hirdetés
ovszer.png

Óvszer-automatákat helyezne ki egy cég a magyar iskolákban

A fiatalok biztonsága érdekében óvszer-automatákat tenne minden magyar iskolába egy vállalkozó, de sokak szerint nincs helye az intézményben egy ilyen szerkezetnek.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2016. augusztus 16.


hirdetés

Langmár Bettina, a Love Info nevű szexuális felvilágosítást támogató mobilalkalmazás tulajdonosa fontosnak tartja, hogy a fiatalok megfizethető áron jussanak óvszerhez. A vállalkozó szerint az iskolában kihelyezett automaták

azt a fajta anonimitást biztosítanák, amelyre a boltokban vagy a patikákban nincsen mód.

A szerkezet, amelyet terjeszteni kíván a cég, 75 darab, minőségi, darabonként csomagolt, Hannoverből származó óvszert tartalmaz, amelyet 200 forintos darabáron tudnának megvásárolni a fiatalok. Az automata jelenleg két helyen elérhető: az Óbudai Egyetem Kiss Árpád Kollégiumában, illetve egy budapesti szállodában üzemel.

broadband-1238639_960_720

A középiskolák iskolaigazgatói között egyelőre megoszlanak a vélemények. Sokan néhány keresetlen szó kíséretében elküldték az ötletgazdát, mondván hogy "náluk nincs erre szükség", és "felháborító, hogy be akarják vinni a szexet az iskolákba".

Pukli István, a fővárosi XIV. kerületi Teleki Blanka Gimnázium igazgatója elmondta, hogy vegyesek az érzései az óvszer-automatákkal kapcsolatban. Iskolájukban ugyanis kiskorúak is tanulnak, és nem tudja, hogy jó ötlet lenne-e szembesíteni őket egy ilyen szerkezettel. De összegészében nem tartja rossz kezdeményezésnek a projektet.

2883045793_da3503b708_b

"A gimnáziumi tanulók egy része bizony már él szexuális életet, és talán jobb megoldás, ha van egy ilyen automata, mint hogyha nincs" - nyilatkozta Pukli.

Hajnal Gabriella, a Tamási Áron Általános Iskola és Német Két Tannyelvű Nemzetiségi Gimnázium igazgatója szerint viszont egy ilyen szerkezetnek semmi keresnivalója nincs egy iskolában. Gabriella úgy gondolja, hogy az óvszer-automata arra biztatná a diákokat, hogy minél előbb kezdjenek el szexuális életet élni. Szerinte óvszer-automatákat leginkább szórakozóhelyeken, fesztiválokon vagy gyógyszertárakban lenne érdemes kihelyezni.

o1

via Magyar Nemzet

Ha jó ötletnek tartod a kezdeményezést, oszd meg a cikket ismerőseiddel is!


KÖVESS MINKET:

hirdetés
zoe2.jpg

Milliókat gyűjtöttek a beteg kislánynak, Zoé családjának mégsem utal az alapítvány

A ritka csontdaganatban szenvedő kislány édesapja hiába igazolná számlákkal a költségeiket.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 25.Milliókat gyűjtöttek a beteg kislánynak, mégsem utal Zoé családjának az alapítvány - ezt állítja a gyerek édesapja.

A ritka csontdaganatban szenvedő Zoénak többen utaltak közvetlenül is, de közben egy nyírbélteki alapítvány is indított gyűjtést, és állítólag több millió forint gyűlt össze a kislány javára.

Ám onnan még egy fillérhez sem jutott hozzá a család. Az apa szerint hiába igazolja számlákkal a költéseket, az alapítvány minduntalan visszautasítja.

Az alapító szerint mindenről a kuratórium dönt, de azt most épp átszervezik.

Egy szakértő szerint pontosan meghatározza a jog, hogy milyen módon lehet pénzt utalni az alapítvány által gyűjtött összegből, és ha valaki egy alapítványt támogat, akkor mindig egy célra fizet és nem egy konkrét személyre. A felhasználásról pedig a kuratórium dönthet minden esetben.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


KÖVESS MINKET:hirdetés
szirena.jpg

Tragédia: esküvőjük után pár perccel szenvedett halálos balesetet egy pár az Egyesült Államokban

A tragédia után a két fiatalt ugyanaz a békebíró nyilvánította hivatalosan halottnak, aki korábban összeadta őket.
MTI - szmo.hu
2019. augusztus 25.Percekkel az esküvőjük után szenvedett halálos balesetet egy pár az amerikai Orange városában - írja az MTI az AP hírügynökségre hivatkozva.

A 20 éves menyasszony és a 19 éves férj autójába egy teherautó rohant bele.

Az ütközés olyan hatalmas erejű volt, hogy a házaspár autója többször megpördült, majd végül az árokba zuhant.

Mindkét utas a helyszínen életét veszítette.

A megrendítő szerencsétlenség után az a békebíró nyilvánította őket hivatalosan halottnak, akinél korábban egybekeltek.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
tesla.png

Magyar zászlóval jelezte a Tesla, hogy ezentúl Magyarországra is szállít az elektromos autóiból

Pénteken elérhetővé vált az autók rendelési aloldalán a magyarországi helyszín is. Egy lépéssel közelebb kerültünk a hazai Tesla-képviselethez.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 25.Az elektromos meghajtású autók gyártására alapított amerikai vállalat Twitter-oldalán tette közzé a hírt, miszerint mostantól többek között Magyarországra is lehet tőlük rendelni.

"Célzás: P betűvel kezdődik és olanddel végződik (Poldand/Lengyelország), Magyarország, Románia és Szlovákia. A Model 3 rendelése mostantól elérhető"

- jelentették be, és a nemzetek zászlóival erősítették meg a tényt.

A Model 3 mellett a Model S és X is elérhető ezekben az országokban - szúrta ki a villanyautosok.hu.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
savaria_karneval.jpg

Az ítéletidő miatt félbe kellett szakítani a szombathelyi karnevált

Az elmaradt jelmezes felvonulást vasárnap pótolják.
MTI - szmo.hu
2019. augusztus 25.A szombati vihar miatt elmaradt történelmi karneváli felvonulást vasárnap délelőtt tartják meg Szombathelyen - közölték a szervezők az MTI-vel.

A menet szombat este a tervezett sorrendben indult el a Történelmi témaparkból Szombathely belvárosába, de a heves szél és a villámlás miatt a mintegy ezer felvonuló és a nézőközönség biztonsága érdekében a rendezvényt leállították

- ismertette Grünwald Stefánia, a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A menet vége már el sem indult, a középen vonulókat visszafordították a kísérők, az első sorokban vonulók pedig rövidített útvonalon tértek vissza a témaparkhoz.

A felvonulás vasárnap 10:30-tól startol, az eredeti útvonalon.

A jubileumi, 20. Savaria Történelmi Karneválon 29 helyszínen több mint 400 program várta és várja a látogatókat augusztus 22. és 25. között.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x