Ilyen volt a PirosLábos Fesztivál: Egy napra visszacsöppentünk nagyszüleink korába
Előkerültek a régi kedves tárgyak, a remek receptek, kinyíltak a porták kapui, és a vendégek úgy érezték magukat, mintha egy nagy családi összejövetelen lennének.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. október 07.


Ismét megtelt Szigetmonostor Fő utcája, és a környező házak kertjei. A szeptember végi PirosLábos Fesztivál egyre népszerűbb, egyre többen látogatnak el, hogy kiélvezzék a falu vendégszeretetét, a régi korok megidézett hangulatát, a finom falatokat, és ízes italokat, hogy részt vegyenek a hagyományőrző programokon és vásárfiának valami szép, kézműves dolgot válasszanak.

A szervezők ötlete nyomán előkerülnek a régi piros lábasok, hogy új feladattal, dekorációként szolgáljanak ezen a napon. Sokféle ötletes megoldást láthatunk, és sokan fedezik fel boldogan a régi tárgyakat, amiket még nagyszüleik portáján láttak.

A házak, kertek a fesztivál idejére megnyílnak, és az esküvőtől a szőlőpréselésig, a kézműves termékek készítésétől a kóstolásig, a régi varrógépek, motorok bemutatásától a garázsvásárig sokféle látnivalóval várják a látogatókat.

A kifáradt vendégeknek pedig koncertekkel, régi receptek alapján készített finomságokkal és helyi termékekkel kedveskednek.

Szigetmonostor ilyenkor olyan, mint egy nagy család. Mindenki beszélget, mosolyog, ráérősen tölti a napot. Jól esik egy kicsit megállni, napozni, lazulni, és pár órára úgy érezni magunkat, mintha visszacsöppentünk volna egy régmúlt időbe.


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x