Oscar-botrány: Kevin Hart visszalépett – mégsem ő vezeti a díjátadót
Nem volt hajlandó bocsánatot kérni korábbi bántó tweetjei miatt. Aztán mégis megtette, csak akkor már késő volt.
Variety, fotók: Instagram - szmo.hu
2018. december 07.


Szerdán jelentették be, hogy a komikus Kevin Hart lesz a 91. Oscar-gála műsorvezetője – csütörtök éjjelre pedig már vissza is lépett. A meglepő fordulat előzménye az volt, hogy a közösségi médiában rengetegen hördültek fel Hart korábbi, melegeket támadó tweetjei miatt (ezek 10 évvel ezelőttiek). A tweetek egy részét még csütörtökön gyorsan kitörölték, aztán Hart csinált egy Instagram-videót, amivel csak tovább rontott a helyzeten.

„Felhívott a csapatom: ’Úristen, Kevin, mindenki kiakadta a régi tweetjeiden’. Srácok, már majdnem negyven éves vagyok. Ha nem hiszitek el, hogy az emberek megváltoznak, fejlődnek, ahogy öregszenek, nem tudom, mit mondhatnék nektek. Ha olyan helyzetben akartok tartani másokat, hogy mindig igazolniuk kell a múltjukat, nem jó ajtón kopogtattok.”

#LilSwag #ComedicRockStarShit #DopePic

98.7k Likes, 442 Comments - Kevin Hart (@kevinhart4real) on Instagram: "#LilSwag #ComedicRockStarShit #DopePic"

Ez sokak számára azt jelentette, hogy Hart nem hajlandó bocsánatot kérni. Pár órával később aztán a színész egy másik videót posztolt: azt állította benne, hogy az Amerikai Filmakadémia ultimátumot adott neki: vagy bocsánatot kér, vagy új házigazdát találnak helyette.

„Úgy döntöttem, nem kérek elnézést – mondta a 39 éves komikus a videóban. – Azért teszek így, mert ezt már többször is jeleztem korábban. Ez nem az első alkalom, hogy a téma előkerült és jeleztem, hogy mit gondolok róla. Azt is elmondtam, mi volt a dolog jó és rossz oldala. Elmondtam, ki vagyok most, ahhoz képest, aki akkor voltam. Megtettem. Nem fogok tovább visszautazni a régi időkbe és ott toporogni, amikor már továbbléptem és ma már teljesen máshol tartok az életemben.”

Stop looking for reasons to be negative...Stop searching for reasons to be angry....I swear I wish you guys could see/feel/understand the mental place that I am in. I am truly happy people....there is nothing that you can do to change that...NOTHING. I work hard on a daily basis to spread positivity to all....with that being said. If u want to search my history or past and anger yourselves with what u find that is fine with me. I'm almost 40 years old and I'm in love with the man that I am becoming. You LIVE and YOU LEARN & YOU GROW & YOU MATURE. I live to Love....Please take your negative energy and put it into something constructive. Please....What's understood should never have to be said. I LOVE EVERYBODY.....ONCE AGAIN EVERYBODY. If you choose to not believe me then that's on you....Have a beautiful day

86.6k Likes, 3,698 Comments - Kevin Hart (@kevinhart4real) on Instagram: "Stop looking for reasons to be negative...Stop searching for reasons to be angry....I swear I wish..."

Kevesebb, mint két óra múlva Hart a Twitteren jelentette be, hogy távozik a produkcióból, s végre előállt egy bocsánatkéréssel is – amire mindenki várt. „Úgy döntöttem, visszalépek az Oscar-gála vezetésétől… azért, mert nem szeretném elvonni a figyelmet egy olyan éjjelen, amikor számos fantasztikus, tehetséges művészt kellene ünnepelni. Őszintén bocsánatot kérek a LGBTQ közösségtől a korábbi érzéketlen szavaimért.”

A Filmakadémia egyelőre nem adott ki közleményt az ügyben. A díjátadó február 25-é lesz, úgyhogy most elég nehéz helyzetben vannak.


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x