hirdetés
keaton.jpg

Porig alázták ezt a kisfiút az iskolában, világsztárok álltak ki mellette

Zokogva beszélt a kisfiú az iskolai zaklatásról - százezrek, köztük Justin Bieber, Katy Perry és Demi Lovato is védik őt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. december 12.


hirdetés

Rengeteg híresség bátorítja és biztosította támogatásáról a Tennessee állambeli Knoxville egyik kisdiákját, Keaton Jonest, akiről felkerült a netre egy felvétel, amelyen az iskolai zaklatásról beszél.

A felvétel azután készült el, hogy a fiú felhívta anyukáját, Kimberlyt, hogy vigye őt haza előbb az iskolából, mert nem mer bemenni az ebédlőbe. Ez nem az első ilyen alkalom volt. A fiú ezután megkérte édesanyját, vegye videóra, amit mondani szeretne.

A fiú könnyek közt kérdezi a felvételen:

„Csak kíváncsiságból, miért szórakoztok másokkal? Mi értelme van? Mi a jó nektek abban, hogy ártatlanokat szúrtok ki magatoknak és piszkoskodtok velük? Ez így nincs rendben!”

A videón az édesanya megkérdezi: „Miket mondtak neked?”

hirdetés

„Az orromon nevettek. Azt mondták ronda vagyok, és egy barátom sincs” – válaszolta Keaton, miközben potyogtak a könnyei.

„És mit csináltak veled az ebédlőben?” – kérdezte Kimberly.

„Leöntöttek tejjel, meg szalonnát raktak a ruhámra. Kenyérrel dobáltak” – felelte a fiú, aki azt is elmondta, nem ő az egyetlen gyerek az iskolában, aki folyamatos zaklatásnak van kitéve.

„Nem szeretem, hogy ezt csinálják velem, azt meg pláne, hogy másokat is bántanak, mert ilyet nem szabad – mondta az édesanyjának. – Nem kell leszólni azokat, akik másmilyenek. Erről ők nem tehetnek. Ha piszkálnak, ne törődj vele! Azt hiszem, erősnek kell maradnod. Nehéz. De egyszer talán jobb lesz” – foglalta össze.

Erről a videóról van szó:

A hírességek, akikhez elért a felvétel, megható figyelmességgel és határozottsággal álltak ki a fú mellett és az iskolai zaklatással szemben.

Patrick J. Adams kanadai színész, aki a „Suits” című sorozattal vált igazán ismertté, azt írta:

„Nem vagy egyedül #KeatonJones. Engem is folyamatosan zaklattak gyerekkoromban. És sosem tudtam megfogalmazni, amit te most megtettél. Valóban jobb lesz. Attól lesz jobb, aki vagy, amit tudsz, és attól, hogy ezt megosztod mindannyiunkkal. Köszönet a bátorságodért!”

A szívszorító videót már több mint 16 millióan látták a Facebookon, miután Kimberly ezzel a kísérő szöveggel együtt közzétette: „Csak, hogy világos legyen, Keaton maga mondta, hogy ezt tegyem, MIUTÁN a kérésére ISMÉT hamarabb el kellett őt hoznom az iskolából, mert nem mert elmenni ebédelni.”

Chris Evans úgy reagált:

„Légy erős, Keaton! Ne hagyd, hogy megfélemlítsenek. Hidd el nekem, hogy jobb lesz. Míg azok a kemény fiúk ott a suliban eldöntik, milyen emberek szeretnének lenni, neked lenne kedved a mamáddal eljönni jövőre a Bosszúállók Los Angeles-i premierjére?”

A kedves invitáláshoz Mark Ruffalo is csatlakozott, míg Hailee Steinfeld a Tökéletes hang 3 bemutatójára várja Keatont, hogy ő legyen a partnere a keddi bemutatón.

Katy Perry arra kérte az ügy kapcsán a követőit, hogy forduljanak egymáshoz szeretettel.

Demi Lovato pedig azt írta: „Én #Keatonnal vagyok. Keaton, kicsikém, tudnod kell, hogy nem vagy egyedül. Sokan szenvedtek el iskolai zaklatást és sokkal erősebben jöttek ki belőle, és te is ilyen leszel! Az ég áldjon, édes.”

Andy MacDowell tegnap este így búcsúzott: „Jó éjt, srácok! Imádom Keaton Jonest! Mekkora erő van a Twitterben! Az egész világ Keaton mellé tud állni, és ez csodálatos!

Dana White, a legnagyobb MMA szövetség, az UFC elnökének meghívásához csatlakozva, az ifjabb Donald Trump is beszállt: „Ez a kisfiú hihetetlen, megérintett a videója. @danawhite, ha tényleg elfogadja a meghívásod, hogy meglátogassa az UFC központját, megtisztelő lenne, ha vendégül láthatnám őt nálunk a családjával, ha szállásra van szükségük.”

„Imádon ezt a kisfiút, pedig nem is találkoztam vele” – írta Eva Longoria, majd folytatta:

„Bátor és gyönyörű vagy, úgy, ahogy vagy, ne hagyd, hogy mások határozzák meg, ki vagy te! A világ érzelmi mérget kever, ne hallgass rájuk, és akkor a tiszta kis szívedig nem jut el a méreg!”

„A bátorság tűz, a bántalmazás füst” – idézte Benjamin Disraeli, egykori brit miniszterelnököt tweetjében a Nickleback. „Csak így tovább, keményen, Keaton, bátor fiatalember vagy és sok klassz ember támogat. @Lakyn_Jones, ha bármiben a segítségetekre lehetünk az öcséddel kapcsolatban, jelezzétek.”

Justin Bieber pedig egyenesen azt javasolta Keatonnak, hogy írjon rá privát üzenetben, és beszélgessenek, felajánlva a barátságát.

Az édesanya még hozzátette: az ő gyermekei sem tökéletesek, otthon pont olyanok, mint a többi átlagos gyerek, de az iskolában tudnak viselkedni.

„Beszélgessetek a gyerekeitekkel. Már olyat is hallottam a barátaimtól, hogy a gyerekeik csak azért voltak kedvesek vele, hogy rávegyék, hogy összeakaszkodjon valakivel. Mindannyian tudjuk, milyen érzés, ha tartozni szeretnénk valahová, de csak nagyon kevesen tudják, milyen az, ha nem tartozol sehová.”


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
gyurcsany-ferenc-bodocs-tibor-parodia.jpg

„Elment. Csendben. Hosszan.” – megható posztban emlékezik édesanyjára Gyurcsány Ferenc

Eredetileg nem akart írni gyászáról, de úgy gondolta, talán jobb így.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. augusztus 04.


hirdetés

Ahogy hétfőn mi is megírtuk, két hónappal ezelőtt meghalt Gyurcsány Ferenc édesanyja, Varga Katalin.

A politikus először nem akart nyilvánosan beszélni édesanyja betegségéről és saját gyászáról, de mint új posztjában írja: „talán így a jobb”.

A posztban a Demokratikus Koalíció elnöke felidézi életük nehéz szakaszait is:

„Amikor apám eltűnt, és sokszor eltűnt, ő maradt. És simogatóan vigyázott ránk. Évára és rám. Tudott nevetni. Kacagni. Mosni teknőben. Lisztestercet csinálni. Pocsék kaja. De olcsó. Hajnalban keltett. Messze volt a gyár és az óvoda. Mentünk gyalog. Fogta a kezemet. Aztán még sokáig.”

hirdetés

A volt miniszterelnök édesanyja évek óta Alzheimer-kórral küzdött.

„Sokat kibírt. Nagyon sokat. Sokkal többet, mint amennyit érdemelt. De nem panaszkodott. Időnként csendesen sírt. Csodálatos anyám volt. Isten nyugosztalja”

- zárja posztját Gyurcsány Ferenc.

hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
mentoauto-omsz.jpg

A családtagok vezették le a szülést egy zuglói kismamánál, már megszületett a baba, mire kiértek a mentők

A családnak sikerült gond nélkül világra segíteni az újszülött kislányt a mentésirányító telefonos segítségével, az Országos Mentőszolgálat oldalán gratuláltak is nekik ehhez.
Fotó: Országos Mentőszolgálat/Facebook - szmo.hu
2020. augusztus 05.


hirdetés

Újabb rendhagyó szülésről számoltak be az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán. Mint írták, kedd este egy mindenórás zuglói kismamánál otthon indult meg a szülés, ezért mentőt hívtak hozzá.

Mivel azonban a baba már nagyon ki akart bújni, a mentők kiérkezéséig a mentésirányító telefonon instruálta a családot a teendőkre, akik így gond nélkül világra is segítették az újszülött kislányt, mire a mentők odaértek.

A mentők az édesanya és a kislány helyszíni ellátása után mindkettőjüket stabil állapotban szállíthatták kórházba. A baba a Jázmin nevet kapta szüleitől.

"Jázminnak boldog, egészséges életet kívánunk, a családnak, az édesanyának és bajtársainknak gratulálunk"

- írták a mentőszolgálat bejegyzésében.

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
bejruti-robbanas-nover-babak-northfoto.jpg

Szívmelengető fotón a bejrúti nővér, kezében a három újszülött babával, akiket megmentett a robbanáskor

Az ápolónő a három kicsit magához szorítva menekült el a szülészetről, amikor a robbanás történt.
Fotó: Northfoto - Xinhua News Agency/eyevine - szmo.hu
2020. augusztus 06.


hirdetés

Mint arról korábban beszámoltunk, óriási robbanás rázta meg kedden Bejrútot. Egy raktár gyulladt ki a libanoni főváros kikötőjében, ahol nagy mennyiségben tároltak ammónium-nitrátot. A robbanásnak legalább 135 halálos áldozata van, a sérültek száma több mint ötezer.

A beszámolók szerint a detonáció olyan nagy erejű volt, hogy még 10 km-ről is lehetett érezni a hatását. A kikötő több kilométeres körzetében az épületek ablakai kitörtek, leszakadtak a mennyezetek és a berendezésben is hatalmas károk keletkeztek.

Sok kórház, köztük az Al Roum kórház is megrongálódott a robbanás következtében. Bilal Jawich fotóst "szakmai megérzés" vezérelte, hogy odamenjen, és nem csalódott az intuíciójában, ugyanis egy nagyon emlékezetes pillanatnak lehetett szemtanúja.

Látta, ahogy egy nővér három újszülöttet tart a karjában meglepő nyugodtsággal, ami igencsak furcsa volt a körülötte látható káoszban a fotós szerint. A földön ugyanis rengeteg halott és sérült ember hevert.

hirdetés

"Mindezek ellenére a nővér olyan volt, mintha egy rejtett erővel kontrollálná magát, hogy megmentse azokat a gyerekeket"

- mesélte Jawich a CNN Arabicnek.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
barmouth.png

Három gyermekét is kimentette a vízből a hős brit apa, mielőtt belefulladt a tengerbe

Özvegye hét gyerekkel maradt magára.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. augusztus 03.


hirdetés

Meghalt az a hétgyermekes apa, aki három gyermekét is kimentette a tengerből, ő maga viszont a habok közt lelte halálát. A 36 éves Jonathan Stevens történetét gyászoló barátnője osztotta meg - írja a The Sun.

A kőművesként dolgozó férfi az észak-walesi Barmouth partjainál fürdőzött gyermekeivel, amikor egy erősebb áramlat elsodorta a 10 és 12 év közötti gyerekeket. A férfi azonnal a segítségükre sietett, és sikerült is a part közelébe hoznia mindhármukat, akiket aztán a kiérkező mentők segítettek a partra. Nem sokkal később azonban már ő is segítségre szorult, és a mentők húzták ki a vízből.

A férfit helikopterrel vitték kórházba, ám ott már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

A három gyerek jól van, ám kettőt elővigyázatosságból kórházba vittek. Édesanyjuk, aki a nagyjából 100 kilométerrel távolabb található telfordi otthonukban tartózkodott, a közösségi oldalára írta ki ismerősei számára, hogy aki Barmouth közelében van, és megteheti, menjen ki a partra, mivel gyerekei ott maradtak, miután apjukat helikopterrel szállították kórházba.

Gyászának is a közösségi oldalán adott hangot:

hirdetés

"Nincsenek szavak, amivel leírhatnám a fájdalmamat. Örökké hálás leszek neki, amiért visszahozta a gyerekeinket"

- írta.

A bejegyzés rengeteg emberhez eljutott, és egy közösségi finanszírozású GoFundMe-kampány is indult azért, hogy a hős apa családját anyagilag támogassák, mivel az édesanya most magára maradt a hét gyerekkel. Jelenleg több mint 2100 font gyűlt össze számukra.


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!