Már felállították az Ország Karácsonyfáját a Parlament előtt
Putnokról érkezett a 18-20 méter magas gyönyörű ezüstfenyő.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. november 28.


Felállították az Ország Karácsonyfáját Budapesten, a Parlament előtt, a Kossuth téren november 28-án. Elkezdik a feldíszítését is, a teljes díszkivilágítást advent első napján kapcsolják be.

Idén a putnoki Kováts Géza Sándorné felajánlásából érkezett a körülbelül 18-20 méter magas, 65 centiméteres törzsátmérőjű, 5-7 tonnás ezüstfenyő.

A fenyőfa a katasztrófavédelem szakembereinek, a honvédség és a rendőrség munkatársainak közreműködésével érkezett meg a Kossuth térre. A Kossuth tér felújításakor a tervezők már számoltak a fa elhelyezésével, így állandó, földbe süllyesztett foglalat van a délnyugati oldalon, amely a hatalmas fát a kialakított hevedercsatlakozók révén erős szélben is képes stabilan tartani.

A fenyőfát 130 centiméteres, 30 kilogrammos csillag alakú, óarany világítású csúcsdísz ékesíti majd.

A díszítéshez - a korábbi évekhez hasonlóan - 2400 folyóméter ledes fényfüzért használnak 33600 színes izzóval. A fa körül 120 szánkóból álló kerítést állítanak fel.

A szokásoknak megfelelően a fa mellé kerül a betlehemi jászol, amely december 24-én egészül ki a gyermek Jézussal.

A Kossuth tér és a Karácsonyfa teljes díszkivilágítása advent első napjától látható. Az Ország Karácsonyfája adventtől vízkereszt napjáig díszíti a Kossuth teret, lebontása után pedig tűzifaként rászorulóknak ajánlja fel az Országgyűlés Hivatala.


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x