"Zsoldosokat akarnak ideküldeni Brüsszelből, akik be fogják engedni a migránsokat" – Orbán először szólalt meg az EP-ülés óta
A miniszterelnök azt gondolja, hogy Angela Merkel ultimátumot intézett Európához: az unió peremországainak át kell adniuk határőrizetük egy részét. Brüsszelnek.
MTI, Fotó: MTI/Szecsődi Balázs - szmo.hu
2018. szeptember 14.


"Magyarországtól el akarják venni a határőrizet jogát, Brüsszelből zsoldosokat akarnak ideküldeni, akik be fogják engedni a migránsokat" - ezt mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában szeptember 14-én, pénteken.

A kormányfő azt is mondta, hogy a szerdán elfogadott Sargentini-jelentés semmilyen veszélyt nem jelent Magyarország számára.

Annak hátterében szerinte az áll, hogy Angela Merkel német kancellár és Emmanuel Macron francia államfő találkozóján előbbi ultimátumot intézett Európához. A kancellár azt mondta, hogy a schengeni övezet külső határán található európai peremországoknak át kell adniuk határőrizetük egy részét Brüsszelnek - mondta Orbán Viktor.

A miniszterelnök szerint az a terv, hogy "ha Magyarországot nem lehet rákényszeríteni a migránsok beengedésére, akkor el kell venni tőle a határvédelem jogát. Magyarországot meg akarják bélyegezni, a magyar ellenállást meg akarják gyengíteni"

Azt is mondta: "A magyar határőrök és katonák helyett, akik esküt tettek és akiknek fontos a hazájuk, zsoldosokat akarnak ideküldeni Brüsszelből, akik be fogják engedni a migránsokat".

Emlékeztetőül: a strasbourgi plenáris ülésén szeptember 12-én 448 igen szavazattal, 197 ellenében, 48 tartózkodás mellett fogadták el a Sargentini-jelentésként emlegetett dokumentumot.

A Sargentini-jelentésből egyébként 11 pont szól az alkotmányos rendszer és a választások működéséről, a bírák jogairól, a korrupcióról, a magánélet és adatok védelméről, a véleménynyilvánítás, a vallás és a tudományos élet szabadságáról,

az egyesülési szabadságról, az egyenlő bánásmódhoz való jogról, a kisebbségek jogairól, valamint a gazdasági és szociális jogokról. Csupán egy pont foglalkozik a migrációval.


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x