hirdetés
'Patakokban folyt a vér' - itt az első videó a Sri Lanka-i terror utáni állapotokról
A templomok és szállodák ellen végrehajtott robbantásokban már 207-en vesztették életüket, további 450-en pedig megsebesültek.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 21.


hirdetés

Hatalmas pusztítás az épületekben, romos szállodák, véres falak, holttestek - ezt látták a Reuters riporterei a Sri Lanka-i robbantásos merényletek után.

A The New York Times egyik cikkében egy szemtanú a Shangri-La hotelben történt robbantás után azt mondta:

"patakokban folyt a vér".

VIDEÓ: A robbantás után

A Srí Lanka több pontján katolikus templomok és szállodák ellen végrehajtott robbantásokban már 207-en vesztették életüket, további 450-en pedig megsebesültek. Az ország kormánya kijárási tilalmat rendelt el, és felfüggesztette a közösségi média működését is.

A polgárháború vége óta nem volt jelentősebb támadás vagy terrorcselekmény az országban, de a különböző vallások hívei között rendszeresen vannak súrlódások és kisebb atrocitások. A keresztények panaszkodnak arra, hogy egyes szélsőséges buddhista szerzetesek az utóbbi években megpróbálták megfélemlíteni őket - írta az MTI.

Ruvan Vidzsevardena Srí Lanka-i védelmi miniszter helyi idő szerint vasárnap este tartott sajtótájékoztatóján

a merényleteket vallási szélsőségesek által elkövetett terrorcselekményeknek nevezte.

Hozzátette, hogy a nyolc robbantás nagy része vélhetően öngyilkos merénylet volt.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
Megfojtotta saját unokahúgát, 12 év után állt bíróság elé
A férfi a gyilkosság után zavartalanul élte tovább az életét. Csak 2017-ben lett gyanús a rendőröknek.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 06.12 év után állították bíróság elé azt a férfit, aki a vád szerint megfojtotta 16 éves unokahúgát majd a testét elásta a saját pincéjében. A gyilkosság 2007-ben történt, de tíz éven át mindenki azt hitte, hogy a lány elszökött otthonról. A rendőrség két éve újra elővette az aktát, így keveredett gyanúba a férfi.

Kiderült, hogy többször volt szexuális kapcsolata a lánnyal. A vádirat szerint a végzetes napon összevesztek valamin és egy zsinórral megfojtotta áldozatát.

Az RTL Híradó riportja:


KÖVESS MINKET:hirdetés
Lerúgta az egyik kőkeresztet a Margit hídról egy 22 éves nő
Utána önként feladta magát.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 06.A rendőrök keresni kezdték a nőt, amiért lerúgta a keresztet, végül önként feladta magát és beismert mindent. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy miért törte le.

Nem ez az első ilyen eset: tavaly szeptemberben két részeg 19 éves fiú nyolc keresztet tört le a Szent Koronát ábrázoló szobrokról. Őket nemrég jóvátételi munkára ítélte a bíróság.

Az RTL Híradó beszámolója:


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Eltiltották kislányától a móri mészárost, már telefonon sem tarthatja vele a kapcsolatot
A tatabányai férfi 12 éve ül börtönben, nemsokára elvégzi a főiskolát és lelkész lesz. Legnagyobb vágya viszont mégsem teljesülhetett.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 07.A móri mészárlás miatt 40 év börtönre ítélték Weiszdorn Róbertet, aki már 12 évet ült le büntetéséből. Ezalatt az ügyvédje szerint sokat foglalkozott tanulással, nemrég sikeresen letette a vizsgáit a hittudományi főiskolán és hamarosan lelkész lesz. A börtönben is jól viselkedik, betartja a szabályokat.

"Róbert igazi mintarab, soha semmi gond nincs vele. A szabályokat teljes mértékben betartja, konfliktusba senkivel nem keveredett. A munka és a tanulás teljesen kitölti az idejét, reggel a konyhán ténykedik, aztán pedig az iskolai dolgaival foglalkozik. Mostanra minden vizsgáját letette, reményei szerint nemsokára lelkész lesz. Pontosan tisztában van vele, hogy milyen rettentően sok időt kell még bent töltenie. Ezt csak a hit segítségével tudja elfogadni"

- mondta a féri ügyvédje a Blikknek.

Ugyanakkor hiába a jó magaviselet, legnagyobb vágya mégsem teljesülhet a férfinak, ugyanis eltiltották a most 12 éves kislányától.

A Blikk információi szerint a férfinak a kislányon kívűl két nagykorú fia is van, ők a nagypapa kíséretében többször is látogathatják az apjukat. De a férfi legkisebb gyermeke még csak 12 éves, így azt, hogy mikor találkozhat vagy telefonálhat az apjával, az édesanyja határozza meg.

A lap úgy tudja, hogy Róbert és felesége még a férfi büntetésének megkezdése előtt megállapodott abban, hogy mikor találkozhat és milyen módon tarthatja a kapcsolatot a gyerekekkel. Ez a rendszer sokáig működött, a kislánnyal telefonon beszélhetett, most viszont már ott sem.

A férfi még 2002. május 9-én követte el az ország eddigi legkegyetlenebb rablógyilkosságát Móron. Az Erste Bank helyi fiókjában a két fegyveres megölte a helyiségben tartózkodó nyolc embert. Weiszdorn Róbertet 2007-ben kapták el Tatabányán, 40 évnyi börtönbüntetést kapott, ebből még 28 van hátra. A mészárlással kapcsolatban letartóztattak másik három embert is, közülök egyet életfogytiglanra ítéltek, másikuk pedig a börtönben öngyilkos lett.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.
KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x