hirdetés
partai-lucia.png

Pártai Lucia polgármesterjelöltként indul a szarvasi önkormányzati választáson

A meteorológus függetlenként, a DK és a Mindenki Magyarországa Mozgalom támogatásával szeretne győzni.
Címkép: Youtube - szmo.hu
2019. szeptember 14.


hirdetés

Az Index azt írja, Pártai Lucia meteorológus is indul az őszi önkormányzati választásokon Szarvason, független jelöltként.

A lapnak elmondta, nem a saját ötlete volt, hogy polgármesterjelöltként induljon.

"Tavasszal kerestek meg, és először csak külső megfigyelőként vettem részt ezeken a megbeszéléseken. Szigorúan ügyek mentén beszélgettünk"

- magyarázta.

Elmondása szerint a DK vezetője kezdettől fogva a város ügyei mentén akart politizálni, ezért is vállalta a polgármester-jelöltséget. Rajtuk kívül végül a Márki-Zay-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom is támogatja.

Szarvason több mint 21 éve a fideszes Babák Mihály polgármesterrel szemben egy jelenleg is a testületben fideszes támogatással politizáló egyéni képviselő, Babák Zoltán indul függetlenként, teszi hozzá az Index. A helyi tagság egy harmadik fideszest, Hodálik Pál alpolgármestert szavazta meg polgármester-jelöltjének, ő azonban nem szerepel a hivatalos nyilvántartásban. Rajtuk kívül a Nagycsaládosok Szarvasi Egyesületének színeiben induló Csanádi Lászlót és a jobbikos Gajdos Attilát vette nyilvántartásba a választási iroda.

Pártai Lucia az ELTE-TTK meteorológus szakán végzett, ugyanitt programozó matematikus végzettséget is szerzett. 1989–1999 között az MTV reggeli műsoraiban, 1999-től pedig az MTV Napkelte című műsorában volt látható az időjárás-jelentésekben. A sportesemények, expedíciók és speciális rendezvényeknek is prognózist biztosító eumet.hu ügyvezető igazgatója és több cég menedzsere is volt.

Férje, Aigner Szilárd meteorológus váratlan halála után kezdett új életet Szarvason. Idővel új családot is itt alapított. Előtte Budakalászon élt, ahol kilenc éve a helyi önkormányzat külsős képviselőjeként is tevékenykedett.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
photo-1554734867-bf3c00a49371.jpeg

Egy órán át várta a mentőket hiába, végül meghalt a 12 éves tinilány

A walesi lány egy ritka mellékvese-rendellenességben, Addison-kórban szenvedett, amiről nem tudott sem a családja, sem az orvosa.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 13.Még a háziorvoshoz is bevitték a 12 éves lányt, de csak egy óra múlva érkezett meg a papíron 8 percen belül kiérkező mentő – írja a Mirror.

A hétvégi fáradtság és hányás után Ffion Jonest orvoshoz vitte az édesanyja a walesi Cardiffban, de mire odaértek, a lánynak már hevesen vert a szíve, gyorsan lélegzett és olyan alacsony volt a vérnyomása, hogy már nem tudták megmérni. A háziorvos, Dr. Nicola Leeson azonnal a sürgősségi mentőt hívta, aminek 8 perc alatt kellett volna kiérkeznie, de ennek több mint a hétszeresére volt végül szüksége.

Mire a mentő egy óra alatt kiért, Ffion szívrohamot kapott.

Mint kiderült, a lány egy ritka mellékvese-rendellenességben, Addison-kórban szenvedett, amiről nem tudott sem a családja, sem az orvosa. A diagnózist a Walesi Egyetemi Kórház gyerekosztályán állították fel, ahol másnap Ffion elhunyt.

A csütörtöki meghallgatáson kiderült, hogy a 12 éves lánynak a halála előtti napra volt időpontja a közeli egészségügyi központba. Bár Dr. Leeson a hányás miatti kiszáradástól féltette a kislányt és hívta a mentőket, a walesi sürgősségi mentőszolgálat csak szívmegállás vagy fulladás esetén hívható háziorvoshoz.

Miután visszautasította őt a mentőszolgálat, Leeson doktor pótolta a folyadékot és az elektrolitot Ffion számára, amíg a mentőt várták. Azonban eztután nem sokkal Ffion szervezete összeomlott.


KÖVESS MINKET:hirdetés
zuglo-vasutallomas-baleset-1000x582.jpg

A menetszél szippanthatta be a vonat alá a peronon álló fiatal nőt Zuglóban

Az RTL Híradónak nyilatkozó szemtanú szerint a lány csaknem két méterre állt a sínektől, amikor a baleset történt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 13.Ahogy arról mi is beszámoltunk, csütörtökön elgázolt egy tehervonat egy fiatal nőt a zuglói vasútállomáson.

A baleset az állomáson folyó peronfelújítás kordonnal elkerített munkaterületén kívül, korábban elkészült és az utasforgalom számára átadott helyszínen történt. Az elsődleges vizsgálatok alapján a tehervonat a lassújelet betartva közlekedett - közölte a MÁV a történtekkel kapcsolatban.

Kiderült többek között az is, hogy csúcsidőn kívül történt a baleset, néhány utas várakozott csak a helyszínen. A hangos utastájékoztató rendszeren a vonat érkezése előtt 3-5 perccel többször elhangzott, hogy a megállóhelyen hamarosan vonat halad át,

áll a közleményben.

Egy szemtanú nyilatkozott az RTL Híradónak, aki csak néhány méterre állt a balesettől. Szerinte

a lány az épület sarkánál csaknem két méterre állt a sínektől, amikor a vonat menetszele a szerelvény alá rántotta.

A helyszínen lévők közül többen azonnal a nő segítségére siettek, aki eszméletlenül feküdt a síneken. Súlyos, életveszélyes koponya-, mellkas-, hasüregi és végtagsérülésekkel a traumatológiai intézetbe. Állapotát átmenetileg sikerült stabilizálni, csütörtökön

életmentő műtéti beavatkozásokat végeztek el rajta. Még mindig az intenzív osztályon kezelik, állapota továbbra is válságos.

A Híradónak több utas is arra panaszkodott, hogy nagyon szűk a hely az állomásépület és a sínek között. A biztonsági sáv nélkül pontosan 1,2 méter a távolság. A közlekedést nehezíti az is, hogy a másik oldali peron felújítás miatt nem áll az utasok rendelkezésére.

A Közlekedő Tömeg Egyesület szerint az állomásépület annyira leszűkíti a peronokat, hogy azok már életveszélyesek is lehetnek, főleg további peronok lezárásával. Erre szerintük az épület elbontása lenne a megoldás.

A rendőrség is vizsgálja a gázolás körülményeit.

Az RTL Híradó riportja:


KÖVESS MINKET:
hirdetés
temetes.jpg

Azonosította és eltemette halott fiát, aki hónapok múlva megjelent épen és egészségesen

Nem csoda történt, csak egy fatális félreértés.
Címkép: Pixabay - szmo.hu
2019. szeptember 13.Egy 62 éves orosz asszonynak hatalmas sokkban volt része, amikor felbukkant halottnak hitt fia - akit ő maga azonosított négy hónappal korábban, elhamvasztották, majd eltemették. A bizarr eset kulcsa persze az, hogy Antonina Mihajlovna tévesen gondolta a saját gyermekének a holtan talált férfit, de ez csak később derült ki, írja a Metro.

A 43 éves Konstantin a haditengerészetnél szolgált, március 18-án eltűnt. Édesanyjához ezek után érkezett egy hívás a rendőrségtől, mégpedig azzal a szörnyű hírrel, hogy megtalálták a fia holttestét.

Amikor azonosításra került a sor, Antonina megerősítette, hogy valóban Konstantinról van szó. Ezek után megtartották a hamvasztásos temetést,

amit a férfi felesége és lánya intézett. Ők már egy ideje nem éltek együtt Konstantinnal akkoriban.

Nyáron azonban felbukkant az igazi Konstantin. Hazament anyjához a Szentpétervár környéki Kronstadtba - az asszony persze majdnem elájult a találkozáskor. Hát még akkor, amikor rájött:

egy teljesen idegen férfit temettek el helyette.

Bocsánatot kért a hatóságoktól, a téves azonosítást azzal magyarázta, hogy nagyon zaklatott volt, és a másik férfi hasonlított az ő gyerekére.

Utóbb kiderült, Konstantin azért tűnt el, hogy átgondolja, mihez kezdjen az életével.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
hegedu-utca.png

Befalazott emberi csontokat találtak egy belvárosi ház pincéjében

Felújítás, falbontás közben bukkantak rájuk. A rendőrség szerint nem köthetőek bűncselekményhez a maradványok.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 13.A Ripost írt először arról a döbbenetes felfedezésről, miszerint

egy VI. kerületi épület pincéjében emberi csontokat találtak.

A Hegedű utcában található ház

korábban a Terézvárosi Középfokú Kollégiumnak adott otthont.

Az épületben most több helyen is átalakításokat végeznek, így

a pincében is bontanak falat. Ekkor bukkantak a maradványokra.

A lapnak a rendőrség is megerősítette a hírt, de mivel szerintük

nem merül fel bűncselekmény gyanúja a csontokkal kapcsolatban,

a Budapesti Rendőr-főkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x