hirdetés
 
 
"A pasim a nyaralásunkon rúgott ki – életem legklasszabb utazása lett, egyedül"
'Tíz nap után közölte, hogy még csak egy kontinensen sem akar velem lenni. Felrakott a vonatra, és akkor valami váratlan történt.'
Anita Senaratna/Huffington Post. A címkép illusztráció: Pexels - szmo.hu
2019. február 15.


hirdetés

Anita Senaratna, a fiatal ausztrál újságírónő a Huffington Post oldalán osztotta meg a sztoriját: hogyan fordította a javára élete legfájdalmasabb szakítását. Íme néhány részlet a valóban tanulságos írásból:

"A barátommal épp egy vidám, baráti kocsmázás után sétáltunk vissza a berlini hotelünkbe. Tíz napja érkeztünk meg Európába, és a párizsi landolás óta szinte végig azt éreztem, hogy mintha nem is lenne velem. Távoli volt, kelletlen, nyűgös. Igyekeztem jókedvre deríteni, sokat csacsogtam, viccelődtem. Azon a berlini estén tűnt először jókedvűnek, még a kezemet is megfogta. Amikor rádöbbentem, hogy tíz napja ez az első alkalom, hogy ezt megtette, csendben elsírtam magam. És akkor nekem támadt:

"Mindig ezt csinálod! A fenének jöttem el ide veled! Állandóan úgy viselkedsz, mint egy nyűgös kismacska! Egyszerűen nem bírom ezt tovább. Iszonyú ragadós vagy."

Ragadós. Teljesen lefagytam a szótól. "Ragadós, igen? Akkor figyelj!" - válaszoltam, majd intettem egy mellettünk elhaladó taxinak, beültem, és visszamentem a szállodánkba. Tudom, gyerekes ötlet volt, de legalább jólesett. Mikor ő is hazaért, már nyugodtan vártam az "ítéletet". Nem változtatott a döntésén, felsorolta az együtt töltött másfél évünk összes rossz emlékét, vagy inkább az én bűnlajstromomat.

Hogy állandóan bő ruhákban járok, ami nem nőies. Hogy ezt az utat is én erőltettem rá. Hogy tele vagyok bizonytalansággal, és nem is tudja, milyen a valódi énem. Szóval szakított velem.

Mivel már volt egy öt napos szobafoglalásunk Prágába, feltett a vonatra. Ő visszautazott Párizsba, hogy onnan hazarepüljön. Ültem a vonaton, még csak az ablakból se mertem rá kinézni. A telefonomat babráltam. Aztán elindultunk, én pedig az állomáson vett kis üveg fehérbort iszogattam, és a telefonomban a közös képeinket nézegettem. Fogalmam sem volt, mit tettem, amivel azt értem el, hogy már egy kontinensen sem akart velem lenni. Úgy éreztem, másfél évig támogató, szerető barátnője voltam. Nem hisztiztem, csak azt tettem néha szóvá, ha az utolsó pillanatban lemondta egy-egy közös programunkat, mert ez gyakran megesett. Nagyon elfoglalt volt. De szerettem a családját, sok közös élményünk volt, például imádta, amikor felolvastam neki otthon, este.

Aztán ott, a vonaton egyszer csak felnéztem. Ki, az ablakon. Gyönyörű volt a táj. A távolban hegyek, egy városka apró házai, mellettünk egy sötét vizű tó. És akkor történt valami. Elhatároztam, hogy azt a néhány hetet, amit még Európában töltök - ezúttal már szingliként - nem azzal töltöm, hogy a tönkrement kapcsolatom romjai fölött kesergek. Sokáig gyűjtöttem erre az útra, ki fogom élvezni minden percét.

Fantasztikus volt. Mászkáltam Prága kanyargós kis utcáin, rengeteg új barátot találtam a budapesti romkocsmákban, ahol a világ minden részéből hozzám hasonló utazók sereglettek össze, csaptam egy nagy curry-estét néhány londoni fiatallal, akiket a szállásomon ismertem meg, és elmentem egy Harry Potter-túrára.

Aztán hazarepültem. És rájöttem, hogy az a pár "szingli" hét Európában segített visszatalálni ahhoz a lányhoz, aki régen voltam. Aki bármit szívesen kipróbál, hogy aztán írhasson róla. Aki nem lesz folyton ijedt kismacska. Aki nem figyeli állandóan, hogy a pasijának mi a jó, mitől gurul be, vagy lesz rosszkedvű. Nyilván követtem el hibákat a kapcsolatomban, de ezen már kár keseregni. A válaszokat úgysem kapom meg soha.

Ez öt éve történt. Azóta persze már csak mosolygok az egészen. Vörösre festettem a hajam, nőiesebb ruhákban járok, és megtaláltam a hivatásomat: az írást. Sokat randizom, de nem köteleztem el magam. Kivárom azt, aki elfogadja, aki vagyok, aki tud szeretni egy lányt, aki egy óriási kudarc után építette fel újra önmagát, és aki többé senkinek nem akar megfelelni. A pasim egyébként utána még hónapokig írogatott nekem, hogy mennyire bántja a szakításunk, nem így akarta, stb. Egy szót sem válaszoltam neki.

Nem bántam meg semmit sem."

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Glad I’m not scared of heights #latergram #bonditocoogeewalk

Anita Senaratna (@anitasenaratna) által megosztott bejegyzés,


KÖVESS MINKET:
Mérgező fekete hó borította be az utcákat Szibériában
Egyesek szerint a nem mindennapi látvány arra emlékeztet, mintha 'behavazott volna a pokolban'.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 15.


hirdetés

A közösségi oldalakon gombamód szaporodni kezdtek a képek, melyeken az látszik, hogy Szibéria szénbányászati régiójának utcáit fekete, hószerű anyag lepi be.

Sokak szerint ez az emberek által okozott ökilógiai katasztrófa egyik előjele.

A legtöbben a kemerovói szénerőművek által okozott légszennyezettséget okolják, amit a helyi gyárak részben be is ismertek és néhány létesítmény működését ideiglenesen le is állították, a közvélemény azonban érthető módon további lépéseket követel.

A látvány nem túl bizalomgerjesztő.

Forrás: Guardian


KÖVESS MINKET:6 labradort ölnek meg két hét múlva egy állatkísérletben Svédországban – óriási a felháborodás
Fogimplantátumok teszteléséhez kellettek, a fogaik harmadát már kihúzták. Eddig 80 ezren írták alá a petíciót a megmentésükért.
Daily Mail. A címkép illusztráció: Pexels - szmo.hu
2019. február 15.


hirdetés

Venus, Milia, Mimosa, Luna, Lotus és Zuri. Ez a neve a hat, kétéves labradornak, amelyeket a Göteborgi Egyetem kutató-laboratóriumában két hét múlva örökre el fognak altatni. Az állatokat emberi fogimplantátumok tesztelésére használták.

A fogaik egyharmadát már kihúzták, és implantátumot ültettek be helyettük. A kutatócsoport egyik vezetője, Göran Landberg szerint azért kell a kutyákat elpusztítani, hogy megvizsgálhassák, pontosan hogyan fogadta be a csontozatuk és a szöveteik az implantátumokat.

Az ügyre a a svéd Állatvédő Szövetség figyelt fel, és amikor a nyilvánosság elé tárták, országos felháborodást keltett. A szövetség eddig 80 ezer ember aláírását gyűjtötte össze egy petíción, amelyben követelik, hogy az állatokat ne öljék meg. A hat labradort ugyanis a kísérletek során több is követi majd, az állatvédők ennek akarnak véget vetni.

A tévében egy állatorvos, Mark Collins is nyilatkozott, aki szerint egy kutya egészséges fogainak kihúzása önmagában óriási fájdalmat okoz az állatnak, nem beszélve a komoly "lelki törésről", amit a kutya átél, hiszen nagyon ragaszkodik az emberhez.

Svédországban az állatkísérletekre csak akkor adnak ki engedélyt, ha a kutatók bizonyítják, hogy máshogy nem tudnak tudományosan igazolni valamilyen fontos, egészségügyi teóriát. A Göteborgi Egyetem tudósai szerint ez épp ilyen eset, és szerintük az emberi gyógyászatban néha elengedhetetlen az állatok "feláldozása".


KÖVESS MINKET:
Ugyanazon a napon két gyermeke is született a holland focistának – két különbőző nőtől
Lorenzo Ebecilio meglehetősen groteszk szerelmi háromszöget hozott létre.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 15.


hirdetés

Lorenzo Ebecilio futballtudása helyett kínos apasági történetével került a címlapokra. A holland De Telegraaf cikke után valószínűleg nem fogja keblére ölelni a közvélemény.

Az Ajax egykori játékosának rendhagyó módon nézett apai örömök elé: ugyanazon a napon született egy fia és egy lánya is, a dolog pikantériájka azonban, hogy két külöböző anyától.

Egy orosz nő, Anna Bagajeva azt állítja, hogy ő az édesapja kislányának és a bíróság is egyetért ebben. A focistának február 23-ig kell DNS-mintát felmutatnia, különben automatikusan őt tekintik majd az apának.

Lorenzo és az orosz pincérnő 2016 nyarán kezdtek el találkozgatni, amikor a focista az Anzsi játékosaként rendszeresen Moszkvában edzett.

"Lorenzo azt mondta, gyereket akar. Amikor terhes lettem, megígérte, hogy úgy fogunk együtt élni, mint egy család. Szerettem és hittem is neki"

- nyilatkozta Bagajeva, aki akkoriban mit sem tudott arról, hogy "kedvese" kapcsolatban él.

A sors hihetetlen fintora, hogy Ebicilio párja, Daria Danilina ugyanazon a napon, 2017. január 17-én hozta világra közös gyermeküket, mint amikor Bagajeva életet adott a kislánynak.

A két anyuka nemrég együttesen mesélte el a történetét egy tévéműsorban, ahol a műsor szerkesztői elvégeztettek egy DNS-tesztet, ami alapján 90 százalékos biztonsággal kijelenthető, hogy - az egymásra igencsak hasonlító - gyerekek rokonok.


KÖVESS MINKET:
Visszautasított egy pasit az első randi után – ő erre visszakérte tőle az italra költött pénzét
Egy kicsit 'kifordított' feminizmus-történet. Szerinted kinek van igaza?
The Sun. Címkép: Pexels - szmo.hu
2019. február 15.


hirdetés

A brit egyedülálló anya, Angela Doyle alaposan meglepődött, amikor udvarias, de elutasító üzenetére megkapta a választ. Randizott egy férfival, de nem érezte, hogy meglenne köztük a szükséges szikra, ezért küldött neki egy kedves, de egyértelmű üzenetet, hogy nem szeretne találkozni többet. Majd sok szerencsét kívánt a férfinak, hogy találja meg a valóban hozzá illő párt.

A válasz hamar megérkezett. Az is udvarias volt, de annál meglepőbb: "Tudja, elég drága dolog ám, ha egy férfit egymás után többször is lepattintanak az első randi után. Kérem, legyen olyan kedves, és utalja át a bankszámlámra a randevúnkon általam kifizetett gin-tonicja összegét, vagyis 4,95 fontot. Köszönöm."

Még a bankszámla adatait is részletesen megadta. Az üzenetváltásról készített képernyőfotót a nő lánya, Sophie kitette a Twitterre, ahol máris elterjedt, és meglehetősen nagy vihart kavart. Sokan felháborodtak, volt, aki a saját sztorijával állt elő - "az ex-pasim anyja a szakításunk után 365 fontot (130 ezer forint) követelt rajtam, mert szerinte ennyit 'ettem fel' nála a közös családi ebédeken" -, de olyan is akadt, aki a hoppon maradt férfival értett egyet:

"Szerintem igaza van. Ha semmi nem jött ki a dologból, visszajár neki a pénz, amit beleinvesztált."


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x