hirdetés
szokokutba-esett-hajlektalan-ferfi-epilepszia-segitseg-1000x668.jpg

Percekig fuldoklott egy hajléktalan mégsem segített neki senki

A férfi epilepsziás rohamot kapott, majd arccal a szökőkútba esett. Életét az arra járó rendészek mentették meg.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 14.


hirdetés

Percekig fuldoklott mégsem segített senki – önkormányzati rendészek mentették meg egy hajléktalan életét Miskolcon - számolt be az RTL Híradó. A férfi epilepsziás rohamot kapott és egy szökőkútba esett, a feje a víz alá merült. A közeli villamosmegállóban többen is várakoztak, de senki sem ment oda hozzá, csak az épp arra járó rendészek.

Az egyik rendész egy járókelő segítségével tudta csak kihúzni a bajbajutott férfit, addig a másik rendész értesítette a mentőket is. A hajléktalan férfi elvesztette az eszméletét, amikor kihúzták észrevették, hogy a feje megsérült és az orrából is folyt a vér.

A férfit az oldalára fektették, nehogy megfulladjon. Miután a mentők kiértek, a férfit hordágyra tették, ellátták a sérüléseit és kórházba vitték. A mentés közben többen is megálltak és végignézték a jelenetet, de csak néhányan mentek oda megkérdezni, hogy mi történt. A történteket pedig egy térfigyelő kamera rögzítette.

Az RTL Híradó riportja:


KÖVESS MINKET:

hirdetés
sofor.png

Kábellel ütötte egy kétgyerekes anyuka kocsiját a kamionsofőr a Belvárosban

Az üveg betört, az ajtó behorpadt. A férfit bilincsben vitték el a rendőrök.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 14.A budapesti rendőrök őrizetbe vették azt a kamionsofőrt, aki a Bajcsy-Zsilinszky úton egy kábellel betörte egy autó hátsó ablakát, miután annak vezetője kétszer rádudált egy másik kamionsofőrre, hogy elkerülje a balesethelyzetet. A sértett autójában két kisgyermek is volt, számol be az esetről a Police.hu.

Egy 25 éves szlovák férfi június 11-én, kedd délelőtt teherautóval közlekedett Budapest V. kerületében, a Bajcsy-Zsilinszky úton, majd mindkét sávot elfoglalva megállt a kamionnal. Egy kábeldarabot vett magához, kiszállt a járműből és kiabálva elindult a mögötte álló autó felé, aminek a vezetője korábban kétszer rádudált a férfi mögött haladó másik kamionra, balesethelyzet elkerülése miatt.

A nő, amikor meglátta, hogy a kamionsofőr elindult felé, kikerülte a szlovák férfit, aki a mellette elhaladó kocsi hátsó szélvédőjére ráütött a kábellel. Ettől az üveg betört, az ajtó behorpadt.

A férfi ezután elhajtott a helyszínről.

A nő autójában, a hátsó ülésen utazott egy 6 hónapos és egy 2 éves gyerek, szerencsére senki nem sérült meg.

A belvárosi nyomozók azonosították az elkövetőt, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói még aznap este egy kiskunlacházi telephelyen elfogtak, majd előállították az V. kerületi Rendőrkapitányságra. A rendőrök a férfinél megtalálták a kábelt, amivel az autót megrongálta.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a szlovák állampolgárt felfegyverkezve elkövetett garázdaság és rongálás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vétele mellett kezdeményezték bíróság elé állítását.

Videó is van az elfogásáról:


KÖVESS MINKET:hirdetés
boldog-istvan.jpg

A Pride betiltásáért szólalt fel a parlamentben egy fideszes képviselő

Boldog István szerint meg kell akadályozni, hogy Budapest utcáin félmeztelen embereket lássanak a gyermekek.
Címkép: MTI, Kovács Attila - szmo.hu
2019. június 14.Boldog István, a Fidesz frakcióvezető-helyettese csütörtökön a parlamentben a médiaszolgáltatással kapcsolatos törvények vitájában többek között arról beszélt, hogy miért kellene betiltani a Pride-felvonulást Budapesten. A politikust a 444 idézi: szerinte meg kell védeni „gyermekeinket a szexuális és egyéb aberráltságoktól", ezért arra kérte a képviselőket, tegyenek meg mindent azért, hogy ne lehessen nyilvánosan megtartani az eseményt.

"Mindenki azt csinál a négy fal között szexuálisan, amit akar, engem ez nem zavar. Nem velem van vitája, hanem a természettel"

- jelentette ki Boldog.

Emellett azt is mondta:

"... lesznek szívesek megakadályozni, hogy Budapest utcáin félmeztelen embereket lássanak a gyermekek. Mert ha valami rossz dolgokat hoz egy gyermekben, rossz gondolatokat, akkor azt gondolom, hogy ez."


KÖVESS MINKET:
hirdetés
4-6-villamos.png

Pótlóbuszok, autós korlátozás a 4-6-os vonalán - szombaton kezdődik a nyári villamosfelújítás

Fontos változások jönnek, itt vannak a részletek.
MTI, címkép: illusztráció/BKK Instagram - szmo.hu
2019. június 14.Szombaton kezdődik Budapesten a szokásos nyári villamosfelújítás a 4-es és a 6-os vonalán, a szerelvények a Széll Kálmán tér és a Corvin-negyed között közlekednek,

a Corvin-negyed és a dél-budai végállomások között pótlóbuszra kell szállni.

A Budapesti Közlekedési Központ csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: szombat reggel 7 órától a Széll Kálmán tér és a Corvin-negyed között, 4-6 jelzéssel közlekednek a villamosok.

A Corvin-negyedtől Újbuda-központ felé a 4-es, a Móricz Zsigmond körtér felé a 6-os jelzésű pótlóbusszal lehet továbbutazni, mindkét pótlóbusz a Pál utcai kereszteződéstől indul.

Június 15-től változik a forgalmi rend a József körút Csepreghy utca és Üllői út közötti szakaszán, a Ferenc körút teljes hosszán, valamint a Petőfi híd pesti és budai hídfőjénél. A József körúton az Üllői út és a Csepreghy utca között mindkét irányba buszsávot jelölnek ki, a gépkocsival közlekedők irányonként egy-egy sávon haladhatnak majd. A Nagykörútnak ezen a szakaszán megállási tilalom lép életbe már péntektől.

A villamospótló buszok a József körút és a Csepreghy utca kereszteződésénél fordulnak majd meg, ezért ott ideiglenes jelzőlámpás forgalomirányítást építenek ki.

A Csepreghy utcát a József körút felől lezárják, ezért csak a Mária utca felől lesz elérhető. A villamosok a József körút Nap utcai / Pál utcai csomópontjában fordulnak majd vissza, így ott nem lehet a villamosvágányon áthaladni. Emiatt a Pál utcából nem lehet majd balra fordulni, illetve a Nap utca felé továbbhaladni, hanem csak jobbra kanyarodni. Ezt a közúti kapcsolatot a Mária utca-Üllői út-Nagy Templom utca útvonal pótolja majd.

A Ferenc körúton elkerítik a vágányokat és a mellette lévő felvonulási területet.

A Petőfi híd irányába két sávon haladhatnak majd a gépkocsival közlekedők, az Üllői út irányába azonban a külső sávban buszsávot alakítanak ki, amely mellett csak egy sávon haladhatnak az autósok.

A Ferenc körúton szintén megállási tilalom lesz érvényben péntektől.

A nyáron a nagykörúti villamosvonal egy másik szakaszán, a Margit híd budai hídfője és a Széll Kálmán tér között várhatóan július első felétől a tanítási szünet végéig tart a munka.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
jozef-rohac-prisztas-gyilkossag-mti-foto-1000x564.jpg

Beismerte Prisztás József meggyilkolását Jozef Rohac

A szlovák férfi a szegedi Csillag börtönből videotechnika segítségével tett vallomást. Azt is elárulta, kitől kapta a megbízást a milliárdos lelövésére.
MTI, fotó: MTI/Kovács Tamás - szmo.hu
2019. június 14.Beismerte Prisztás József meggyilkolását Jozef Rohac a Fővárosi Törvényszéken perújítás keretében megtartott pénteki tárgyaláson. A szlovák férfi a szegedi Csillag börtönből videotechnika segítségével tett vallomást.

Rohac azt mondta,

a megbízást az ukrán maffiától kapta, a dunaszerdahelyi bűnözői csoport közvetítésével, és a gyilkosságot 15 ezer márkáért hajtotta végre.

Szerinte a vallomását támasztja alá, hogy csak az elkövető, vagyis, ő tudhatja, hogy a nyomozók nem találtak töltényhüvelyt a helyszínen. A hüvely ugyanis abban a nejlonszatyorban maradt, amellyel "álcázta" a hangtompítós pisztolyt.

Amikor arról érdeklődtek nála, miért pont most és ebben az ügyben szólalt meg a lelkiismerete, miért vallotta be a gyilkosságot, azt állította, megváltozott, majd a következőket mondta:

"Sok rosszat csináltam az emberekkel. Itt van most valaki, aki 15 évet kapott azért, amit én tettem. Ebben csak ennyi van. Sok dolgon nem tudok változtatni, de ezen még igen"

– válaszolta az egyik ügyvéd által feltett kérdésre.

Rohac egyébként már tavaly augusztusban magára vállalta a gyilkosságot, de nem hittek neki. Akkor a férfi azt mondta, nem akarta, hogy bárki ártatlanul üljön le évtizedes börtönbüntetést olyan bűncselekmény miatt, amit ő követett el.

Prisztás József milliárdost fényes nappal ölték meg 1996. november 1-én, mikor autójába akart beszállni Óbudán. Hiába vallotta annak idején az unokatestvére, hogy az akkori gyanúsított István az elkövetés idején náluk volt, a bíróság nem hitt nekik. A gyilkosság ügyében a bíróság korábban jogerősen 15 év szabadságvesztéssel sújtotta felbujtóként Portik Tamást, továbbá elítélték tettesként Hatvani Istvánt és bűnsegédként egy harmadik vádlottat.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x