hirdetés
fonda-Copy.jpg

Őrizetbe vették Jane Fondát - a washingtoni Capitoliumnál a klímaváltozás ellen tüntetett

'Ezt a válságot emberek okozták' - jelentette ki a színésznő, aki megígérte, hogy minden pénteken ott lesznek és tiltakozni fognak.
MTI - szmo.hu
2019. október 11.


hirdetés

Őrizetbe vették pénteken az amerikai törvényhozásnak otthont adó Capitolium lépcsőjén Washingtonban Jane Fonda amerikai színésznőt, aki békésen tiltakozott a klímaváltozás ellen.

A színésznő közösségi oldalára feltöltött videó tanúsága szerint a 81 éves Fonda tiltakozók egy kis csoportjával együtt, jól látható élénkvörös kabátban, békésen tüntetett a Capitolium épületénél, amikor rendőrök mennek oda hozzájuk, igazoltatják, majd elvezetik őket.

A Capitolium rendőrsége arról számolt be, hogy 16 embert vettek őrizetbe, mert illegálisan tiltakoztak.

"Minden pénteken 11 órakor ott leszünk, ha esik, ha fúj"

- jelentette ki Jane Fonda az egyik, a Capitoliumhoz közeli parkban nem sokkal őrizetbe vétele előtt.

A csoport mintegy 10 percig tüntetett a Capitoliumnál, mielőtt elvezették őket. "Ezt a válságot emberek okozták" - jelentette ki a tüntetésen a színésznő. "A bolygó lángokban áll" - kiáltották kórusban tiltakozó társai az AFP francia hírügynökség jelentése szerint.


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
borkai_zsolt.jpg

Borkai Zsolt rendkívüli sajtótájékoztatót hívott össze, majd lemondta a kezdés előtt

A szexbotrányba keveredett polgármester úgy döntött, inkább egy közleményt ad ki.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 11.Borkai Zsolt, a múlt héten szexuális és korrupciós botrányba keveredett győri polgármester, péntek este hat órától rendkívüli sajtótájékoztatót tart Győrben, a Mobilis Interaktív Kiállítási Központban - közölte péntek délután az MTI.

Egy órával később aztán le is mondták az eseményt, és arról tájékoztatták az újságírókat, hogy Borkai majd egy közleményt ad ki az esettel kapcsolatban.

A Fideszes győri polgármesterről előző hét pénteken kezdtek terjedni kompromittáló felvételek egy Ördög ügyvédje nevű blogon, melyeken Borkai egy jachton nőket ölelget, Rákosfalvy Zoltán ügyvéd társaságában. Később aztán jöttek a szexvideók is a jachtos orgiáról, azonban ezeket töröltek azóta.

A polgármester először csak egy képet posztolt a facebookjára családjával azzal a szöveggel, hogy "Kitartunk. Jóban, rosszban", egy nappal később pedig már videóban kért bocsánatot a győri fideszes városvezető.

A szexbotrány kapcsán kerültek előtérbe Borkai korrupció-gyanús ügyei is, mint például, hogy a fia egy forgalmat és bevételt nem produkáló cég ügyvezetőjeként, havi egy millió forintot visz haza.

Győr polgármesteréről az eset kapcsán párttársai, Tarlós István főpolgármester és Novák Katalin családügyi államtitkár és Fidesz-alelnök is elítélően nyilatkozott.


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x

hirdetés
borkai2.png

Hvg: Borkai lemondott volna, de a Fidesz-központ leállította

Ha lemondott volna, akkor az ellenzéki jelöltnek lenne nagyobb esélye a győzelemre, ha a választás után mondana le, akkor időközi választásra kerülne sor.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 11.Mint azt megírtuk, péntek délután sajtótájékoztatót tartott volna Borkai Zsolt, ám azt később lemondta. Majd a Magyar Nemzetben jelent meg egy írás, amelyben a győri politikus lemondását követelték. Egy órával később technikai hibára hivatkozva törölték a cikket.

A hvg.hu győri politikusi körökből úgy értesült, hogy a botrányok miatt Borkai a lemondását akarta bejelenteni, arra hivatkozva, hogy hibázott, és hogy nem akarja a pártját hátráltatni.

Ám - állítólag - végül az országos Fidesz-központ leállította, mivel Orbán Viktor miniszterelnök épp Franciaországban van, és ezt a lépést vele kell megbeszélni.

Más források szerint azonban az egész akciót lefújták, és a választás előtt már nem fog megszólalni Borkai.

A szexvideós botrány után több miniszter is úgy vélte, hogy mindez magánügy. De később például Tarlós István is azt mondta, hogy Borkai méltatlanná vált a tisztségére.

Török Gábor politikai elemző pedig azt írta ki a közösségi oldalára, hogy elengedték Borkait.

A hvg.hu a cikkében emlékeztet arra, hogy amennyiben Borkai lemondott volna, úgy a Fidesz már nem tudott volna új jelöltet állítani a helyére, és nagy valószínűséggel az ellenzéki jelöltnek lenne esélye a győzelemre. Ha a választást követően mondana le, akkor viszont időközi választást kellene tartani Győrben.

A helyiek szerint a polgármester karrierjének már vége,

"gyakorlatilag már egy politikai hulla, bármerre megy, nagyon kellemetlen, hogy mindenhol azt dúdolják neki, a didi hófehér..."

- mondták a lapnak.


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
hableany-cimkep-felvetelek.jpg

Sosem látott felvételek kerültek elő a Hableány tragikus balesetéről

Az ATV birtokába került videók egyikét egy amerikai turista készítette, a másikat egy térfigyelő kamera rögzítette.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 11.Két, eddig nem látott felvétel került az ATV híradójának birtokába a Hableány tragikus balesete kapcsán.

Az egyiket egy amerikai turista készítette a Viking hajóorrából, a másik felvételt pedig egy térfigyelő kamera rögzítette, és az látszik rajta, hogyan sodorta el a szállodahajó a turistahajót.

Mint ismert, a Hableány május 29-én süllyedt el a Margit híd közelében, miután összeütközött a hatalmas szállodahajóval. A Hableányon 35-en utaztak, 33 dél-koreai turista és a kéttagú magyar személyzet. Hét koreai turistát sikerült kimenteni, 27 áldozat holttestét megtalálták a hatóságok.

A Viking Sigyn ukrán kapitányát, Jurij C-t vízi közlekedés – halálos tömegszerencsétlenséget okozó – gondatlan veszélyeztetésével és más bűncselekménnyel gyanúsították meg.

Korábban azzal is gyanúsították, hogy a baleset után adatokat törölt le a telefonjáról, ezt azonban a második szakértői vélemény megcáfolta.


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
borkai-2.jpg

Borkai lemondását követelte a kormánypárti Magyar Nemzet, majd egy órával később eltűnt a cikk

Válságtanácskozás van a Fidesz-kampánystábban, mert már országos hatása van a botránynak - állítja egy informátor.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 11.Mint azt megírtuk, Borkai Zsolt rendkívüli sajtótájékoztatót hívott össze, majd lemondta a kezdés előtt. A szexbotrányba keveredett polgármester úgy döntött, inkább egy közleményt ad ki.

A Fideszes győri polgármesterről a múlt héten jelentek meg kompromittáló felvételek, majd szexvideók is. Borkai ezekre egy képet posztolt a facebookjára családjával azzal a szöveggel, hogy "Kitartunk. Jóban, rosszban", majd egy videóban kért bocsánatot. Végül előtérbe kerültek Borkai korrupció-gyanús ügyei is.

Az ügy kapcsán többen is megszólaltak, többek között Tarlós István is.

Péntek délután pedig a Magyar Nemzet reagált a történésekre:

"Borkai Zsolt leborított egy szekérderéknyi rajzszöget, és most arra kényszeríti saját családját és politikustársait, hogy bekötött szemmel, mezítláb sétálgassanak.

Könnyen elkerülhető lett volna ez a helyzet. Már napokkal ezelőtt le kellett volna mondania"

- írta a Magyar Nemzet. A Veszélyes terep címmel megjelent, szerző nélküli cikk a végén hozzátette:

"Ui: Egy ország ért egyet Tarlós Istvánnal"

Frissítés: Péntek este a Magyar Nemzet oldaláról eltűnt a cikk.

Jelenleg ez látható a Magyar Nemzet online-oldalán:

A hvg.hu felhívta a lap főszerkesztőjét, Ballai Attilát, aki annyit közölt:

"ez egy kolléga véleménye volt, nem szerkesztőségi álláspont, technikai hiba miatt élesedett ki".

Emiatt vették le később az oldalról.

Csütörtök óta a Fidesz központi stábja válságtanácskozást tart - írta meg péntek este Magyar Hang. A Borkai-botrány ugyanis hatott a párt szavazóira is, a legfrissebb mérések szerint sokakat elbizonytalanított, így komoly hatása lehet a választási részvételre is.

„Az utolsó mérések azt mutatják, a Borkai-ügy magával ránthat több erős jelöltet, köztük Tarlóst is”

- állította a lap egyik informátora.


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!