hirdetés
Óriási patkányt talált Budán a Kaukázus énekese, videón mutatta meg
Kardos-Horváth János később el is temette a hatalmas állatot.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 13.


hirdetés

Hétfő reggel az Egérúton biciklizve akadt az elpusztult patkányra Kardos-Horváth Janó, aki Facebook-oldalán nyilvános posztban mutatta meg a hatalmas rágcsálót.

Az énekes azt mondja: az állat legalább 40 dekás, és hozzáteszi, hogy ilyennel néhány évvel ezelőtt nem találkozott a fővárosban, úgyhogy a helyzettel mindenképpen kezdenie kell valamit az illetékeseknek.

Később visszatért egy újabb videóban, amiben hozzátette, hogy úgy döntött, eltemeti az állatot, ezzel is jó példát mutatva a gyerekeinek.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Rejtett kamerás felvételen szembesítik a pedofil papokat egykori áldozataikkal – egy nap alatt milliók látták
Egyikük nem is tagad, helyette arra hivatkozik, hogy az 'atyai szeretet' fordult át vonzalommá.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 13.Egy közösségi finanszírozásból készült, kétórás dokumentumfilm tartja lázban Lengyelországot szombat óta, amiben pedofil papokat keresnek fel egykori áldozataik - szúrta ki a 444. A Ne mondd el senkinek című filmet egy nap alatt több mint 3,5 millióan látták, és mostanra már 7 millió fölött van a megtekintések száma. Nálunk egyelőre nem elérhető, csak eredeti nyelven, angol felirattal.

Tomasz Sekielski, és testvére, Marek Sekielski filmje az egyházi pedofilügyekkel foglalkozik, mellette rejtett kamerás felvételeken megmutatják azt is, ahogy felkeresik bántalmazójukat, és megkérdezik, miért tették ezt velük.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
Kidőlt fák, brutális vonatkésés: több megyében pusztított a vihar, riasztás van hétfőre is
Főleg Somogyban és Zalában okozott nagy gondot az erős szél. A hét első napján is viharos lökésekre, zivatarokra lehet számítani.
Címkép: MTI fotó, Sóki Tamás - szmo.hu
2019. május 13.Elsősorban Somogy és Zala megyében okoz gondot az erős szél - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a honlapján hétfőre virradó éjszaka. Azt írták,

sok munkát adnak a tűzoltóknak a fakidőlések.

A somogyi Marcaliban vezetékre zuhant egy vastag ág, amelyet a város hivatásos egysége darabolt fel. Kéthelyen, a Balaton utcában egy kerítésre dőlt fa eltávolításán dolgoznak.

A Zala megyei Surdra ugyancsak kidőlt fához riasztották a tűzoltókat. Muraszemenyén a főútról, míg Murakeresztúron a vasúti sínekről távolítottak el fatörzseket.

Fakidőlés miatt megsérült a felsővezeték Nagyrécse és Zalaszentjakab között hétfőn hajnalban, ezért ideiglenesen szünetel a vonatforgalom a két állomás között.

A területi autóbusz-társaságok nem tudnak pótlójáratokat biztosítani a lezárt szakaszra, ezért jelentős, 120-180 perces késésekkel kell számolni a Székesfehérvár-Nagykanizsa-Gyékényes vonalon.

A helyreállításon már dolgoznak.

Hétfőn a Dunántúlon és délen erősen felhős vagy borult lesz az ég, északkeleten szakadozottabb lesz a felhőzet, inkább csak fátyolfelhők szűrhetik a napsütést. Elsősorban a Dunántúlon és délen, délkeleten várható többfelé eső, zápor, néhol zivatar.

Erős, a Dunántúlon és északkeleten viharos lökések kísérhetik az északias szelet. Zivatarok környezetében is lehetnek viharos széllökések.

A hőmérséklet délután a Dunántúlon általában 9 és 17, keletebbre 18 és 24 fok között valószínű. Késő estére 8 és 16 fok közé hűl le a levegő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat több időjárási jelenség miatt is figyelmeztet:

A Dunántúlon több helyen viharos (60-85 km/h) északnyugati szél várható. Kiemelten délután, este a nyugat-dunántúli tájakon és a Bakony, Balaton térségében helyenként 90-100 km/h-s lökések is előfordulhatnak. Eleinte csak a Zemplén, Bodrogköz térségében, majd délutántól az Észak-Alföldön, főként a Tisza vonalához közelebb eső területeken az északkeleti szelet 60-80 km/h körüli legerősebb lökések kísérhetik.

Délután, este helyenként zivatarra főként a Dél-Alföldön lehet számítani, de a Duna vonalában, középső országrészben, a Dunántúl keleti, délkeleti részén és a keleti határvidéken is elégségesek a feltételek néhol zivatarhoz. Egy-egy intenzívebb zivatarhoz viharos szél és rövid idő alatt 20-30 mm-t meghaladó csapadék társulhat.

A Dunántúl délnyugati megyéiben az eddig lehullott mennyiséggel együtt a nap folyamán területi átlagban 20-30 mm csapadék valószínű.

A viharos erejű széllökések miatt riasztást és figyelmeztetést is kiadtak hétfőre:


KÖVESS MINKET:
hirdetés
31 fokot mértek az északi sarkkörnél
Közép-Európában 12-15 fokkal hidegebb van az 1979-2010 közötti átlaghoz képest.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 13.Szokatlan időjárási helyzet alakult ki Európában: Olaszországban 20 fok alatt van a hőmérséklet,

míg az északi sarkkör környékén 31 fokot mérnek.

Vasárnap az oroszországi Kojnas állomáson 31,2 fokot mutatott a hőmérő - írta meg az Időkép.

Eközben Közép-Európában hűvös az idő, van ahol 12-15 fokkal hidegebb a levegő az 1979-2010 közötti átlaghoz képest.

A portál magyarázata szerint egy meridionális áramlás okozza a nagy eltéréseket. Az erős délies áramlás miatt nagy mennyiségű, szubtrópusi eredetű levegő áramlik észak felé Európa atlanti partvidékén és az Ural-hegység térségében, ami az Északi sarkkör környékére is eljut. Közép-Európára viszont észak felől zúdul le a sarkvidéki eredetű légtömeg.

Magyarország most pont a frontvonalon helyezkedik el, ezért viharos szél hozza a hidegebb levegőt. Keleten még napos, meleg idő van, így a hőmérséklet-különbség akár a 20 fokot is elérheti.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Csokipapírt és műanyag zacskót látott egy búvár a 11 kilométer mély Mariana-árok alján
Ilyen mélyre még soha nem merült ember az óceánban. És még ott is talált ember által gyártott hulladékot.
CNN - szmo.hu
2019. május 13.Az 53 éves amerikai búvár, Victor Vescovo a történelem eddig ismert legmélyebb tengeri merülését hajtotta végre. Egyszemélyes tengeralattjárójával a Csendes-Óceán legmélyebb árkába, a Mariana-árokba, ott is az úgynevezett Challenger-mélységbe merült le, 10.927 méteres, azaz csaknem 11 kilométeres mélységbe.

Ez az új rekord - az eddigi csúcstartó a Titanic című film rendezője, James Cameron volt 2012-ben. Vescovo, aki eredetileg üzletember, de komoly búvár-tapasztalattal rendelkezik, azt a célt tűzte ki maga elé, hogy "bejárja" a Föld legmélyebb tengeri mélységeit. A mostani merülés tulajdonképpen egy merülés-sorozat volt, amelyből az egyik négy órán át tartott.

Vescovo azzal a lesújtó hírrel tért vissza a felszínre, hogy a lenyűgöző mélytengeri élővilág mellett az óceán legalján, tehát a Föld legmélyebb pontján műanyag hulladékot, zacskót, csokoládé- és édességpapírt látott. A Mariana-árok mélyebb, mint amilyen magas a Mount Everest, tehát ha az emberi hulladék már olyan mélységbe is eljutott, az a CNN beszámolója szerint több, mint aggasztó.

Vescovo csapata egyébként igazi csodákra is rábukkant expedíciói során: egy hónapja mi is beszámoltunk róla, hogy csapatával minden valószínűség szerint egy teljesen új, sosem látott medúzafajt fedezhettek fel az Indiai-óceánban.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x