hirdetés
darabosgyorgy_zeneakademia_cimkep.jpg

Rangos díjak a ragyogóan megújult Zeneakadémiának

A főépület az ingatlanfejlesztők nívódíját nyerte el, az egyedi műsorfüzetek pedig a Kreatív Craft Awardot.
Fotók: Zeneakadémia, Címkép: Darabos György - szmo.hu
2014. december 14.


hirdetés

Rangos díjakat söpörhetett be a Zeneakadémia. A főépület az ingatlanfejlesztők nívódíját nyerte el, a műfajban egyedinek számító műsorfüzetek pedig több mint 70 pályázat közt győztek.

Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíjat a Nemzetközi Ingatlanszövetség Magyar Tagozata a Magyar Ingatlan Szövetséggel közösen hirdette meg.

A díjjal értékelték az új, Wesselényi utcai épület létrehozását, a Liszt Ferenc téri főépület előtti tér rendezését, de elsősorban a főépület felújítását ismerték el vele -

mondta Lakatos Gergely, a Zeneakadémia főmérnöke.

A rekonstrukciót 2010-ben kezdték. A dionüszoszi és apollóni motívumokat megidéző díszítéseiről, és egyedülálló akusztikájáról ismert Nagyterem mellett a Kisterem is újjászületett. Az utóbbi, az eredeti tervek szerint kialakított zenekari árokkal és modern színpadtechnikával újra speciális helyszíne lesz a kamaraopera-előadásoknak és az ensemble-koncerteknek. A program nemcsak a patinás főépületet érintette: a Zeneakadémia 2011-ben korszerű, Ligeti Györgyről elnevezett új oktatási létesítménnyel bővült a Wesselényi utcában.

hirdetés

foto_darabos gyorgy3.JPG_1032x689

Fotó: Darabos György

Schiller Kata képei a felújításról:

foto_schiller kata  2012 08 08 010.JPG_1035x689

foto_schiller kata  2013 05 10 073.JPG_1036x689

foto_schiller kata 0001.JPG_1036x689

foto_schiller kata 0006.JPG_1036x689

foto_schiller kata 2012 10 19 005.JPG_1036x689

Darabos György képei a megújult főépületről:

darabos_gyorgy_HIGH_ZAK2013okt  359_1033x689

darabos_gyorgy_HIGH_ZAK2013okt  517_1200x657

Marjai Judit fotója:

CM-Zeneakademia-foto-Marjai-Judit_1034x689

A zsűri értékelte a felújítás komplex jellegét is. Lakatos Gergely szerint ez főleg abban áll, hogy a főépület hármas - oktatási, kulturális és turisztikai - funkciót lát el, és ezek a napi beosztásban bizony konkurálhatnak egymással, amit kezelni kellett. Az új, Wesselényi utcai épületbe telepítették át az oktatási funkció egy részét, valamint az adminisztratív munka gyakorlatilag egészét. A magyar pályázat célja előkészíteni és elősegíteni azt, hogy a magyarországi ingatlanfejlesztők eredményesen vegyenek részt a Nemzetközi Ingatlanszövetség FIABCI Prix d'Excellence nemzetközi nívódíj pályázatán, amelyre örökségvédelmi kategóriában a Zeneakadémia is pályázik.

Nem csak a Zeneakadémia épületét, a műsorfüzeteit is első díjjal ismerték el idén decemberben. A környezetbarát papírra nyomtatott egyestés koncertismertető sorozat a Kreatív szaklap által meghirdetett Kreatív Craft Awardot nyerte meg. A reklám- és kommunikációs ipar legkiválóbb megoldásait elismerő versenyen több mint hetven pályázat között diadalmaskodott a kiadvány 2014 decemberében.

A nemzetközi koncertéletben teljesen egyedinek számító zsebkönyvszerű formátum, a kortárs könyvgrafika világelitjéhez tartozóillusztrációk, és a közönséget nemcsak az aznapi műsorba, hanem az élőzene misztériumába beavató esszék már tavaly is több kommunikációs és design-elismerést söpörtek be.

A 2014-es Arany Penge versenyről kategóriagyőztesként Bronz Penge-díjat hozott el az egyestés koncertismertető-sorozat, a 2013-as Media Design versenyen pedig második helyezést kaptak a Zeneakadémia műsorfüzetei.

egyestes_995x689

A Kreatív által díjazott egyestés műsorfüzetek

Ilyen lett a Zeneakadémia új arculata:

ut-darabos

Fotó: Darabos György

A zsűri ezúttal kifejezetten a borítórajzokat díjazta, melyeket a Zeneakadémia kommunikációs igazgatósága felkérésére Kovács Lehel készít. A szabadúszó illusztrátor grafikusként is dolgozott, jellegzetes stílusáról a következő önjellemzést adja: "feltűnő, színes és vidám, s a kézzel rajzolt vonalakat előszeretettel kombinálom digitálisan kevert színekkel". Illusztrációi a legnevesebb napi- és hetilapokban, valamint magazinokban jelennek meg a The New York Times-től a Die Welten át a Rolling Stone magazinig.

"Büszkék vagyunk rá, hogy nemcsak a művészek és a közönség szerette meg egyedi előadásismertetőinket, hanem a kreatív szakma is újabb és újabb rangos díjjal ismeri el" - mondta Szabó Stein Imre kommunikációs igazgató, a sokszoros díjnyertes arculat megálmodója.

Ha tetszik a megújult Zeneakadémia, nyomj egy lájkot!


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
13-eves-diplomas.jpg

13 évesen szerzett diplomát egy kisfiú, ő lett az amerikai főiskola legfiatalabb végzőse

A babaarcú kiskamasz azt állítja, nincs semmilyen titka, csak szeret új dolgokat tanulni. Már azt is tudja, melyik egyetemen tanul tovább.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. május 28.


hirdetés

Egy 13 éves kisfiú lett a kaliforniai Fullerton Főiskola legfiatalabb végzőse az intézmény 107 éves fennállása alatt.

Jack Rico még csak annyi idős, mint egy hetedik osztályos kiskamasz, de már elvégezte a középiskolát és egy kétéves főiskolai képzést is. Ráadásul négy tárgyból (történelem, emberi kifejezés, társadalmi viselkedéstan és társadalomtudomány) is sikeres záróvizsgát tett.

A kisfiú olyan végzettséget szerzett, amely ugyan nem egyenértékű a három éves főiskolai képzés vagy az egyetemen szerzett diplomával, de magasabb képesítés, mint az érettségi.

A Fullerton Főiskola igazgatója azt mondta, Ricót mindenki jól ismerte a suliban, mivel fiatal korával kitűnt a többiek közül. De az órákon bizonyította, hogy elég okos ahhoz, hogy az idősebbekkel együtt tanuljon.

hirdetés

Ru Andrade, Rico édesanyja a CNN-nek elmondta, hogy fián már egészen kicsi korában látták, hogy különleges, és más mint a többiek.

A negyedik születésnapja előtt anyja megkérdezte tőle, hogy mit szeretne kapni, mire Jack rávágta, hogy meg akarja nézni a Fehér Házat. Andrade azt mondta, hogy ez elég nagy utazás lenne egy alig négy éves gyereknek, de ha meg tudja jegyezni minden amerikai elnök nevét, megígéri, hogy elviszi őt Washingtonba.

Egy héttel később Jack azzal állt anyja elé, hogy megjegyezte az összes elnök, sőt az alelnökök nevét is, így most már mehetnek a Fehér Házba. A nő akkor meg is jegyezte, hogy a fia már akkor okosabb volt, mint ő.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
langgyorgy-Copy.jpg

Magyar sebész végezte a világ első tüdőátültetését aktív koronavírusos betegen Bécsben

Dr. Lang György mesélt a műtétről, és arról is, milyen a bécsi egészségügy, és miért döntött a külföldi munka mellett.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. június 02.


hirdetés

Egy magyar sebész végzett el tüdőátültetést a világon először aktív koronavírus-fertőzött betegen. Lang György professzor a Bécsi Orvostudományi Egyetemen műtötte meg a 45 éves, kétgyermekes édesanyát. Az orvossal a Válasz Online készített interjút.

A sebész elmesélte, hogy Klagenfurtból hívták fel ottani kollégák, mert szakmai lehetőségeik végére értek, és segítséget kértek. Az orvos úgy döntött, hogy átveszik a pácienst, megvizsgálják és meglátják, mit tehetnek érte.

A beavatkozás legnehezebb része az volt, hogy a több hete már nem működő tüdőt eltávolítsák. A kilencórás műtét nagyobbik részét ez tette ki. Az asszony már ébredezik - árulta el a szakorvos.

"Minden terv szerint alakult, ennél jobban nem is mehetett volna, de a műtét különösen fárasztó volt. A maszk, a védőbúra miatt alig lehetett beszélni, csak ordítva tudtunk kommunikálni. S bár nagyon gyakorlott műtősnő segített, többször is rossz eszközt adott a kezembe, mert nem értette, mit kérek tőle.

hirdetés

A végén mindenki örült, de csendben, mert a fáradtság mellett érezni lehetett a nyomást: bár hermetikusan zár a védőruha, a magas víruskoncentráció miatt még így is ott volt a fertőzés veszélye. Márpedig mi közelről láttuk a vírus pusztító erejét" - mesélte el a portálnak.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Oszaka-naomi.jpg

Letaszították a trónról Serena Williamst, Oszaka Naomi a világ legjobban kereső női teniszezője

Az ausztrál nyílt bajnokság 2019-es japán győztese 37,4 millió dollárt keresett a díjakból, nyereményekből és a szponzori támogatásokból tavaly.
MTI, fotó: Wikipedia - szmo.hu
2020. május 23.


hirdetés

A japán Oszaka Naomi megelőzte az amerikai Serena Williamst, ezzel élre állt a világ legjobban fizetett női sportolóinak listáján, amelyet az amerikai Forbes üzleti magazin tett közzé.

Az ausztrál nyílt bajnokság 2019-es győztese 37,4 millió dollárt keresett a díjakból, nyereményekből és a szponzori támogatásokból tavaly. Ez 1,4 millió dollárral több, mint a listát az elmúlt négy évben vezető Williams bevétele.

Eddig az orosz teniszező, Marija Sarapova tartotta a női sportolók között az éves jövedelmi rekordot: 2015-ben 29,7 millió dollár volt a bevétele, ezt döntötte most meg a 22 éves Oszaka. A női sportolók kereseti listáját 1990 óta mindig teniszezők vezetik a Forbesnál.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
vidusgabriella.jpg

Ismét Vidus Gabriella lett a hazai médiaipar legbefolyásosabb szereplője

A szakmai zsűri döntése alapján összesen hat RTL-es vezető került be a TOP50-es listába.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. május 29.


hirdetés

A Marketing&Media magazin TOP50 rangsorának élén

újra az RTL Magyarország vezérigazgatója, Vidus Gabriella végzett. Ezzel már ötödik alkalommal bizonyult a hazai médiaipar legbefolyásosabb szereplőjének.

A szakmai zsűri döntése alapján összesen hat RTL-es vezető került be a TOP50-es listába. Az első helyen álló Vidus Gabriellán kívül:

- Kolosi Péter vezérigazgató-helyettes és programigazgató megőrizve tavalyi helyét a 6. helyen áll,

- Dudás Gergely kereskedelmi igazgató a 14.,

hirdetés

- Kotroczó Róbert hírigazgató a 29.,

- Herman Péter drámai és szórakoztató műsorokért felelős igazgató a 32. helyre került,

- Grósz Judit digitális és üzletfejlesztési igazgató a lista 34. helyét érte el.

Vidus Gabriella és Kolosi Péter 2008 óta eddigi minden évben bekerültek a médiaipar 50 legbefolyásosabb szakembere közé - adta hírül az RTL.hu.

Fotó forrása: RTL.hu

hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!