hirdetés
hirdetés
hirdetés
 
 
hirdetés
Pataki Zita: "Lehet, hogy egy álmot el kellett engedni, de számtalan álom él még bennünk"
A műsorvezető és férje a Fókusz Pluszban meséltek az utolsó lombikról.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 09.


hirdetés

Pataki Zitát kétszer műtötték endometriózissal, már akkor biztos volt, hogy természetes úton nem tud majd teherbe esni. Hét évvel ezelőtt találkozott élete szerelmével, Szárnyas Attilával, pár hónappal később pedig már összeházasodtak. És azonnal belevágtak a lombikba.

A műsorvezető és férje 8 lombikot csináltak végig együtt. Két évvel ezelőtt úgy döntöttek, feladják. Fél évvel ezelőtt azonban mégis úgy gondolták, belevágnak kilencedjére, utoljára is, és erről dokumentumfilmet készítenek.

"Nagyon sokat gondolkodtunk rajta. Estéről estére végigbeszélgettük az érzéseinket, hogy erről mit gondolunk és éreztük, hogy valami meg fog változni. Az életünk meg fog változni, ha mi erről beszélünk nyíltan. Talán ezért tartott ennyi ideig és valahol közben azt éreztem, hogy hív engem valami, hogy csináld, csináld Zita! Lehet, hogy ez a küldetéstudat. Nem tudom, de ettől kaptam én még nagyobb bátorságot, illetve erőt."

- mesélte Zita a Fókusz Plusznak.

"Én attól tartottam, hogy az üzenet nem fog átmenni, amit mi szeretnénk átadni és öncélúnak fogják tekinteni. Féltem attól, hogy sok olyan negatív kritika lesz, amit nem tudunk majd megvédeni. Én nem vagyok az a fajta, aki kiáll és vitatkozik mindenkivel. De aztán szerencsére, ahogy mentek a részek és láttuk, hogy milyen visszajelzéseket kapunk, ez eltűnt."

- beszélt félelmeiről a műsor kameráinak Attila.

A nézők a YouTube-on követhették végig Zita lombikját hétről-hétre. Mint mondják, ez a történet nem róluk szólt, hiszen több pár is átélte már azokat a dolgokat, amiket most nekik kellett. Az is volt a céljuk a dokumentálással, hogy bemutassák, milyen procedúrán megy keresztől az, aki vállalja a lombikot, emellett pedig mindezt a hasonló cipőben járó párok családtagjainak és barátainak is szerették volna bemutatni, hogy átérezhessék a helyzetet.

Zitáéknak kilencedik alkalommal sem sikerült a lombik. A kilenc lombik alatt Zita szervezete rengeteg hormont kapott, így még hátravolt egy mindent lezáró vizsgálat, amin mégiscsak felcsillant a remény. Három nap öröm és boldogság után viszont mélységes fájdalom öntötte el Zitáékat, nem tudtak petesejtet leszívni a műsorvezetőtől.

Zita azt mondja, anyagi hasznuk nem származott abból, hogy dokumentálták az eseményeket, de lelkileg nagyon sokat kaptak ettől az úttól. Nem csak szeretetet és elfogadást, hanem egy igazi kis közösséget, akinek a kezét később sem akarják majd elengedni.

"Szeretném, ha tudnák, hogy boldog ember vagyok. És lehet, hogy gyermek nélkül kell leélnem az életemet, de elfogadtam. Nincs bennem irigység, nincs bennem önsajnálat, nem hibáztatok senkit. Hihetetlen csodálattal élem meg az életem minden egyes percét. Lehet, hogy egy álmot nekünk el kell engedni, de számtalan vágy és álom van még bennünk, amit mi teljesíthetünk. Egy életért való küzdelemben benne van az élet szeretete. És ez az, ami tovább visz bennünket a saját utunkon, a saját életünkben."

- mondta a műsorvezető a Fókusznak.


KÖVESS MINKET:

Fogyatékossággal élő gyerekeknek készít különleges, hasonmás babákat egy nő
Varrt már végtaghiányos vagy éppen látássérült babát is - a kicsik pedig imádják őket!
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 23.


hirdetés

A nappalijában fabrikálja a babáit Amy Jandrisevits. Ezek azonban nem egyszerű játékszerek, nem "csak" babák.

A nő ugyanis speciális igényekkel rendelkező, valamilyen fogyatékossággal élő, illetve súlyos vagy ritka betegségekkel küzdő gyerekek számára varr hasonmás babákat.

Varrt már végtaghiányos, bőrhibás vagy látássérült babát, de olyat is, amelyik "Treacher-Collins-szindrómában szenvedett. És a gyerekek imádják a babákat!

Amy Jandrisevits korábban szociális munkásként dolgozott, és speciális igényű gyerekeknél a játékterápia volt az egyik módszere. 2014-ben indította a "A Doll Like Me" projektet, amelynek az ars poeticája az, hogy minden gyerek megérdemelne egy olyan babát, amiben saját magát láthatja viszont.

A nő minden játékszert egyedileg készít, úgy hogy az a lehető legjobban hasonlítson a leendő tulajdonosára. Mivel a babák ára 70-100 dollár, vagyis 20-30 ezer forint, egy adománygyűjtő oldal, a GoFundMe segítségével

lehetővé teszi azt is, hogy a közönség dobjon össze egy babát olyan gyereknek, akinek a szülei anyagi okok miatt nem tudják megvenni a játékszert.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon


KÖVESS MINKET:Ez most a legmenőbb kihívás: szedd össze a szemetet, fotózd le, és posztold a képet!
Egyre többen csatlakoznak itthon is az erdők és mezők önkéntes takarításához.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 22.


hirdetés

Nemrég mi is beszámoltunk egy olyan új kihívásról, ami nem ciki, amihez érdemes csatlakozni, ami hasznos, és ami most az egész világon a legmenőbb. Az erről írt cikkünk olyan népszerű lett, hogy eddig csaknem 7 ezren lájkoltátok.

A Facebookon és más közösségi oldalon hódító új kihívás lényege:

keress egy elhanyagolt, szeméttel borított helyet, gyűjtsd össze a szemetet, és mutasd meg másoknak is!

A TrashChallenge-hashtages kihívás Magyarországon is terjed. Nálunk egyébként évek óta megszervezik tavasszal a TeSzedd! akciót, melyre idén majdnem 240 ezer önkéntes jelentkezett.

Nemrég az egyik adminunk, Demecs Norbert is beszállt az akcióba, az erről készült képeket ki is tette Facebookra:

"Amíg mások a rohanó világ elsötétedő perceiben azon gondolkoznak, hogyan harcoljanak, én azon dolgozom, hogy a természet, amely minden bánatra bármikor gyógyírünk és menedékünk lehet, fellélegezhessen a nyomás alól.

Nem az számít, hogy piszkos lesz a ruhád, vagy kócos lesz a hajad, vagy egy picit felsérted a bőröd. Az számít, hogy segíthetsz! Akkor változhat a világ, ha teszünk érte, nem pedig úgy, hogy csak várjuk a csodát.

Ma egy nagyon kedves segítőmmel a Görgő-bikki pihenő(Mátraháza) környékén 9 zsák hulladékot gyűjtöttünk össze a 24-es főút kétoldali ároksávjaiban. Őszinte öröm a jó cél érdekében cselekedni! Hamarosan folytatjuk!

Nektek is fontos a környezetünk védelme és tisztasága? Szívesen csatlakoznátok hozzánk egy vagy akár több szemétszedő túra alkalmával? Írjátok meg kommentben!

null

null


KÖVESS MINKET:
Megvan, mikor temetik Baló Györgyöt
A család különös kéréssel fordult a gyászolókhoz.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 23.


hirdetés

Jövő szombaton, délután kettő órakor lesz Baló György temetése a Farkasréti Temetőben. Ezt a család közölte. Eszerint a búcsúztatás nem sajtónyilvános, és azt kérik, senki ne készítsen kép és hangfelvételt, de szeretettel várnak mindenkit, aki tisztelte a televíziós újságírót.

A család azt is kéri, mindenki egy szál virággal rója le kegyeletét, a csokorra vagy koszorúra szánt összeget ajándékozza nehéz sorsú családoknak vagy nemes célú szervezeteknek.

Baló György hétfőn, hosszú betegség után, 71 éves korában hunyt el.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


KÖVESS MINKET:

Gyűjtenek a félárván maradt gyerekeknek, édesanyjukat elveszítették, hiába kapott új szívet
Nagyon nehéz, de folytatni kell az életünket - mondta az édesapa.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 26.


hirdetés

Két kisgyereke ad neki erőt, hogy minden nap helyt álljon – ezt mondta az RTL Klub Híradójának az az édesapa, akinek beteg felesége nemrég halt meg.

Az asszony szív- és vesebeteg volt. Januárban új szívet kapott, de szervezete legyengült, és néhány hete meghalt. Férje most egyedül maradt két kisgyerekükkel. Azt mondja, nagyon nehéz, de folytatni kell az életüket felesége nélkül is, mert ő is ezt szeretné.

"Helyettesíteni az anyukájukat sajnos nem tudom, de mindent megteszek.. Küzdünk. A gyerekek is nagyon ügyesek. Túl hamar fel kellett nőniük" - mondta az édesapa.

VIDEÓ: az RTL Híradó riportja


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x