hirdetés
hirdetés
hirdetés
 
 
hirdetés
Orbán Viktor hétpontos családvédelmi akciótervet jelentett be
A miniszterelnök évértékelő beszédében jelentette be a kormány tervezett intézkedéseit.
MTI, címkép: Koszticsák Szilárd - szmo.hu
2019. február 10.


hirdetés

Orbán Viktor miniszterelnök hétpontos családvédelmi akciótervet jelentett be a vasárnap Budapesten tartott évértékelő beszédében. A kormányfő kijelentette, "ez a magyarok válasza, és nem a bevándorlás".

1. Minden 40 év alatti nő az első házasságakor 10 millió forint kedvezményes kölcsönben részesülhet. A törlesztést az első gyermek érkezésekor három évre felfüggesztik, a második gyermek érkezésekor újból három évre felfüggesztik, és a tőketartozás harmadát nem kell visszafizetni. Ha harmadik gyerek is születik, akkor a kölcsön további részét teljes egészében elengedik.

2. Bővítik a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) kedvezményes hitelét, amelyet két vagy több gyermek esetén használt lakások vásárlására is lehet fordítani.

3. Már a második gyermeknél 1 millió forintot átvállalnak a nagycsaládosok jelzáloghiteléből. A harmadik gyermeknél 4 millió forintot, minden további gyerek születésekor újabb egy-egymillió forintot vállal át a kormány.

4. Azok a nők, akik legalább négy gyermeket szültek és neveltek, életük végéig mentesülnek a személyi jövedelemadó fizetése alól.

5. Elindítják a nagycsaládosok autóvásárlási programját, legalább három gyermeknél a legalább hétszemélyes új autó vásárlásához 2,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást adnak autóvásárlásra.

6. Megvalósítják a teljes bölcsődei ellátást, 21 ezer új férőhelyet hoznak létre 3 év alatt. 2022-re minden szülő, már aki akarja, bölcsődébe viheti a gyermekét.

7. Bevezetik a nagyszülői gyedet, így a nagyszülők is maradhatnak gyeden a szülők helyett. A jövőben, ha a szülők így döntenek, a nagyszülők is gyeden maradhatnak helyettük - jelentette be a miniszterelnök.


KÖVESS MINKET:

RTL: Meghalt a 17 éves fiú, akihez késve értek ki a mentők a Nyugatihoz, miután összeesett
A fiatal férfi kedden lett rosszul a Nyugati téri aluljáróban, az RTL Híradó szerint nem sikerült megmenteni az életét.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 22.


hirdetés

Meghalt az a 17 éves fiú, aki kedden összeesett a Nyugati téri aluljáróban - számolt be az RTL Híradó péntek esti adásában.

Ahogy korábban megírtuk, a járókelők hívták a mentőket a fiatalemberhez, addig pedig ők próbálták újraéleszteni.

A mentőautó azonban csak 25 perc múlva ért ki, pedig a helyszíntől pár percre található a központi mentőállomás.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője pénteken közölte, hogy emberi mulasztás miatt érkezett későn a segítség.

Egy közleményben azt is elismerte a mentőszolgálat, hogy

a munkatársak hibáztak, mert lett volna olyan mentőkocsi, ami hamarabb odaérhetett volna a fiúhoz. Azoknak a mentősöknek viszont éppen akkor adták ki az ebédszünetet.

Az ügyben vizsgálat zajlik, annak lezárásáig a mentésvezető és a mentésirányító nem dolgozhat.

Az RTL Híradó riportja:


KÖVESS MINKET:
Felminősítette Magyarországot a Fitch Ratings
Egy fokozattal jobb lett az ország besorolása a nemzetközi hitelminősítőnél.
MTI - szmo.hu
2019. február 22.


hirdetés

Felminősítette Magyarországot a Fitch Ratings. A nemzetközi hitelminősítő péntek éjjel Londonban bejelentette, hogy

egy fokozattal "BBB"-re javította a devizában és forintban fennálló hosszú futamidejű magyar államadósság-kötelezettségek besorolását az eddigi "BBB mínusz"-ról. Az új osztályzat kilátása stabil.

Ehhez fűzött indoklásában a cég kiemelte: saját számítási módszere alapján a hazai össztermékhez (GDP) mért nettó külső magyar adósságráta a 2013-2017-es időszak 34,4 százalékos átlagáról tavalyig 10,2 százalékra csökkent.

A Fitch megjegyzi, hogy a listáján hasonló besorolással szereplő szuverén adósok nettó külső adósságrátájának mediánértéke jelenleg 7,8 százalék.

A hitelminősítő szerint a magyar külső nettó adósságráta csökkenésének fő okai között van a folyómérleg-egyenleg folyamatos - jóllehet most már szűkülő - többlete, a stabil külföldi működőtőke-beáramlás, valamint az Európai Uniótól érkező folyósítások.

Egy héten belül ez a magyar szuverén adósságkötelezettségek második felminősítése. Múlt pénteken a Standard & Poor's pénzügyi szolgáltató csoport globális minősítési részlege (S&P Global Ratings) szintén egy fokozattal "BBB/A-2"-re javította a hosszú és rövid futamidejű, devizában és forintban fennálló magyar államadósság-kötelezettségek besorolását az addigi "BBB mínusz/A-3"-ról.

A Fitch és az S&P lépése nyomán a három piacvezető globális hitelminősítő közül jelenleg már csak a Moody's Investors Service tartja nyilván Magyarországot a befektetési ajánlású kategória alapszintjén, "Baa3" besorolással.


KÖVESS MINKET:
Havi 2,7 millió forintért bérel irodát öt dolgozónak Áder János alapítványa
A Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány a Magyar Nemzeti Bank egyik alapítványától bérli a dunaparti ingatlant.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 22.


hirdetés

Kétmillió 700 ezer forintért bérel havonta egy 350 négyzetméteres irodát Áder János alapítványa, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány - tudta meg az RTL Híradó.

A dunaparti ingatlanban, amit a Magyar Nemzeti Bank egyik alapítványától bérelnek, öt munkatárs dolgozik.

A szervezetet 2016-ban alapította Áder János, ám csak 2018 őszétől lett aktívabb, amikor Csepreghy Nándor volt államtitkár lett az igazgató. A kormány először félmilliárd forint támogatást adott az alapítványnak, egy újabb döntés szerint viszont évi másfél milliárd forint jár majd nekik.

A Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány célja egy hosszútávú program kialakítása a klímaváltozás fontosságára való felhívásra.


KÖVESS MINKET:

Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.


hirdetés


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x