Ez jellemzi a magyar konyhát a külföldiek szerint
Mindössze egy mutatós infografika, és máris kiderül, mit használnak leggyakrabban főzéshez a világ 36 országában illetve régiójában, milyen fűszerek és alapanyagok teszik jellegzetessé és egyedivé az ételeket. A pofonegyszerű ábra abban segít, hogy ha valamely nemzet konyhájának fogásait szeretnénk elkészíteni, egy perc alatt eldönthessük, milyen ízesítésű legyen az étel.
A Shortlist által közzétett listán mi is szereplünk. Készítőinek a magyar konyháról a vöröshagyma, a paprika, a zsír vagy szalonna jut eszébe. Persze nyilván viccesen leegyszerűsített információkról van szó, és mások is megkapják a magukét, a mediterrán konyhát elintézik a kapribogyóval, a fokhagymával és az oregánóval, míg Normadiában almát, cidert és calvadost használnak leginkább főzéshez - az ábra szerint.
Az viszont kiderülhet, hogy amit eddig tudni véltünk Európa vagy a világ nemzeteinek konyhájáról, az lehet, hogy csöppet sem helytálló. Gondoltátok volna, hogy a sokat szidott angol konyha szívesen használ kakukkfüvet, petrezselymet és rozmaringot?
A magyar konyha tipikus és közkedvelt fűszere, a magyar ételek az egész világon a paprikáról híresek. Nagyon sok fajtája van, amelyeket csemege-, konzerv-, vagy fűszerpaprikaként használhatunk. A pirospaprika a magyar konyha leggyakrabban használt fűszere.
A beérett paprika nem csak több vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, hanem jobb az ízanyaga is. Konzervnek és fűszerpaprikának csak teljesen beérett paprika alkalmas.
A pirospaprikát nem szabad forró zsiradékban hosszan pirítani, csak megfuttatni, mert elveszti piros színét, megbarnul és keserűvé válik.
Hogy néznek ki a fűszernövények?
Virágzó mogyoró, kapri, vanília - rájönnél, melyik melyik? Meg tudod különböztetni a kávé gyümölcsét a borstól? Korábbi cikkünkben erre is választ adunk.
Ha érdekes volt az összeállítás, nyomj egy lájkot!