Hogy kerüld el a pszichopatákat, a manipulatív alakokat az ismerkedős oldalakon?
Sokkal nagyobb az esélyünk arra, hogy egy érzelmileg beteg emberrel találkozunk az interneten, mint a valóságban.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. október 11.


Dr. Becky Spelman, az egyik legismertebb brit pszichológus szerint vannak olyan jelek, amelyek, ha jól figyelünk rájuk, biztosan nem esünk bele ebbe a kelepcébe.

A Mirrornak adott interjúban dr. Spelman figyelmeztetett arra, hogy mivel nagyon sok ember van fent a világhálón, és könnyű eltitkolni a valódi személyazonosságot, az ismerkedő oldalak valósággal vonzzák azokat, aki itt akarják kiélni beteges vagy egyszerűen elfogadhatatlan viselkedésüket. Rejtőzködésük ellenére azonban ki lehet szűrni őket.

Mindenekelőtt nagyon oda kell figyelni a kapcsolatfelvétel utáni magatartásukra. Vészjelzés lehet az, ha valaki már mindjárt az elején nagyon intenzív lesz. Arra sem árt figyelni, hogy milyen az önuralmuk, mert nem árt az óvatosság, ha egyszer csak becsmérelni kezdenek bennünket, számos dicsérettel keverve. A legfontosabb vészjelzést azonban abból lehet megállapítani, hogy az illető milyen érzéseket vált ki belőlünk.

„Ha dühöt érzünk, erős szorongást, vagy valami érzelmi vészharangot, még akkor is, ha egyelőre csak halkan szól, azt tanácsolom, hogy legyünk óvatosak, mert egészséges emberek nem idéznek elő bennünk erős, negatív érzéseket a kapcsolatfelvétel első napjaiban. Ha ezekre a jelekre odafigyelünk, távol tudjuk tartani magunkat a beteges, manipulatív egyénektől, akik súlyos érzelmi sérüléseket okozhatnak nekünk” – mondta dr. Becky Spelman.


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x