hirdetés
nemzeti-vagta-gyoztes-mti-mathe-zoltan.jpg

Ördög Alen, Porva lovasa nyerte a 13. Nemzeti Vágtát

A győztes Hajós, Temerin, Kézdialmás és Baja versenyzőjét utasította maga mögé a Millenniumi emlékmű körül kialakított különleges pályán a budapesti Hősök terén.
Fotók: MTI/Máthé Zoltán - szmo.hu
2020. október 11.


hirdetés

Ördög Alen, Porva lovasa Ricardó nevű lován nyerte a 13. Nemzeti Vágta döntőjét vasárnap a budapesti Hősök terén.

Ördög Alen lovával Hajós, Temerin, Kézdialmás és Baja versenyzőjét utasította maga mögé a Millenniumi emlékmű körül kialakított különleges pályán.

A 2020 leggyorsabb lovasa címet elnyert porvai versenyző egy 1848-as huszárszablyát és ötmillió forintos jutalmat, a Nemzeti vágta vándordíját vehette át az ünnepélyes díjátadón.

A döntőben másodikként befutó Földes Bence, Hajós lovasa egymillió forintot, a harmadik helyezett Nagy Arnold, Temerin versenyzője félmillió forintot jutalmat kapott.

Délután megrendezték a kishuszár vágta döntőjét is, amelyen Fekete Emma, Vácduka lovasa aratott győzelmet BT Silver Moon nevű lován.

hirdetés

A nemzetközi futamon, amelyen Magyarországon élő külföldi lovasok versengtek a koronavírus-járvány miatti beutazási korlátozások miatt, Szlovénia képviselője győzedelmeskedett.

A Bábolnai Nemzeti Ménesbirtok arab ménesének shagya-arab lovain összesen tíz ország szállt versenybe: Magyarország mellett Horvátország, Szlovákia, Románia, Mexikó, India, Mongólia, Szlovénia, Csehország és Szerbia. A döntőbe jutott hat országból második helyen a mexikói lovas, a harmadik helyen a horvát versenyző végzett, negyedik Szerbia, ötödik Magyarország, hatodik India lett. Magyarországot Makoviczki Ákos képviselte.

A Hősök terén felállított speciális pályán a kétnapos versenysorozat ideje alatt 72 magyarországi és határon túli terepülés lovasa mérte össze tudását az elő- és középfutamokon.

Idén a versenyt a járványhelyzet miatt lelátók és közönség nélkül rendezték meg. Az eseményről ugyanakkor nem maradtak le a lovassportok iránt érdeklődők, a Duna televízió közvetítésekben számolt be a futamokról.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
esti-bulikorkep.jpg

Megnéztük, hová mennek bulizni a budapestiek 11 után – a házibulik reneszánsza jöhet

Egyelőre szabadtéren is sokan maradnak a szórakozóhelyek bezárása után – derül ki videónkból.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. október 09.


hirdetés

A Szeretlek Magyarország Budapest forgalmas belvárosának éjszakájában kérdezte a bulizó fiatalokat, hogy mit szólnak a szórakozóhelyek 23 órás kötelező zárásához.

A többség nem érti, hogy a vírus miért terjed kevésbé az éjjeli órákban, ráadásul sokak szerint feleslegesek az intézkedések, mert egyelőre százával ülnek kinn az emberek az utcákon, tereken, maszkhasználat és a kötelező távolságtartás nélkül.

A legtöbben azt mondják, a szórakozóhelyek bezárása után valószínűleg házibulikba fognak járni, többen az interjú után is oda indultak.

Kollégánknak ugyan nem sikerült csatlakozni egyik társasághoz sem, de így is tanulságos riport született a pesti fiatalok véleményéről, akik „nem ezt beszélték meg Vitya barátjukkal” - és még takarodót is fújtak trombitán a bulizóknak:

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
varosliget-szechenyi-furdo-jatszoter-magyarzenehaza-ligetprojekt-mysecretbudapest-25.jpg

A lehető legszerencsétlenebb időpontban mentünk sétálni a Városligetbe

Nem most mutatja a legszebb arcát. Tettünk egy kört, hogy megmutassuk, mi a helyzet.
My Secret Budapest - szmo.hu
2020. október 10.


hirdetés

Időről időre megkérnek a a barátaim arra, hogy sétáljak velük Budapesten, mert ismerek pár titkos zugot és romantikus helyet a városban, és igyekszem bemutatni egy-egy budapesti érdekesség történetét.

Az alábbi videón például a Wünsch-hidat láthatjátok, amelyről korábban írtam.

Most szerette volna egy külföldi barátom, ha elkísérem a Városligetbe, mivel régen járt ott, talán 5 évvel ezelőtt, de emlékezett rá, milyen jól érezte magát.

Sikerült a legszerencsétlenebb időpontot választanunk, amikor felújítás, átalakítás vagy építkezés miatt egy csomó területet korláttal/palánkokkal zártak le.

Ráadásul éppen tisztítják a városligeti csónakázótó medrét, hogy felkészítsék a téli korcsolyaszezonra, így csak azt láthattuk, hogy a vizet már leengedték, a helyén maradt tócsában tobzódnak a sirályok. (Ha arra mentek, keressétek meg a Vajdahunyad várának közelében a Kolodko-miniszobrot.)

Azért körbejártunk, hogy lássuk, mi újság. A Széchenyi Gyógyfürdőnél kezdtük, és a Műcsarnoknál fejeztük be a sétát. A legnagyobb forgalom az egykori Olof Palme háznál, vagyis a Millennium Házánál volt, és a Nagyjátszótérnél, ott, ahol a látványos léghajós mászóka áll.


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
vorosmarty-teri-karacsonyi-vasar-foto-nagy-szabolcs.jpg

Elmarad idén a Vörösmarty téri karácsonyi vásár

Azért, mert a koronavírus-járvány második hulláma várhatóan az adventi időszakban fog tetőzni.
MTI, fotó: Nagy Szabolcs - szmo.hu
2020. október 13.


hirdetés

A koronavírus-járvány miatt elmarad idén a Vörösmarty téri karácsonyi vásár, amely helyett a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) kampányt indít a hazai kézművesek támogatására.

A koronavírus-járvány az egészségügyi szakemberek előzetes becslései és a kormányzati nyilatkozatok szerint az adventi időszakban, azaz várhatóan november végén és decemberben fog tetőzni. A BFTK vezetése ezért - a fővárosi operatív törzs iránymutatását is figyelembe véve - úgy döntött, hogy az idei Vörösmarty téri karácsonyi vásár a járványhelyzet miatt elmarad

- közölte az MTI-vel hétfőn a BFTK.

A közleményben emlékeztetnek arra, hogy a járványügyi adatok emelkedésére a környező országok nagyvárosai is hasonló intézkedésekkel készülnek, szigorítva a hasonló jellegű rendezvények megtartását.

"A BFTK támogatja a hazai kézműveseket ebben a nehéz helyzetben, ezért a megsegítésükre kampányt tervez, amelynek keretében arra kérjük a lakosságot, hogy az idei ünnepekre is kézműves termékeket vásároljanak és ajándékozzanak"

hirdetés

- idézi a közlemény Faix Csabát, a társaság ügyvezetőjét.

Faix Csaba hozzátette, hogy a vásárra jelentkező kézművesek és iparművészek többsége rendelkezik webshoppal, ahol a vásárlók online ki tudják választani az ajándékaikat, ezzel is támogatva a magyar kézműves- és kreatív ipart.

A főváros turisztikai cége további csatlakozókat, cégeket vár a kezdeményezéshez, hiszen ennek a szolgáltatói szektornak a húsvéti és a karácsonyi időszak a fő bevételi forrása - áll a közleményben.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
metro-bkk-scaled.jpg

Október 22-én átadják a 3-as metró felújított déli szakaszát

Az átadás után a metró a teljes vonalon közlekedik, ám a középső szakaszon korábban lezárt állomásokon (Arany János utca, Ferenciek tere, Corvin-negyed és Semmelweis Klinikák) a továbbiakban sem áll meg.
MTI, Fotók: BKV Zrt./Horváth Bence - szmo.hu
2020. október 15.


hirdetés

A Kőbánya-Kispest és Nagyvárad tér közötti szakaszt október 22-én, 17 órától használhatják a közlekedők

- tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Budapesti Közlekedési Vállalat Zrt. (BKV) csütörtökön közös közleményben az MTI-t.

A leglátványosabb változás a négy átépített állomás, ugyanakkor megújultak az alagúti terek, a pályahálózat, a vasúti és a biztonsági berendezések, a tájékoztató elemek és a metróvonal elektronikai hálózata is - írták.

Az átadás után a metró a teljes vonalon közlekedik, ám a középső szakaszon korábban lezárt állomásokon (Arany János utca, Ferenciek tere, Corvin-negyed és Semmelweis Klinikák) a továbbiakban sem áll meg.

A közlemény szerint a metróvonal rekonstrukciója a középső szakaszon folytatódik; erről a BKK és a BKV a későbbiekben ad részletes tájékoztatást.

hirdetés

Felidézték, hogy a metró déli szakaszán 2019 áprilisában kezdődtek el a vonalfelújítási munkák. Ennek nyomán "az M3-as metró teljesen megújult Határ út, Pöttyös utca, Ecseri út és Népliget állomása letisztult és modern látványvilágot kapott, a megállók kényelmesebbek, biztonságosabbak és a LED-es megvilágításuknak köszönhetően nemcsak világosabbak, de energiatakarékosabbak is lettek" - közölték.

A korszerű közösségi közlekedési szolgáltatás szempontjából ugyanakkor még fontosabb, hogy megújult a teljes vonali infrastruktúra: az állomásokon kívüli terek, a vágányok, a vasúti, a biztonsági, a szellőzőberendezések, a gépészeti rendszer és az utastájékoztatási elemek is - sorolták.

A déli szakasz korszerűsítése 2021 végéig a teljes körű akadálymentesítés megvalósításával folytatódik - fűzték hozzá. A Határ út és Népliget állomáson már beépítették a felvonókat, a Pöttyös utcai és az Ecseri úti állomáson pedig tartanak az előkészítő munkálatok - olvasható a közleményben.

hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!