vagy elhaláloznak. A mostani önkormányzati választáson a jelöltek nyilvántartásba vétele után 525-en estek ki.

Kilencen elhunytak, nyolcan elveszítették választójogukat, 508-an visszaléptek. Utóbbiak közül 22 polgármester- és 15 egyéni listás jelölt csak a voksolást megelőző pénteken lépett vissza.

A nemzetiségi választáson 269-en estek ki a jelöltek közül: hatan meghaltak, hárman elveszették választójogukat, 250-an visszaléptek.

A kiesés tényéről a szavazóhelyiségben hirdetményt kell elhelyezni, a szavazatszámláló bizottság pedig szükség szerint szóban is tájékoztatja a választópolgárokat a változásról.


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x

hirdetés
gyimesi-gabor-jobbik-pecs-1000x628.jpg

Megverték az ATV riporterét, falhoz szorították a Jobbik képviselőjét Pécsen

Gyimesi Gábor élő videóban mondta el, mi történt vele. A híradós feljelentésen gondolkozik.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 13.Megütötték és megfenyegették az ATV tudósítóját Pécsen, amikor Gyimesi Gábor jobbikos önkormányzati képviselővel megpróbáltak bejutni egy pécsi önkormányzati irodába.

Megfigyelték ugyanis, hogy a Szeptember 6. térnél lévő önkormányzati helyiségben tartós élelmiszereket tartalmazó csomagokat osztanak a helyi választópolgárok között, és látták is, ahogy többen kijöttek onnan a csomagokkal.

Azonban már az ajtóban útjukat állták, ekkor kezdődött a dulakodás.

Szalai Péter riportert többször megütötték és meg is fenyegették, miközben megpróbálták tőle elvenni a kameráját, amely az egész incidenst felvette.

A Pécsi Stop úgy tudja, 100 ezer forintot meghaladó kára keletkezett a tudósítónak emiatt.

Az atv.hu-nak nyilatkozva elmondta, hogy hátba vágták, alsó gerinctájékon ütötték meg, annyira, hogy elmondása szerint egy ideig nem is kapott levegőt, ezután pedig életveszélyesen megfenyegették. Az Indexnek azt is mondta, gondolkozik a feljelentésen.

"Hosszú ideje vagyok a pályán. Még a 2006-os eseményeknél sem vertek meg. Elképesztőnek gondolom, hogy mindez egy önkormányzati helyiségben történt meg"

- mondta Szalai Péter.

Közben Gyimesi Gábor, a Jobbik önkormányzati képviselője is összetűzésbe keveredett a BIOKOM-feliratú irodánál lévőkkel. A Pécsi Stop szerint megpróbált bemenni az irodába, amelynek az ajtaját egy információink szerint valamiféle vezető beosztásban lévő közmunkás állta el. Ennek ellenére

Gyimesinek sikerült bejutnia, de ott elmondása szerint "bevadultak" a helyszínen lévők, a falhoz szorították.

A hvg.hu-nak elmondta, arról akart érdeklődni, hogy vasárnap miért van nyitva az önkormányzat irodája. Ott azt mondták, hogy

egy egyesület bérelte ki a helyiséget, az ételcsomagot pedig azoknak osztják, akik egy tanfolyamot sikeresen elvégeztek. A csomagban egyébként étolaj és némi tartós élelmiszer volt.

A politikus később egy élő Facebook-bejelentkezésben elmondta, hogy hiába érkeztek ki a rendőrök a helyszínre, azok szeme láttára kezdték el lökdösni az irodában lévők.

"Azt gondolom, hogy ez már tényleg a demokrácia megcsúfolása" - mondta Gyimesi Gábor a videóban.

Gyimesi Gábor

Folyik a megfélemlítés a keleti városrészben ! Most reggel 8 órakor... a Meszesi Szeptember 6. térnél lévő önkormányzati helyiségbe be szeretett volna menni Gyimesi Gábor önkormányzati képviselő úr és meg szerette volna tudni,hogy miért van nyitva vasárnap a helység!? Az ATV híradósa is vele volt kamerával. Mivel feltételezhető,hogy választási csalás történik.


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
onkormanyzati-valasztas-szavazas-mti-foto-koszticsak-szilard2-1-1000x667.jpg

Egy nevet firkáltak a terítőre az egyik szavazófülkében Hevesvezekényen

Kiderült, kire gondolhatott a firkáló.
Fotó (illusztráció): MTI/Koszticsák Szilárd - szmo.hu
2019. október 13.Meglepő dolog történt az önkormányzati választás során a Heves megyei Hevesvezekényen, ami be is került a Nemzeti Választási Iroda honlapján regisztrált rendkívüli események közé.

A leírás szerint egy választópolgár jelezte, hogy

az egyik szavazófülkében a terítőn tollal az „ÉVA” felirat volt látható. A terítőt végül mindkét szavazófülkéből eltávolították.

A 632 fős lakosságú települést jelenleg Tóth Éva polgármester vezeti, így valószínűleg rá akarhatott utalni a firkáló.

Nem ez az első rendkívüli esemény, ami a vasárnapi választás során történt.

Több helyen rosszullét miatt mentőt kellett hívni, volt, ahol egy ittas választópolgár okozott feszültséget, Székesfehérváron pedig az egyik utcában elment az áram, ami érintette az egyik szavazókört is.

Ezekről itt számoltunk be bővebben:


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
berki.jpg

Egy szavazata biztosan lesz Berkinek, kiposztolta, ahogy behúzza az x-et magára

Bár tilos a szavazólap lefotózása és a közösségi oldalon való megosztása, mégis megtette ezt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 13.Berki Krisztián is indult a főpolgármesteri címért.

Vasárnap délelőtt ő is elment szavazni az önkormányzati választáson, és ezt egy fotón is megörökítette.

Azonban olyat tett, ami tiltva van: a Kúria döntése értelmében ugyanis

a szelfi a szavazófülkében megengedett, de a szavazólapot nem szabad fotózni, és tilos azt a közösségi oldalon megosztani

- emlékeztet a Blikk.

Berki mégis megtette, sőt a kép alatti kommentek figyelmeztetése ellenére fent is hagyta az oldalán.

A hozzászólók egy része azt írta, hogy drukkol neki, míg sokan kritizálták és alkalmatlannak vélték Budapest vezetésére.


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!