grenfell1-horz
Óriási tűz ütött ki egy londoni toronyházban, 200 tűzoltó ment ki a helyszínre
Eddig 30 sérültről lehet tudni. Megdöbbentő felvételek készültek a helyszínen. A lángokat kilométerekről is látni lehetett.
MTI
2017. június 14.

Hatalmas tűz ütött ki egy londoni toronyházban szerda hajnalban. A London nyugati részén álló, 24 emeletes lakóház a hírek szerint gyakorlatilag teljesen terjedelmében kigyulladt, a BBC beszámolója szerint mintegy 200 tűzoltó szállt ki a helyszínre. A toronyépület több ponton még reggel is lángolt, de a tűzvészt jelentős részben már sikerült megfékezni. A füstoszlop azonban London egész területéről látható.

A helyszínről többen élőben közvetítenek:

A Grenfell Tower nevű, 1974-ben épült, 120 lakásos toronyházhoz hajnalban riasztották a tűzoltókat. A tűz rövid idő alatt elborította a magasházat, és kora reggelre szinte teljesen elemésztette az épületet, amelynek a második emelettől felfelé jóformán csak a betonváza maradt meg.

A BBC szerint a tűz miatt eddig 30-an kerültek kórházba. Halálos áldozatokról egyelőre nem tudni, de szemtanúi beszámolók szerint a tűz kitörésekor többen a lakásukban ragadtak. Egyesek szerint voltak, akik mobiltelefonjuk vakujával jelezték, hogy még az épületben vannak. A Guardian egy olyan szemtanút is idéz, aki állítja, hogy egy ember a szeme láttára zuhant ki az egyik ablakon, de látott egy nőt is, aki a kisbabáját tartotta ki az egyik ablakon.

A BBC szerint mérföldekről is lehetett látni a lángokat. A beszámolók szerint folyamatosan törmelék hullott az épületből, ezért a rendőrség attól fél, hogy az épület esetleg összeomlik.

A közösségi oldalakat valósággal ellepték a helyszínen készített, megdöbbentő felvételek:

Címkép: Twitterg


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!