hirdetés
"Öröm, hogy olyan helyen dolgozhatok, ahol ennyi szín, forma és boldog ember vesz körül"
Kisjuhász Zoltán sokat köszönhet a gyöngyök világának: így talált rá feleségére és az új foglalkozására is. Jogásznak indult, vállalkozó lett.
Szponzorált tartalom (x) - szmo.hu
2018. november 27.


hirdetés

„Á, te ezt nem gondolod komolyan” – mondták sokszor az ismerősök Kisjuhász Zoltánnak, miután kiderült, hogy bár jogi végzettsége van, és dr. titulust írhatna a neve elé, ő inkább a gyöngyök világában találta meg boldogulását. És a boldogságát is, hiszen a gyöngyöknek köszönheti feleségét, Orsit.

Újratervezés

Ebben a sorozatunkban olyan embereket mutatunk be, akik mertek valami újba kezdeni, karriert váltani, befektetni a jövőjükbe. Korábban már készült beszélgetés Andrással, aki riporterből lett pék és egy rétesező tulajdonosa, Dáviddal és Petrával, akik a marketinges és a konduktori szakmát hagyták ott azért, hogy saját fitnesztermet nyithassanak, és Gabival, aki egy sikeres ügynökséget vezetett, de ma már inkább a kovászos kenyér készítésének fortélyait osztja meg másokkal.

„2007-ben úgy éreztem, hogy valami mást kell csinálnom, nem való már nekem ez az öltönyös világ. Eljöttem a munkahelyemről, ahol jogtanácsosként dolgoztam, fogtam a hátizsákomat és nekivágtam Ausztráliának” – meséli a kezdetekről Zoli. A távoli földrészen igazán kalandosan teltek a napjai, akár naponta változott, hogy milyen munkát végez, legtöbbször farmokon vállalt önkéntes munkát, de volt, hogy favágással vagy tetőfedéssel sikerült épp pénzt keresnie. Soha nem tudta, mit hoz a következő nap, teljesen magára és a jószerencsére kellett hagyatkoznia.

„Nagyfokú rugalmasság kellett ehhez az egy éves kalandhoz, mindig hinnem kellett abban, hogy a következő feladatot is meg tudom majd oldani” - vonja le Zoltán az ausztráliai tartózkodásának legfőbb tanulságait. Miután visszatért Magyarországra, Zoli sok mindent kipróbált: fél évig egy barátja balatonfelvidéki szállodájában pincérként dolgozott, majd volt angoltanár és újságíró is.

Na de hogyan kerültek a gyöngyök a képbe?

Mikor Zoli megismerte Orsit, aki azóta a felesége lett, Orsi vállalkozását, egy üveggyöngyöket és ékszeralkatrészeket forgalmamzó webáruházat és üzletet is figyelemmel kísérte. A Jókai utcában található üzlethelyiségnek először csak a felét bérelte ki Orsi, a másik felében működő masszázs-kellékeket forgalmazó üzlet tulajdonosai hitetlenkedtek is, hogy na majd pont a gyöngyös biznisz fog itt beindulni. Alig telt el egy év, a masszázsosok feladni kényszerültek a boltot, Orsi pedig kivette

azt az üzletrészt is, duplájára növelve az alapterületet. Ekkor érkezett Zoli, aki először csak üzlettárs lett a vállalkozásban.

Nézd meg a Zoliról készült kisfilmet, amiben ő maga meséli el történetét és mutatja be üzletét:

Az első két év még leginkább arról szólt, hogy Zoli kereste a helyét ebben az új elfoglaltságban. „Akkora váltás volt ez, olyan szintig vitt ki a komfortzónából, hogy újra meg kellett találnom önmagamat.” Ez olyan jól sikerült, hogy Zoli mára nemcsak egy kiemelkedő forgalmat bonyolító, nemzetközileg is nevet szerzett gyöngyékszer-alapanyag üzlet egyik tulajdonosa, hanem sikeres és elismert gyöngyékszer-tervező is, akinek a munkái rendszeresen megjelennek szaklapokban.

Az üzletvezetés mellé bejött a kreatív alkotás

„Egyszer karácsonykor üldögéltünk otthon a feleségemmel és én elnézegettem, ahogy ő épp gyöngyöt fűz, békében és boldogan. Kedvet kaptam én is hozzá, és valahogy egyből ugyanazt a flow-élményt nyújtotta, mint amikor gyerekként a legóval játszottam. Annyira belejöttem, hogy mára már teljesen természetessé vált számomra a gyöngyfűzés, az ékszerkészítés” – árulja el Zoli a titkot, miként lett jogtanácsosból ékszertervező.

"
A sok apró részletből valami harmonikus egészet létrehozni – ez motivál ma is, ha leülök a gyöngyökhöz.

A világ legjobb gyöngyöseiből álló Trendsetter csapatnak is tagja volt két évig, ahová egy üzletfele ajánlásával kerülhetett be, az addigra már jelentősnek mondható portfóliójával.

Nem ritka, hogy a gyöngyözés szerelmesei külföldről esetleg kimondottan Zoliék gyöngyüzlete miatt utaznak Budapestre. Volt olyan látogató, aki megmutatta, hogy a megtervezett városlátogatós programjában első helyen szerepelt a gyöngyös bolt, egy olasz hölgy pedig bevallotta, hogy azért beszéli rá a férjét negyedévente egy budapesti kiruccanásra, hogy ő kedvére válogathasson a Gyöngysziget kínálatából.

Mi a legjobb az egészben?

„Nekem nagy öröm, hogy olyan helyre tudok nap mint nap bejönni dolgozni, ahol ennyi szín, forma és boldog ember vesz körül” – mondja Zoli. Merthogy ha körbenézünk az üzletben, csupa lelkes, elszánt, az alkotást már előre élvező embert láthatunk. Akár egy-két órát is eltöltenek a boltban a vásárlók. Hát még akkor, ha tippeket és ötleteket kapnak Zoliéktól ahhoz, mit kezdhetnek az összeválogatott gyöngyökkel. Zoli az általa tervezett ékszerekhez ingyenesen elérhető fűzésmintákat tesz közzé a weboldalukon, az üzlet galériáján pedig rendszeresen szerveznek különböző tanfolyamokat, workshopokat.

„Itt nincs olyan, hogy átlagos munkanap. Mindegyik más. Hol a beszerzésekkel, megrendelésekkel foglalkozom többet, hol a hírlevelet vagy a közösségi médiafelületeket szerkesztem, de én fotózom le az új termékeket vagy az elkészült új ékszereket is, majd töltöm fel a képeket és az adatokat a webshopba” – összegzi Zoli a feladatokat. – „Az a legnagyobb különbség a multi-világhoz képest, hogy

"
itt egészen más tétje van a dolgoknak. Minden döntésnek érzem a súlyát.

Az is nagyon fontos, hogy az ember kivel veszi körül magát, kiben bízik meg. Legalább ennyire lényeges, hogy a pénzügyekhez olyan partnert találjunk, amelyik látva a növekedést, hajlandó a kondíciókat úgy alakítani, hogy az mindkét félnek jó legyen.”

Hogyan valósíthatod meg vállalkozási ötletedet? Megkérdeztük a szakértőt!

„A saját jövőnkbe fektetni igazán megéri, hiszen az erre fordított idő és energia kézzel foghatóan megtérül. Sokan a képzéseket, tanfolyamokat követően találják meg álmaik állását, vagy valósítják meg régóta tervezett vállalkozásukat. A karrierváltással kapcsolatos anyagi háttér megteremtése azonban akár hónapokat, sőt éveket is igénybe vehet. Ebben a helyzetben nyújthat segítséget egy személyi kölcsön*, amelyet ma már néhány órán belül, akár az otthonunkból egyszerűen online is igényelhetünk. A felmerülő kérdések megválaszolásában pedig az ügyintézőink készségesen segítenek” – javasolja Dr. Rajmonné Veres Ibolya, az OTP Bank Fogyasztási Hitelek Főosztályának igazgatója.

*THM mértéke: 7,2% - 19,9%

*Érvényes a 2018. november 5-től visszavonásig, de legkésőbb 2018. december 16-ig meghirdetett akcióra, online kedvezménnyel.

A vállalkozás apró webáruházként indult, kezdetben 500 féle terméke volt, ma pedig már több mint 10.000. Szükség is volt idén egy új webshop elindítására, különösen azért, hogy az egyre növekvő külföldi érdeklődést is minőségi szolgáltatással tudják kielégíteni, hiszen Kanadától Hong-Kongig akadnak vásárlók. Mostanra Zoliék elmondhatják magukról, hogy az ő üzletükben minden megtalálható, ami a minőségi hobbiékszer-készítéshez kellhet.

És hogy mit hoz a jövő? Zoli így képzeli: „A terv az, hogy folyamatosan bővüljünk és növekedjünk, külföldön is, új gyöngyöket szeretnénk beszerezni, új technikákat tanítani, hogy továbbra is boldoggá tegyük az embereket.”


KÖVESS MINKET:
hirdetés
25 éves debreceni lány reformálhatja meg a hazai mosószerpiacot
Csegény Zsófia által vezetett cég terméke nem tartalmaz káros vegyszereket és minimális ökológiai lábnyomot hagy.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 10.Fiatal debreceni közgazdász által vezetett cég terméke nem tartalmaz káros vegyszereket, minimális ökológiai lábnyomot hagy, és ugyanúgy kiveszi a makacs foltokat, mint a kőolajszármazékokkal is operáló mosóporok.

A 25 éves Csegény Zsófia által igazgatott Sansin Globe Zrt. célja, hogy a szinte 100 százalékban természetes mosószer kiszolgálja azoknak a fiataloknak és családoknak az igényeit, akik nem szeretnék szervezetüket feleslegesen vegyi anyagokkal terhelni.

A Sansin valamennyi terméke környezettudatos és vegán, amivel hozzájárul az ökológiai lábnyom csökkentéséhez. Az esztétikus csomagolás olyan gyártási folyamat során készül, amelyben az alapanyag az újrahasznosított HDPE regranulátum.

– A külcsín nem mehet a környezetvédelem rovására. Felelős nőként és leendő anyaként mindennél fontosabb számomra, hogy milyen környezetben élek, és milyen bolygóra tervezem az utódaim életét – mondta Csegény Zsófia.

De mi köze az állatoknak a mosószerhez?

Egy igen elszomorító adat aszerint az EU éves műanyaghulladék-termelése 20 millió tonna, amelyből csak 14%-ot hasznosít újra az emberiség, a többi zömmel a természetben köt ki, többnyire az óceánokban és az édesvízi folyókban.

A közösségi oldalakon naponta felbukkannak műanyag zacskók között fulladozó állatok fotói, és elrettentő adatok arról, milyen szörnyű kínokat állnak ki a rengeteg kemikália és műanyag szemét miatt. Ezért Csegény Zsófia hisz abban, hogy az élhető jövő felé vezető út környezetbarát, bio- és vegán termékekkel van kikövezve. Ez mind szép és jó – de pont mosószer?

Ha környezettudatos vagy, kezdd a mindennap használt termékekkel

A fiatal hazai vállalkozó szerint először a takarítószereket érdemes felülvizsgálni. Például a mosószert. Ha nem egyszemélyes háztartást vezetünk, a mosás napi feladat, és sem nekünk, sem a környezet számára nem közömbös, mit rejt a csomagolás.

Vannak az összetevők között káros vagy gyanús vegyszerek? Lehet, hogy mérgeznek engem és a környezetemet? A gyártójuk szívén viseli a természetet fenyegető veszélyeket? Ha az első két kérdésre igen, a harmadikra pedig nem a válasz, akkor ideje váltani. De van egyáltalán olyan mosószer, amely bio, sőt, vegán, nem tartalmaz a környezetre káros anyagokat, a lehetséges allergiás reakciók kockázatát a minimálisra csökkenti, csomagolásához újrahasznosított anyagokat használnak fel, és még a salsafoltot is kiveszi? Kapaszkodj meg: van. Ez a Sansin.

Még egyszer az állatokról: a Vegan Society minősítés

Az állatok védelme nem merül ki az általános környezetvédelmi elvekben. A Sansin mosószerek és öblítők megkapták a hivatalos Vegan Society (Vegán Társaság) pecsétet, ami azt jelenti, hogy a termékek 100%-ban vegánok. Mi több, a márka támogatja a Vegán Társaságot céljai elérésében, amelyek között szerepel az állatok elleni erőszak visszaszorítása és az állatkísérletek betiltása is. Vagyis a Sansin nem pusztán egy kiváló mosószer, hanem túlnőve önmagán a környezettudatos és állatvédelmi szemléletet is szimbolizálja.


KÖVESS MINKET:hirdetés
Magyar játékos lett a Bundesliga legjobbja
Gulácsi Pétert a Bayern München elleni meccsen mutatott teljesítményéért díjazták.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 13.hirdetés
Kijutottak a vb-re a 17 éves focistáink, Belgiumot verték az Eb-n az 5. helyért
A vb ősszel lesz, Brazíliában. Magyar U17-es csapat mindössze egyszer jutott ki, még 1985-ben.
MTI - szmo.hu
2019. május 16.A magyar válogatott 1-1-es rendes játékidő után tizenegyes-párbajban legyőzte Belgiumot az írországi U17-es labdarúgó Európa-bajnokságon, így ötödik lett és kijutott az őszi, brazíliai világbajnokságra.

Magyar U17-es csapat ezt megelőzően egyszer, 1985-ben szerzett vb-re részvételi jogot, akkor a negyeddöntőig jutott.

Az idei vb-t Brazília öt városában, Brazíliavárosban, Cuiabában, Manausban, Natalban és Recifében rendezik. A torna pontos időpontja egyelőre nem ismert.

Magyarország-Belgium 1-1 (0-0) - 11-esekkel 5-4

gól: Komáromi (61.), illetve Kalulika (56.)

Preisinger Sándor szövetségi edző együttese három győztes csoportmérkőzése után hétfőn büntetőpárbajban alulmaradt a spanyolok elleni negyeddöntőben, ám mivel benne volt a két legjobb kiesőben, megküzdhetett az ötödik helyért Belgiummal. Az Eb-selejtezők elitkörében - már egyaránt biztos Eb-résztvevőként - találkozott egymással a két csapat, akkor a belgák 4-2-re nyertek.

A dublini első félidőben - az európai szövetség honlapja szerint - a magyarok elsősorban a védekezésre koncentráltak, de letámadással többször is zavarba hozták a belga válogatottat. A rivális kétszer is a kapufát találta el, de Preisinger Sándor együttese is többször veszélyeztette az ellenfél kapuját.

A második játékrészre felpörögtek az események: a belgák Kalulika közvetlen közelről esett találatával vezetést szereztek. Néhány perccel később Kosznovszky Márk kísérleténél a belgák kapusa, Vandevoordt még védeni tudott, a 61. percben azonban Komáromi György fejesével egyenlített a magyar csapat. A folytatásban mindkét válogatott előtt adódtak gólszerzési lehetőségek, ám a két hálóőr nagy védéseinek is köszönhetően a lefújásig már nem változott az eredmény.

Az U17-es kontinensviadalon ha nincs döntés a rendes játékidőben, rögtön tizenegyesek következnek: ebben a belgák harmadik embere rontott, és mivel magyar részről minden játékos betalált, Preisinger Sándor csapata szerezte meg a vb-kvalifikációt érő ötödik helyet.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Sírva fakadt Marozsán Dzsenifer, miután Budapesten megnyerte újabb BL-címét
A magyar származású focista köszönetet mondott a családjának és megmutatta a csukáján díszelgő magyar zászlót is.
Fotó: MTI/Czagány Balázs - szmo.hu
2019. május 19.A francia Olympique Lyon hatodszor, magyar származású középpályása, Marozsán Dzsenifer negyedszer nyerte meg a női labdarúgó Bajnokok Ligáját, amelynek szombati, budapesti döntőjében 4-1-re legyőzték az FC Barcelonát.

Marozsán Dzsenifer Budapesten született, így számára nagyon különleges volt a BL-döntő helyszíne. "Ez egy álomdöntő lesz, amelyért keményen megdolgoztunk, és büszkék lehetünk rá, hogy idáig jutottunk" - nyilatkozta a mérkőzés előtt.

A 27 éves játékos végül álomszerűen is kezdte a meccset, már az 5. percben betalált a Barcelona kapujába, így az ő találatával szerezte meg a vezetést a Lyon. A magyar szurkolók "Ria, ria, Hungária!" rigmussal köszöntötték a lelátóról középpályást, aki nem is gondolta volna, hogy gólt szerezhet a döntőben, bár nem titkolta, hogy nagyon szeretett volna. A meccs után azt nyilatkozta, ez olyan számára, mint egy hollywoodi film.

"Nagyon örülök, hogy góllal tudtam segíteni a csapatom, a végén pedig nyertünk, így happy enddel zárult a film"

- mondta.

Különleges élményben volt része akkor is, amikor a csapatkapitány helyett ő emelhette fel a magasba a BL-trófeát, Wendie Renard ugyanis átengedte neki ezt a lehetőséget:

"Nagyon hálás vagyok ezért a gesztusért neki, mert szívből jött. Azt mondta nekem: Dzsenifer, te itthon vagy, és itt van a családod. Óriási meccset játszottál, azt akarom, hogy te vidd a csapathoz a trófeát, és emeld fel a levegőbe"

- mondta a közmédiának.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x