hirdetés
karacsony_troll_ck.jpg

Pokollá akarod tenni az ünnepeket? Adunk hozzá néhány pofonegyszerű tippet

Figyelem: irónia!
Szilvi írása a Lélekhatár blogon, Képek: Pexels, Pixabay - szmo.hu
2018. december 21.


hirdetés

A Lélekhatár blog neve megtévesztő is lehet akár, de a szerző ígéri, hogy nem lesz léleksimogató önámítás. Olykor meglehetősen nyers és szarkasztikus stílusával akár nagyképű ember benyomását is kelthetné, ám ez ne riasszon el benneteket, kedves olvasók!

Karácsony közeledtével nem elég, hogy lassan rongyosra hallgattuk már a Last Christmast, letapostuk egymás sarkát az adventi vásárokban és a hóesés is egy héttel hamarabb jött a kelleténél, még a tetejébe elözönlötték a netet a csodás Instaposztok is, meg az álszent szeretetcunamik, amik nagyon meghatók is lehetnének ugyan, ha nem a nagyközönségnek, kizárólag kifelé szólnának.

Nem beszélve az ellendrukkerekről, akik nyíltan vállalva üvöltik az arcunkba, mekkora egy erőltetett szutyok ünnep ez, ők az év minden napján keblükre ölelik a világot.

Nos hát, azon kívül, hogy mindkét tábor rendkívül idegesítő, mégsem ők a legrosszabbak. Az igazi grincsek'valójában a tökéletességre törekvők, akik buzgómócsing viselkedésükkel elsz@rják minden velük kontaktba kerülő ember ünnepét is. Ha szeretnéd követni a példájukat, mutatom azt az 5 lépést, amikre szükséged lesz:

1. Verd adósságba magad!

De frankón. Vegyél csudiszép lapos televíziót, bármelyik bank szponzorálja. Vásárolj egy csomó kaját, aminek a fele sem fog elfogyni nyilván, de na, kő az, úgyis finanszírozza a Tesco személyi kölcsön. Pótold be az egész évben elmulasztott gondoskodást és odafigyelést, méregdrága kütyük ajándékozásával - minden másra ott a bankkártya. Majd ülj bele csendesen mindabba, amit "teremtettél", januárig lesz alkalmad élvezni. Talán jövő karácsonyig sikerül visszafizetni minden kölcsönt és akkor kezdheted majd elölről.

2. Kezdj el jó előre stresszelni!

Remélhetőleg már el is kezdted néhány hónappal ezelőtt. A kinek-mit vegyek mizéria, mibe csomagoljam, tetszeni fog-e, elég sokba került-e. Mi legyen a menü, megfelel-e majd mindenkinek? Milyen legyen az idei lakásdizájn, fekete-vagy fehér karifát vegyünk? Milyen ruhát viseljünk? Hogy vágjunk fel a szomszédok előtt?

Egytől-egyig fajsúlyos kérdések. Megértelek. Miért lennél már hálás azért, hogy van hol laknod, meg van mit enned? Eszem megáll, ki gondol ilyen hülyeségekre karácsony környékén? Hát nem? Hát de.

3. Vedd körbe magad olyan emberekkel, akiket nem szeretsz!

Adósság pipa, kisebb stroke pipa, már csak a szeretett rokonság hiányzik. Lehetőleg mindenkit hívj meg magatokhoz, illetve látogass körbe minden olyan huszadrangú családtagot, akit soha nem hívsz fel, de muszáj kellemes ünnepeket kívánni egymásnak.

Erőltess mosolyt a képedre, bájcsevegj és feszengd végig az év legszebb ünnepét. Hogy miért? Hát, mert ezt nyilván így kell. A többiek is így szokták.

4. Dokumentálj, posztolj mindent!

De tényleg mindent! Jöhet a #nofilter, #reggelsminknélkülén jellegű posztok egész sorozata, az ebéd, vacsora, karácsonyfa kombóval folytatva. Mindenkinek látnia kell, hogy mekkora Michelin -csillagos séf vagy, hogy csodálatos lett a lakás díszítése, dizájner sem díszítette volna szebben fel azt a fát. Legyenek képek a méregdrága italokról és a fullos ajándékokról. És legvégül, jöhetnek a tökéletesen megkomponált családi fotók, had lássa mindenki, mekkora szeretetben éltek.

5. Sopánkodj!

Ha mindennel megvagy, nem marad más hátra, mint sírni-ríni mindenkinek arról, hogy elveszett az igazi ünnep hangulata, eltűnt belőle a meghittség. Szegény te, egyszerűen nem tudtad élvezni, annyira fáradt vagy és frusztrált, mert ez a szemét 21. század lassan teljesen elsz@rja a karácsonyt.

+1 Ne feledkezz meg az új évről se!

Tervezd meg jó előre, tegyél újévi fogadalmakat, hogy, ha semmi nem jön össze, legalább 2019-ben is legyen mivel telesírni a Facebookodat.

A Lélekhatár blogon véleményező, szókimondó, multipotenciális vegyesbazárra számíthattok, érzékeny lelkülettel megspékelve. Akkor is, ha ma a csorda nélkül járni, egyáltalán nem divat.

KÖVESS MINKET:

hirdetés

Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.
KÖVESS MINKET:
hirdetés

Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.
KÖVESS MINKET:
hirdetés

Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.
KÖVESS MINKET:

hirdetés

Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.
KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x