hirdetés
"A pasim a nyaralásunkon rúgott ki – életem legklasszabb utazása lett, egyedül"
'Tíz nap után közölte, hogy még csak egy kontinensen sem akar velem lenni. Felrakott a vonatra, és akkor valami váratlan történt.'
Anita Senaratna/Huffington Post. A címkép illusztráció: Pexels - szmo.hu
2019. február 15.


hirdetés

Anita Senaratna, a fiatal ausztrál újságírónő a Huffington Post oldalán osztotta meg a sztoriját: hogyan fordította a javára élete legfájdalmasabb szakítását. Íme néhány részlet a valóban tanulságos írásból:

"A barátommal épp egy vidám, baráti kocsmázás után sétáltunk vissza a berlini hotelünkbe. Tíz napja érkeztünk meg Európába, és a párizsi landolás óta szinte végig azt éreztem, hogy mintha nem is lenne velem. Távoli volt, kelletlen, nyűgös. Igyekeztem jókedvre deríteni, sokat csacsogtam, viccelődtem. Azon a berlini estén tűnt először jókedvűnek, még a kezemet is megfogta. Amikor rádöbbentem, hogy tíz napja ez az első alkalom, hogy ezt megtette, csendben elsírtam magam. És akkor nekem támadt:

"Mindig ezt csinálod! A fenének jöttem el ide veled! Állandóan úgy viselkedsz, mint egy nyűgös kismacska! Egyszerűen nem bírom ezt tovább. Iszonyú ragadós vagy."

Ragadós. Teljesen lefagytam a szótól. "Ragadós, igen? Akkor figyelj!" - válaszoltam, majd intettem egy mellettünk elhaladó taxinak, beültem, és visszamentem a szállodánkba. Tudom, gyerekes ötlet volt, de legalább jólesett. Mikor ő is hazaért, már nyugodtan vártam az "ítéletet". Nem változtatott a döntésén, felsorolta az együtt töltött másfél évünk összes rossz emlékét, vagy inkább az én bűnlajstromomat.

Hogy állandóan bő ruhákban járok, ami nem nőies. Hogy ezt az utat is én erőltettem rá. Hogy tele vagyok bizonytalansággal, és nem is tudja, milyen a valódi énem. Szóval szakított velem.

Mivel már volt egy öt napos szobafoglalásunk Prágába, feltett a vonatra. Ő visszautazott Párizsba, hogy onnan hazarepüljön. Ültem a vonaton, még csak az ablakból se mertem rá kinézni. A telefonomat babráltam. Aztán elindultunk, én pedig az állomáson vett kis üveg fehérbort iszogattam, és a telefonomban a közös képeinket nézegettem. Fogalmam sem volt, mit tettem, amivel azt értem el, hogy már egy kontinensen sem akart velem lenni. Úgy éreztem, másfél évig támogató, szerető barátnője voltam. Nem hisztiztem, csak azt tettem néha szóvá, ha az utolsó pillanatban lemondta egy-egy közös programunkat, mert ez gyakran megesett. Nagyon elfoglalt volt. De szerettem a családját, sok közös élményünk volt, például imádta, amikor felolvastam neki otthon, este.

Aztán ott, a vonaton egyszer csak felnéztem. Ki, az ablakon. Gyönyörű volt a táj. A távolban hegyek, egy városka apró házai, mellettünk egy sötét vizű tó. És akkor történt valami. Elhatároztam, hogy azt a néhány hetet, amit még Európában töltök - ezúttal már szingliként - nem azzal töltöm, hogy a tönkrement kapcsolatom romjai fölött kesergek. Sokáig gyűjtöttem erre az útra, ki fogom élvezni minden percét.

Fantasztikus volt. Mászkáltam Prága kanyargós kis utcáin, rengeteg új barátot találtam a budapesti romkocsmákban, ahol a világ minden részéből hozzám hasonló utazók sereglettek össze, csaptam egy nagy curry-estét néhány londoni fiatallal, akiket a szállásomon ismertem meg, és elmentem egy Harry Potter-túrára.

Aztán hazarepültem. És rájöttem, hogy az a pár "szingli" hét Európában segített visszatalálni ahhoz a lányhoz, aki régen voltam. Aki bármit szívesen kipróbál, hogy aztán írhasson róla. Aki nem lesz folyton ijedt kismacska. Aki nem figyeli állandóan, hogy a pasijának mi a jó, mitől gurul be, vagy lesz rosszkedvű. Nyilván követtem el hibákat a kapcsolatomban, de ezen már kár keseregni. A válaszokat úgysem kapom meg soha.

Ez öt éve történt. Azóta persze már csak mosolygok az egészen. Vörösre festettem a hajam, nőiesebb ruhákban járok, és megtaláltam a hivatásomat: az írást. Sokat randizom, de nem köteleztem el magam. Kivárom azt, aki elfogadja, aki vagyok, aki tud szeretni egy lányt, aki egy óriási kudarc után építette fel újra önmagát, és aki többé senkinek nem akar megfelelni. A pasim egyébként utána még hónapokig írogatott nekem, hogy mennyire bántja a szakításunk, nem így akarta, stb. Egy szót sem válaszoltam neki.

Nem bántam meg semmit sem."

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Glad I’m not scared of heights #latergram #bonditocoogeewalk

Anita Senaratna (@anitasenaratna) által megosztott bejegyzés,


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Pók mászott az ölébe, erre kiugrott a kocsijából a nő – az autó a folyóban landolt
Ez majdnem olyan, mint a Kígyók a fedélzeten – csak éppen pók az utastérben.
fotók: Pexels, Wikipedia - szmo.hu
2019. május 22.Vicces történetet írt meg a Daily Mail egy nőről, aki annyira megriadt egy póktól, hogy még az autóját is feláldozta azért, hogy az "életét mentse".

A hölgy azt mesélte a Georgia állami hatóságoknak, hogy épp kajakozni szeretett volna a Etowah folyóban, Kingston közelében a kajakot pedig egy furgonnal szállította. Ekkor lépett közbe a pók.

Ami ugyanis a nő ölében talált menedéket, de nagyon rossz pillanatban, ráadásul az "áldozat" nem igazán mérlegelte a helyzetet: kipattant a kocsiból, ami pedig egyenesen belecsúszott a folyóba. A rendőrség is formában volt: kiküldtek egy járőrt, aki megszemlélhette a hajó hűlt helyét, ugyanis addigra a jármű már eltűnt a folyóban.

Állítólag a sofőr biztosítótársasága állja annak költségeit, hogy búvárokkal kutassák át a helyszínt, s kiderítsék, menthető-e még az autó. A pók fajtája ismeretlen, a hölgy szerencsésen túlélte a balesetet.


KÖVESS MINKET:hirdetés
„Használati utasítást” állított össze exe új párjának egy nő – kiakadtak a kommentelők
A bizarr listát a srác osztotta meg Twitteren – az emberek elképedtek a szokatlan gesztustól.
Címkép: illusztráció (Pixabay) - szmo.hu
2019. május 23.Az emberek többsége ha teheti, leginkább elkerüli volt szerelmét a szakítás után. Persze mindig vannak kivételek, és arra is van példa, hogy a két ember végül barátként távozik a kapcsolatból.

Az azonban mégiscsak szokatlan cselekedet, hogy valaki csokorba szedi az exével kapcsolatos tudnivalókat, tippeket és tanácsokat és ezt a rendhagyó 'szeretetcsomagot' annak adja, aki lényegében a helyére érkezett.

Márpedig ilyen is van.

Hiába mondják azt, hogy a szakítás utáni egyik legnehezebb dolog túllendülni azon, hogy egykori kedvesünk egy másik emberrel lép tovább. Úgy látszik, olykor mégis megmarad a szeretet és ilyen furcsa, szinte morbid formákat ölt.

Egy Jacob nevezetű srác volt barátnője például listába szedte, hogy mit szeret és mit nem szeret a férfi, emellé pár hasznos tippet is felsorolt.

A listán helyet kaptak a férfi kedvenc dolgai - például kedvenc színe, étele, itala, játékosa - és olyan dolgok is, amiket az új lánynak ajánlott kerülnie.

Mindez kis személyes kommentárokkal fűszerezve, a teljesebb kép kialakítása érdekében.

A nagylelkű ex arra vonatkozóan is adott jópár tanácsot, hogy miként váljék az ember Jacob "álom barátnőjévé".

Például érdemes elengedni a vele kapcsolatos negatív pletykákat, és nem szabad megsértődni, ha egész este a TV előtt ül. Azért a Netflix sorozatot ha lehet, inkább ne folytassuk nélküle.

A tippek a társas élet fortélyait sem mellőzik, hiszen Jacob számára fontosak a barátai.

A 'használati utasítás' kevésbé indokolt részei az olyan szegletek, minthogy az előző barátnő mikor ismerkedett meg a fiúval és mikor kezdtek randizni.

De a hatalmas gesztus tudatában ennyit azért csak megérdemel.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
„Túl részeg voltam, kidőltem a nászéjszaka előtt” - 3 szerencsétlenül járt házaspár története a lagzijukról
Avagy három példa arra, hogyan válhat egyik pillanatról a másikra katasztrófává egy pár közös életének legszebbnek hitt napja.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 23.Minden leendő házaspár arról álmodik, hogy a nagy nap, amikor egybekelnek életük szerelmével, minden szempontból tökéletes lesz. Gyönyörű idő, finom ételek, az ital sem lesz kevés, nem akad technikai zűr, nem robban ki családi viszály esetleg bunyó, nem történik baleset, nem hal meg senki... vagyis tényleg minden zökkenőmentes és fantasztikus lesz. A szerencséseknek minden összejön, de vannak olyanok is, akik ellen mintha összeesküdtek volna az égiek, annyira pechesek voltak életük egyik legfontosabb napján.

A The Sun bulvárlapnak három ilyen pár mesélte el a saját lagzis sztorijukat.

Ítéletidő a nagy napon

A 28 éves Jessica Robbins és 25 éves férje, Ieuan egy szabadtéri esküvőn, egy tóparton keltek egybe márciusban, ahol több mint 100 vendég ünnepelte őket. A feleség elmesélte, hogy ugyanazon a helyen akarták tartani a lakodalmat, ahol férje megkérte a kezét. A nő édesanyja felajánlotta, hogy fizeti az egész napot, ha a születésnapján, azaz márciusban tartják meg.

A terv az volt, hogy a ceremónia egyórás lesz, amely után csodás képek készülnek az ifjú párról és a násznépról a gyönyörű környezetben. Az időjárás-előrejelzések viszont már előre figyelmeztettek, hogy rossz idő lesz. Ennek ellenére a pár reménykedett benne, hogy nem lesz gond. Sajnos hiába.

"A nagy napon szakadt az eső. Tetőtől talpig teljesen eláztam. Annyira hideg volt, hogy a szám elkékült, ezért még több rúzst kellett felkennem, hogy a képeken ne látszódjon. A ceremónia végül csak 15 perces volt. Mintha egy mini hurrikán csapott volna le ránk.

A pavilont, ami védett minket, elfújta a szél, csakúgy mint a vendégek esernyőit. Páran hoztak széket, de mielőtt leülhettek volna, a szél felkapta és a fákhoz vágta. Szerencsére a fehér ruhám tiszta maradt, de nagyon elnehezült, miután teljesen elázott. Egy pocsolyában álltunk a szertartás végéig, utána pedig egy képet sem tudtunk csinálni a vendégekkel. Mindenki bőrig ázott" - emlékezett vissza Jessica.

Azt is elmondta, hogy tudta, hogy kockázatot vállalnak a márciusi esküvővel, hiszen a környékükön nagyon sok eső esik akkor. Most már bánja, hogy így döntöttek, és belátja, hogy egy benti esküvő mégiscsak jobb lett volna. Viszont így is egy nagyszerű napként maradt meg az emlékeikben.

"Ma már csak nevetünk rajta, ahogy a násznép is. Lehet, hogy az időjárás pocsék volt, de végülis sikerült feleségül vennem életem szerelmét. Ez a legfontosabb"

- mondta a férj, Ieuan.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Kevesellte az ajándékpénzt a menyasszony, még többet követelt a barátnőjétől
A nő azt akarta, hogy a barátnője utaljon ötször annyi pénzt, mint amennyit ajándékozott az esküvőjén, mert szerinte így korrekt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 23.Felháborító történetet osztott meg egy fiatal lány a Twitteren egy esküvőről, ahol remekül szórakozott, de később a szemére vetették, hogy nem ajándékozott eleget az ifjú párnak - mégpedig a menyasszony volt az, aki beszólt neki ezért.

A Seyi Akiwowo nevű lány még 2015-ben kapott meghívót egy barátnője esküvőjére, akivel korábban együtt dolgozott és jó kapcsolatot ápoltak. A kétnapos lagzit Romániában tartották, ahová egy barátnője is elkísérte Seyit. Elmondása szerint a nagy nap előtti kerti parti, a ceremónia, majd azt azt követő buli is nagyon puccos volt: a vendégek ingyen fogyaszthattak, festői környezetben szórakozhattak, ráadásul ajándékcsomagot is kaptak. Cserébe arra kérték őket, hogy támogassák valamennyivel az ifjú pár közös életét.

Seyinek és kísérőjének viszont nem sok pénze maradt, mert meg kellett venni az oda-vissza repülőjegyet Londonból Romániába, és a két éjszakára foglalt szállás is a saját költségükre ment, a faluban pedig nem volt bankautomata, ezért csupán 25 euró készpénzük (8100 forint) volt kettejüknek, amit a borítékba tehettek.

Fotó: Seyi Akiwowo/Twitter

Ez nem rontotta el a kedvüket, tovább buliztak, hiszen nem tehettek mást, majd visszatértek Angliába.

Ezután viszont nagyon megdöbbent, amikor az esküvő utáni reggelen az újdonsült feleség ráírt Facebookon, hogy számon kérje az ajándékpénzt.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x