hirdetés
orban-viktor-europai-neppart-mti-szecsodi-balazs-1000x624.png

Orbán Viktor: Minket nem lehet sem kizárni, sem felfüggeszteni

A miniszterelnök a Fidesz Európai Néppártban való felfüggesztése után is azt mondta, hogy nem fog változtatni a politikáján.
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs - szmo.hu
2019. március 20.


hirdetés

Mint azt mi is megírtuk, az Európai Néppárt közgyűlése szerdán megszavazta a Fidesz tagságának felfüggesztését. Ez azt jelenti, hogy a Fidesz képviselői nem vehetnek részt egyetlen ülésen sem, a párt nem szavazhat és nem tehet javaslatot jelöltekre a különböző tisztségekre.

A döntés után Orbán Viktor sajtótájékoztatót tartott, amelyen elmondta, hogy szerinte nagyon érdekes, izgalmas és tanulságos volt a Néppárt közgyűlése. Hozzátette, hogy

bár vén csatalónak tartja magát, de olyat még nem látott, mint ma.

Szerinte a Néppárt baloldali-liberális része ki akarta záratni a "konzervatív" Fideszt az EPP-ből, a Néppárton belüli vita pedig "ajándék" az Európai parlament szocialista frakciójának - számolt be az Index az elhangzottakról.

hirdetés

A miniszterelnök azt mondta, ha az arra vonatkozó kísérlete, hogy a 13, a Fidesz kizárását elérni akaró párt vonja vissza az indítványát sikeres lett volna, "nem kellett volna ezt a vitát lefolytatni".

Közölte, hogy a Fidesz szeretné, ha a Néppárt maradna továbbra is Európa legerősebb pártja, amelyben szerinte azt akarják elérni, hogy hosszabb távon nem a baldoldali és a liberális gondolatok lennének a dominánsak.

Orbán Viktor bejelentette azt is, hogy

egyoldalúan a Fidesz függesztette fel a Néppárton belüli jogainak a gyakorlását,

illetve azt is, hogy Novák Katalin, Varga Judit és Szájer József fognak tárgyalni a Néppárt bölcseivel.

"Minket nem lehet kizárni és felfüggeszteni sem, négy választást nyertünk meg a magyar polgárok akaratából. A legutóbbi három európai parlamenti választáson 47, 56 és 52 százalékot kaptunk. Nyilván egy ilyen párt nem engedi meg magának, hogy felfüggesszék vagy kizárják, mert akkor inkább feláll és távozik"

- mondta. Szerinte a bizottság még biztosan az EP-választások után elkészülnek a vizsgálat eredményéről szóló jelentéssel.

"Jó döntést hoztunk, mert semmit sem zártunk le. A választások után a Néppárt és mi is szabadon dönthetünk a kettőnk viszonyáról" - értékelt a magyar kormányfő.

Hangsúlyozta azt is, hogy Magyarország politikája változatlan, ezt világossá tette az EPP politikai közgyűlésén is. Szavai szerint ez vonatkozik arra, hogy Magyarország erős Európát, erős Európai Uniót akar, nem változik a bevándorlással kapcsolatos politikája, és elsődlegesnek tekinti a keresztény Európa, a keresztény kultúra védelmét.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője szerint a bevándorláspártiak ki akarták záratni a Fideszt az Európai Néppártból, de nem sikerült. A kormánypárti politikus az MTI-nek nyilatkozva kifejtette: miközben az európai szocialistáktól Judith Sargentinin és a liberális médián keresztül Gyurcsány Ferencig mindenki a Fidesz kizárását követelte a néppárttól, aközben a tanácskozáson a pártcsalád nem döntött sem a kizárásról, sem a felfüggesztésről. A Fidesz önként határozott úgy, hogy egy ideig nem vesz részt az EPP munkájában.

Kocsis Máté a baloldali aláírásgyűjtésekre reagálva azt is leszögezte: a valótlan híresztelésekkel ellentétben fel sem merült, mert fel sem merülhetett Magyarország uniós tagságának kérdése. "Mi vagyunk Európa, a magyar emberek sikeres és erős Európát akarnak, mi ezért dolgozunk" - hangoztatta a frakcióvezető.


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
ujabb-reszletek-a-borzalmas-eperjesi-gazrobbanasrol-hetre-nott-az-aldozatok-szama-1.jpg

Őrizetbe vették az építőipari cég vezetőjét és alkalmazottait az eperjesi gázrobbanás után

A mentési munkákat válságstáb irányítja.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. december 08.


hirdetés

Hat személyt vettek őrizetbe Szlovákiában a hét emberéletet követelő tragikus eperjesi gázrobbanással kapcsolatban - közölte a szlovák rendőrség vasárnap honlapján.

Ahogy mi is megírtuk: rendkívül erős gázrobbanás történt péntek délben egy 12 emeletes lakóház felső részében a kelet-szlovákiai Eperjesen. Az első hírek szerint öt ember halt meg és negyvenen sérültek meg, és a robbanás ereje akkora volt, hogy közeli iskola folyosójának ablakai is betörtek. Később kiderült: hétre nőtt a pénteki gázrobbanás halálos áldozatainak száma.

Az MTI tájékoztatása szerint, a szombaton őrizetbe vett személyeket, egy építkezési cég vezetőit és alkalmazottait, a rendőrség azzal vádolja, hogy felelősek azokért a munkálatokért, amelyek jó eséllyel összefüggenek a tragédiával. A hatóságok általános veszélyeztetés ügyében indítottak ellenük eljárást. Az építkezési cég alkalmazottai földmunkákat végeztek a toronyház előtt. Néhány szemtanú szerint a pénteken történt robbanás előtt gázszagot lehetett érezni a levegőben.

hirdetés

Az illetékes hatóságok szombaton átvizsgálták a 12 emeletes épületet, amelynek felső hat emeletét és a lépcsőházát a nagy erejű gázrobbanás és az azt követő több órás tűz teljesen tönkretette.

"A tűzoltók az épület összes emeletét átvizsgálták, de újabb áldozatot már nem találtak. A rendelkezésünkre álló információk szerint az eltűnt személy, a feltételezett nyolcadik áldozat, egy 12. emeleten lakó nő lehet" - nyilatkozta Peter Kovalík, a mentésben részt vevő eperjesi tűzoltók szóvivője. A tűzoltók feltételezik, hogy a nyolcadik áldozat holtteste a romok alatt lehet. A mentőszolgálat vasárnap speciálisan kiképzett kutyákat vet be, és átvizsgálja a romokat.

A szlovák kormány szombaton egymillió eurós ( körülbelül 320 millió forintnyi) összeget hagyott jóvá a tragédia következményeinek felszámolására és a károsultak megsegítésére. A robbanás konkrét oka egyelőre ismeretlen. A gyanú szerint a gázvezeték cseréje következtében kiszivárgott gáz gyűlhetett össze a ház felső részében, ez vezethetett a robbanáshoz.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
deanpetley_christinecallaghan.jpg

Élő videóban mondták egymásnak a pedofilok, hogy mit csináljanak a gyerekekkel

Egy harmadik pedofil buktatta le őket.
Fotó: Facebook/National Crime Agency - szmo.hu
2019. december 08.


hirdetés

Eredetileg Jodie Little folytatott nyomozást a rendőrség, amikor két másik pedofil nyomára bukkantak. Dean Petley-t megtalálták a nő ügyfelei között, majd a férfitól eljutottak Christine Callaghanhez, aki Skype-on keresztül nyújtott pénzért pedofil szolgáltatásokat a a férfinek, írja a megdöbbentő esetről a The Sun.

Jodie Little több álnéven is elérhető volt különböző felnőtteknek szóló oldalon. A Cipruson élő brit nő a hatóság szerint “Devil B**** 666” és “DomTabooSlut” árult különböző pedofil témájú videókat és képeket az interneten. Egyik ügyfele volt a 30 éves Dean Petley, de a férfi nemcsak tőle vásárolt.

hirdetés

A férfi lakásán lefoglalt titkosított merevlemezeken olyan Skype-beszélgetésekről készült képernyőfotókat is találtak,

amin egy harmadik gyerekmolesztálóval üzletelt.

Christine Callaghan több, mint 2300 fontot (kb. 900 ezer forint) kapott Petley-től azért, hogy élő videóban erőszakoljon meg egy gyereket a szeme láttára, aki ehhez még instrukciókat is adott a pedofil nőnek.

A videón könnyen felismerhető a perverz nő és a kiskorú lány, miközben a képernyő alsó részén egy kis ablakban végig szemmel követte az eseményeket az egészért busásan fizető férfi.

A szörnyűségeket a pedofilok 2016 és 2018 között több alkalommal is elkövették. A napokban született ítélet alapján Dean Petley nyolc év börtönbüntetést kapott, a két nő pedig a rácsok mögött várja az ítéletet.


KÖVESS MINKET:


hirdetés
raccoon-1885137_960_720.jpg

Lelőtték a részeg erfurti mosómedvét

Egy vadásznak adták át az ügyet, aki egyszerűen agyonlőtte az állatot.
Kép: Pixabay - szmo.hu
2019. december 09.


hirdetés

Lelőtték a részeg erfurti mosómedvét - közölte a Deutsche Welle.

Korábban azt írták, hogy egy állatmenhelyen heverhette ki a másnapját, de valójában egy vadász lelőtte.

A német sajtó először azt írta: a forralt bortól berúgott mosómedve elájult, a tűzoltók egy állatmenhelyre vitték. A Bild beszámolójából azóta kiderült, hogy valójában egy vadásznak adták át az ügyet, aki egyszerűen agyonlőtte az állatot.

hirdetés

KÖVESS MINKET:


hirdetés
terhes-varandos-no-pexels.jpg

Folyamatosan zaklattak egy terhes eladónőt, de senki nem akart segíteni neki

A férf fogdosta, csókolni akarta, és nem engedte kimenni a boltból a 7 hónapos terhes nőt, aki hiába kért segítséget a járókelőktől.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. december 09.


hirdetés

Hét hónapos terhes nőt zaklatott egy kaposvári üzletben egy 30 éves férfi, aki ellen most vádat emeltek.

A vád szerint a Kaposvár környékén élő férfi idén májusban bement egy kaposvári boltba, az ott eladóként dolgozó, hét hónapos terhes eladónőt zaklatni kezdte. A nő egy idő után megelégelte a férfi viselkedését, és kivezette az utcára.

Ő azonban nem adta fel, másfél órával később, a késő délutáni órákban visszatért az üzletbe és folytatta a zaklatást.

A kismamát akarata ellenére átölelte, lefogjta a karjait, az arcát a nő nyakába nyomta, csókot kért tőle és nem engedte a boltból sem kimenni.

hirdetés

Az eladónő a bolt nyitott ajtaján keresztül próbált segítséget kérni, de a járókelők közül senki nem sietett a segítségére. Sőt, egy gyalogos még vissza is szólt, hogy neki munkába kell mennie.

A férfi mintegy hét percen keresztül dulakodott a kitartóan védekező kismamával, mire az egyik szomszédos üzletben meghallották a kiabálását és megfékezték a férfit, akit a rendőrök kiérkezéséig vissza is tartottak a helyszínen.

A nőnek és a magzatnak nem lett baja a zaklatás miatt.

Miután a férfit elfogták, az ügyészség kezdeményezésére a bíróság elrendelte a letartóztatását.

A Kaposvári Járási Ügyészség aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértése miatt emelt vádat többszörösen bűntett előéletű férfival szemben, börtönt és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.

Forrás: Ügyészség, címkép: illusztráció


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!