hirdetés
piko-andras-ellenzeki-polgarmester-jelolt-1000x562.jpg

Pikó András lett a közös ellenzéki polgármester-jelölt Józsefvárosban

A Klubrádió műsorvezetője közös megegyezéssel felmondott, innentől kezdve politikai karrierjére koncentrál.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 14.


hirdetés

Józsefvárosban is egyetlen konszezusos polgármester-jelöltet indítanak a demokratikus ellenzéki pártok, a választás Pikó Andrásra esett - írja a Magyar Hang.

Az ismert újságírót és civil aktivistát az MSZP, a DK és a Párbeszéd egyetértésével a Momentum Mozgalom kérte fel április 6-án az őszi önkormányzati választáson való indulásra, ezután pedig az LMP is beáll Pikó mögé.

A tárgyalásokon megszületett megállapodással a pártok garantálták, hogy Pikó András független, de általuk támogatott polgármesterként végezheti majd a munkáját, hogy a kampányát a saját stábja irányításával, de a pártok támogatásával vezeti majd.

Pikó András egy háttérbeszélgetésen számolt be a programjáról, amely szerint egyik leglátványosabb feladatának a helyi nyilvánosság propagandamentesítését tekinti, megszüntetve a helyi lap pártlap voltát, a hivatalos online felületet pedig információs feladata mellett – a részvételi demokrácia jegyében – amolyan interaktív vélemény- és ötletadó portállá tenné - írja a portál.

Ennél is fontosabbnak tartja a lakhatási kérdések rendezését. Szükség van krízislakásokra, tisztázni kell ki és milyen bérleti szerződéssel él ezekben az otthonokban, a rendkívül leromlott állapotú, sőt gyakran befalazott ingatlanok közül minél többet szükséges mielőbb felújítani.

hirdetés

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>hirdetés
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
gyorfi-tiktok.jpg

Orbán Viktor is megosztotta Győrfi Pál TikTok-videóját

A rövid klipben az OMSZ szóvivője a fiával együtt kéri az időseket: maradjanak otthon!
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. március 27.


hirdetés

Napok óta fut a YouTube-on is a kormány koronavírus-ellenes kampánya, amelynek Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az arca.

Most pedig Dani nevű fia is beszállt a figyelemfelhívásba: a fiatalok körében nagyon népszerű TikTokra töltött fel egy rövid videót, amiben apjával együtt szerepel.

A klipben először ő is belefut az említett hirdetésbe a YouTube-on, majd miután kijelenti, hogy ezt már ezerszer hallotta, élőben is megjelenik Győrfi Pál, hogy elmondja: nem baj, ez nagyon fontos.

A videót csütörtök délután még Orbán Viktor is megosztotta hivatalos Facebook-oldalán, a következő kommentárral: "Tizenhatodik nap. Nem lehet elégszer elmondani #vigyázzunkegymásra"

@gyorfidani

Nézd végig!!! ##gyorfipal ##fyp ##foryou ##foryoupage

hirdetés
♬ eredeti hang - gyorfidani

A miniszterelnök posztja pedig itt látható:

Orbán Viktor

Tizenhatodik nap. Nem lehet elégszer elmondani #vigyázzunkegymásra


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
torokgabor.jpg

Előrehozott választás is jöhet akár a járvány után Török Gábor szerint

„Minden, ami most történik, az részben 2022-ről is szól” – jelentette ki az elemző.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. március 26.


hirdetés

Interjút adott Skype-on Török Gábor politológus az ATV Egyenes beszéd című műsorának a felhatalmazási törvénnyel és a jelenlegi helyzettel kapcsolatban.

A beszélgetés során azt mondta hogy minden, ami most történik, az részben 2022-ről is szól.

Török Gábor szerint, miután Orbán Viktorék feleszméltek a járvány okozta sokktól, arra gondolhattak, mi lesz így a 2022-es választási esélyekkel.

"Minden, ami most történik, az részben 2022-ről is szól" - jelentette ki.

hirdetés

A helyzetet elemezve azt is mondta, hogy a válságkezelés nem könnyű. Az is nyilvánvaló, hogy a válság után nagyon nehéz helyzetbe fog kerülni az ország, így a a kormány is. Nekik tehát most kell előnyt szerezniük, a válságkezelés ezen szakaszában, amikor a probléma és a probléma következménye sem akkora.

Török Gábor úgy véli, a jelenlegi helyzetben nem a rendeleti kormányzás Orbán Viktorék célja, hanem a választói támogatás megtartása.

"Nyilván ehhez az a látszat kell is, hogy jól kezel egy válságot. Ez azonban kevés lesz. Azon is kell gondolkodni, mi lesz utána" – mondta a politológus.

"Én azon sem lepődnék meg, hogy ha ezután a kormány már azon gondolkodna, nem fogja tudni kihúzni a 2022-es választásokig a népszerűségének megtartásával, és mondjuk egy sikeres válságkezelés után előrehozott választások irányába vinné az országot."

hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
wizz-wiki.jpg

Van olyan utas, aki egymillió forintot próbál meg visszaszerezni a WizzAir-től

A légitársaság szerint mindenki visszakapja a pénzét, akinek törölték a járatát, de az ügyintézés hosszú ideig tarthat.
Illusztráció: Wikipédia - szmo.hu
2020. március 27.


hirdetés

Van, aki 1 millió forintot próbál meg visszaszerezni a Wizzair-től, mert törölték a járatát, de a pénz visszafizetése helyett átfoglalást ajánlottak neki.

Az illető a bolgár-magyar Eb-selejtezőre utazott volna a szurkolói különjárattal, amire 9 jegyet vásárolt, de mivel a meccset cégül törölték, értelemszerűen a gép sem indult el.

Sokan jelentkeztek az RTL Híradónál olyanok is, aki szerint csak klubkártyán való jóváírást ajánl fel a rendszer.

A légitársaságnál azt mondják: mindenki visszakapja a pénzét, akinek törölték a járatát, de az ügyintézés hosszú ideig tarthat.

Közlésük szerint először mindenkinek a 120 százalékos jóváírást kell elfogadnia a Wizz-számlájára, és ha oda megérkezett az összeg, akkor kérvényezheti, hogy inkább valódi pénzben szeretne visszautalást – ebben az esetben az eredeti összeg 100 százaléka jár.

hirdetés

Részletek itt:


hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
palinkabol-kezfertotlenito-koronavirus-aba.jpg

Pálinkából készítenek házi kézfertőtlenítőt Abán

Két napja már a saját készítésű szert használják az orvosi rendelőkben, az idősotthonban és a polgármesteri hivatalban is, és, ha szükséges, a boltok is kapnak majd belőle.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. március 26.


hirdetés

Pálinkából, házilag készítik a kézfertőtlenítőt Abán - számolt be az RTL Híradó. A polgármester szerint akkor kezdtek el agyalni a házi kézfertőtlenítőn, amikor az egész országban készlethiány volt.

70 fokos alkohol, glicerin és illóolaj

- a Fejér megyei település polgármestere szerint ezek a hozzávalók szükségesek. Az alkoholt, vagyis a pálinkát az abaiak ajánlották fel az önkormányzatnak. Az első főzet kedden készült el, egy egyszerű pálinkafőzővel.

Két napja már a saját készítésű szert használják az orvosi rendelőkben, az idősotthonban és a polgármesteri hivatalban is, és, ha szükséges, a boltok is kapnak majd belőle.

Jelenleg zajlik a második adag készítése, 104 liter pálinka gyűlt össze, amiből a polgármester szerint 70-80 liter kézfertőtlenítő lesz. A két főzetből készült fertőtlenítő pedig másfél, két hónapig elég lesz majd nekik.

hirdetés

Az RTL Híradó riportja:


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!