hirdetés
nyito-5.jpg

Országszerte látványos tűzijátékok voltak az államalapítás ünnepén

A közösségi oldalakon számtalan remek felvételt osztottak meg, ezekből válogattunk.
Címlapfotó: MTI/Mónus Márton - szmo.hu
2019. augusztus 20.


hirdetés

A budapesti tűzijátékot élőben közvetítettük, ha lemaradtál róla, akkor most visszanézheted.

Sokan készítettek szép fotókat és látványos videókat az ország több pontján is a helyi tűzijátékokról, most ezekből válogattunk.

#tuzijatek #budapest

0 Likes, 0 Comments - Utazdabacsi (@utazdabacsi2) on Instagram: "#tuzijatek #budapest"

#tuzijatek #tuzijatek? #augusztus20 #szolnok #jóestétszolnok #államalapítás #hungary #calabration #fire

0 Likes, 0 Comments - allilaciram (@rodinia211) on Instagram: "#tuzijatek #tuzijatek? #augusztus20 #szolnok #jóestétszolnok #államalapítás #hungary #calabration..."

#tuzijatek #haztetorol #budapest

1 Likes, 0 Comments - Bea Forgó (@bejcus) on Instagram: "#tuzijatek #haztetorol #budapest"

20 * #augusztus20 #huszadika #fireworks #tuzijatek #love #home #hungary

1 Likes, 0 Comments - Anna Kezia Williams (@keziaanna) on Instagram: "20 * #augusztus20 #huszadika #fireworks #tuzijatek #love #home #hungary"

Fireworks in Budapest 2019 - like it? ? #chainbridge #budapest #lanchid #fireworks #nationalholiday #tuzijatek #hungary #amazing #instagood

2 Likes, 0 Comments - Szilágyi Imre Adam (@adam_hun) on Instagram: "Fireworks in Budapest 2019 - like it? ? #chainbridge #budapest #lanchid #fireworks #nationalholiday..."

#augusztus20 #tuzijatek #tűzijáték2019 #magyarország #hungary #august20 #fireworks #kazincbarcika #kolorcity

2 Likes, 0 Comments - Andrea Bodnárné Sósik (@bodnarnesosik) on Instagram: "#augusztus20 #tuzijatek #tűzijáték2019 #magyarország #hungary #august20 #fireworks #kazincbarcika..."

? #balaton #siofok #hungary #fireworks #tuzijatek #travelphotographer #travel #travelling #travelphotography #traveller #travelgram #wandergo #wanderlust #globetrotter #firework #august2019 #landscapephotography #landscapephotographer #cityview #cityscapes #lakebalaton #beautifulplaces #skyline #balatonnight #happytraveller #home

9 Likes, 0 Comments - Travel & nature photographer ? (@nyariszello) on Instagram: "? #balaton #siofok #hungary #fireworks #tuzijatek #travelphotographer #travel #travelling..."

Minden évben Szent Anna a legszebb. Fotó: Képes Gábor #víziváros #vizivaros #SzentAnnatemplom #tuzijatek #tűzijáték #augusztus20

5 Likes, 0 Comments - Víziváros (@vizivaroskg) on Instagram: "Minden évben Szent Anna a legszebb. Fotó: Képes Gábor #víziváros #vizivaros #SzentAnnatemplom..."

Happy foundation day, Hungary! I hope your next year will be better. . . . #hungary #magyarország #europe #tuzijatek #augusztus20 #peace #humanrights #acceptance #tolerance #tricolor #pirosfeherzold #szabihid #szabadsaghid #civilsociety #democracy

3 Likes, 0 Comments - Fruzsi K (@zsizsina) on Instagram: "Happy foundation day, Hungary! I hope your next year will be better. . . . #hungary #magyarország..."

Fireworks 2019 - Happy birthday Hungary! ? #magyarország #augusztus20 #magyarig #ig_hungary #ig_hun #budapest #tuzijatek #beautifulbudapest #szeretlekmagyarorszag #fireworks

2 Likes, 0 Comments - Kaposi Krisztina (@krisztina_kaposi) on Instagram: "Fireworks 2019 - Happy birthday Hungary! ? #magyarország #augusztus20 #magyarig #ig_hungary #ig_hun..."

Isten éltessen Magyarország! ?#augusztus20 #tuzijatek #ilovebudapest #budapest #hungary #budapest #mik

8 Likes, 0 Comments - RozeKacsa (@rozekacsa) on Instagram: "Isten éltessen Magyarország! ?#augusztus20 #tuzijatek #ilovebudapest #budapest #hungary #budapest..."

#tuzijatek ?✨

4 Likes, 0 Comments - Brigitta Lakatos (@brigitta_lakatos) on Instagram: "#tuzijatek ?✨"

Helló augusztus 20 ????#spiccbistrobalaton#balatonfured#molo#kikoto#augusztus20#tuzijatek#balaton#nyar

1 Likes, 0 Comments - SpiccBistro (@spiccbistro) on Instagram: "Helló augusztus 20..."

#citadella#budapest#budapestpalace#tuzijatek#augusztus20?

0 Likes, 0 Comments - ??????? (@nikolas_nemeth) on Instagram: "#citadella#budapest#budapestpalace#tuzijatek#augusztus20?"


KÖVESS MINKET:
hirdetés
photo-1551736494-893208075f1f.jpg

Katasztrófa közeledhet: nem csak a hőség okozza a grönlandi gleccserek olvadását

A hőség nagy pusztítást végezett az elmúlt hetekben, rengeteg jeget vesztett Grönland. A gleccserek olvadása veszélyesen megemelheti a tengerszintet.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 20.Az év egyik legmelegebb napján a Kulusuk, Grönland egyik kis falujának lakosai robbanáshoz hasonló zajokat tapasztaltak. Egy nagyjából öt mérföldre lévő gleccserből egy focipálya méretű darab szakadt le.

Csak ezen a napon, augusztus 2-án 12,5 milliárd tonna jég olvadt el Grönlandon. Ezt a NASA tudósai is tapasztalták, akik egyik klímaváltozást kutató programjuk, az OMG (Óceánok olvadása Grönlandon) keretein belül kutatták a hőmérsékleti rekordok okozta tömeges olvadást.

A NASA csapata nem csak azt vizsgálta, hogy léghőmérséklet emelkedése miképp olvasztja el a gleccsereket, hanem azt is, hogy az óceánok melegedése milyen mértékben katalizálja az olvadási folyamatot.

A tudósok a Helheim gleccser legelső szakaszán jégmentes „tavat” találtak. Ez egy nem túl gyakori jelenség, nem véletlen figyeltek fel rá.

"

„Nagyon ritka a bolygón, ahol az óceánban 200 méteres mélységben nincs hőmérséklet-ingadozás. Általában hidegebb vizet találunk az első 100 méteren, de közvetlen a gleccser alatt meleg víz van. Ezek a vizek most már sokszor közvetlen érintkeznek a jég egész felületével, ami gyorsítja az olvadást.”

– mondta Fenty, a NASA egyik klímakutatója.

# Csináld másképp

Te mit csinálnál másképp? - Csatlakozz a klímaváltozás hatásairól, a műanyagmentességről és a zero waste-ről szóló facebook-csoportunkhoz, és oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
bankkártya.jpg

Ezt kell tenned a bankkártyáddal, ha online akarsz vásárolni szeptember 14. után is

Ekkor lép ugyanis életbe a szigorúbb ügyfélazonosítási uniós előírás.
MTI - szmo.hu
2019. augusztus 20.A bankok felkészülnek a szigorúbb azonosítási szabályokra, de az ügyfeleknek is van teendőjük, ha szeptember 14. után is szeretnének online vásárolni, ekkor lép ugyanis életbe a szigorúbb ügyfélazonosítási uniós előírás. A kártyabirtokosoknak aktiválniuk kell az erős ügyfél-hitelesítést lehetővé tévő biztonsági szolgáltatásokat, amely bankonként eltérő lehet: sms-kód, QR-kód vagy egyéb üzenet.

Az OTP jelezte, hogy 2019. szeptember 14. után csak akkor lehet online vásárolni az EU-n belül bankkártyával, ha a kártyabirtokosok aktiválják az erős ügyfél-hitelesítést lehetővé tévő biztonsági szolgáltatást a SmartBankon, az internetbankon, telefonos ügyfélszolgálaton keresztül vagy személyesen, az OTP Bank fiókjaiban. A határidőt követően az EU-n kívül a korábban megszokott módon fizethetnek online a kártyabirtokosok, vagyis a tranzakció során a kártyaadataik megadásán túl nincs szükség az internetes biztonsági kód (erős ügyfél-hitelesítés) használatára.

A szolgáltatás használatával még inkább megelőzhetőek lesznek a visszaélések, csökken az esélye annak, hogy illetéktelenek online vásároljanak más bankkártyájával

- hangsúlyozták.

Az OTP Bank a nyáron megkezdte az ügyfelek tájékoztatását és készül a 2019. szeptember 14-i határidőre. A hitelintézet ügyfelei ezen a linken kaphatnak több információt.

Az Erste Banknál arra hívták fel a figyelmet, hogy mivel a többszintű azonosításhoz nélkülözhetetlen a mobil, mindenkinek ellenőriznie kellene, jó mobilszámot adott-e meg a bankjának (vagy megadott-e egyáltalán). Az, hogy mi lesz a mobilos azonosítás formája (sms, beolvasható színes vizuális kód, QR-kód vagy éppen a banki applikáción át érkező push notification üzenet), pénzintézetenként különbözik majd. Ha netbankos tevékenységekről vagy akár kártyás fizetésről van szó, az ügyfelek számára a legegyszerűbb megoldás a push üzenet. Ezt az Erste mindig a MobilBank applikációba küldi.

Az Erste szakértői jelezték: eddig az ötezer forint alatti érintéses fizetéseknél nem kellett PIN-kód, szeptember 14. után azonban előfordulhat, hogy kell majd. Öt érintéses fizetés vagy összesen 150 euró (mintegy 48 ezer forint) összegű érintéses fizetés után a több, kisebb értékű fizetés összege összeadódik, a banknak meg kell győződnie arról, hogy valóban a tulajdonos használja-e a kártyát, vagyis PIN-kódot kell kérnie. Ha időközben volt nagyobb összegű PIN-kódos vásárlás vagy készpénzfelvétel, akkor az azonosításnak minősül, és a számlálás újraindul.

Lapozz a továbbiakért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
orosz-atom-baleset-1.jpg

Leálltak a nukleáris mérőállomások az orosz robbanás után

Két radionuklid állomás, a Dubna és a Kirov a feltételezett baleset után két nappal szintén leállította az adatok továbbítását, majd három nappal később, augusztus 13-án leálltak a Bilibino és a Zalesovo nevű állomások is.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 20.Ahogy azt korábban mi is megírtuk: halálos áldozattal járó baleset történt néhány hete Oroszországban, melynek során 5 ember meghalt, hárman megsérültek. A balesetet a jelek szerint egy új típusú fegyver tesztje okozta, egy rakéta sugárhajtóműve robbanhatott fel.

Az Átfogó Atomcsend Egyezmény Szervezetének (CTBTO) adatai alapján négy nukleáris mérőállomás leállt azután, hogy augusztus 8-án robbanás történt egy rakéta tesztelése közben Oroszországban, írja az Index,

Két radionuklid állomás, a Dubna és a Kirov a feltételezett baleset után két nappal szintén leállította az adatok továbbítását, majd három nappal később, augusztus 13-án leálltak a Bilibino és a Zalesovo nevű állomások is.

A mérőállomások a szerepe az, hogy mérjék az atmoszférában található sugárzó részecskék mennyiségét. Egyelőre nem tudni, mikor fognak újra működni a szerkezetek.

Lapozz a nyilatkozatokért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
tuzijatek-1.jpg

Videó: Ilyen volt az augusztus 20-i tűzijáték Budapesten

Élőben mutattuk a látványosságot, ha lemaradtál, most megnézheted.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 20.Országszerte tűzijátékkal ünnepelték az államalapítás ünnepét. Este 9 órakor kezdődött meg Budapesten az augusztus 20-i látványos tűzijáték és mintegy fél óra hosszú volt. Kollégánk a helyszínről jelentkezett.

VIDEÓ: A tűzijátékról

Az ünnepi rendezvénysorozat eddigi programjai a terveknek megfelelően lezajlottak, semmilyen rendkívüli esemény nem történt . közölték a tűzijáték megkezdése előtt.


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x