hirdetés
piko-andras-tuntetes-ellenzek-mti-1000x666.jpg

Pikó András VIII. kerületi polgármesterjelölt mellett tüntettek az ellenzékiek

A közös tiltakozáson több ellenzéki képviselő, köztük Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt is felszólalt.
MTI, fotó: MTI/Balogh Zoltán - szmo.hu
2019. szeptember 13.


hirdetés

Tüntetést szerveztek Pikó András, VIII. kerületi polgármesterjelölt szimpatizánsai és az ellenzék pénteken kora este a józsefvárosi Práter utcában. Ennek előzménye az volt, hogy szerdán a rendőrség házkutatást tartott a közös ellenzéki jelölt kampányközpontjában, a Baross utcai Patyolat bárban. A Budapesti Rendőr-főkapitányság választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény, valamint személyes adattal visszaélés gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a történtek után azt mondta:

az ellenzék törvénytelenül kezelte a választók személyes adatait Józsefvárosban, egyúttal visszalépésre szólította fel Pikó Andrást és a helyi ellenzéki jelölteket az önkormányzati választáson való részvételtől.

Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt a pénteki rendezvényen arra kérte a tiltakozókat, ne hagyják, hogy legbecsületesebb politikusaikat olyan hazug politikusok rágalmazzák, "akik a lábuk nyomát sem csókolhatnák meg".

Hangsúlyozta, az elmúlt napokban talpig becsületes embereket hazug vádakkal rágalmaztak meg; a hatalom most azokat támadja, akik a legkevésbé vannak hozzászokva. Szerinte azonban Pikó András és kampánystábja kiváló és erős emberekből áll, mert erős közösséget képviselnek.

Karácsony Gergely úgy vélte,

jelöltjeiknek és szimpatizánsaiknak sem kell félniük, mert Budapesten az európai szabad Magyarország hívei vannak nagy többségben. "Igazunk van, mert van egy álmunk egy szabad, szolidáris európai Magyarországról és Budapestről" - mondta.

Úgy fogalmazott, nem akarnak sokat, "csak azt, ami jár, hogy ez a város ne a kiváltságos keveseké legyen, hanem mindannyiunké", a politikusok pedig "ne uralkodni akarjanak rajtunk, hanem szolgálni minket". Szerinte olyanok vezetik az országot és a fővárost, akik mindig gyűlölték Budapestet, mert tudták, az európai és szabad ország álma mindig innen indult.

Karácsony Gergely kijelentette, október 13-án visszaveszik a várost azoktól, akik azt a hűbérgyarmatuknak tekintik, és visszaadják a budapestieknek.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
photo-1554734867-bf3c00a49371.jpeg

Egy órán át várta a mentőket hiába, végül meghalt a 12 éves tinilány

A walesi lány egy ritka mellékvese-rendellenességben, Addison-kórban szenvedett, amiről nem tudott sem a családja, sem az orvosa.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 13.Még a háziorvoshoz is bevitték a 12 éves lányt, de csak egy óra múlva érkezett meg a papíron 8 percen belül kiérkező mentő – írja a Mirror.

A hétvégi fáradtság és hányás után Ffion Jonest orvoshoz vitte az édesanyja a walesi Cardiffban, de mire odaértek, a lánynak már hevesen vert a szíve, gyorsan lélegzett és olyan alacsony volt a vérnyomása, hogy már nem tudták megmérni. A háziorvos, Dr. Nicola Leeson azonnal a sürgősségi mentőt hívta, aminek 8 perc alatt kellett volna kiérkeznie, de ennek több mint a hétszeresére volt végül szüksége.

Mire a mentő egy óra alatt kiért, Ffion szívrohamot kapott.

Mint kiderült, a lány egy ritka mellékvese-rendellenességben, Addison-kórban szenvedett, amiről nem tudott sem a családja, sem az orvosa. A diagnózist a Walesi Egyetemi Kórház gyerekosztályán állították fel, ahol másnap Ffion elhunyt.

A csütörtöki meghallgatáson kiderült, hogy a 12 éves lánynak a halála előtti napra volt időpontja a közeli egészségügyi központba. Bár Dr. Leeson a hányás miatti kiszáradástól féltette a kislányt és hívta a mentőket, a walesi sürgősségi mentőszolgálat csak szívmegállás vagy fulladás esetén hívható háziorvoshoz.

Miután visszautasította őt a mentőszolgálat, Leeson doktor pótolta a folyadékot és az elektrolitot Ffion számára, amíg a mentőt várták. Azonban eztután nem sokkal Ffion szervezete összeomlott.


KÖVESS MINKET:hirdetés
hegedu-utca.png

Befalazott emberi csontokat találtak egy belvárosi ház pincéjében

Felújítás, falbontás közben bukkantak rájuk. A rendőrség szerint nem köthetőek bűncselekményhez a maradványok.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 13.A Ripost írt először arról a döbbenetes felfedezésről, miszerint

egy VI. kerületi épület pincéjében emberi csontokat találtak.

A Hegedű utcában található ház

korábban a Terézvárosi Középfokú Kollégiumnak adott otthont.

Az épületben most több helyen is átalakításokat végeznek, így

a pincében is bontanak falat. Ekkor bukkantak a maradványokra.

A lapnak a rendőrség is megerősítette a hírt, de mivel szerintük

nem merül fel bűncselekmény gyanúja a csontokkal kapcsolatban,

a Budapesti Rendőr-főkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
temetes.jpg

Azonosította és eltemette halott fiát, aki hónapok múlva megjelent épen és egészségesen

Nem csoda történt, csak egy fatális félreértés.
Címkép: Pixabay - szmo.hu
2019. szeptember 13.Egy 62 éves orosz asszonynak hatalmas sokkban volt része, amikor felbukkant halottnak hitt fia - akit ő maga azonosított négy hónappal korábban, elhamvasztották, majd eltemették. A bizarr eset kulcsa persze az, hogy Antonina Mihajlovna tévesen gondolta a saját gyermekének a holtan talált férfit, de ez csak később derült ki, írja a Metro.

A 43 éves Konstantin a haditengerészetnél szolgált, március 18-án eltűnt. Édesanyjához ezek után érkezett egy hívás a rendőrségtől, mégpedig azzal a szörnyű hírrel, hogy megtalálták a fia holttestét.

Amikor azonosításra került a sor, Antonina megerősítette, hogy valóban Konstantinról van szó. Ezek után megtartották a hamvasztásos temetést,

amit a férfi felesége és lánya intézett. Ők már egy ideje nem éltek együtt Konstantinnal akkoriban.

Nyáron azonban felbukkant az igazi Konstantin. Hazament anyjához a Szentpétervár környéki Kronstadtba - az asszony persze majdnem elájult a találkozáskor. Hát még akkor, amikor rájött:

egy teljesen idegen férfit temettek el helyette.

Bocsánatot kért a hatóságoktól, a téves azonosítást azzal magyarázta, hogy nagyon zaklatott volt, és a másik férfi hasonlított az ő gyerekére.

Utóbb kiderült, Konstantin azért tűnt el, hogy átgondolja, mihez kezdjen az életével.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
forgalom.jpg

Így használják ki a tehetős magyar nagycsaládok az új autóvásárlási kedvezményt – megszólalt egy érintett

Mivel a maximális listaár nincs meghatározva, akár luxusautóra is elkölthetik a bruttó 2,5 millió forintot.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 13.A Napi.hu a nagycsaládosok autóvásárlási támogatása kapcsán arról ír, hogyan forgatják javukra a tehetős magyar családok ezt a kedvezményt.

Mivel maximális összeg nincs meghatározva a támogatható autók listaárát tekintve, a jómódú nagycsaládosok luxusautó-vásárlásaira is jár a bruttó 2,5 millió forint.

A lapnak egy olyan, Pest megyei nagycsalád nyilatkozott, aki pontosan ebben a cipőben jár.

Korábban már vettek egy hétüléses kocsit, de most még egyet vásárolhattak, hiszen ők is jogosultak a támogatásra.

Eredetileg úgy tervezték, második autónak egy Toyota RAV4-est vesznek, végül egy hétüléses Honda SUV-ot választottak, CR-V típusból. Ez nekik sokkal jobban megérte.

A családfő azt mondta a lapnak:

nem gondolja, hogy rosszul kéne éreznie magát emiatt az autóvásárlás miatt, hiszen bérből és fizetésből élnek, rengeteg adót és járulékot fizetnek régóta a magyar államnak.

A cikkben annak is utánajártak, hogy az egyes autómárkákból és azok típusaiból mennyit adtak el a kedvezmény óta.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x