hirdetés
hirdetés
hirdetés
 
 
hirdetés
"A pasim a nyaralásunkon rúgott ki – életem legklasszabb utazása lett, egyedül"
'Tíz nap után közölte, hogy még csak egy kontinensen sem akar velem lenni. Felrakott a vonatra, és akkor valami váratlan történt.'
Anita Senaratna/Huffington Post. A címkép illusztráció: Pexels - szmo.hu
2019. február 15.


hirdetés

Anita Senaratna, a fiatal ausztrál újságírónő a Huffington Post oldalán osztotta meg a sztoriját: hogyan fordította a javára élete legfájdalmasabb szakítását. Íme néhány részlet a valóban tanulságos írásból:

"A barátommal épp egy vidám, baráti kocsmázás után sétáltunk vissza a berlini hotelünkbe. Tíz napja érkeztünk meg Európába, és a párizsi landolás óta szinte végig azt éreztem, hogy mintha nem is lenne velem. Távoli volt, kelletlen, nyűgös. Igyekeztem jókedvre deríteni, sokat csacsogtam, viccelődtem. Azon a berlini estén tűnt először jókedvűnek, még a kezemet is megfogta. Amikor rádöbbentem, hogy tíz napja ez az első alkalom, hogy ezt megtette, csendben elsírtam magam. És akkor nekem támadt:

"Mindig ezt csinálod! A fenének jöttem el ide veled! Állandóan úgy viselkedsz, mint egy nyűgös kismacska! Egyszerűen nem bírom ezt tovább. Iszonyú ragadós vagy."

Ragadós. Teljesen lefagytam a szótól. "Ragadós, igen? Akkor figyelj!" - válaszoltam, majd intettem egy mellettünk elhaladó taxinak, beültem, és visszamentem a szállodánkba. Tudom, gyerekes ötlet volt, de legalább jólesett. Mikor ő is hazaért, már nyugodtan vártam az "ítéletet". Nem változtatott a döntésén, felsorolta az együtt töltött másfél évünk összes rossz emlékét, vagy inkább az én bűnlajstromomat.

Hogy állandóan bő ruhákban járok, ami nem nőies. Hogy ezt az utat is én erőltettem rá. Hogy tele vagyok bizonytalansággal, és nem is tudja, milyen a valódi énem. Szóval szakított velem.

Mivel már volt egy öt napos szobafoglalásunk Prágába, feltett a vonatra. Ő visszautazott Párizsba, hogy onnan hazarepüljön. Ültem a vonaton, még csak az ablakból se mertem rá kinézni. A telefonomat babráltam. Aztán elindultunk, én pedig az állomáson vett kis üveg fehérbort iszogattam, és a telefonomban a közös képeinket nézegettem. Fogalmam sem volt, mit tettem, amivel azt értem el, hogy már egy kontinensen sem akart velem lenni. Úgy éreztem, másfél évig támogató, szerető barátnője voltam. Nem hisztiztem, csak azt tettem néha szóvá, ha az utolsó pillanatban lemondta egy-egy közös programunkat, mert ez gyakran megesett. Nagyon elfoglalt volt. De szerettem a családját, sok közös élményünk volt, például imádta, amikor felolvastam neki otthon, este.

Aztán ott, a vonaton egyszer csak felnéztem. Ki, az ablakon. Gyönyörű volt a táj. A távolban hegyek, egy városka apró házai, mellettünk egy sötét vizű tó. És akkor történt valami. Elhatároztam, hogy azt a néhány hetet, amit még Európában töltök - ezúttal már szingliként - nem azzal töltöm, hogy a tönkrement kapcsolatom romjai fölött kesergek. Sokáig gyűjtöttem erre az útra, ki fogom élvezni minden percét.

Fantasztikus volt. Mászkáltam Prága kanyargós kis utcáin, rengeteg új barátot találtam a budapesti romkocsmákban, ahol a világ minden részéből hozzám hasonló utazók sereglettek össze, csaptam egy nagy curry-estét néhány londoni fiatallal, akiket a szállásomon ismertem meg, és elmentem egy Harry Potter-túrára.

Aztán hazarepültem. És rájöttem, hogy az a pár "szingli" hét Európában segített visszatalálni ahhoz a lányhoz, aki régen voltam. Aki bármit szívesen kipróbál, hogy aztán írhasson róla. Aki nem lesz folyton ijedt kismacska. Aki nem figyeli állandóan, hogy a pasijának mi a jó, mitől gurul be, vagy lesz rosszkedvű. Nyilván követtem el hibákat a kapcsolatomban, de ezen már kár keseregni. A válaszokat úgysem kapom meg soha.

Ez öt éve történt. Azóta persze már csak mosolygok az egészen. Vörösre festettem a hajam, nőiesebb ruhákban járok, és megtaláltam a hivatásomat: az írást. Sokat randizom, de nem köteleztem el magam. Kivárom azt, aki elfogadja, aki vagyok, aki tud szeretni egy lányt, aki egy óriási kudarc után építette fel újra önmagát, és aki többé senkinek nem akar megfelelni. A pasim egyébként utána még hónapokig írogatott nekem, hogy mennyire bántja a szakításunk, nem így akarta, stb. Egy szót sem válaszoltam neki.

Nem bántam meg semmit sem."

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Glad I’m not scared of heights #latergram #bonditocoogeewalk

Anita Senaratna (@anitasenaratna) által megosztott bejegyzés,


KÖVESS MINKET:

Anya-lánya pilótapáros fotója tarolta le a netet
Az inspiráló képet egy lelkes utas osztotta meg, máris közel 50 ezer kedvelést gyűjtött be Twitteren.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 24.


hirdetés

A menő anya-lánya párosok versenyén igazán jó eséllyel indulhatna Wendy és Kelly Rexon, az American Airlines két repülőgép pilótája.

Az irigylésre méltó családi csapatmunka a vérükben van, hiszen valódi pilótadinasztia az övék: Wendy ma már nyugdíjas édesapja is pilóta volt, illetve férje és másik lánya, Kate most is az.

Az internetet meghódító fotót Dr. John R. Watret, egy megihletődött utas készítette, mikor Los Angelesből Atlantába repült március 16-án és rendkívül motiválónak tartotta, hogy a pilóta és a másodpilóta is nő volt. Az, hogy egy anya-lánya párosról van szó, csak hab a tortán!

Természetesen meg is osztotta a képet Twitter-oldalán, ahol azt írta, hogy jó volt az út és szerinte nagyon inspiráló ez az elkapott momentum a nők számára és igazán "csodálatos". A reakciók nem maradtak el, a 45 és félezer kedvelés mellett 17 ezren retweetelték is.

Úgy látszik, ezzel elindított egy láncolatot, mivel a képet újraposztolta egy másik pilóta is, melyen másodpilóta fiával szerepel.

Forrás: DailyMail


KÖVESS MINKET:Videón, ahogy a berendezéssel együtt tehetetlenül imbolyog a norvég tengerjáró hajó
Ezt még nézni is rossz...
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 24.


hirdetés

Szombaton meghibásodtak egy tengerjáró luxushajó motorjai Norvégia nyugati partjainak közelében, ezért a fedélzeten tartózkodó több mint 1300 embert ki kell menteni. A Viking Sky nevű hajó irányíthatatlanul sodródott More og Romsdal megye partjainak közelében a szárazföld felé, és délután két órakor adott le vészjelzést. Végül az egyik motort be tudták indítani, így le tudták horgonyozni a hajót.

Az utasok közül többen készítettek felvételeket arról, ahogy az irányíthatatlanul imbolyog. Az utastérben még a bútorok is egyik oldalról a másikra csúsztak, amikor a hajót megdobta a víz valamelyik irányba.

Sőt, még a plafon is leszakadt, pont az egyik utasra estek a darabjai, aki éppen a terem egyik feléből a másikba tartott és próbált megkapaszkodni egy fotelben.

Ez látható ezen a Twitteren megosztott videón is:


KÖVESS MINKET:

Senki nem avatkozott közbe, amikor egy férfi megrugdosott egy idős nőt a New York-i metrón
Többen is levideózták az esetet, anélkül, hogy egy szót is szóltak volna.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 24.


hirdetés

A napokban felkerült a Twitterre egy videó, amin egy férfi durván összerugdos egy idős nőt a New York-i metrón. Az esetet többen is levideózták, de senki nem segített a nőnek, miközben a férfi bántalmazta. A Twitteren található videón látszik, ahogy a 36 éves Marc Gomez odamegy a 78 éves nőhöz, aki a sarokban ült és egyszer csak elkezdi rugdosni a fejét és az oldalát.

A férfi ezután leszállt a metróról Bronxban. Azzal is tisztában volt, hogy videózzák, mert mielőtt leszállt volna belenézett a kamerába és azt mondta, tegyék fel a videót arra az oldalra, hogy ilyen erőszakos jeleneteket osztanak meg.

Az esemény még március 10-én történt, azt, hogy a férfi pontosan miért rugdosta meg az asszonyt nem lehet tudni. De a rendőrség szombaton megerősítette, hogy a férfit őrizetbe vették - írja a New York Times.


KÖVESS MINKET:

12 évesen alkohol- és kokainfüggő lett, 13 évesen már abortusza volt a fiatal lánynak
A most 19 éves brit lány őszintén mesélt arról, min ment keresztül tinédzserkora kezdetén.
Fotó: Pixabay - szmo.hu
2019. március 24.


hirdetés

A Mirror oldalán jelent meg a még most is nagyon fiatal Lowri Hawkins története, aki 12 évesen már minden nap ivott, kokainozott és füvet is rendszeresen szívott.

A napjai úgy teltek, hogy ébredés után két csík kokaint szívott fel, majd zuhanyzott és újra kokaint szippantott. 13 éves korában várandós lett egy kétszer olyan idős férfitől, mint amennyi akkor ő volt.

Lowri most 19 éves, díjra jelölték a munkájáért, amiért másoknak is segített megtalálni a kiutat a hasonló helyzetből.

A lány elmondta: amikor alkoholt próbált szerezni, akkor ismerkedett meg az idősebb férfival, aki most épp több mint 10 éves börtönbüntetését tölti, amiért szexet kezdeményezett a lánnyal és mellette egy másik fiatallal is.

"Végre valakitől figyelmet kaptam, ami annak idején az apámmal nem sikerült. Így legalább valakit érdekelt, hogy mi van velem" - emlékszik vissza a lány arra, hogy miért kezdett az akkor 37 éves férfival.

Ma már arról is őszintén beszél, milyen volt, amikor Davies először megérintette.

"Ott ültem velük egy kocsiban, a kezét a lábamra tette, és azt hittem, hogy egy véletlen mozdulat, de később a fenekemet is megfogta úgy, hogy mások ne lássák - részletezte a fiatal lány és hozzátette, hogy a férfi hamarosan azt kezdte mondani neki, hogy együtt kellene aludniuk.

"Végig arra gondoltam, hogy nem vagyok kész egy kapcsolatra" - emelte ki a férfi áldozata.

Azt mondja, volt olyan barátja, aki igyekezett figyelmeztetni, de elmondása szerint a saját kis világában élt, ahol nem akarta azt hallani, hogy férfi egy negatív szereplő lehet az életében.

"Nem hallgattam a figyelmeztetésekre. Rossz helyen voltam, de azt adta nekem, amit akartam, vagyis gondoskodott rólam." Azt mondta, hogy szeret engem, és nem érdekelt, hogy ki mit mond" - tette hozzá.

Két hónappal később felfedezte, hogy terhes, de alultáplált volt, és drogokat használt. Később már a rendőrség is kereste, mire párja így reagált:

"Ne mondd ki a nevemet nekik"

- kérte a férfi fiatal barátnőjét.

A lány úgy emlékszik: ez volt az első alkalom, amikor rájött, hogy valami nagyon rossz történik vele éppen, és nem kellene vele lennie.

Az emberek persze megkérdezték tőle, hogy ki a gyermeke apja, de ő nem mondott semmit.

"Akkoriban mindenki csak azt mondogatta nekem, hogy az egészségem miatt ne tartsam meg a babát" - mesélte a lány és hozzátette, hogy nagyon nehéz időszak volt ez az életében, hiszen az egészet nem akarta elmondani a családjának.

Mindeközben a férfival már se vele, se nélküled kapcsolatban élt. Egyik nap minden rendben volt, ám másnap már nem is szóltak egymáshoz. Később a lány otthagyta, de a férfi arra kérte, hogy folytassák a kapcsolatot.

"Azon az estén leültem tévét nézni, és ott volt ez a dokumentumfilm, amiben egy lány volt, akit ez a fickó megrontott... Akkor értettem meg, hogy ami velem történt, nem volt helyes - árulta el a lány hozzátéve, hogy ezek után hívta fel az apját, és elmondta: kisbabája egy harmincas férfitól volt.

Lowri bírósághoz fordult, bántalmazóját 2015. június 19-én elítélték. Bűnösnek találták gyermekekkel folytatott szexuális tevékenység vétségében, amiért és 10 évre és nyolc hónapra ítélték.

"Most már tudom, hogy túl fiatal voltam, és nem kellett volna azt tennie, amit tett. Azt akartam, hogy fizessen érte. Nagyon dühös voltam - mondta Lowri a férfiről.

A fiatal lány már 19 éves, hat éve nem nyúlt kábítószerhez és közben édesanya lett.

"Szeretnék segíteni más embereknek, de először be kellett járnom ezt az utat, hogy én is a megfelelő helyre kerülhessek" - vélekedik a lány.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x