hirdetés
linda-sori.png

Per jöhet: ellophatta a Marvel a Linda főcímdalát?

Az ikonikus, '80-as évekbeli magyar sorozathoz Vukán György írt zenét, és le is védette. Szellemi hagyatékának kezelője szerint ugyanez köszön vissza az X-Men animációs sorozatának főcímdalában is.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 09.


hirdetés

A TMZ írta meg először, hogy egy magyar rendező beperelné a Marvelt (és mellette még a Disney-t, a FOX-ot, az Apple-t, az Amazont is), mert jogtalanul használták a '80-as években népszerű magyar sorozat, a Linda főcímzenéjét, amit Vukán György szerzett 1983-ban, és amit le is védetett.

Kriskó Zoltán szerint ugyanis ennek a dallama köszön vissza az X-Men animációs sorozatának főcímzenéjében. Ez a sorozat a Marvel neve alatt futott 1992-től 1997-ig.

Azzal érvelt, hogy a Linda elég ismert sorozat volt annak idején, és vélhetően a Marvelnél is ismerhették.

Kriskó Zoltánnak az a célja a cikk szerint, hogy Vukán családja is részesüljön a bevételből, amit a Marvel összeszedett a '90-es évek óta. Az is kiderül, hogy ő kezeli a már elhunyt Vukán szellemi hagyatékát.

Lapozz a főcímdalokért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
mirigy-Copy.jpg

Hatalmas hazai slágert dolgozott fel az Irigy Hónaljmirigy

A Follow The Flow eredeti dalát már több mint 49 millióan nézték meg a videómegosztón, így érthető, hogy most ők kerültek sorra.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 13.Újabb fergeteges paródiával jelentkezik az Irigy Hónaljmirigy. A közelmúlt egyik nagy slágerét dolgozták át "mirigyesre".

A Follow The Flow: Nem tudja senki című dala a videómegosztón már több mint 49 milliós nézettséget ért el, így nem csoda, hogy a népszerű zene a Mirigyeket is megihlette.

Íme az eredmény:

VIDEÓ: Irigy Hónaljmirigy: Follow de flow Nem tudja senki paródia

Ha pedig kíváncsi vagy az eredetire:

Follow The Flow - Nem tudja senki


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x

hirdetés
x-faktor-dolce-vita-1000x678.jpg

Gáspár Laci csak hunyorítva merte végignézni az X-Faktorban táncoló „Dolce Vita” előadását

Puskás Peti felment a színpadra bulizni, ByeAlex pedig csak annyit mondott: 'a pokol az itt van a földön'.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 13.Megosztotta a mentorokat az X-Faktor idei második válogatóján Rácz Vanessza, azaz művésznevén Dolce Vita produkciója. A tehetségkutató indulója állítása szerint külföldi szórakozóhelyeken szokott fellépni, az éneklés mellett szeret táncolni is. Ezúttal is az X-Faktor koreográfusával készült, a Desperado "Táncolj" című dalát adta elő.

Puskás Peti már a bemutatkozása után nagyon biztatta Vanesszát, majd a színpadra is felment hozzá, és ő is elkezdett táncolni. Eközben ByeAlex és Gáspár Laci láthatóan nem volt elragadtatva a látottaktól és a hallottaktól.

Utóbbi a produkció végén be is vallotta, hogy csak hunyorítva tudta nézni Dolce Vitát, mert nem akarta, hogy "valami kivillanjon vagy kibuggyanjon."

A versenyző erre azt mondta, hogy ő leginkább ByeAlex véleményére kíváncsi, akinek az első dolog, ami eszébe jutott, az volt, hogy: 'a pokol az itt van a földön'.

Dallos Bogi és Puskás Peti velük ellentétben finomabban fogalmazva közölték Vanesszával, hogy nem üti meg az X-Faktor szintjét.


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
Yoshitomo_nara-graffiti-niagara_bar-2009-1000x661.jpg

Részegen firkálta össze egy bár falát, és miután 7,5 milliárdért adta el egy képét, a graffitik is nagyon sokat érnek

A japán képzőművész 10 éve egy görbe estén egyszer csak előkapott egy filctollat, ami után nem volt megállás. Később a rendőrök letartóztatták Narát a metrómegállóban graffitizésért. De ez már nem számít.
fotó: Wikipedia - szmo.hu
2019. október 14.A Tokióban élő japán képzőművész, Jositomo Nara előző héten, a Sotheby's hongkongi aukcióján majdnem 25 millió dollárért adta el egy festményét, ez forintban kifejezve nagyjából 7,5 milliárdnak felel meg. Ezután nem csoda, hogy az összes többi műve is felértékelődött valamelyest.

A Sotheby's egyik képviselője szerint, a New York-i Niagara bárban általa "összefirkált" rajzok is több százezer dollárra rúgnak. (Ami, ha csak százezer dollárt is veszünk alapul, legalább 30 milliót ér forintban).

A képeket Nara egy részeg ünneplés hevében rajzolta a bár falaira, amit egy kiállítás megszervezése után tartottak. A művész menedzsere, Tim Blum, aki vele volt az ominózus estén, azt nyilatkozta, hogy egy pár pohár után Nara egyszer csak előkapott egy filctollat, ami után nem volt megállás.

"Mindenki benne volt a jelenlévők közül, hogy Nara összerajzolja a falat, bár akkor még nem sejtettük milyen szerepük lesz 10 év múltán."

Blum szerint az este tetőpontja egyébként is az volt, amikor a rendőrök letartóztatták Narát a metrómegállóban graffitizésért.

Lapozz a képéért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
dominik.jpg

Tátva maradt az X-Faktor mentorainak szája a 14 éves Dominik hallatán

Dallos Bogi még a színpadra is felszaladt, hogy megölelgesse a fiút, annyira tetszett neki a produkciója.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 13.A vicces, "boldog, rendezvény" kategóriába sorolt versenyzők mellett akadtak tehetségek, megrendítő előadók is az X-Faktor válogatóján.

A 14 éves Bottka Ferenc Dominik is meglepte a zsűrit, szó szerint tátva maradt a szájuk a produkció hallatán.

Az értékélésnél is odavoltak:

Bogi még a színpadra is kiszaladt, hogy megölelje a fiút.

"Olyan szívből énekeltél, olyan mélyről énekeltél. Volt benne fájdalom, volt benne minden, és tetszett, hogy kreatív volt, saját magadra formáltad"

— mondta Gáspár Laci.

Dominik elárulta, hogy édesapja mondta neki, hogy csak magát adja. Az előadása pedig annyira tetszett a zsűrinek, hogy négy igennel engedték tovább. A fiú még azt is bevallotta, hogy

évek óta készült a versenyre, és csak arra várt, hogy elérje a szükséges korhatárt.

Az X-Faktorban szombat este egy új kategória született, hogy mi az a Rendezvény, és milyen produkciók voltak, az kiderül a kritikánkból:


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!