hirdetés
cseh-tigrisseta.jpg

Pórázon sétáltatja tigrisét a cseh kisváros utcáján egy férfi

Nem biztos, hogy szívesen lennénk a mezei járókelők helyében...
Fotó: mediadrumworld.com / David Tesinsky - Northfoto - szmo.hu
2020. október 14.


hirdetés

Alighanem a szívbaj kerülgeti a csehországi Olmütz lakóit, amikor meglátnak egy jól fejlett tigrist engedelmesen, pórázon vezetve átsétálni egy gyalogos átkelőn. Nem valószínű, hogy bárkire megnyugtatóan hatna, ahogy a közel három mázsás „cica” tartja a lépést gazdájával.

David Tesinsky prágai fotósnak sikerült elkapni ezt a rendkívüli pillanatot.

A vakmerő gazda, Jaromir Joo jól ismert figura a városban egzotikus állatseregletéről, amelynek legizgalmasabb példányaival szívesen fotóztatja magát. Nem csupán tigris-sétáltatásairól híresült el, korábban szelfit is tett közzé magáról, amint nagymacskájával néznek szembe a kamerával, de látható volt óriáskígyó ölelésében is.

A 80 vadállat egyben cirkuszi attrakció is, mivel Joo családjában ez évszázados hagyomány: a 65 éves idomár a 7. generációt képviseli, de követte őt fia, Patrik -  és unokája, Jaromir is ott őgyeleg már a manézsban, és kölyöktigrisekkel fényképezteti magát. Járják a világot rendületlenül, bár a vadállatos cirkuszi mutatványok tere szűkül, mivel egyre több országban tiltják be azokat.

A Big Cat Rescue állatvédő szervezet szerint a nagymacskák 98%-a foglyul ejtésük után két évvel elpusztul a megfelelő lakhely, táplálkozás és egészségügyi ellátás hiányában – emlékeztet a Teller Report.

hirdetés

 

View this post on Instagram

 

#summerincircus#littletiger#jojoo ☀️???

A post shared by Jaromir Joo (@jaromir_joo) onhirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
telefon_unsplash.jpg

Az anyukája összes ismerősének elküldte a nőről készült meztelen fotókat a telefonnal játszó 2 éves kislány

Ezért nem szabad soha hátat fordítani egy kisgyereknek, ha telefon van a kezében. Pláne nem meztelenül.
képünk illusztráció, fotó: Unsplash/Christian Wiediger - szmo.hu
2020. október 18.


hirdetés

Odaadta 2 éves kislányának a telefonját Emily Schmitt, amíg a haját szárította: ami ezután történt, valóságos közösségi rémálom lett a 30 éves amerikai nő számára, írja a Mirror.

A kis Carsyn ugyanis játék közben csinált néhány fotót a haját neki háttal állva meztelenül szárító anyukájáról, majd a Snapchaten található összes kontaktnak elküldte a képeket. A pikáns felvételeket megkapták Emily egykori és jelenlegi kollégái, üzletfelek és egyetemi barátok is. A nő csak akkor kezdett gyanakodni, hogy mi történhetett, amikor az egyik munkatársától üzenetet kapott:

"Köszönöm az aktot!"

Szerencsére csak 15 ismerőse van Emilynek a közösségi oldalon, de így is roppant kínos volt mindenkitől elnézést kérni a váratlan fotók miatt. Mint kiderült, a kislány nemcsak az anyukája meztelen fenekéről és hátáról küldözgetett fotókat az ismerősöknek, hanem a plafonról és a saját lábáról is kaptak néhányan kéretlen képeket.

Röviddel később az egyik barátnője hívta telefonon, és figyelmeztette, hogy a felvételek jó eséllyel elkezdhetnek terjedni az interneten. Ekkor döntött úgy a paparazzo kislány áldozatává vált anyuka, hogy a történetet inkább elmeséli a nyilvánosság előtt, így megelőzve az esetleges további kellemetlenségeket.

hirdetés

A Facebook-posztban röviden összefoglalja a történetet, majd viccesen azzal zárja a hirtelen jött aktmodellségéről szóló bejegyzést, hogy

"Kisbaba eladó"

Emily szerencséjére a Snapchat olvasás után néhány másodperccel megsemmisíti az üzeneteket, ráadásul egyik ismerőse sem készített képernyőfotót az aktképekről. Elvileg...


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
labradorok.jpg

Napi cuki: egy árulkodó labrador és bosszúálló társa az internet új sztárja

A gazdi csak arra kíváncsi, hogy kinek köszönhető a rumli a lakásban. Ami ezután történik, arra nem volt felkészülve.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. október 17.


hirdetés

Már több mint 24 millióan látták a TikTokon, ahogy a dühös gazdi számon kéri négy kutyáját, amiért rendetlenséget csináltak a lakásban, írja a The Sun.

A felvételen az látszik, ahogy a hallhatóan bepöccent férfi felmarkolja a földön szanaszét heverő fecniket, majd kérdőn nyújtja a gyanúsított ebek felé, hogy mégis melyikük tette. Ekkor az egyik labrador lassan felemeli a lábát, és óvatosan a másik irányába nyújtja.

Amikor az elárult kutya észreveszi, hogy leleplezték, odafordul a családi spiclihez, és háromszor a falhoz löki a társa fejét. A szupercuki jelenet végén mindegyik kutya olyan ártatlan szemekkel néz a gazdira, mint a ma született bárány, aki nem is bír magával, és elneveti magát.

A pár másodperces jelenetet itt lehet megnézni:

@petsbaby

Don't bullshit ???##funny ##funnydog ##dogsoftiktok ##dogsstory ##foryoupage ##fyp

hirdetés
♬ original sound - briancaqrbgsy


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés

Már csak két északi szélesszájú orrszarvú maradt a Földön, és mindkettő nőstény

A tudomány segíthet életben tartani a tulajdonképpen kihalt fajt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. október 17.


hirdetés

Egy évszázaddal ezelőtt kevesebb, mint száz déli szélesszájú orrszarvú élt csak a bolygón, mára a számuk meghaladja a húszezret, írja a Live Science. Sajnos az északi alfaj esetében nem jött össze a sikertörténet: mára csak két nőstény maradt életben, így természetes úton nem maradt esély a megmentésükre, vagyis tulajdonképpen kihaltak.

Bár a helyzet megrendítő, de korántsem menthetetlen. Az egyik lehetőség egyfajta lombikprogram a korábban elpusztult hímek lefagyasztott spermiumának segítségével. A helyzetet nehezíti, hogy az alfaj nőstényeitől nincsenek elraktározott petesejtek a biobankokban.

Az Oxfordi Egyetemen azonban kifejlesztettek egy módszert, melynek segítségével nemcsak az északi szélesszájú orrszarvú, de más veszélyeztetett állatfaj is megmenthető a kihalástól. Az eljárás során az elpusztult nőstények petefészkében történne több petesejt megtermékenyítése is.

Az áttörést még 2019-ben egy német kutatócsapat érte el, akik különböző hormonkezelések után éretlen petesejteket gyűjtöttek be a kihalás szélére sodródott orrszarvúktól. Ezeket laboratóriumi körülmények között érlelték, majd a lefagyasztott spermával megtermékenyítették.

hirdetés

Így sikerült nagyjából egy maréknyi északi szélesszájú orrszarvú embriót létrehozni, amik lefagyasztva várnak, hogy beültessék egy hordozóállatba, vagyis egy déli nősténybe.

Amennyiben a mesterséges fajfenntartás sikerrel jár, úgy ez menekülőút lehet az összes többi, szintén kihalás szélére sodródott orrszarvúfaj számára is.

Az életben maradt két északi szélesszájú orrszarvúról a BBC tavalyi dokumentumfilmjében is szó volt:

# Csináld másképp

Te mit csinálnál másképp? - Csatlakozz a klímaváltozás hatásairól, a műanyagmentességről és a zero waste-ről szóló facebook-csoportunkhoz, és oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat!

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
belly-2354_1280.jpg

Hízott Weisz Fanni: új párja miatt szedett fel pár kilót a modell

4 kilót hízott egy hónap alatt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. október 19.


hirdetés

Nagyjából egy hónapja jelentette be Weisz Fanni, hogy a férjével való szakítása után új párja van, most pedig arról is beszámolt, hogy a boldog kapcsolat nem várt következményekkel járt. Fanni ugyanis felszedett néhány kilót annak köszönhetően, hogy végre lelkileg is rendben van az élete.

"Képzeljétek el, 48 kiló voltam, és most 52 kiló vagyok, 1 hónap plusz 4 kiló." - lelkendezett Fanni az Instagram sztorijában.

Fanni egy idézetet is megosztott a követőivel, mellyel egyértelműen jelzi, hogy örül a felszedett kilóknak, és úgy érzi, annak köszönheti a kis hízást, hogy végre boldog: "Aki egészségesen akar élni, annak nem elég egészségesen táplálni a testet. Egészségesen kell táplálni a lelket is, mert ha a lelkünk fáj, akkor ép testben csak épphogy élünk."

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!