hirdetés
mti-bejrut1.jpg

Őrizetbe vették a bejrúti kikötő vezetőit

Vizsgálják egy esetleges külső támadás lehetőségét is.
Fotó: MTI/EPA/Nábil Munzer - szmo.hu
2020. augusztus 08.


hirdetés

Három nappal a hatalmas erejű robbanás után, Libanon fővárosában őrizetbe vették a kikötő vezető tisztségviselőit, Hasszan Kuraitimo igazgatót, valamint Badri Dahirt és Safik Mirhit, a vámhatóság jelenlegi és korábbi elnökét - írja a Tv6 News.

Michel Aun libanoni elnök bejelentett, hogy

egyelőre nem sikerült megtalálni a robbanás pontos okát, de egyáltalán nem zárható ki, hogy külső ok, bomba, vagy akár rakétatámadás okozhatta a tragédiát.

A vizsgálat első szakaszában arra szeretnének választ kapni, hogyan került a robbanóanyag a raktárba, és milyen körülmények között tárolták azt. Utána megvizsgálják, hogy követett-e el valaki mulasztást az ügyben, majd arra igyekeznek fényt deríteni, hogy valóban történhetett-e külső beavatkozás.

Korábban már 16 dolgozót őrizetbe vettek, köztük olyanokat, akik a raktár építéséért, karbantartásáért feleltek.

hirdetéshirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
godeny-gyorgy.jpg

Letiltotta a Facebook Dr. Gődény és Lenkei Gábor Facebook-csoportjait

Elérhetetlen több, az utóbbi időben a vírussal szkeptikus Facebook-oldal is.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. szeptember 24.


hirdetés

Csütörtök reggelre elérhetetlenné vált a médiában az utóbbi időben rendszeresen szereplő Gődény György és Lenkei Gábor Facebook-csoportja is.

Hiába keresünk rá a Gődény által alapított Normális élethez ragaszkodók nevű csoportra, de ugyanígy járunk, ha Dr. Lenkei Gábor, közismerten szcientológus vallású orvos Facebook-oldalát szeretnénk megtalálni.

Mindkét szereplő ismert volt az utóbbi időben vírusszkeptikus magatartásáról: részt vettek többek között a szeptember elején a budapesti (és más nagyvárosbeli) Szabadság téren tartott maszkellenes és vírus-megkérdőjelező tüntetésen is.

Dr. Lenkei Gábor a tavaszi első hullám idején azzal lett híres, hogy azt állította, belefeküdhetne akár egy „kád koronavírusba” is, akkor sem lenne semmi baja.

Gődény Györgyöt és nézeteit az utóbbi időben a Rádió 1-en futó Balázsék című műsorban és az ATV Csatt-jában is szembeállították szakértő orvosok állításaival, a végeredmény a tévés és internetes közönség körében igen megosztó volt.

hirdetés

Pontos okot egyelőre nem lehet tudni a tiltásokról, ami az Apaszív Egyesület, hasonlóan vírusszkepiktus oldalát is érintette, de valószínűsíthető, hogy a covid-19-cel kapcsolatos álhírek terjesztése miatt jelentették olyan sokat, hogy a Facebook lépett az ügyben. Az eddig Maszktalanok néven létező csoport egyelőre MKTLNK néven továbbra is elérhető.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
szijjarto_helikopter2.jpg

Hadházy Ákos: Szijjártó Péter rendőrségi VIP-helikopterrel érkezett egy szekszárdi borászatba

A független képviselő fotókat is mellékelt állításának alátámasztására.
Fotó: Hadházy Ákos/Facebook - szmo.hu
2020. szeptember 24.


hirdetés

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő csütörtöki Facebook-posztjában azt állítja, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter rendőrségi VIP-helikopterrel érkezett egy szekszárdi borászatba.

„Egy szemtanú szerint Szíjjártó mégsem Őcsényben szállt le a helikopterrel, amikor Tolnára ment egy propaganda eseményre – hanem a szekszárdi Bodri borászat lóistállójának karámjában... Az információ szerint a miniszter ezután fideszes politikusokkal és meghívott vendégekkel együtt elköltött egy ebédet a borászat elegáns Optimus éttermében – ezért kellett tehát a rendőrség VIP helikopterével lesietni és csak utána az üresen odaküldött Mercedesbe átülni. Az informátor képet is küldött a lovas karámban leszállt helikopterről”

- írja Hadházy. Hozzáteszi, kérdezte a minisztériumot, hogy valóban rendőrségi helikopterrel ment-e ebédelni a politikus, de egyelőre nem kapott választ. Ahogy érdemben arról sem tudhatott meg semmit, hogy az elmúlt időszakban hányszor helikopterezett a tárcavezető. Erre többek között azért kérdezett rá a képviselő, mert

egy dunakeszi lakos állítása szerint többször előfordult, hogy Szijjártó otthonába is állami Mercedesekkel kísérve helikopterrel érkezik.

Hadházy Ákos néhány távoli, elmosódott fotót is mellékelt a poszthoz bizonyíték gyanánt.

hirdetés

Hadházy Ákos

ISMÉT SEGÍTSÉGÉRT FORDULOK ÖNÖKHÖZ A hatalom nem tett le arról, hogy... brutális büntetésekkel állítson be a sorba. Most épp egymillió forintot kell befizetnem, amit Péterfalvi Attila, az „adatvédelmi hatóság" elnöke szabott ki rám, mondvacsinált indokkal. Emlékeznek, ezt azért kaptam, mert emberek a saját kezükkel megadták nekem az e-mail címüket, amire merészeltem leveleket küldeni.


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
magyar-foci-fizetesek.jpg

7,3 milliót is hazavihet havonta egy másodosztályú focista Magyarországon

A Vasas és a Debrecen kiemelkedően sokat tud fizetni, de a középcsapatoknál is nagy pénzeket lehet keresni.
Címkép: Pixabay - szmo.hu
2020. szeptember 24.


hirdetés

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy külföldi karrierje után visszatér szülővárosába, Debrecenbe Dzsudzsák Balázs 108-szoros magyar válogatott futballista.

A Blikknek feltűnt, hogy nem ez egyetlen olyan eset az utóbbi időben, amikor egy egykori, vagy akár jelenlegi válogatott labdarúgó magyar másodosztályba igazol. A lap ezért utánajárt, mennyi az átlagfizetés az NB II-es csapatoknál és mennyit keresnek a legjobb játékosok náluk.

Anyagi lehetőségek tekintetében nagyon kiemelkedik a mezőnyből a Vasas. Itt a legjobbak 5,4-7,3 millió forint között keresnek havonta.

Havi 7,3 milliót keres például az NB I. tavalyi gólkirálya, Radó András. De Otigba Kenneth havi 6 milliót, Pátkai Máté 4,5 milliót visz haza, Feczesin Róbert pedig még a dobogóra sem fér fel a maga 3,65 milliós fizetésével. Az átlagfizetés pedig havi 1 millió forint. A lap úgy tudja, hogy ezeket a fizetéseket egy háttérben meghúzódó, tőkeerős szponzor teszi lehetővé.

hirdetés

Debrecenben 3,65 millió forint jár havonta a legjobbaknak a lap információi szerint, az átlag itt is havi 1 millió forint.

A Blikk felidézi, hogy Kósa Lajos országgyűlési képviselő korábban arról beszélt, hogy az DVSC-nél fizetési korlát van, ez alól pedig Dzsudzsák sem kivétel. Így a lap információi szerint ő is 3,65 milliót kereshet havonta, így valószínűleg nem ő lesz az NB II. legjobban kereső focistája.

A Vasas és a Debrecen után nagy az űr a fizetési ranglistán, hiszen a jól fizetőnek számító klubok 1,1-1,4 millió forintot adnak havonta a legjobbaknak, az átlagfizetés pedig 600-800 ezer forint. A közepesen fizetők ennyit adnak a legjobbaknak, átlag pedig 400-450 ezer forint. A legrosszabbul fizető kluboknál pedig 400-500 ezer forintot kereshetnek a legjobb játékosok, az átlagfizetés pedig 200-300 ezer forint körül van.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
lakatos-tibor-operativ-torzs-szuperkupa-donto.jpg

Mindenkit tesztelnek: ilyen biztonsági intézkedések lesznek a Szuperkupa-döntőn

Az operatív törzs elárulta, hogyan készülnek a meccsre.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. szeptember 24.


hirdetés

Csütörtökön, azaz ma 21 órakor rendezik a Szuperkupa-döntőt Budapesten. A mérkőzésen a Bayern München és az FC Sevilla játszik majd Puskás Arénában. A meccsre a szurkolókat is beengedik majd.

Lakatos Tibor ezredes az operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján beszélt arról, milyen biztonsági intézkedések mellett zajlik majd a mérkőzés, amire a legnagyobb számban magyar szurkolók vásároltak jegyet. De kis létszámban spanyol, 1500 fő alatti számban pedig német szurkolók is érkeznek.

Lakatos Tibor elmondása szerint

a jegyek értékesítésnél figyeltek arra, hogy csak olyanok ülhessenek egymás mellé, akik egy közösséget alkotnak, például egy baráti vagy családi körbe tartoznak.

A külföldi szurkolóknak a határátlépéskor be kell mutatni két, öt napon belül készült, negatív PCR-tesztet, vagy a rendezvény előtti három napban készült egy negatívat. Utóbbi esetben viszont 72 órán belül el kell hagyniuk Magyarországot.

hirdetés

A Németországból és Spanyolországból érkező szurkolókat is együtt tartja a rendőrség: a spanyolok charterjárattal érkeznek, a németek számára pedig külön parkolót jelöltek ki. A nézőknek a beléptetéskor kötelező maszkot viselniük.

Lakatos Tibor azt is elmondta, hogy a Sevilla és a Bayern München teljes személyzetét letesztelték, itteni tartózkodásuk során úgynevezett buborékban vannak, nem érintkezhetnek senkivel.

De letesztelték a magyar rendőrség kapcsolattartóit is. A stadionnál pedig nagy létszámú mentőkapacitás, egészségügyi sátor is rendelkezésre áll.

Az operatív törzs sajtótájékoztatóját itt tudod megnézni:

- az operatív törzs tájékoztatója

Biztonságos-e a ma esti Szuperkupa-döntő? - az operatív törzs tájékoztatójaKözzétette: Szeretlek Magyarország – 2020. szeptember 24., csütörtök


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!