3
Óriási tűzfal-festménnyel tisztelegnek az 56-os forradalom előtt
Nem hagyja szabadulni a tekintetet a Neopaint legújabb alkotása, ami egy csepeli panelházon látható.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2016. július 15.Új látványossággal gazdagodott Budapest. A Neopaint művészei óriás festményen emlékeztek meg az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójáról, Csepelen.

Kemény diónak tűnt az a feladat, hogy egy forradalmat hogyan tudnak igazán jól, ötletesen, kifejezően megjeleníteni. Ezért az alkotók elkezdtek gondolkozni azon, hogy milyen tárgyak voltak igazán jellemzőek akkoriban. Így esett a választás a rádióra, amit mindenki figyelt, hallgatott, hogy informálódjon a körülötte zajló eseményekről, mert az abból kiáramló szavak komoly hatással voltak mindenki életére.

011a234
6

A festményen lévő rádió körül futó mondatok Nagy Imre november 4-i beszédéből vett idézetek.

Miért fest tűzfalakat a Neopaint?

A Neopaint alkotócsoport célja megalakulása óta mindig az volt, hogy tűzfalakat fessenek lehetőleg olyan témákban, amelyek valódi értéket hordoznak a vizuális attrakció mellett. A képek kiválasztásnál, megtervezésénél az elsődleges szempontok egyike, hogy környezetbe illő legyen, illetve hordozzon valamiféle információt is a festmény, legyen valami „értelme”. Nem akarják saját művészetünket ráerőltetni a városra. Helyette próbáljuk figyelembe venni, hogy az óriásképeket rengetegen látják kortól, nemtől függetlenül, és a legfontosabb cél, hogy a lehető legtöbb embernek tetsszen az, amit lát.

unnamed

A Neopaint 2010-ben festett először budapesti köztéren, azóta több mint 20 festményük látható városszerte. Korábbi munkáikat itt nézhetitek meg.

Ha tetszik a festmény, nyomj egy lájkot!


KÖVESS MINKET:

Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x