PROGRAMOK

Helló, december! - Kihagyhatatlan programok a hónap minden egyes napjára

December. Miről másról is szólhatna, ha nem a készülődésről. A készülődésről, ami során nem szabadna szem elől téveszteni a fókuszt és átfordulni valami céltalan, kifulladásba hajló őrületbe.
A DRKUKTART blog cikke - szmo.hu
2017. december 10.


Link másolása

A hónap, amivel kapcsolatban kiemelten úgy érezzük, hogy elsősorban az egymásnak szentelt figyelemről kellene szólnia. A hónap, amelynek nem szabadna másnak lennie e tekintetben a többi hónapnál, de a görcsös igyekezetben olykor pont a lényeg vész el. Pedig az átgondolt tervezés sokat lendíthet az ügyön. Jó esetben a legfontosabbak másoknak mi magunk vagyunk, a szavaink, tetteink, a nevetésünk, a figyelmünk és a társaság, amit nyújtani tudunk. Így, ha már gondolati szinten sikerül redukálni a felesleges holmikra fordítandó figyelmet és időt, akkor tuti, hogy a lényegre is lesz érkezésünk.

Irigylésreméltó szervezési készségünknek köszönhetően felszabadult tengernyi időnkben fájdalommentesen ragadjunk karon valaki(ke)t és, ha éppen nem otthon olvasunk mesét vagy társasjátékozunk, hanem kicsit kimozdulnánk, akkor irány a decemberi programkavalkád.hello_december1

Ne áltassuk magunkat. Az életünk nagy része az evésről szól, decemberben pedig az arányok eltolódnak, így mondhatjuk arról, hogy a december csak az evésről szól, beleszuszakolva egy kis forralt bort, forró almás-fahájas teát, az elmaradhatatlan tokaji aszút és a vége felé egy kis bubit is. Mozgás és az elme-lélek pallérozása címén két étkezés között azért jut idő egy kis kultúrára is, sőt, menetközben bekukkanthatunk egy-két dizájnvásárra is.

2017. december 10.

Advent második vasárnapja, ami egyúttal egybe esik az első Aszú Nappal (amit nevezzünk csak a hivatalos eseménynek megfelelően Aszú Day-nek). Remek kezdeményezés, itt az ideje, hogy egyre szélesebb körben szegeződjenek a tekintetek a tokaji aszúborra: "A tokaji aszú egyike a világ azon kevés borának, amely bárki számára felismerhető, egyedi karakterrel bír. A termőhely, a több évszázados tradíció, a helyi szőlőfajták és a napjainkban itt dolgozó borászok egy olyan mátrixot hoznak létre, amely egyszerre döbbenti meg a kezdő borkedvelőt és a profi sommelier-t. Minden év december 10-én, a Nemzetközi Tokaji Aszú Napon, az Aszú Day-en erre a Magyarországról, a Tokaji borvidékről származó természetes édes borra szeretnénk felhívni a figyelmet. Kóstold meg a tokaji aszút 2017. december 10-én, a első Aszú Day alkalmából, és oszd meg az élményt másokkal is, mutasd meg, hogy mit ittál! #aszuday"aszuday

2017. december 10. és 17.

Az Élesztőházban minden vasárnap kinyitja kapuit a Pancs-gasztroplacc, amelyen a karácsony közeledtére tekintettel ezen a két hétvégén debütál a Design vásár is. Szeretek hozzájuk járni, így kíváncsian várom, hogy a dizájn terén kikkel és milyen termékekkel bővül az eddig megszokott minőségi, ám most ízvilágukat tekintve is az ünnepekre hangolt étel- és italkínálat. A nem is olyan régen visszahozott közös főzések során a meghívott vendég ezúttal Terei-Vígh Krisztina, az Ételérzés/Food&Emotion bloggere. Az adventi sütivásár bevételével és az SOS Gyermekfalvak önkéntes csapata közreműködésével ezúttal a Gyermekfalvak gyermekeinek segítenek. Az élőzenét mindkét hétvégén a Harmónia Garden szolgáltatja, akiktől a jazz, a swing, a django és a magyar népzene stílusteremtő egyvelegét hallhatjuk majd.

2017. december 16.

Ha úgy érezzük, eleget adtunk a kulináris élvezeteknek, ideje a lélekre hangolódni. Ez olyannyira hangolódás, hogy a soron következő programra bizony napokkal előre érdemes jegyet váltani, mert teltházas eseményszámba megy. Mi már láttuk, így szívből ajánlom az "Exhibition: Michelangelo - Szerelem és halál" filmet az Uránia Nemzeti Flimszínházban. Azontúl, hogy az épület kapuján belépve az elképesztő díszítettség okán teljesen más világban érezhetjük magunkat, ez a másik világ már a vetítés első perceiben Firenzébe és a Vatikánba kalauzol bennünket. "A film egy különleges utazás, amelynek során a nézők felfedezhetik Firenze, Róma és a Vatikán kápolnáit és múzeumait, valamint több európai szalont, s így megismerhetik Michelangelo viharos életét. Részben a kortársaihoz fűződő kapcsolatain, részben pedig művészi hagyatékán keresztül mutatja be a karizmatikus és egyben rejtélyes művészt." Kihagyhatatlan alkotás.michelangelo

2017. december 31-ig

Adventi Ünnep a Bazilikánál, ahol, ha jót forralt borra szomjazik a gigád, menj a Divino e célból telepített pultjaihoz (nekünk különösen a Zrínyi utcában állomásozó egység forralt vörös borai jöttek be), ha pedig megéheznél ki ne hagyd a Gastro-Hack megjelenésében is egyedi pultját, ahol többek között remek BBQ gulyásleves és mennyei pulled pork bagel érkezik az új életcélt nyert gyalupad felett a kezeid közé. Sötétedéstől a Szent István Bazilika homlokzatára vetített zenés fényjátékkal, alkalomadtán élőzenét szolgáltató fellépőkkel várják a szervezők a nagyérdeműt. (Egy plusz jótanács csupán: a 3D-s vetítések idejét megelőzően jobban jársz, ha máshol kóborogsz, ugyanis, ha vagy oly' szerencsétlen, hogy a téren csatangolsz a megelőző kitudjamennyitízpercben, garantáltan fenyőre mászol az ünnepi hangulatot földbe döngölő, az egyébként teljesen indokolatlan angol karácsonyi zenét még indokolatlanabbul gyakorlatilag két percenként megszakító, a 3D-s szemüveget promótáló fahangú bemondásoktól.)

2017. december 1-31.

A Balatoni Gasztrotérkép csapata télen sem tétlenkedik, ugyanis megválasztották az idei év Balaton Alapanyagait: e címre idén a keszthelyi tokhalat (Halház Kft.) és a töreki babot (Fodor Lajos, termelő) találták érdemesnek. Bevallásuk szerint: "A kampány célja nem más, mint felhívni a figyelmet az egész éves balatoni gasztronómiára, a magas minőséget nyújtó vendéglátóegységekre, a régió termelőire, és a helyi vendéglősök összefogására. Az ötlet a Balatoni Gasztrotérkép alapítóitól származik, akik úgy gondolják, egy-egy alapanyag kiemelése, és a termelők támogatása előrelendítheti a balatoni régiót, segíthet a gazdaságoknak és a vendéglátósoknak is. A kampány keretében decemberben ezen alapanyagokból készülnek a táblás ajánlatok több mint 25 balatoni étteremben (Alsóörs Marina Hotel és Étterem, Bistro Sparhelt, Bock Bisztró Balaton, Chateau Visz Kastélyszálló, Fenyves Yacht Club Hotel és Étterem, Gianpiero&Étterem, GUSTO13 bistro&delicate, Káli Art Inn, Kistücsök Étterem, Kővirág Étel-Ital- Ágy, Kreinbacher Birtok, Laposa Borterasz, Mala Garden Design Hotel&Restaurant, Márga Bisztró Csopak, Morzsa Bisztró, Neked Főztem, Nem Kacsa, Pántlika Pincészet, Pláne Badacsony Borterasz, Sáfránkert Vendéglő, Terazza Bistro&Bar, Tilia a Badacsonyi Borvendéglő, Vígmolnár Csárda, Villa Kabala, Villa Vitae)

balaton1

Kép: redphoto

Visszakanyarodva a lélek ápolásához, elsősorban a december slágere a Diótörő. Gyermekkoromban láttam először a Magyar Állami Operaházban nagymamánk jóvoltából, aztán évekig nélkülöztem e téren a személyes impressziógyűjtést. Egészen két évvel ezelőttig, amikor ismét ellátogattunk az Operaházba és immár az új díszletek között megint a hatása alá kerültem. Azóta az előadás számomra ismét a leghidegebb évszak nélkülözhetetlen eleme, de már ősszel is nagyon szívesen előveszem a 'lemezt'. Idén az Operaház felújítása miatt az Erkel Színházba szorul az előadás és térbeli korlátok okán a régi díszlet között történik a varázslat. Bár jegy az mondhatni már nincs, azaz előadásonként csak egy-két darab elérhető az Erkel Színházba is, mindenkit buzdítok, hogy akár az Erkelben, akár máshol tekintse meg. Bár baletton kívül más verzióban még nem láttam, a szezonban megtörik az 'átok', ugyanis bevesszük a budapesti Bábszínházat is, ahol a darab korhatáros, de ez nem akadály, mert a hatodik életévünket már betöltöttük.

Tovább lavírozva a kultúra folyamán, ki ne hagyjátok a Magyar Nemzeti Galériában Korniss Péter - Folyamatos emlékezet című, 2018. január 7-ig látogatható kiállítását. A hétvégén láttuk, és címszavakban a következő szavakkal dobálóznék: lenyűgöző, inspiratív, pozitív, szerelem. Egyelőre ennyit, mert még amúgy is szentelek neki egy külön posztot.diotoro1

Ha már a Magyar Nemzeti Galériában jártunk, bizony megtekintettük a Keretek között - A hatvanas évek művészete Magyarországon (1958-1968) című, egyébként 2018. február 18-ig látogatható kiállítást. A Korniss nyújtotta élmény után merőben más, át is kellett kapcsolni az elmét. Az első lépéseinkre a nyomasztó volt a legjobb szó, de pár lépéssel távolabbról nézve a remek szóval illetném. Bár még nem éltem akkor, a felvezető szövegekkel, a képek, plakátok, könyvek, szobrok, bútorok mellé biggyesztett pár vagy éppen jóval több szó nem csupán a kort, de évtizedeken átnyúlva a mát is más megvilágításba helyezi.

És, ha már ott vagyunk, egy gyors emlékezés jegyében azért tegyük tiszteletünket a Munkácsy teremben is, ahol a Munkácsy Mihály és a századvég realizmusa című kiállításban oldódhatunk fel. A Galéria kiállított, teljes anyagát egyszerre befogadni lehetetlen, de ez ne tartson vissza bennünket az első lépésektől.

2017. december 24-26.

Karácsony, béke, pihegés, evés, ivás, jó sok társasjátékozás, indokolt belassulás, beszélgetés, alvás, kirándulás és, ami még belefér.karacsony_dec

2017. december 27-30.

A két ünnep közötti időszak, amikor lehetőleg szabadságon leszünk, a lehető legteljesebb módon átmegyünk nyugiba, de csak éppen annyira, hogy arra azért emlékezzünk, hova kell majd január másodikán becsámborogni.

2017. december 31.

Nyilván újat mondok ezzel, de helló Szilveszter!

Emberközpontú decembert mindenkinek!

Ne feledkezz meg a DRKUKTART blogról sem: ne maradj le az újdonságokról, kövess Facebook-on ITT és Instagram-on ITT, vagy, ha úgy tetszik, értesülj a friss bejegyzésekről a Bloglovin segítségével!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


PROGRAMOK
Fesztiválok 2023
Cikkünkben összeszedtük a hazai nagyrendezvényeket és azok már hivatalosan bejelentett, főbb részleteit.

Link másolása

Alább tehát a folyamatosan bővülő listánk, amelyben a magyar, elsősorban zenei és kulturális rendezvényként működő fesztiválokra és eseményekre fektetjük a hangsúlyt.

VII. Indoor Sörfesztivál

Február 24-25.

Magyarország első téli sörfesztiválján pironkodás nélkül megmutathatod, ki a legnagyobb sörkedvelő a vidéken. A családi heppöningre APA is hivatalos, és hozza magával az egész rokonságot: IPA és STOUT nagybácsi is alig várja a találkozást!

A művészlelkekről sem feledkeznek meg: kézműves nedűk sokasága sorakozik fel az izgalmas multikulti közegben: magyar, cseh, német, angol és belga sörök várnak egy egész hétvégén a Hotel Marriottban.

Pénteken és szombaton, immár a hagyományok jegyében, Katona Csaba, a Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpont Történettudományi Intézet történésze szolgál kultúrtörténeti adalékokkal, illetve tart sörivó versenyeket.

És ha már ezt ilyen jól kifőzték: a különleges italok mellé különleges ételek is dukálnak. A sörgasztronómia mélyébe ássák bele magukat péntek és szombat este.

Ráadásul a belépőért cserébe végtelen sörömökben lesz részed: kóstoló kelyheddel annyi kis- és nagyüzemi sörkülönlegességet kóstolhatsz végig, amennyi csak beléd fér. Aztán hazafele menet lecserélik neked egy logózott korsóra, amelyet emlékbe adnak.

Járatlan Utakon Fesztivál

Február 25-26.

MINDEN ami #UTAZÁS. A világutazók LEGNAGYOBB HAZAI #fesztiválja ismét a Hungexpo-n kerül megrendezésre.

40 előadás és kerekasztal beszélgetés keretében, 6 teremben, párhuzamosan a 2 nap alatt 10.30-18h-ig.

Előadások világjáró magyaroktól, bloggerektől, kalandoroktól. Eljutsz a világ összes helyére segítségükkel s a kerekasztal beszélgetéseken kérdezhettek bloggerektől és előadóinktól.

Ismét közel 109 utazásban jártas utazót, bloggert, hegymászót, világjárót hívtak el, hogy megismerhessétek őket személyesen is.

Bartók Tavasz - Nemzetközi Művészeti Hetek

Március 31 - Április 16.

A világhírű magyar zeneszerző, Bartók Béla születésének 140. évfordulóján, 2021 tavaszán indult Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek egyedülálló összművészeti eseménysorozat. A fesztivál bepillantást enged Bartók lenyűgöző életművébe, ugyanakkor nem kizárólag a világhírű zeneszerző kompozícióit sorakoztatja fel, sokkal inkább Bartók szellemiségét, kreativitását, alkotói szemléletét kívánja megjeleníteni számtalan műfajban a kortárs komolyzenétől kezdve a világzenén, jazzen, táncművészeten és képzőművészeten át a könnyűzenéig, a hazai és nemzetközi művészeti élet legjobbjainak alkotásain keresztül.

Budapest Ritmo 2023

Április 12-15.

Fedezz fel új zenéket! Hallgass izlandi poppot, pezsdítő cumbiát vagy balkáni dark folkot a Budapest Ritmo fesztiválon 2023. április 12 és 15. között.

Ismerd meg a legfrissebb tehetségeket a showcase napon a Szimpla kertben, bulizz két napot az Erzsébet téren kint és bent, nézz zenés filmeket!

Idén már PRO bérlet is kapható, amivel mindezek mellett részt vehetsz szakmai programokon és exkluzív networking eseményeken bővítheted kapcsolatrendszered.

SopronFest

Április 22-30.

A SopronFest 2023. április 22-30. között városszerte, közel 20 helyszínen várja a közönséget, a fesztivált a helyiekkel közösen szervezik. Ikonikus soproni klubok, kávézók, éttermek, utcák és terek adnak otthont képzőművészetnek, gasztronómiának, turisztikai programoknak, színháznak, podcast fesztiválnak és természetesen rengeteg zenének, sok-sok koncertnek. A SopronFest 2023. április utolsó hetében a teljes várost élettel tölti meg.

Budapesti Tavaszi Fesztivál

Április 20 - Május 2.

A több évtizedes múltra visszatekintő esemény – április 20-tól május 2-ig – a 150 éve egyesült Budapestet ünnepli. A BTF-en ott lesz a Budapesti Fesztiválzenekar, a Budapest Fotófesztivál, a JazzFeszt Budapest, a Budapest Sound Collective, a Budapesti Közművek, a Budapesti Vízművek, a Budapesti Történeti Múzeum, a Budapest Makett, a Budapest Nagyregény és még sokan mások.

JazzFest Budapest

Április 26 - Május 17.

Egy jazz fesztivál, ami városszerte zajlik, koncerttermekben, klubokban, köztereken, melyre az egész világ felfigyelhet és tartósan visszateheti a fővárost a zene világtérképére, mellyel valóban a zene fővárosává válhatunk.

VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó

Június 22-25.

Analog Balaton, Bagossy Brothers Company, Belga, Beton.Hofi, Blahalouisiana, Carson Coma, Csaknekedkislány, Dzsúdló, Halott Pénz, Elefánt - a legnépszerűbb hazai bandák mellett ’ropogós és finom’ zenei csemegével érkezik a Dunakanyarba a holland elektronikus funk-soul produkció a Kraak & Smaak. A kiváló zenei felhozatal mellett a 10. alkalommal megrendezésre kerülő VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó színvonalas cseh, szlovák és lengyel színházi produkcióival részese lesz a 10. Színházi Olimpiának. A kultúra szerelmeseinek 2023. június 22. és 25. között érdemes lesz Nagymarosra látogatni.

Balaton Sound

Június 28 - július 1.

[caption id="attachment_1965126" align="alignnone" width="825"] Photo: László Mudra http://www.mudralaszlo.hu - Rockstar Photographers[/caption]

Európa legmenőbb vízparti zenei fesztiválja – ahogy ez már megszokott – 2023-ra is világsztárok sorát jelentette be. Az első csokorban már most olyan top DJ-k sorakoznak, mint Armin Van Buuren, Dimitri Vegas & Like Mike, Hardwell vagy Don Diablo. A Sound nem csupán egy hatalmas esti parti forgatag, de napközben is rengeteg lehetőséget kínál a lazulásra és a feltöltődésre a parton és vízen egyaránt. A Balaton Sound 2023-ban június 28-tól tart július 1-ig, a megszokott helyen, Zamárdiban.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

PROGRAMOK
A Rovatból
Madame Tussauds nyílik Budapesten
A Madame Tussauds Budapest 50 nemzetközi és magyar vonatkozású viaszfigurával, interaktív installációkkal a belvárosi Palazzo Dorottyában nyitja meg kapuit. A figurák kilétét a premierig hétpecsétes titokként kezelik.

Link másolása

Elkezdődött a visszaszámlálás: elérhetővé váltak a Madame Tussauds Budapest első, exkluzív belépői. Akik beszerzik a limitált ideig megvásárolható jegyeket, azok VIP-vendégként, az elsők között léphetnek be a Madame Tussauds Budapest attrakcióba és élhetik át a több mint 200 éves hagyományokkal rendelkező, mégis ultramodern, interaktív varázsvilág összes élményét.

A világ egyik legismertebb turisztikai márkája 2023 első félévében érkezik hazánkba. Igazi exkluzív klubhoz csatlakozik a magyar főváros: London, New York, Berlin, Los Angeles (Hollywood) és egyéb világvárosok után Budapesten nyílik meg a 25. Madame Tussauds.

A Madame Tussauds Budapest lesz a márka első franchise rendszerben megvalósuló attrakciója. A Madame Tussauds produkciói - a világ legismertebb embereinek megszólalásig élethű viaszfiguráival - egyszerre kínálnak interaktív szórakozást, a sztárokkal való találkozást és fantasztikus látványt. A látogatók beléphetnek a hírességek világába, részesei lehetnek meghatározó pillanataiknak, sikereiknek, és közelebb kerülhetnek hozzájuk, mint eddig bármikor

Az attrakciónak Budapesten a város egyik legimpozánsabb műemlék épülete, az V. kerületi Palazzo Dorottya ad majd otthont. A Madame Tussauds Budapest 50 magyar és nemzetközi vonatkozású figurával és a hozzájuk tartozó lélegzetelállító installációkkal nyitja meg a kapuját.

A figurák kilétét a premierig hétpecsétes titokként kezelik. Annyi azonban már biztos, hogy a felejthetetlen élményeket a figurákon túl rengeteg interaktív elem is garantálja: zenei és vizuális megoldások, megelevenedő díszletek és játékok gondoskodnak arról, hogy minden korosztály jól érezze magát.

A karácsonyi – bevezető árú - jegyvásárlás lehetősége limitált ideig lesz nyitva a közönség előtt. Aki szeretné bebiztosítani azt, hogy az elsők között, VIP-jeggyel léphessen be a Madame Tussauds Budapestbe, az ezen a linken keresztül megteheti.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


PROGRAMOK
A Rovatból
Csinibaba Party: igazi retró hangulatot varázsol Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar az Orfeumba
Laza pörgős buli, igazi farsangi móka. Öltözz be és indulj, hogy belecsöppenj a jóba! – üzeni a zenekar.

Link másolása

A Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar dupláz az Orfeumban.

A farsang jegyében meghirdetett februári Csinibaba koncertre már minden jegyet elkapkodtak, ezért a zenekar úgy döntött, hogy egy ráadás bulit is tartanak március 4-án.

Fejtetőre áll a ház az Orfeumban úgy, mint hajdanán. Csinibabák és fuxos mandrók, fel a csöves nasztrót, mert vár a bál, ahol Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar laza pörgős bulit produkál, magas frekvencián rezonál!

Nem kell a nyugtató pirula, elég lesz ez a farsangi móka hogy belecsöppenj a jóba.

Figyeld a netet és megtudhatsz mindent róla. Addig is tudd, hogy ott lenni sikk lesz március 4-én a Orfeum bárban. Jelentkezz mert az idő halad, Nem kéne otthon felejteni magad

– ajánlja Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar.

És hogy mi vár rátok?

Valódi retro életérzés a zenében, hangulatban és megjelenésben egyaránt. Felidézik a beat- és tranzisztor kort, a Hungária- és Dolly Roll- korszak hangulatát, most, a mikrocsip korszak végén, a mesterséges intelligencia korának küszöbén. A koncert után classic disco lesz a 70-es, 80-as, 90-es évek slágereivel.

Bővebb információk ITT olvashatók

A buliig pedig itt egy nemrég megjelent daluk, ami nagy siker lett:

VIDEÓ: Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar - Sáros Mennyország


Link másolása
KÖVESS MINKET:


PROGRAMOK
A Rovatból
Itt a 15. Fishing on Orfű teljes zenei programja
A látogatók 4 nap alatt közel 150 zenei produkciót nézhetnek meg, a program bejelentésével egyidőben a napijegyek értékesítése is elkezdődött.

Link másolása

A Fishingen adja egyetlen fesztiválkoncertjét a Kispál on Orfűn bemutatkozó Kispál és a Lovasi formáció, amelyben Kispál András és Lovasi András mellett G. Szabó Hunor és Babcsán Bence zenél, koncertprogramjuk pedig a Kispál és a Borz korai korai, különlegesebb szerzeményeire épül. 3 év kihagyás után tér vissza Orfűre az elmúlt 3 évtized egyik legfontosabb zenekara, a Quimby. Először lép fel a Fishingen Bródy János és zenekara, csakúgy, mint a Kátai Tamás nevével fémjelzett Thy Catafalque.

A Fishing továbbra is nagy teret biztosít a fiatal és feltörekvő produkcióknak, 2023-ban is a két legnagyobb zenei helyszínen kap lehetőséget a Carson Coma, az Elefánt, az Esti Kornél, az Analog Balaton, Deva, a Bohemian Betyars, a Blahalouisiana, a Galaxisok, az Ivan & the Parazol, valamint először lép a nagyszínpad deszkáira az aurevoir. vagy Beton.Hofi. Természetesen a Fishing „klasszikusabb” nagyszínpados fellépői, tehát a 30Y, a Vad Fruttik, a Péterfy Bori & Love Band, a hiperkarma, a Kiscsillag vagy a Budapest Bár is ott lesznek a 15. fesztiválon.

Az idősebb korosztály képviselőinek Bródyn túl HOBO, a KFT, Karácsony János, Másik János, a Pál Utcai Fiúk, a Müller Péter Sziámi AndFriends vagy a Kontroll Csoport koncertjével igyekeznek kedveskedni a szervezők. Idén Tátrai Tibor is visszatér Orfűre, új zenekarával, a godfater.-ral.

A hiphop kedvelői Beton.Hofi koncertje mellett még olyan izgalmas fellépőket is megnézhetnek, mint a Pogány Induló, Dé:Nash, a Slow Village, Funktasztikus, 6363, vagy a Tranzkaphka.

Aki klubhangulatra vágyik Orfűn, annak a kisebb Amondó színpad, vagy a Nagysátor lehet majd a törzshelye. Ezeken a helyszíneken boldogan megfér egymás mellett a metál, az alternatív rock, a pszichedelikus rock, a világzene és a pop is. Itt lép fel a Platon Karataev, a Mitsoura, az Erik Sumo, a VHK, a LAZARVS, Frenk, a Ganxsta Zolee és a Kartel, a Fiúk, a Felső Tízezer, a Hiúz vagy a Devil’s Trade is.

A tűzhöz közel, vagyis a fesztivál erdei helyszíne 2023-ban is komolyzenével indul, majd jön a Mesél az erdő műsorsáv, ahol feltörekvő dalszerzők nem csak eljátsszák dalaikat, de mesélnek is róluk. Az esti óráktól olyan hangulatos produkciók lépnek itt fel, mint iamyank, a Jazzékiel, Németh Juci és G. Szabó Hunor, vagy Bérczesi Róbert.

A Borfalu továbbra is a nép-és világzenekedvelők kedvenc helyszíne lesz, itt játszik a Cimbaliband, a Romano Drom, a Söndörgő, a Góbé, a Kacaj vagy a Gypo Circus. Mellettük jól megfér pár olyan izgalmas és érzékenyebb produkció, mint Barkóczi Noémi, a Lázár tesók, az Aron Andras and the Black Circle Orchestra vagy a Middlemist Red.

A fesztivál alatti tószakaszon található Víziszínpad 2023-ban is a legjobb zenei alternatíva lesz a strandoláshoz! A víz felszínén lebegő színpadon ad majd minikoncertet Likó Marcell és Kerekes Gergely, a Péterfy Bori & the Mini Love Band, a Kerekes Band, az aurevoir., Beton.Hofi és a Tudósok is.

A jubileumi Fishingen több lehetősége is lesz annak, aki a koncertek után táncolással vezetné le fölösleges energiáit. Választhatja az Amondó színpadot, ahol 02:00-től olyan DJ-k szolgáltatják majd a talp alá valót, mint DJ Palotai, a Tesco Disco, DJ R-Nold & Acid, vagy D.Koms. De bulizhat az erdőben is A tűzhöz közel színpadnál, ahol minden éjjel 01:00-től a Tilos Rádió tart partit olyan fellépőkkel, mint DJ Titusz, Bobby Shyze, Kanada Káosz, itt lesz Önismereti Diszkó, !rodalmi Dubtechno valamint Totoya Klub is.

A jubileumi Fishing on Orfű napijegyeinek értékesítése már elstartolt az alábbi linken – ugyanitt lehet megvásárolni a maradék bérleteket is.

A részletes zenei program, valamint minden fontos információ megtalálható a fesztivál honlapján!


Link másolása
KÖVESS MINKET: