hirdetés
hirdetés
hirdetés
 
 
hirdetés
david
Rajzokra licitálva segíthettek egy súlyos beteg fiún
Művészek ajánlották fel alkotásaikat, hogy a Duchenne-féle izomsorvadásban szenvedő Dávid élhetőbb lakásba költözhessen.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2015. július 18.


hirdetés

Csorba Dávid 22 éves, Duchenne-szindrómás fiú. Ez a betegség főleg fiúknál alakulhat ki, örökletes, veleszületett és lassan lebontja a szervezetben az izmokat és azokat zsírszövetté alakítja. A kórt 1996-ban diagnosztizálták Dávidnál.

david3

A fiú édesanyjával él egy egyszobás lakásban, albérletben. Egy nap 20 alkalommal kell leszívni Dávid tüdejéből és légútjaiból a váladékot. Ez a szám többek között azért ilyen magas, mert a lakásuk levegője rendkívül párás, a falak vizesednek. Ez a szám lényegesen csökkenhetne, ha sikerülne elköltözniük egy szárazabb lakásba.

Az elmúlt hetekben nagy lehetőséget kapott Dávid és édesanyja Margit, mert a XIX. kerületi polgármesteri hivatal segít nekik abban, hogy önkormányzati lakásba költözzenek, ami kevésbé párás és sokkal olcsóbb is. Viszont nagyjából 2 millió forintba kerül a lakás teljes felújítása. Ennek egyik felét adja az önkormányzat, a másik 1 milliót az édesanyjának kell előteremtenie.

david2

Továbbá egy leszívógép is alapvető szükség, ami biztosítja, hogy Dávid tüdejéből le lehessen szívni a váladékot naponta. Jelenleg kölcsönbe kaptak egyet, mert az, amit állami támogatásra kapnának nem elég erős. Azzal a napi 20 leszívás a többszörösére növekedhetne és még így is nagy lenne a rizikó, hogy Dávid tüdőgyulladást kap. És ez csak egy feltétlenül szükséges eszköz, ami Dávid életben maradásához elengedhetetlen!

Az albumban megtalálható művek alkotói felajánlják licitre alkotásaikat, melynek teljes licitből származó bevételét Dávid és édesanyja kapja. Segíts te is, hogy segíthessünk: Licitálj a neked tetsző alkotásra, és segítsd te is Dávidot! A licitjeidet 2015. július 31 éjfélig teheted meg.

A képeket ITT nézheted meg.

Kapcsolódó oldal, ahol szintén segíthetsz neki ITT található.

Néhány mű a felajánlottak közül:

rajz_DomanTamas

rajz_April Gabi

rajz_PatkosFerenc

rajz_StelkovicsZoltan

rajz_VorosPanni

rajzEgediOrsolya

Dávidról ITT láthatsz egy filmet is.


KÖVESS MINKET:
Fogyatékossággal élő gyerekeknek készít különleges, hasonmás babákat egy nő
Varrt már végtaghiányos vagy éppen látássérült babát is - a kicsik pedig imádják őket!
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 23.


hirdetés

A nappalijában fabrikálja a babáit Amy Jandrisevits. Ezek azonban nem egyszerű játékszerek, nem "csak" babák.

A nő ugyanis speciális igényekkel rendelkező, valamilyen fogyatékossággal élő, illetve súlyos vagy ritka betegségekkel küzdő gyerekek számára varr hasonmás babákat.

Varrt már végtaghiányos, bőrhibás vagy látássérült babát, de olyat is, amelyik "Treacher-Collins-szindrómában szenvedett. És a gyerekek imádják a babákat!

Amy Jandrisevits korábban szociális munkásként dolgozott, és speciális igényű gyerekeknél a játékterápia volt az egyik módszere. 2014-ben indította a "A Doll Like Me" projektet, amelynek az ars poeticája az, hogy minden gyerek megérdemelne egy olyan babát, amiben saját magát láthatja viszont.

A nő minden játékszert egyedileg készít, úgy hogy az a lehető legjobban hasonlítson a leendő tulajdonosára. Mivel a babák ára 70-100 dollár, vagyis 20-30 ezer forint, egy adománygyűjtő oldal, a GoFundMe segítségével

lehetővé teszi azt is, hogy a közönség dobjon össze egy babát olyan gyereknek, akinek a szülei anyagi okok miatt nem tudják megvenni a játékszert.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon


KÖVESS MINKET:Gyűjtenek a félárván maradt gyerekeknek, édesanyjukat elveszítették, hiába kapott új szívet
Nagyon nehéz, de folytatni kell az életünket - mondta az édesapa.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 26.


hirdetés

Két kisgyereke ad neki erőt, hogy minden nap helyt álljon – ezt mondta az RTL Klub Híradójának az az édesapa, akinek beteg felesége nemrég halt meg.

Az asszony szív- és vesebeteg volt. Januárban új szívet kapott, de szervezete legyengült, és néhány hete meghalt. Férje most egyedül maradt két kisgyerekükkel. Azt mondja, nagyon nehéz, de folytatni kell az életüket felesége nélkül is, mert ő is ezt szeretné.

"Helyettesíteni az anyukájukat sajnos nem tudom, de mindent megteszek.. Küzdünk. A gyerekek is nagyon ügyesek. Túl hamar fel kellett nőniük" - mondta az édesapa.

VIDEÓ: az RTL Híradó riportja


KÖVESS MINKET:

Megvan, mikor temetik Baló Györgyöt
A család különös kéréssel fordult a gyászolókhoz.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 23.


hirdetés

Jövő szombaton, délután kettő órakor lesz Baló György temetése a Farkasréti Temetőben. Ezt a család közölte. Eszerint a búcsúztatás nem sajtónyilvános, és azt kérik, senki ne készítsen kép és hangfelvételt, de szeretettel várnak mindenkit, aki tisztelte a televíziós újságírót.

A család azt is kéri, mindenki egy szál virággal rója le kegyeletét, a csokorra vagy koszorúra szánt összeget ajándékozza nehéz sorsú családoknak vagy nemes célú szervezeteknek.

Baló György hétfőn, hosszú betegség után, 71 éves korában hunyt el.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


KÖVESS MINKET:

Ha ránézel DiCaprio instájára, tutira tenni akarsz a környezetért
A színész csupa olyan képet posztol rendszeresen, amitől csak akkor nem támad bűntudatunk, ha nem emberből vagyunk.
fotók: Instagram - @leonardodicaprio - szmo.hu
2019. március 26.


hirdetés

Nem titok, hogy Leonardo Dicaprio ENSZ-békenagykövetként unos-untalan hangot ad a klímaváltozás veszélyeivel és a fajok védelmével kapcsolatos nézeteinek.

Nemrégiben például egy tengerben úszó teknősről posztolt képet a közösségi oldalára, a captionben pedig arra figyelmeztetett, hogy az amerikai kormány lehetővé tette a garnéla vonóhálók TED (azaz Turtle Excluder Devices, vagyis teknősök kiszabadulására szolgáló eszköz) nélküli használatát, mellyel

az emberiség egy újabb fajt veszélyeztet.

#Regram #RG @oceana: Right now, the federal government allows about half of shrimp trawls to operate without Turtle Excluder Devices (TEDs). These boats kill thousands of sea turtles in the United States each year. USE YOUR VOICE! Tell Secretary Ross to save thousands of threatened and endangered sea turtles each year by finalizing the proposed TEDs rule immediately. (Link in bio) #TEDsForAllTrawls . ?: OCEANA / Carlos Suarez #ocean #oceans #turtle #turtles #seaturtle #seaturtles #takeaction

592.1k Likes, 2,761 Comments - Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio) on Instagram: "#Regram #RG @oceana: Right now, the federal government allows about half of shrimp trawls to..."

Három napja egy nőstényelefántról osztott meg több fotót, és felhívta a figyelmet arra, hogy a fajból Kenyában már csak kevesebb, mint 30 él e ritka fajból. A természetvédelem támogatásának lehetőségére hívta fel a figyelmet a kép mellett.

#Regram #RG @cnn: Known as the "big tusker," these stunning photos ? capture a rare "Elephant Queen" in Kenya. Roaming Kenya's Tsavo National Park, she's a unique and extraordinary sight - it's estimated that fewer than 30 of these animals still exist in Africa. British photographer @willbl made this series of photos for his book "Land of Giants," which will raise awareness and funds for conservation efforts. (?: Will Burrard-Lucas)

1.1m Likes, 6,660 Comments - Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio) on Instagram: "#Regram #RG @cnn: Known as the "big tusker," these stunning photos ? capture a rare "Elephant..."

Korábban egy másik faj kihalási veszélyére figyelmeztetett: a tengeri vidra

az Endangered Species Act segítségével maradt fenn, mely szervezetet azonban most támadnak. A sztár ennél a posztnál is instruált, mit kell tenni, hogy támogassuk a szervezet működését.

#Regram #RG @oceana: Southern sea otters would be extinct if not for the Endangered Species Act (ESA), but right now, it's under attack. Imperiled ocean animals need you now more than ever. Add your name now by following the link in our bio to tell your members of Congress to oppose any legislation that would weaken the ESA. #StopExtinction. ?: Doug Meek

576.5k Likes, 3,782 Comments - Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio) on Instagram: "#Regram #RG @oceana: Southern sea otters would be extinct if not for the Endangered Species Act..."

A színész egyébként egész ritkán oszt meg magáról képeket, a megosztásai inkább környezet-fajvédelmi és klímaváltozással kapcsolatos kérdésekre korlátozódnak.

Ha kíváncsi vagy a képekre, lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x