hirdetés
Poénos magyarázatot adott az HBO: így kerülhetett a papír kávéspohár a Trónok harca legújabb részébe
Daenerys lehet a ludas.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 07.


hirdetés

Hétfő óta a fél világ a Trónok harca utolsó évadának 4. részébe becsúszott bakin röhög. Az egyik jelentben ugyanis egyszer csak feltűnt egy papír kávéspohár a Daeneryst alakító Emilia Clarke előtt az asztalon. Persze azonnal beindultak a mémek és a találgatások, hogy egy dollármilliókból finanszírozott, profi sorozatba mégis hogyan csúszhat ekkora baki.

Sokan pedig még arra is tippeltek, hogy az egész csak a készítők poénja volt és direkt hagyták benne a poharat, amiből egyébként valószínű, hogy valaki a forgatások közötti szünetben kortyolt egy kis frissítőt.

Az HBO poénosan reagált a hírre, azt írták:

"a latte, ami megjelent az epizódban, egy hiba volt. Daenerys gyógyteát kért."

via GIPHY


KÖVESS MINKET:

hirdetés
Óriási baki a Trónok harcában: egy starbucksos pohár lopta el a show-t
A baki igencsak szúrja a rajongók szemét.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 06.Ugyan a Trónok harca ikonikus sorozatának zöme fantázia és modern technika szüleménye, egy meglehetősen valóságos "vendégszereplő" mégis a díszlet foglya maradt - egy hétköznapi starbucksos pohár.

A nézők a várva várt befejező évad előző részénél még amiatt sopánkodtak, hogy az epizód egyszerűen túl sötétre sikerült.

Azóta napvilágot látott a negyedik rész és most az indokolatlan kávéspohár megjelenése borzolja a kedélyeket.

Az egyik jelenetben ülnek egy asztalnál.

A sasszemű nézők azonban egy pillanat alatt kiszúrták, hogy Daenerys előtt egy starbucksos pohár is helyet kapott, ami el is lopta a show-t.

A Twittert rögvest ellepték a felháborodott posztok, mivel a 15. perc környékén többször is felbukkan a nem túl korhű elem.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
A mozi, amitől egy vödör vérbe akarod tunkolni a nachost
A többszörösen magyar vonatkozású Lords of Chaos – A sötétség gyermekei remek tömegfilm egy rétegzenéről.
Kovács-Tóth Noémi írása - szmo.hu
2019. május 04. 

A világ leghírhedtebb norvég black metal zenekara, a Mayhem történetét feldolgozó film az „igazság és hazugságok alapján” készült, ezért felesleges arról szakmázni, hogy mi hogyan (nem) történt. Adott egy rendező, aki eléggé összetett figura: Jonas Åkerlund egyrészt egy szintén világhírű black metal banda, a Bathory ex-dobosa, tehát szívügye a téma, másrészt egy veterán kliprendező, aki olyan nagyágyúknak dolgozott, mint a Prodigy, Lady Gaga, Metallica, Rammstein, The Rolling Stones, U2, Iggy Pop vagy Ozzy Osbourne. Ez az éles kontraszt vetül ki a Lords of Chaos – A sötétség gyermekeire, de mégsem kellett döntenie bevétel és hitelesség között, mert szerencsére működött a koncepció.

A sztori a ’90-es évek felkavaró bűncselekmény-sorozatára, azaz templomgyújtogatásokra és gyilkosságokra épül, mégis inkább fekete komédiába oltott karakterdráma lett a filmből.

A színészi játék egyértelműen a film legnagyobb erőssége: Rory Culkin annyira bestiálisan hozza az alapító Euronymust, hogy tőle jobban reszketnének a betörők, mint – a rá feltűnően hasonlító – testvérétől annak idején.

A Varg Vikernest játszó Emory Cohen pszichopata tekintetétől pedig még Jack Torrance a Ragyogásból is elmenekülne a baltájával együtt. A Lords of Chaos dramaturgiai íve lebilincselően épül fel, ahogy a zenekar tagjai egymásra licitálva mossák el a határokat, és a kezdeti pózer poénkodást a valóságos kegyetlenkedések és botrányok váltják fel.

Tény azonban, hogy csupán a Mayhem zenekar bázisa aligha töltené meg a mozitermeket, úgyhogy kellett egy kis hollywoodi csillámpor, amivel beszórták a literes popcornt, hogy jobban csússzon a közönségnek. Emiatt lett beleszőve a teljesen felesleges szerelmi szál is, bár pirospont jár azért, hogy Euronymus barátnőjét pattanásokkal és rendezetlen fogazattal ábrázolták (ezáltal hű volt eredeti karakteréhez). Åkerlund továbbá túl sokat játszhatott a Mortal Kombattal, mert a késelős jelenetek során az áldozatok juszt sem akartak meghalni, vagy legalább tisztességesen haldokolni húsz késszúrás után sem. Azonban az összes naturalisztikusan véres jelenet, kezdve az első énekes – a Val Kilmer fia, Jack Kilmer által megformált – Dead érvágós-agyszétloccsantós öngyilkosságával, megkerülhetetlen eleme volt a Lords of Chaosnak.

A folytatásért lapozz:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Itt az új szerelmes tinidráma: igazi pityergős randifilm a Két lépés távolság
Nem gondoltam volna, hogy amikor a Két lépés távolságról kell írnom, ilyen könnyen fog menni. Pedig nem nekem készült a film, nagyon nem. Mégis egy remek kis film, klasszikus elemekből építkező se veled-se nélküled típusú történet.
B.M. fotók: YouTube - szmo.hu
2019. május 06.Stella (Haley Lu Richardson) tipikus 17 éves tinédzser. YouTube-csatornája van, az Instagramon lóg, tanul, szerelmes, a barátaival csetel - csak épp mindezt egy kórházban csinálja, mivel cisztás fibrózisa van. Ez egy olyan betegség, ami hatalmas önuralmat és rendezett életmódot követel meg, ugyanis ha az illető kontaktusba lép egy másik beteggel, felülfertőződhet és könnyen meghalhat.

Főszereplőnk egy napon megismerkedik a gazdag családból származó, lázadó Willel, aki szintén ebben a betegségben szenved. A fiatalok között szikra és szerelem lobban, ami teljesen lehetetlen, beteljesülhetetlen, ugyanakkor mégis nagyon szép, pláne a modern, rideg és szigorú intézmény falai között. Apróság ugyan, de engem eléggé zavart: vajon a hasonló betegeket egy ilyen kórházban miért nem izolálják teljesen?

Ha fizikai kapcsolatba lépnek egymással, gyakorlatilag megölhetik egymást.

Nem gondolnám, hogy a való életben ennyire szabadon közlekedhetnének, még ha klinikai teszt alatt is állnak.

A két lépés távolság tipikus Rómeó és Júlia-történet, vagyis egy olyan szerelmesfilm, aminek a végkimenetele nem lehet pozitív. A film elején megtudjuk ugyanis, hogy ha még tüdőtranszplantációt kap is egy cisztás fibrózisos, az is csak 5 évvel hosszabbítja meg az életét. Vagyis mindannyian halálos betegek, és minden pillanatot ki kell használniuk az életből, ami adatott nekik.

Az érintés, a testiség vajon hogyan helyettesíthető egy szerelmespár életében? Persze kapásból azt mondanánk: sehogy. Pedig a film egy gyönyörű kapcsolatot mutat be, szinte nulla fizikai kontaktussal a két karakter között. A főszereplők közti szerelem szívszorító, de működőképesnek érezhető. Ennek a különleges helyzetnek az elfogadása és feldolgozása a karakterek egyik fontos feladata a történet során.

Főszereplők: a három beteg teenager Haley Lu Richardson, Cole Sprouse - Palvin Barbara "sógora" - és Moises Arias interakciója nagyon működik, Moises Ariasról még nem esett szó, ő Poet játsza Stella homoszexuális legjobbbarátját.

A kémia erős a szereplők között, jók az interakciók,

a forgatókönyv jól megírt, a párbeszédek természetesek, nem érezni annyira az erőltetett „tiniséget”, mint amikor idősebb írók vontatott szövegeket adnak fiatalabb színészek szájába. Rendezésileg is oké a film, amit az elsőfilmes Justin Baldoni rendezett (ezelőtt sorozatokban és rövidfilmekben volt benne a keze). Kiemelném még Parminder Nagrat, aki a Vészhelyzet Doktor Neelaja volt a kétezres években: jó volt újra látni a vásznon a brit színésznőt. Kimberly Hebert Gregory ,a keménykezű, de szerethető főnővér is jól hozta a szerepét.

A főhős, Will rendezetlen életet él, csak gazdag édesanyja miatt vesz vonakodva részt a különleges kísérleti programban. Stella beszéli rá, hogy rendezze az életét, persze ebben nagy szerepet játszik az, hogy Stella elég súlyos kényszerbetegségben is szenved, kényszeresen próbál életben maradni, rendezett, tökéletes körülményeket teremteni magának és barátainak. Will belemegy, azért cserébe, hogy lerajzolhatja Stellát. Ekkor egy erős Titanic flashbackem támadt, de amikor megláttam a rajz végeredményét, felnevettem és képzeletben megráztam a készítők kezét, mert nagyon ügyesen játszottak ezzel a klisével.

Nagyon érdekes film vizualitása: folyamatos távolság van a szereplők között, és mégis olyan szögből fényképezték őket, hogy egy intim kapcsolatnak tűnt az egész, pedig ha jól emlékszem, összesen egyszer érnek ténylegesen egymáshoz a szerelmesek.

Számomra talán egy zavaró dolog volt: Stella túl hátrányos helyzetből indul a filmben.

Halálos betegség, kényszerbetegség, halott testvér, akit imádott - egyszerűen elképzelhetetlennek érzem, hogy ennyire pozitív legyen a figurája. Nem csak pozitív, de Haley Lu Richardson nagyon szép is, még betegként is. Ugyan megpróbáltak mindent megtenni érte a sminkesek, hogy úgy nézzen ki, mint egy halálos beteg, de egy enyhe megfázásnál többet nem éreztem a karakterén. Will is egy túl jóképű, túl jól szituált, gondozott "halálraítélt"… Persze, értem én, hogy a marketing megköveteli a szép színészeket, de azért ez egy kicsit vicces.

A Két lépés távolság a szerelem határtalanságáról mesél. Annak ellenére, hogy nem az én filmes ízlésemnek készült, még én is bekönnyeztem. Ahogy követjük a karaktereket az útjukon, úgy nőnek a szívünkhöz. Nem annyira sírós és tragikus, mint a Csillagainkban a hiba, néha túl kiszámítható, de akkor is szerethető.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Magyar thriller lett a közönség kedvence a bűnügyi filmek nemzetközi fesztiválján
Ujj Mészáros Károly filmje, az X – A rendszerből törölve ezúttal Belgiumban ért el újabb sikert.
MTI - szmo.hu
2019. május 06.Az április 2. és 5. között Liége-ben megrendezett seregszemlén mintegy 60 krimi, thriller és bűnügyi film versenyzett - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap hétfőn az MTI-vel.

A különleges látványvilágú, erős hangulatú, fordulatokban gazdag thriller nemzetközi premierje az A-kategóriás varsói fesztiválon volt októberben, majd elnyerte a braunschweigi nemzetközi filmfesztivál fődíját és a legjobb forgatókönyv díját a portugál Fantasporto Filmfesztiválon. Magyarországon tavaly mutatták be, mintegy 37 ezer néző látta.

A nagysikerű Liza, a rókatündér alkotócsapatának új filmjében a főszerepet Balsai Móni játssza, a további szerepekben Schmied Zoltán, Kulka János, Básti Juli, Szirtes Ági, Fekete Ernő, Kőszegi Ákos, Schneider Zoltán, Molnár Áron, Olasz Renátó és Szabó Győző látható.

Az X - A rendszerből törölve forgatókönyvét Hegedűs Bálint és Ujj Mészáros Károly írta, az operatőr Szecsanov Martin volt, producerei pedig Muhi András és Ferenczy Gábor.

A filmről szóló kritikánkat IDE KATTINTVA olvashatod.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x