hirdetés
118710891_4261677577206823_1231337867502028092_n.jpg

Magyar startup forradalmasíthatja az egyetemi vizsgafelkészülést

A Prepaireden keresztül a vizsgára készülő diákok egymástól kaphatnak segítséget.
Kövesdi Miklós Gábor - szmo.hu
2020. szeptember 11.


hirdetés

Ha az egyetemi hallgató vizsgára készül, és elakad, jelenleg három választása van:

- Kereshet a Google segítségével, ami sajnos időigényes, és nem személyre szabott.

- Felkérhet magántanárt, de ez költséges – azt csak én teszem hozzá: jellemzően a szülőknek.

- Megkérdezhetik szaktársaikat, de nem könnyű mindig megtalálni pont azt a hozzáértő diákot, akire szükség lenne.

Ezt a problémát ismerte fel három magyar fiatal, Geiszl András, Jakabos Bálint és Kosdi-Kovács Márton, és megtalálták a megoldást.

hirdetés

A Prepaireden gyorsan találhatnak ingyenes segítséget a tanulók. Az egész rendszer roppant egyszerűen működik:

Ha problémájuk akad, ingyenes regisztrálás után posztolhatnak egy úgynevezett „Study Requestet” (Tanulmányi kérés), amelyben megjelölhetik, milyen tárgyban van szükségük segítségre, és leírhatják a kérdésüket.

Ez a poszt azoknak a felhasználóknak lesz látható, akik az adott tárgyban jártasak. Felajánlhatják segítségüket, és felvehetik a kapcsolatot videó hívás formájában.

Azok a felhasználók, akik segítenek társaiknak, pontokat, jelvényeket gyűjthetnek, amelyekért kedvezményeket kaphatnak különféle e-learning csomagok árából.

Ez a módszer nemcsak egyszerű és olcsó, de hatékony is. Mint az ötletgazdák kihangsúlyozzák, míg egy tradicionális egyetemi előadáson a hallgatók az elhangzottak 5%-át jegyzik meg, amikor elmagyarázzák valaki másnak, 90%-ot megjegyeznek.

Az ötlet maga tavaly született. Különböző felmérésekkel, mélyinterjúkkal ellenőrizték, milyen létjogosultsága lenne egy ilyen platformnak. Májusra készült el beta verzió, amelyet jelenleg alakítanak, javítanak. Szeptember 14-én jelenik meg a publikus verzió.

Közösségi finanszírozás formájában próbálnak tőkét bevonni a piacra lépés érdekében. Aki támogatná őket, a Seedrs crowfunding oldalon teheti meg. 50 ezer fontra van szükségük. Már 10,80 fonttól be lehet szállni, és egy hét alatt összegyűlt 32 ezer.

Az új platform jelentősége különösen megnő a vírushelyzet miatt, hiszen a legtöbb egyetem vagy teljesen online, vagy blended learning megoldásokat alkalmaz.

Mindkét esetben elveszett az a fajta közösség, ahol a hallgatók meg tudják beszélni a problémáikat es nehézségeiket a tantárgyakkal kapcsolatban akar órák között, akar tanítás után.

A Prepaired ezt a hiányt igyekszik pótolni, épp ezért ingyenesen elérhető lesz minden egyetemista számára.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
egymazsas-torta-godo-cukraszda-scaled.jpg

Egymázsás tortát készítettek egy szlovákiai lagzira Salgótarjánban

Több száz marcipán rózsa és tucatnyi masni díszítette a hétszintes, háromszáz szeletes tortacsodát, amelyet egy salgótarjáni cukrászdában készítettek.
Címkép: Facebook/Godó Cukrászda/Tandi Cuki - szmo.hu
2020. szeptember 07.


hirdetés

Több száz marcipán rózsa és tucatnyi masni díszíti azt a hétszintes, háromszáz szeletes tortacsodát, amelynek minden részletét kézzel készítették a salgótarjáni Godó cukrászdában - írja a Nool.hu.

A hatalmas torta elkészítése igazán különös kihívást jelentett a cukrászoknak, csak a marcipán rózsákon közel egy hetet dolgoztak.

"A torta magassága meghaladja az egy métert, a legalsó és legfelső szinteket pedig mintegy 250 rózsa díszíti, ehhez jön a tucatnyi marcipánból készült masni és szalag, a csöppnyi gyöngyök, valamint az aprólékos díszítés"

- mondta a lapnak a desszertkölteményt megvalósító cukrász, Kovács Judit.

Godó Cukrászda/Tandi Cuki

godocukraszda #weddingcakes #redandwhite #salgótarján #cukrász #cukrászda #7emeletes

hirdetés

A több mint egy mázsás, dobos ízű süteménytorony egyes szintjeit különböző tartó és merevítő elemek tartják össze, hiszen már maga a marcipán burkolata is több mint 30 kilót nyom.

"Amikor felvettem a rendelést, tudtam, hogy egy nem mindennapi esküvői tortát fogunk elkészíteni, de bíztam a cukrászaim szakértelmében, több évtizedes tapasztalatában. A fő tortához még kisebb torták is tartoznak, így nagyjából egy 700 fős násznép is jól lakhat a desszertekkel"

- mesélte Tőzsérné Szentgyörgyi Andrea, a cukrászda tulajdonosa.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
605_38235708994_5673_n.jpg

„Afrika legeldugottabb pontján is hallottam magyar szót” - interjú Földvári András utazóval, aki 796 reptéren járt már

Földvári András építtetett vízvezetéket indiánoknak, járt nem létező országokban, és nem fél a vírustól. Könyve, az "Elmentem világgá - 80 sztorival a föld körül" pedig a sikerlista élére repült.
Kövesdi Miklós Gábor - szmo.hu
2020. szeptember 12.


hirdetés

A Malévnál kezdte pályafutását, dolgozott az izraeli légitársaságnak, és a Turkish Airlinestól ment nyugdíjba. 796 reptéren utazott át, és alig van ország ahol nem fordult meg. Földvári András arról is mesélt, mit írtak róla megfigyelői, és hogy mikor indul az Antarktiszra.

- Ön valóban igazi világutazó. Barcelonából válaszolt az e-mailemre, most Temesváron fogadja a hívásomat, és lefogadom, hogy mire a cikk megjelenik, megint máshol fogja olvasni. Egy évben átlag hány napot van itthon?

- Azért nehéz megmondani, mert a járvány bezavart. Még soha nem utaztam olyan keveset, mint idén.

Amikor állományban voltam, 45 napot tudtam utazni egy évben. 30 nap szabadságom volt, azt feldaraboltam és hozzácsaptam az állami ünnepekhez. De mióta nyugdíjas lettem, jóval több időm van.

A járvány kitörése óta voltam hosszabb időre Ukrajnában és Lengyelországban.

hirdetés

Ezt az utat Lengyelországban kezdtem, onnan Angliába mentem, Angliából Spanyolországba, onnan ide Romániába.

Tulajdonképpen Temesvárt azért találtam ki, hogy ne kelljen hazamennem, mert akkor karanténba raknak. Mert 80 kilométerre a határtól már érdekes módon nincs járvány. Vasárnap megint utazom tovább Londonba.

Azt szoktam mondani, hogy mindenütt jó, de legjobb útközben.

– Mindenesetre azt elmondhatjuk, hogy meglehetősen kitágította a home office fogalmát.

- Az biztos. World office. Egyébként nagyon sok informatikus ismerősöm van. Az egyik magyar barátom vancouver-i, aki ténylegesen Mexikóban él, és onnan van „bekötve” Vancouverbe. Sokkal jobb a klíma.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
119039275_3520845648054321_2683170713649142902_o-1000x662.jpg

Lovával együtt úszta át a Dunát a Nemzeti Vágta abonyi versenyzője

Így készülnek az októberi megmérettetésre.
Fotó: Abony város hivatalos oldala - szmo.hu
2020. szeptember 09.


hirdetés

Már közeleg az idei Nemzeti Vágta végső megmérettetése, ennek megfelelően a lovasok is különböző módokon edzik magukat és állataikat. Az Abonyt képviselő Zboray Viki nem mindennapi gyakorlást választott: lovával, Marokkóval átúszták a Dunát – írták Abony Facebook-oldalán.

Petrik Tamás, aki néhány éve Csemő színeiben nyerte a Vágtát, most Zborayt edzi, gyakorlásként pedig egy különleges feladatot adott a lovasnak és Marokkónak. A poszt szerint évek óta készültek erre, és most teljesítették is: a páros sikeresen átúszott a Dunán Szigetmonostornál.

A Nemzeti Vágtát idén október 10-11-én rendezik meg a budapesti Hősök terén.


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
tanar-1.jpg

Átadták az Év tanára díjakat, elismerést kapott még az Év külhoni tanára és az Év virtuális tanára is

'A pedagógus pálya művészet, értékeket közvetítő hivatás. A gyerekek az iskolában tapasztalhatják meg a közösséget, mit jelent egy közösség tagjának lenni, ezért is nagy a tanárok felelőssége' - mondta a nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztos.
MTI, fotó: Mónus Márton - szmo.hu
2020. szeptember 12.


hirdetés

A pedagógus pálya művészet, értékeket közvetítő hivatás - erről beszélt Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztos az Év tanára díjak átadóünnepségén, Budapesten szombaton.

A gyerekek az iskolában tapasztalhatják meg a közösséget, mit jelent egy közösség tagjának lenni, ezért is nagy a tanárok felelőssége - hangoztatta a miniszteri biztos.

A kormány a magyarság közjogi egyesítése után nagy hangsúlyt fektet arra, hogy az anyanyelvi oktatás mindenhol elérhető legyen a magyarok számára. Támogatja azokat a határon túli családokat, amelyek magyar oktatási nyelvű intézménybe íratják gyermekeiket, továbbá 140 óvodát bölcsődét létesített, és támogatta 750 intézmény megújulását, több tízezer tanár és diák kárpát-medencei utazását, valamint a középiskolai tanárok továbbképzését - sorolta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztosa.

Az Év tanára díjat 2020-ban Orosz Tamás, a Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Technikum és Kollégium testnevelés tanára kapta.

hirdetés

Az Év tanárának ezüst elismerő oklevelét kapta Juhász Jánosné, a mezőkövesdi Szent László Gimnázium és Közgazdasági Technikum igazgatója, magyar-, történelem- és filozófiatanára, valamint Pálné Varga Valéria, a sellyei Kiss Géza Magyar-Horvát Kétnyelvű Nemzetiségi Általános Iskola és Zeneiskola-Alapfokú Művészeti Iskola igazgatóhelyettese és orosz-történelem szakos tanára, továbbá Góczán Bettina, a budapesti Medgyessy Ferenc Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola német nyelv és irodalom, valamint német hon- és népismeret tanára.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!