hirdetés
joobmarton.jpg

Őrizetbe vették áfacsalás gyanújával a 11 gyerekes szegedi MSZP-s képviselőt

Az önkormányzat megdöbbenve értesült az ügyről.
MTI/SZM, fotó: Joób Márton Facebook - szmo.hu
2020. július 29.


hirdetés

Az Origo értesülése szerint több százmillió forintos áfacsalás gyanújával őrizetbe vette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Joób Márton szegedi MSZP-s önkormányzati képviselőt.

Joób, aki egyébként 11 gyerekes édesapa (ennek kapcsán többször írtunk róla korábban) az önkormányzatban a család- és szociálpolitikáért, illetve sportért felelős tanácsnok.

A 2018-as választáson az MSZP és a Párbeszéd közös országgyűlési képviselőjelöltje volt Csongrád megye 2-es körzetében (Szeged), de B. Nagy László, a Fidesz-KDNP jelöltje megelőzte.

Az Origó szerint a NAV már hosszabb ideje nyomozott a politikus ügyében. A hírportál megkeresésére a NAV annyit közölt, hogy folyamatban lévő ügyben nem nyilatkozhatnak.

hirdetés

Barnáné Horváth Melinda, a NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense az MTI érdeklődésére ugyanezt mondta. A portál úgy tudja, Joób Márton letartóztatásáról csütörtökön dönt a bíróság.

A szegedi önkormányzat azt közölte: megdöbbenve értesült Joób Márton ügyéről, amiről semmilyen ismeretük nem volt, és annak "semmi köze nincs a képviselői munkájához"

– írták az MTI-hez kedd este eljuttatott közleményükben. Közölték: "Reméljük, hogy a vállalkozói tevékenységével kapcsolatos hír nem igaz, és tisztázza magát a vádak alól."


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés


hirdetés


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
szfe.jpg

Nem veszélyes a közrendre az SZFE elfoglalása - ezért nem avatkozik közbe a rendőrség

Az ORFK elmondta, joguk lenne behatolni az épületbe, ha erre okuk volna, de a jelenlegi tiltakozás alapján nincs.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. október 21.


hirdetés

Nem tartják a közrendre veszélyesnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) elfoglalását, ezért nem avatkoztak közbe eddig - tudatta az Országos Rendőr-főkapitányság a Magyar Naranccsal.

A lap arra volt kíváncsi, milyen jogosítványai, eszközei vannak a rendőrségnek arra, hogy "visszafoglalja" a hallgatóktól az épületet.

Mint a szervezet elmondta, a diákokkal szemben azért nem léptek fel, mert annak törvényi feltételét, a közbiztonság és közrend helyreállítását nem követelte meg a rendőröktől az egyetem elfoglalása.

Amennyiben a törvényi feltételei fennállnak, a rendőr az intézkedési kötelezettsége alapján a Rendőrségi törvény 13. paragrafusa alapján jár el és hajtja végre az adott körülmények között indokolt rendőri intézkedést - mondta el az ORFK.

A rendőrök egyébként nem sértenének törvényt, ha behatolnának az egyetemre, erre joguk van. A törvény nagyvonalúan határozza meg, hol intézkedhetek; gyakorlatilag bárhol, így korlátozás nélkül intézményekben is. „A rendőr a feladata ellátása során – jogszabály eltérő rendelkezése hiányában – beléphet a magánlakásnak nem minősülő egyéb helyre, és ott az intézmény rendjének lehetőség szerinti tiszteletben tartásával intézkedhet” - idézi a lap az idevágó jogszabályt, ami úgy folytatódik: „Ha a rendőrt az intézkedés megtételében tárgy akadályozza, azt eltávolíthatja, vagy az akadályt más módon elháríthatja”.

hirdetés

A Magyar Narancsnak az ORFK azt is elmondta: oktatási-nevelési intézményekkel kapcsolatban a rendőrségnek nincs törvényi kötelessége az iskolaőrségekkel foglalkozó szabályozáson túlmenően. A rendőrségi törvény nem nevesít külön intézkedést sem "tanítást megbénító" személyekkel, sem az intézmény elfoglalását jelentő cselekménnyel kapcsolatban.


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
koronavirus-korhaz-kepviselp.jpg

Koronavírussal került kórházba egy józsefvárosi képviselő

„Igen, létezik a COVID” – írta a Facebookra feltöltött fotójához Balogh István Lajos.
Címkép: Facebook/Balogh István Lajos - szmo.hu
2020. október 21.


hirdetés

Elkapta a koronavírust a Józsefvárosi Önkormányzat egyik képviselője Balogh István Lajos - írja a Józsefváros.hu.

A Közösen Józsefvárosért frakció tagja és nemzetiségi tanácsnok a képviselői Facebook-oldalán osztott meg egy fotót, amin látható, hogy kórházba került. A képhez azt írta:

„Igen létezik a COVID”.

Lajos Balogh

Köszönöm hogy enyien hívtatok ma egész nap, de telefonálni nem nagyon birok. Írjatok inkább. Jók a programok... csak.. ?. Igen létezik a COVID

hirdetés

A lap kereste az önkormányzatot is, ahonnan azt a tájékoztatást kapták, hogy a Polgármesteri Hivatalban gyorstesztet végeznek azokon, akik kérik, eddig minden tesztelt munkatárs eredménye negatív.

Azt is hozzátették, hogy az iroda, ahol Balogh István Lajos képviselő megfordult, már fertőtlenítő takarítást kapott. A lap úgy tudja, a megbetegedett képviselő családtagjait is letesztelték, és mindenkinek negatív lett az eredménye.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
ferenc-papa.jpg

Ferenc pápa szerint a melegeknek is joguk van családot alapítani

Erről egy dokumentumfilmben beszélt a katolikus egyházfő.
Fotó: MTI/AP/Andrew Medichini - szmo.hu
2020. október 21.


hirdetés

Ferenc pápa egy dokumentumfilmben felszólalt az azonos neműeket támogató polgárjogi mozgalmak mellett, mondván: a melegeknek is joguk van családban élni - adja hírül a Deutsche Welle.

„A homoszexuális embereknek biztosítani kell a jogot, hogy családban éljenek. Ők is Isten gyermekei. Emiatt senkit sem szabad kiközösíteni vagy szenvedésre ítélni. Szükség van törvényekre a bejegyzett élettársi kapcsolatokról ahhoz, hogy jogilag védve lehessenek”

- jelentette ki az egyházfő.

A pápa korábban Buenos Aires püspökeként a melegházasságot ellenezte, de már akkor is a homoszexuálisok regisztrált élettársi kapcsolata mellett szólalt fel. A mostani volt az első alkalom, amikor a pápa - és egyáltalán, bármelyik pápa - nyíltan kiáll a homoszexuálisok érdekeit védő szervezetek mellett.

A film rendezője, Eugene Afineevsky korábban az ukrán forradalomról és a szíriai háborús eseményekről készített dokumentumfilmeket. Mint mondta, a sötét oldal borzalmainak bemutatása után most reményt akart adni az embereknek, olyan témával akart foglalkozni, ami valamilyen szempontból felemelő lehet a nézőknek.

hirdetés


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!