hirdetés
rehab3.jpg

Ötödjére vonul a fogyatékkal élőkért a Rehab Critical Mass Budapesten

A 3-as metró vonalán lesz a felvonulás, hiszen most ennek a vonalnak az akadálymentesítése van a fókuszban.
Címkép: Pozsonyi Roland - szmo.hu
2018. február 10.


hirdetés

Immáron ötödik alkalommal rendezik meg a Rehab Critical Mass felvonulást, melynek célja, hogy felhívják az emberek figyelmét a fogyatékossággal élők társadalmi kirekesztésére, valamint azokra a problémákra és hiányosságokra, amelyek haladéktalanul megoldást igényelnének. A civil szervezet mostani fő projektje a #téma nevet viseli, ez a hashtag pedig a "Teljes értékű metró akció"-t rejti.

A 3-as metró akadálymentesítése kiemelt fontosságú kérdés jelenleg a mozgáskorlátozottak életében, így a jubileumi felvonulást is ehhez kapcsolódóan a 3-as metró vonalára szervezik. A találkozó a Kálvin téren lesz, innen indulnak a Ferenciek terére.

"Szeretnénk, hogy messzire hangozzék a fogyatékosság ügye és a mindenkori döntéshozók ne kerülhessék meg azt. Ehhez a leghatékonyabb az egységes és összehangolt fellépés, a kritikus tömeg megmozgatása" - írják a szervezők a Facebookon.

A felvonulást március 14-ére időzítették. A dátumhoz közeli nemzeti ünnepre reflektálva megalkották a saját 12 pontjukat is:

Mit vár el a magyar nemzet? Legyen béke, szabadság és esélyegyenlőség!

12 pontunk:

hirdetés

1. Mindenkinek biztosítsanak egyenlő esélyt, egyenlő bánásmódot!

Elvárjuk a mindenkori Kormánytól, hogy dolgozzon ki olyan rendszert, amelyben reális esélye van minden embernek arra, hogy munkát végezhessen és így adófizető állampolgára lehessen az országnak, hasznos tagja a társadalomnak, a fogyatékossággal élők is.

2. Minden ember egyenlő és egyenlő esélyeket vár el az élettől.

Elvárjuk, hogy az embert ne csak a vélt gazdasági hasznossága alapján ítéljék meg!

3. Szociális biztonsághoz való jogot!

4. Életprogramot, egyenlő kilátásokkal az életre!

5. Komplex rehabilitációs rendszert!

6. Megfelelő oktatási intézményeket!

7. Munkahelyeket, melyek bárki számára elérhetőek minden szempontból!

Megfelelő jövedelmet!

8. A tényleges és valós akadálymentesítést és annak fenntartását!

9. Egyenlő esélyű hozzáférést nemcsak az épített környezetre, hanem az infokommunikációs és a jogi környezet esetében is!

10. Egyenlő feltételeket a lakhatás tekintetében!

A mamut intézetek helyett lakóközösségeket!

11. Valósuljon meg a támogató, segítő mindenütt hozzáférhető szolgáltatások rendszere, amelyek a társadalmi elfogadottság irányába is hatnak!

12. Erkölcsileg és anyagilag becsüljék meg azokat az embereket, szakembereket, akik a fogyatékossággal élő társaink oktatásában, gondozásában nap mint nap részt vesznek.

Még több információt a felvonulásról itt találsz.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
komaromi_gabor_eskuvo.jpg

Az esküvőjére tartott a püspökladányi tűzoltó, de útközben még megmentett egy balesetet szenvedő sofőrt

Nem foglalkozott azzal a hős vőlegény, hogy összepiszkolhatja az öltönyét.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. július 12.


hirdetés

Éppen végzett az esküvői fotózással Komáromi Gábor és párja, Hajni, amikor útközben egy közlekedési baleset szemtanúi lettek, derül ki a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság posztjából. A fiatal tűzoltó mit sem törődve azzal, hogy néhány óra múlva az oltár előtt kell állnia, kiugrott a kocsiból és a bajba jutott autós segítségére sietett.

A sofőr feje és karja megsérült, ezeket gyorsan bekötözte, majd még arra is volt ideje, hogy áramtalanítsa az összetört autót. Csak akkor nyugodott meg, amikor a sérült azzal viccelődött, nehogy összekoszolja a szép öltönyét a nagy pillanat előtt.

Az idén felszerelt Komáromi Gábor és Hajni még megvárták a helyszínre érkező mentőket, majd továbbindultak az esküvőre.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
szív.jpg

„Nézzétek, ott egy kopasz lány. De olyan szép” – megható történet kering a Facebookon az emberi kedvességről

Egy mondattal boldoggá tették egy kislány napját, az anyuka abban reménykedik, hogy az illető is megtudja, tudtán kívül milyen jó dolgot tett.
klimkin/Pixabay - szmo.hu
2020. július 12.


hirdetés

Andreát, a büszke édesanyát nagy boldogság érte a minap, aminek hangot is adott a Facebookon. Abban is reménykedik, hogy a közösségi média segítségével rábukkan a kedves lányra, akit posztjában említ. Engedélyével Facebook-bejegyzését változtatás nélkül közöljük.

„Keresek egy lányt!

Kereslek Téged, Te 16-18 év körüli lány, aki tegnap (2020.07.10-é) 18:30 körül Esztergomban a Palkovics pad környékén sétáltál 3 fiúval. A lányaim akkor jöttek evezős edzésről.

A fiúk közül az egyik azt mondta: - Nézzétek, ott egy kopasz lány. Erre te a magad szépségével és kedvességével csak annyit mondtál: - De olyan szép!

Igen, a lányom valóban kopasz, és nekem így is Ő a legszebb. KÖSZÖNÖM Neked, hogy neked is szép, és hogy ezt ki is mered mondani. Szeretném, hogy tudd, ez a kislány nagyon boldogan jött haza tegnap, s nagyon boldogan mesélte el ezt nekem. Nem tudom, hogy ki vagy, remélem eljut hozzád ez a poszt. Légy büszke magadra és légy büszke a szüleidre, hogy ilyen CSODÁLATOS embert neveltek belőled!

hirdetés

Szeretettel ölel Kíra és családja”

Posztja végén Andrea arra kér mindenkit, hogy ossza tovább a bejegyzést, hátha eljut az illető tinédzser lányhoz. Lapunknak az édesanya elmondta, hogy a kilencéves Kíra annyira boldog, hogy egy nap elmúltával is szinte minden órában megemlíti az esetet.

A poszt azóta több mint 31 ezer lájkkal és majdnem hatezer hozzászólással büszkélkedhet, ami Kíra arcára újabb hatalmas mosolyokat varázsol. Andrea elárulta, hogy egy olyan anyuka is írt, akinek a kislánya Kírának akarta adni a haját. Egyszerűen szerették volna odaajándékozni, hogy parókát csináltathassanak belőle.

Ahogy Andrea fogalmazott, azt gondolja, talán nem is olyan csúnya a világ, ha ilyen csodálatos szülők és gyerekek élnek benne.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
eskuvoje-napjan-mentett-eletet-a-tuzolto.jpg

Esküvője napján, öltönyben mentett életet a tűzoltó Püspökladánynál

A család alig hitte el, mi történt, azóta is hősként emlegetik Komáromi Gábort.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. július 13.


hirdetés

Az esküvője napján mentett életet egy tűzoltó, amikor fának hajtott kocsijával egy férfi Püspökladányban - erről számolt be az RTL Klub Híradója.

Esküvői fotózásuk után - még öltönyben, menyasszonyi ruhában - autózott hazafelé az ifjú pár, amikor látták a törött autót.

A tűzoltó, Komáromi Gábor azonnal ellátta az erősen vérző sofőr sebeit, így adta át a mentőknek. A család alig hitte el, mi történt, azóta is hősként emlegetik a tűzoltót.

A baleset állítólag azért történt, mert a sofőr ki akart kerülni egy úton átrohanó macskát. A vezetőülés felől csapódott a fának.

Maga a sérült is meglepődött, amikor meglátta az öltönyben segítségére siető Gábort, és mondta, ne koszolja össze a ruháját. De a tűzoltót csak az érdekelte, hogy a sérültet biztonságban adhassa át a mentőknek.

hirdetés

VIDEÓ: Az RTL Klub riportja:


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
kolodko_veszprem.jpg

Újabb Kolodko-miniszobor készült el – felismered, kit ábrázol?

Ezúttal Veszprémben tűnt fel egy újabb miniatűr alkotás.
Fotó: Kolodko Art/Facebook - szmo.hu
2020. július 13.


hirdetés

Új fényképeket posztolt nemrég legújabb munkájáról Kolodko Mihály, aki miniatűr szobrairól híresült el.

A legújabb alkotás Veszprémben készült el, a Hősök kapuja mellett.

A képeken a művész utolsó simításait is láthatjuk.

Ezúttal egy játékra is invitálunk benneteket: kis ismeri fel, hogy kit ábrázol az új Kolodko-miniszobor?

A veszprémi közgyűlés egyébként június 26-án döntött arról, hogy a városban három Kolodko-szobrot helyeznek el.

hirdetés


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!