hirdetés
Patkányürülék egy zuglói oviban - használhatatlan lett a gyerekek csoportszobája
Az irtással foglalkozó szakember hypót öntött és mérget tett a nyílásba, de az ürüléket nem volt hajlandó eltávolítani. Az óvodában dolgozóknak azt mondta: porszívózzák ki, de közben mindenképp viseljenek maszkot.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 14.


hirdetés

Egy zuglói óvodában patkányok tűntek fel, mire a vezető segítséget kért a jegyzőtől, a fővárosi patkánycég azonban a méreg kihelyezése után nem vállalta a fertőtlenítést és az ürülék eltávolítását, írta meg az Index. A zuglói önkormányzat révén utóbb az is kiderült, hogy két kerületi óvodában is patkányok feltűnését jelentették. Karácsony Gergely ezért külön patkányirtást javasolt.

A patkányürüléket május 7-én, kedden, a már korábban megbontott ablakpárkány alatti üregben találták meg az óvónők, miután a csoportszobában az egyik ablak alatt kaparászást hallottak, és büdös is volt.

Az óvodavezető azonnal értesített egy rovar- és kártevő-mentesítést végző szakembert, aki megállapította, hogy az ürülék patkánytól származik. Ezután az óvodavezető bejelentésére a fővárosi patkányirtó cég, az RNBH Konzorcium munkatársa ki is jött, hypót öntött és mérget tett a nyílásba, de nem volt hajlandó eltávolítani az ürüléket, mivel ebben nem kompetens.

Azt ajánlotta az óvodában dolgozóknak, hogy porszívózzák ki, de mindenképp használjanak közben maszkot, sőt azt is mondta: ha nem történik meg haladéktalanul a fertőtlenítés, értesíti az ÁNTSZ-t.

Csütörtökre már akkora volt a bűz, hogy a csoportszobába már nem tudták beengedni a gyerekeket. A szülőknek azt mondták, a csatornarendszerrel van probléma, a csoportba járó gyerekek pedig otthon maradtak.

A zuglói önkormányzat az Indexnek azt írta: a jegyző azonnal intézkedett a takarításról és a fertőtlenítésről. Két óvodából is kaptak bejelentést patkányészlelésről.

Karácsony Gergely zuglói polgármester a hétfői rendkívüli képviselő-testületi ülésen be is nyújtott egy előterjesztést, amiben javasolta, hogy a kerület önállóan rendeljen patkányirtást. A konzorcium helyett a munkát évtizedek óta ellátó Bábolna Biót kérte fel erre, miután az előterjesztését még aznap elfogadták 11 igennel, 7 fideszes tartózkodás ellenében.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
Brutálisan megverte a férfit a biztonsági őr Kaposváron
A biztonsági cég vizsgálatot indított.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 14.Brutálisan megvert egy férfit egy biztonsági őr hétfőn délelőtt Kaposváron - adta hírül az RTL Klub híradója. Egy néző vette videóra, ahogy az őr egy gumibottal többször is teljes erőből megüti a földön fekvő áldozatát az egyik kaposvári áruháznál. Nem sokkal később odaért az áldozat társa is, ő is kapott az ütlegből. Hogy miért, azt egyelőre nem lehet tudni. A biztonsági cég vizsgálatot indított.


KÖVESS MINKET:hirdetés
10 gyerekkel borult fel az illegális körhinta, részeg volt a kezelője
Öten sérültek meg könnyebben, a körhinta működtetője ellen vádat emeltek.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 14.Öt gyermek sérült meg abban a balesetben, amelyet tavaly ősszel egy felborult körhinta okozott egy Győr-Moson-Sopron megyei településen, számol be az ügyészség.

A vádirat szerint tavaly ősszel focitornát tartottak gyerekeknek egy Győrhöz közeli településen, ahol egy ingyenesen igénybe vehető lánckörhinta is üzemelt. Az érvényességi ideje tíz éve lejárt, és aki (egyébként felkérés nélkül) működtette, már évek óta nem volt vállalkozói tevékenysége.

Részeg is volt ráadásul.

A húsz személyes körhinta a nem egyenletes súlyelosztás miatt

felborult tíz gyerekkel, akik közül öten könnyebben megsérültek.

A körhintát működtető vádlott elismerte büntetőjogi felelősségét, az ügyészség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt büntetővégzés meghozatalára tett indítványt, tárgyalás megtartása nélkül.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Súlyosan megégett egy fiú, amikor heccből felmászott a vonat tetejére
Játszottak a haverjaival a Rákosrendezői pályaudvaron, először jó ötletnek tűnt a vonatra mászni. Életveszélyes áramütést szenvedett.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 14.Attila testének 40 százaléka égett meg egyetlen rossz döntés miatt! Egész életén át viseli a testén a szörnyű égési nyomokat az a tinédzser fiú, aki igazából csak heccből mászott fel a vonat tetejére, amikor a barátaival játszottak - hangzott el az RTL Klub Fókusz című műsorában. A talpán keresztül a lába, a felsőteste, a nyaka, de még az arca is megégett. Áthúzott rajta az áram. Életveszélyben volt, de már ehhez képest jól van, viszont az áramütéses égés nyomai mindig emlékeztetni fogják az esetre.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Toroczkai László Nemzeti Légió néven támasztja fel a Magyar Gárdát
A politikus szerint a szervezet alapvető missziója a honvédelmi alapismeretek oktatása, a katonai hagyományok ápolása, illetve katasztrófahelyzetekben, például árvíz idején az élet- és vagyonvédelem.
MTI, Fotók: MTI/Mónus Márton - szmo.hu
2019. május 14.Nemzeti Légió elnevezéssel honvédelmi, hagyományőrző szervezetet hozott létre a Mi Hazánk Mozgalom - jelentette be a párt elnöke kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.

A Nemzeti Légió nem a korábban az MSZP és a Fidesz által aljas módon betiltott és a Jobbik által elárult Magyar Gárda jogutódja, de eszmeiségének és szellemiségének örököse - fogalmazott Toroczkai László.

Azt mondta, az egyesületi bejegyzés alatt álló szervezet alapvető missziója a honvédelmi alapismeretek oktatása, a katonai hagyományok ápolása, illetve katasztrófahelyzetekben, például árvíz idején az élet- és vagyonvédelem.

Kijelentette, az elmúlt évtizedben nem szűntek meg, sőt súlyosbodtak azok a tényezők, amelyek korábban a Magyar Gárda megalakulásához vezettek. Vagyis az elszánt, magukért tenni akaró magyar embereknek joguk van ahhoz, hogy megszervezzék saját védelmüket - értékelt.

Toroczkai László szerint aktualitást ad a légió létrehozásának, hogy éppen száz éve alakult meg a Nemzeti Hadsereg, amely Horthy Miklós vezetésével "megtisztította az országot a kommunistáktól". Csakúgy, mint száz évvel ezelőtt, ma is az anarchia felé halad az ország, hiszen van olyan cigány párt, amelyik cigány tartományt akar leválasztani Magyarországról és olyan település, Törökszentmiklós, ahol cigány klán tartja rettegésben a helybelieket - mondta.

Kijelentette, az anarchia, a bűnözők elleni fellépés mellett a légió feladatának tekinti, hogy támogassák azon magyar emberek ezreit, akiket jogtalanul kilakoltatnak. Ezért jelen lesznek a kilakoltatásoknál is.

Toroczkai László közölte, a rendőrségi tiltás ellenére mindenképpen megtartják a Törökszentmiklósra meghirdetett demonstrációjukat.

Arról is szólt, hogy a Nemzeti Légió zászlóbontása június 1-jén Szegeden lesz. A szervezet vezetője Födelmesi László, a Francia Idegenlégió volt katonája lesz, stratégiai szövetségesük pedig a Betyársereg. A sajtótájékoztatót terepszínű egyenruhás "légionáriusok" gyűrűjében tartotta Toroczkai László.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x