hirdetés
pamkutya-video.png

Pamkutya Norbi bemutatja Magyarország különleges földrajzi pontjait

Sok száz kilométert autózott, hogy eljusson a legmagasabb és legmélyebb pontra, a hármashatárokhoz, sőt mind a négy égtájra is.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. október 10.


hirdetés

Mivel most úgysem lehet külföldre utazni, a Pamkutya duó Bélája (akit valójában Norbinak hívnak) úgy döntött, meglátogatja Magyarország néhány különleges földrajzi pontját, és videót készít róla.

Elsőként az ország legmagasabb helyére, a Kékestetőre utazott, majd onnan az ország legmélyebb területére, Tiszasziget környékére vette az irányt.

Ezt követően a hármashatárok jöttek. A videóból megtudhattuk például, hogy Kübekházán három ország találkozik: Szerbia, Románia és Magyarország, illetve, hogy ez a hely a legtöbb határral ellentétben gyalogosan is elérhető.

Miután a youtuber ezeket végigjárta, ellátogatott az ország legnyugatibb pontjára, majd a legkeletibbre, a legdélebbire és végül a legészakibbra. Egy-két kivétellel mindenhol egységes, határjelző kopjafákat talált.

hirdetés

Ha már bebarangolta az ország széleit, akkor úgy gondolta, megnézi hazánk közepét is, ami Pusztavacs mellett van.

A teljes videót itt lehet megtekinteni:

Magyarország különleges FÖLDRAJZI pontjai

A videót teljes egészében a telefonommal forgattam, ami egy Samsung Galaxy S20+ Itt többet megtudhatsz róla: https://bit.ly/2GFsApPhirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés

El fog tűnni Hollandia, kihalnak a zöldségek és a zöldségesek is – Anzselika Habpatron elmagyarázza a klímaváltozást

Bonyolult dolgokról egyszerűen. Ahogy mindig. :)
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. október 16.


hirdetés

"A mai videó azért rendkívüli, mert felhívott a TEDx, hogy segítsek nekik elmagyarázni a klímaváltozással kapcsolatos bonyolult fogalmakat egyszerűen. Mondtam nekik, hogy jó, úgyhogy most ebben a videóban mesélek nektek az öko-lábnyomról?, a büdösházhatásról ?️ meg hasonló bonyolultnak tűnő dolgokról nagyon egyszerűen" ? - írja legfrissebb videójában Anzselika Habpatron,

„A Földnek teljesen mindegy, hogy megváltozik a klímája, viszont mi emberek és az állatok ki fognak pusztulni” – kezdi rögtön az elején, miért is kell a problémával foglalkoznunk.

Ki fognak pusztulni a zöldségek és a zöldségesek is, 2050-re nem lesz burgonya, így vége a krumplis tésztás időknek. Sőt a nokedlival együtt mi is mehetünk a levesbe!

Elmélkedik, hogy az eszkimóknak milyen problémáik lesznek a globális felmelegedéssel, és mi minden fog eltűnni a Földről évtizedek múlva.

De a vicces mondatok után azért van egy komoly része is a videónak a végén:

hirdetés

"Aztán mondtam a TEDx-nek, hogy cserébe rendezzünk egy ? videó pályázatot közösen, erre ők meg mondták, hogy jó. És ezt a videó pályázatot az E-on támogatja, hogy legyen mit nyerni ? Ezért aztán a verseny neve az, hogy: XPLN powered by EON és ezen a linken tudjátok megnézni a versenykiírást, hogy mit is kell csinálnotok."

VIDEÓ: Mehetünk a levesbe


# Csináld másképp

Te mit csinálnál másképp? - Csatlakozz a klímaváltozás hatásairól, a műanyagmentességről és a zero waste-ről szóló facebook-csoportunkhoz, és oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat!

hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
simpson-joslat.jpg

Időutazók lennének a Simpson család készítői? Tényleg hátborzongatóan sok dolgot megjósoltak már!

A Paul Street YouTube-csatorna szépen össze is szedegette ezeket.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. október 03.


hirdetés

A Paul Street népszerű YouTube-csatorna egy felkapott témát dolgozott fel legújabb videójában: több mém kering az interneten, amik megmutatják, hogy a Simpson család alkotói hányszor jósoltak már meg jövőbeli dolgokat - ezek közül a leghíresebb talán Donald Trump elnökké választása. (Igaz, maga a videó is felhívja a figyelmet, hogy sokszor az előre meglátott dolgok egyszerű utólagos hamisítványnak bizonyulnak.)

Nos, a videó készítője nem volt rest összeszedni a leglátványosabb, egyben néha igencsak hátborzongató jóslatokat, amik alapján felmerülhet a kérdés: vajon a népszerű animációs sorozat készítői időutazók lennének?

A kis összeállítás értékéből nem von le az az apró baki, amit a 7-es pontnál vétett a készítő: az iskola rosszfiújainak kezében lévő készülék nem valami furcsa, autocorrectre is képes jövőbeli kütyü, hanem egy, a 94-es epizód idején már létezett PDA (Personal Digital Assistant) készülék, amelybe kézírás-felismerő funkciót is építettek.

Ettől függetlenül roppant korrekt és tartalmas alkotás született a Simpson család legérdekesebb jóslataiból:

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
osvath-zsolt-orokbefogadas.jpg

Osváth Zsolt: Jött egy törvénymódosítás, ami lehetetlenné teszi, hogy meleg párok gyereket fogadjanak örökbe

A vlogger egy videóban reagált arra, hogy nemrég egy törvénymódosítással nehezebbé tették az örökbefogadást az egyedülállók és a nem házasságban élő párok számára is.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. október 19.


hirdetés

Osváth Zsolt a Való Világban tűnt fel évekkel ezelőtt, most viszont leginkább a ZSHOW time YouTube-csatornájára készített videói alapján ismert. Amellett, hogy több sorozata, műsora is van a csatornán, ahová különböző vendégeket hív meg, gyakran mondja el a véleményét társadalmi kérdésekben is.

Többször is említette már, hogy párjával, Patrikkal néhány éven belül nagyon szeretnének gyermeket. Azonban most úgy tűnik, hogy egyáltalán nem lesz egyszerű dolguk, hiszen nemrég történt egy rendeletmódosítás, ami jelentősen megnehezíti az örökbefogadást azok számára, akik nem házasságban élnek, vagy egyedülállók.

Zsolt erre egy videóban reagált.

"Nem akarok áldozat szerepben tetszelegni, viszont valahogy mégis becsúszott egy törvénymódosítás, ami pedig konkrétan lehetetlenné teszi azt, hogy meleg párok gyereket fogadjanak örökbe"

hirdetés

- kezdi Zsolt, aki rögtön hozzá is teszi, hogy ez így ebben a formában nem lehet igaz, hiszen szerinte "esélyesebb az ötöslottó, mint az, hogy meleg párok gyereket kapjanak".

"Az eddigi szabályozás az úgy hangzott, hogy ha az adott megyében nem találnak örökbefogadó házaspárt a gyerkőcnek, akkor országosan egyedülállóak is fogadhatnak örökbe. Ugye a melegek párként nem fogadhatnak örökbe, csak egyedülállóként. Teljesen mindegy, hogy tudod-e a családot biztosítani neki vagy sem, tehát csak egy szülője lehet ebben az esetben a gyereknek. Ezt mi már elfogadtuk és úgy voltunk vele, hogy ez legyen a legkisebb probléma, attól még két apukája lesz és nagyon fogjuk szeretni. Aztán jött most egy törvénymódosítás, ami úgy hangzik, hogy ha a megyében nem találnak házaspárt, akkor országosan kell keresni házaspárt. (...) Nagyon fontos, hogy itt nemcsak a melegekkel szúrtak ki, hanem az egyedülállókkal is"

- magyarázza Zsolt, aki azt is elmesélte, hogy nagyon furcsán érezte magát, amikor meglátta a törvénymódosításról szóló cikkeket.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
vlog-1.jpg

A legkínosabb magyar tévés pillanatok – egy vlogger összegyűjtött néhány igen fura esetet

Régebbi híradók, beszélgetős műsorok, kínos interjúk és elszólások kerültek elő. Emlékszel ezekre?
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. október 18.


hirdetés

A magyar kereskedelmi televíziózás számtalan gyöngyszemet hagyott az utókorra, ezek közül válogatott össze egy adagot a Theegg.

Emlékezetes műsorokból látszhatsz újra néhány képkockát, melyekben bőven akadt kínos interjú és elszólás.

Felidéződik a Bajai halfőző fesztivál, Demcsák Zsuzsa beszélgetése, Pákó viccelődése, Kiszel Tünde naptárának felemlegetése, vagy Frei Tamás egyik műsora.

VIDEÓ: A leggázabb magyar tévés pillanatok

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!