hirdetés
hirdetés
hirdetés
 
 
hirdetés
Orbán Viktor: Nekünk a szabadság nem cél, hanem az út a céljainkhoz
A miniszterelnök a közös nemzeti akarat és a szabadság fontosságát hangsúlyozta ünnepi beszédében.
Fotó: Mervai Márk - szmo.hu
2019. március 15.


hirdetés

Orbán Viktor miniszterelnök a Nemzeti Múzeum kertjében mondott beszédet a nemzeti ünnepen pénteken délelőtt. Először a lengyeleket dicsőítette, mivel az ünnepségen Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök is részt vett, aki Orbán Viktor előtt elismerő szavakkal illette Magyarországot.

A magyar miniszterelnök is kiemelte, hogy a lengyelek nélkül, ma a magyarok nem lennének szabadok, és Európát sem lehetett volna újraegyesíteni.

"Ma itt vannak velünk a lengyelek, itt vannak velünk ma is, ahogy itt voltak velünk '48-ban, '49-ben és a 20. században is!" - idézte fel Orbán Viktor, hozzátéve, hogy "mindig számolni kell az erős lengyel-magyar kötelékkel!"

A kormányfő azt is mondta, "egy közép-európai reneszánszra készülünk", ami egy "látványos felemelkedésben fog megnyilvánulni.

Ezután a miniszterelnök elkezdte szavalni a Nemzeti Dalt, majd kiemelte, hogy a 12 pont is arra emlékeztet minket, hogy kell lennie egy közös célnak, ami összetartja a nemzetet.

"A közös akarat Magyarországon az az, hogy egy szabad nemzet élhessen, egy független szuverén államban"

- mondta.

Orbán Viktor ezután visszaemlékezett az 1848-as eseményekre és az akkori politikai helyzetre, majd párhuzamot vont a jelennel:

"Nehéz időkben is élni kell. Voltak idők, mikor nem élhettünk úgy, ahogy akartunk, csak ahogy lehetett. De az igazság ilyenkor is igazság maradt. Van, hogy a kiegyezés árnyékában kell élni, de Kossuth Lajossal álmodunk, van úgy, hogy szétszóratásban kell élni, de közös hazáról álmodunk. Nem lesz olyan agyafúrt birodalom, ami ezen változtatni tudhat" - mondta.

A kormányfő azt is kihangsúlyozta, hogy keresztény kultúra nélkül nincs magyar szabadság, és nincs szabad Magyarország sem. Szerinte Európa szemén hályog van, aminek le kell kerülnie, mert kereszténység nélkül elveszítjük Európát.

"Szabaduljanak meg a farkasvakságtól, vegyék észre, hogy egy liberális európai birodalomban szabad ember csak az lehet, aki szabad nemzet fia, csak akkor lehet boldog, ha maga dönthet saját sorsáról" – fogalmazott.

"Szabad ember csak az lehet, aki egy szabad nemzet fia és nem egy birodalom alattvalója. Szabad ember csak akkor lehet boldog, ha maga dönthet saját és nemzete sorsáról."

Ezután a májusi európai parlamenti választásra is kitért:

„Közeleg az EP-választás napja, még 10 hét és bekopog az ajtónkon. Nekünk, magyaroknak is tisztáznunk kell, mit akarunk, mit akarhatunk. Mi magyarok voltunk azok, akik 1848-ban legtovább harcoltunk, ’56-ban pedig mi fordultunk szembe a szovjet armádiával, és az Európába indított migránsinváziót is mi állítottuk meg" - jelentette ki, majd azt is hozzátette, hogy

"új kezdetet akarunk, hogy megállítsuk Európa hanyatlását, és erős vezetőket akarunk látni Európa élén".

Orbán Viktor végül Magyarországot dicsőítette, amely szavai szerint egy gyönyörű ország, fantasztikus kultúrával.

"Szeretni Magyarországot annyit tesz, mint újra és újra egyesíteni a magyarokat. A magyarokat csak a szabdság zászlaja alatt lehet egyesíteni. Magyarországon a szabadságban minden van: boldog békeidők, biztonság, sok gyermek, gyarapodó ország, erős nemzet. Nekünk a szabadság nem cél, hanem az út, amin eljuthatunk a céljainkhoz...Nekünk a szabadság nem elvont idea, hanem maga az élet: lélegzetvétel, vérkeringés, szívdobbanás."

"A magyarok mindenek előtt, a Jóisten mindenek fölött, Hajrá magyarország, hajrá magyarok!"

- zárta beszédét a miniszterelnök.

Az ünnepség vendégeként Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök is felszólalt, aki a magyar-lengyel kapcsolatokat hangsúlyozta beszédében. Felidézte, hogy a két nemzet közötti barátság immár 1000 éve tart.

"Isten áldja meg a magyart, Isten áldja meg a lengyeleket, adjon nekünk jobb Európát!"

- mondta a lengyel kormányfő, majd ezekkel a szavakkal búcsúzott: "Jobb Lengyelországért, jobb Magyarországért, jobb Európáért harcolunk újra az igazságért!"

Orbán Viktor beszédét élőben közvetítettük Facebook-oldalunkon:

Szeretlek Magyarország

ÉLŐ: Orbán Viktor beszéde a március 15-i nemzeti ünnepen


KÖVESS MINKET:

Korábbi csecsemőjét is megölhette a sárkeresztúri nő
A 23 éves nő beismerte, hogy 2017 nyarán is szült egy gyermeket, akit egy erdőben magára hagyott.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 22.


hirdetés

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást 2019. március 16-án egy 23 éves nő ellen, aki a gyanú szerint egy zichyújfalui családi ház melléképületében a reggeli órákban megszülte, majd megölte újszülött gyermekét.

A gyanúsított, közölte most a rendőrség, kihallgatása során beismerte, hogy 2017-ben is szült egy gyereket, akit egy Pest megyei település erdős területén magára hagyott. A nő a helyszíni kihallgatása során megmutatta a korábban elkövetett bűncselekmény helyét.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a nyomozást két rendbeli, 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett miatt folytatja.


KÖVESS MINKET:Döntött az EU: elhalasztják a Brexitet, de feltételekkel
A londoni parlamentnek a jövő héten el kell fogadnia a megállapodást.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 22.


hirdetés

Haladékot kaptak a britek az Európai Uniótól: az állam- és kormányfők brüsszeli csúcstalálkozójukon arról egyeztek meg, hogy 2019. május 22-éig hosszabbítják meg az Egyesült Királyság kilépésének határidejét, de csak akkor, ha a londoni parlament alsóháza elfogadja az erről szóló megállapodást a jövő héten.

A hvg.hu tudósítása szerint, ha mégsem fogadják el ezt a megállapodást, akkor az Egyesült Királyság április 12-ig továbbra is az Európai Unió tagja maradna, de eddig az időpontig értesítenie kellene az Európai Uniót, hogy részt fog-e venni a május végi európai parlamenti választáson.

Az Index.hu arra emlékeztet: a britek a mostani állás szerint nem vesznek részt az EP-választáson, a helyeiket már szét is osztották a többi tagország között. Április 12-ig tudnák legkésőbb jelezni, hogy ha mégis választást kellene náluk is tartani.

Ha nem kapnak halasztást a britek, és nem fogadnak el megállapodást sem, akkor március 29-én rendezetlen formában, egyik napról a másikra esnek ki az EU-ból. Ez komoly káoszt okozna az Egyesült Királyságban, de az EU is láthatóan el akarta kerülni ezt a forgatókönyvet - írja az Index.hu elemzése.


KÖVESS MINKET:
Napsütés és tavaszias idő után újabb hidegfront érkezik
Vasárnapig tart a jó idő.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 22.


hirdetés

Pénteken sok napsütésre számíthatunk, lesznek ugyan gomolyfelhők, de esőre nem kell számítanunk – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése. Az északias szél többnyire mérsékelt marad, de Borsodban és a Tiszántúlon átmenetileg megélénkülhet a légmozgás. A csúcshőmérséklet 16 és 20 fok között várható. Késő estére 3 és 9 fok közé hűl le a levegő.

Az Időkép.hu előrejelzése szerint szombaton nyugaton és a Tiszántúlon számíthatunk sok napsütésre, máshol valamivel több felhő lehet az égen, de azért ezeken a tájakon is készülhetünk napos időszakokra. Csapadék nem várható. Keleten, északkeleten élénk lehet az északias szél. Délután 17-22 fokot mérhetünk.

Vasárnap folytatódik a kellemes tavaszi idő, bár időnként gomolyfelhők megjelenhetnek az égen, de egy-egy gyenge zápor csak néhol északon fordulhat elő. Nem lesz jelentős a légmozgás. A legmelegebb órákban 17-22 fokra számíthatunk.

Hétfőre egy hidegfront érkezik, ennek következtében feltámad az északnyugatira forduló szél, helyenként esőre, futó záporokra is számítani kell. Sokfelé visszaesik a hőmérséklet, de az Alföldön még mérhetünk 17-20 fok körüli maximumokat.


KÖVESS MINKET:
Kórházba került Törőcsik Mari
A színésznőt egy orvosi beavatkozás miatt kellett bevinni.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 22.


hirdetés

Ismét kórházba kellett vinni Törőcsik Marit. A Nemzet Színésze a 24.hu-nak telefonon mondta el, hogy egy orvosi beavatkozás miatt volt szükség arra, hogy a szombathelyi kórházba szállítsák.

"A szombathelyi kórházban vagyok. Azért kellett befeküdnöm, mert nehezen tudtam enni és tágítottak a nyelőcsövemen. Azt mondták az orvosok, hogy ezen a héten még biztosan itt maradok"

- mondta a színésznő, aki nemrég Kossuth-nagydíjat is kapott. Orbán Viktor egy nappal a március 15-i, parlamenti ünnepség után látogatta meg a Velemben élő színésznőt, aki a ceremónián az egészségi állapota miatt nem tudott részt venni, ezért a díjat is személyesen a miniszterelnök vitte el hozzá.

A miniszterelnök Facebook-oldalán akkor több fotó is megjelent a látogatásról, az egyik képen Orbán Viktor pont bekukucskál a színésznő ablakán. Törőcsik Mari könnyekig hatódott a miniszterelnök látogatása után.

"Még most is az egész dolog hatása alatt vagyok. Nézze, sok díjam van, de ez és hogy a miniszterelnök maga hozta el, nos, ez olyan lélekgyógyszer, ami többet ad bármi más terápiánál"

- nyilatkozta akkor a Blikknek a Nemzet Színésze.


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x