hirdetés
clooney2-Copy.jpg

Orbánt emlegette George Clooney új filmje kapcsán, amikor a dühről, gyűlöletről beszélt

A színész úgy véli, hogy a világ jelenlegi helyzete alapján nem kizárt, hogy harminc év múlva valóban olyan viszonyok alakuljanak ki, mint amit a Midnight Sky című filmjében láthatunk majd.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. november 22.


hirdetés

George Clooney-t egy interjúban az új filmjéről kérdezték. A színész ennek kapcsán a világon uralkodó gyűlöletről is beszélt, nem titkolva a világpolitikáról alkotott véleményét.

A Midnight Sky című filmet december végén mutatja be a Netflix. A beszélgetés 30. percénél arról beszél a sztár, hogy a történet 2049-ben játszódik, és a mostani állapotok is megágyazhattak annak a környezetnek, amit a filmben bemutatnak. Elmondta, hogy a film még a koronavírus-járvány előtt készült el, de akkor is voltak olyan rossz dolgok, amikkel foglalkozni kellett. Példaként említette

a mindent elárasztó dühöt és gyűlöletet, és itt említette meg Jair Bolsonaro brazil és Orbán Viktor magyar miniszterelnököt.

Szerinte, ha már most ilyen a világunk, akkor az harminc év múlva könnyen olyan lehet, mint amilyen a filmben lesz látható.

George Clooney a sci-fi filmben az Északi-sarkon egy kutatóállomáson dolgozó tudóst alakít, akinek egy szörnyűségre kell figyelmeztetnie az űrhajósokat. A produkciónak ő a rendezője és a főszereplője is.

hirdetés

VIDEÓ: George Clooney interjúja

Clooney és felesége, Amal Clooney emberi jogi jogász korábban is hangoztatta már véleményét a világpolitikáról, és kiállt a szegények vagy menekültek mellett is.hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
koronavirus-korhaz-intenziv-lelegeztetogep-illusztracio.jpg

Ma először árulta el a kormány, hány koronavírusos van intenzív osztályon

Eddig csak a kórházban és a lélegeztetőgépen lévők számát hozták nyilvánosságra.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. november 26.


hirdetés

A csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azt az újságírói kérdést is megkapta, hogy jelenleg hányan vannak intenzív osztályon a koronavírussal fertőzött betegek közül.

A miniszter emlékei szerint 961 embert ápolnak jelenleg intenzíven Magyarországon - ezzel hivatalos kormányzati forrásból most először beszéltek erről.

Eddig a közölt adatokban csak a fertőzöttek, elhunytak, a kórházban és a lélegeztetőgépen kezeltek száma szerepelt. A legfrissebb statisztikák szerint 640 embert kell lélegeztetőgépen ápolni, ennél tehát 321-gyel több ember igényel intenzív ellátást.

A hvg.hu felhívja a figyelmet arra, hogy eddig Orbán Viktor miniszterelnök illetve más miniszterek is a lélegeztetőgépen lévőkkel azonosították az intenzíven kezelt betegek számát, noha az orvosokkal és ápolókkal folytatott beszélgetések alapján kijelenthető volt, hogy a két szám nem egyezik, hiszen nem minden súlyos állapotban lévő beteget kell lélegeztetőgépre tenni.

A kormányinfón Gulyás Gergely miniszter azt is elmondta, tavasz óta már 15 egészségügyi dolgozó hunyt el koronavírus-fertőzés miatt.

hirdetés


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
pixa-sebesseg.jpg

130-nál, ködben készült egy fotó a fideszes képviselő autójában, de azt állítja, nem ő készítette

Hoppál Péter az oldalán tette közzé a fotót, majd ezt mondta: „Ketten utaztunk, és a mögöttem ülő utastársam fényképezte”. A Facebookjára közben ki is került a bővebb magyarázat.
Fotó: Pixabay-illusztráció - szmo.hu
2020. november 26.


hirdetés

Mivel a szög alapján arra lehet következtetni, hogy Hoppál Péter maga készítette a fotót, a Telex megkereste a politikust, aki azt állította: nem ő fotózott.

„Ketten utaztunk, és a mögöttem ülő utastársam fényképezte” – fogalmazott a miniszteri biztos.

Log into Facebook

null

A Facebookjára közben ki is került a magyarázat. A fentieken túl még azzal, hogy

hirdetés

„természetesen képviselő úr vezetés közben kézzel nem telefonál, ez alkalommal is kihangosítón volt saját telefonja”, továbbá, hogy nemcsak az adminjogokkal rendelkező utasa készítette a képet, de ő is posztolta, miközben „az autót vezető képviselő jobb kezével lejjebb fogta a kormányt”.

Egy közlekedési szakértő szerint ilyen sebességnél jobb, ha semmi nem vonja el a vezető figyelmét, ködben nem szabad a legnagyobb megengedett sebességgel haladni, és jobb két kézzel fogni a kormányt.

Néhány napja az ORFK Kommunikációs Szolgálata is felhívta a figyelmet arra, milyen veszélyes lehet a köd az utakon.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
maradona-1000x584.png

Megkezdődött a virrasztás Maradonáért, sok ezren állnak sorba a koporsó előtt Buenos Airesben

A rajongók pólókat és emléktárgyakat dobálnak a koporsó mellé, amiből már jókora halom gyűlt össze. A becslések szerint egymillióan vesznek részt a megemlékezéseken.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. november 26.


hirdetés

Szerdán kicsit megállt a futballvilág, amikor Diego Maradona 60 éves korában elhunyt. Tegnap éjjel már világszerte megkezdődtek a virrasztások a sportlegendáért, Buenos Airesben pedig több mint egymillió ember vonult utcára éjjel a sportoló emléke előtt tisztelegve. Az országban háromnapos gyászt rendelt el Alberto Fernandez argentin elnök, ma hajnalban pedig meg is érkezett a Maradona koporsója az elnöki palotába, ahol bárki leróhatja tiszteletét a sportcsillag előtt.

Az eseményt több helyen élőben is közvetítik, látszik a végeláthatatlan sorokban kígyózik az embertömeg, akik arra várnak, hogy bejuthassanak az épületbe, és egy búcsút vehessenek a focizsenitől. Mindezt a járványügyi szabályok betartása mellett teszik maszkban, a biztonsági őrök pedig arra is figyelnek, hogy ne torlódjon fel a koporsó előtt a sor. A rajongók pólókat és emléktárgyakat dobálnak a koporsó mellé, amiből már jókora halom gyűlt össze.

Buenos Airesben egyébként nem csak itt van tömeg, rengetegen vannak az Argentinos Juniors stadionjánál - amelyet szintén átneveztek -, ahol Maradona futballkarrierjét kezdte. A másik argentin klubja, a Boca Juniors is világított egész éjjel, csak ott éppen egyetlen darab lámpa mutatta a fényt az éjszakában. De annál a kórháznál is gyülekeztek az emberek, ahol a sportoló boncolását elvégezték nem sokkal a halála után. A vizsgálatok kimutatták, hogy halálát szívroham okozta.

A városban tegnap éjjel egyébként szinte mindenhol megemlékezés folyt, mégpedig a temperamentumos, dél-amerikai fajtából: az emberek zászlókat lengetve táncoltak az utcán, hogy így ünnepeljék a legendát.

hirdetés

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
oxigen.jpg

Egy titokzatos testvérpár sok száz milliárdos magyarországi vagyona akkora lehet, mint Mészárosé és Csányié együttvéve

A rejtőzködő orosz származású testvérek Magyarország leggazdagabbjai, mégsem tud róluk senki semmit. A Rahimkulov testvérek vagyona magyar viszonylatban egyedülálló lehet.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. november 26.


hirdetés

Megdet Rahimkulov évekig szerepelt a leggazdagabb magyarok listáján. Ő volt a Mol és az OTP legnagyobb részvényese. A vállalkozó később elhagyta Magyarországot, így a listákon sem szerepelt többet. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne lennének továbbra is érdekeltségei Magyarországon. Jelenleg a fiai Timur és Ruszlan Rahimkulov kezelik a család vagyonát és befektetéseit - derül ki a G7 írásából.

A testvérpárnak egyébként magyar útlevele is van, és eléggé titokzatos életet élnek. Se fénykép, se videó nincs róluk az interneten. Korábban egy balatoni szállodaberuházással hozták őket összefüggésbe, illetve az biztos, hogy a kultúrtaóval is több milliárdos állami támogatáshoz jutottak.

A Rahimkulov család legértékesebb cége a vagyonkezelője, a Kafijat Zrt, amit a testvérek 50-50 százalékban tulajdonolnak. A cég egyébként az OTP és a MOL legnagyobb részvényese is egyben.

A testvérpár közel 250 milliárdot keresett tavaly a Mol és az OTP részvényeken, mert a részvénycsomagjaikat a könyvelésben a mostani körülbelül 380 milliárdos érték harmadán tartják nyilván.

hirdetés

Lapozz a továbbiakért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!