hirdetés
Orbán Viktor: „Én szigorúan számolok, falusi ember vagyok, szeretem tudni, mi van a kasszában"
A miniszterelnök arról is beszélt egy interjúban, hogyan viszonyulnak a magyarok Európához.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 06.


hirdetés

Orbán Viktor hétfőn fogadja Heinz-Christian Strache osztrák alkancellárt Budapesten, ebből az alkalomból adott interjút az osztrák Kleine Zeitungnak, amit a miniszterelnök.hu oldalán magyar is leközöltek.

A miniszterelnök elmondta, amikor Wolfgang Schüssel úgy döntött, hogy az FPÖ-vel alakít kormányt, ő volt az egyetlen miniszterelnök, aki akkor nyíltan kiállt Ausztria mellett. Szerinte Strache "kitűnik az európai politikai mezőnyből, a hagyományos európai elit ugyanis dekadens".

"Az elit nem hisz a politikai cselekvés erejében. Egyszerűen tovább akarnak tekerni, mint eddig, és ellenállnak, ha jön valami új.

Az európai eliteknek az a problémája, hogy nem hisznek a személy, a vezető személyiség erejében. Veszélyesnek tartják azokat a vezető személyiségeket, akik képesek lelkesíteni az embereket" - fejtette ki a kormányfő.

Amikor arról kérdezték, hogy árulásnak érzi-e, hogy eltávolodtak egymástól Sebastian Kurz kancellárral, így válaszolt:

"Ha az ember magyar, akkor alapérzés az, hogy elárulták... Nekünk, magyaroknak pedig romantikus hajlamunk is van, ami néha naivvá tesz bennünket. A magyaroknak nagy szívük van. És gyakran a szívből és nem az értelemből indulnak ki. A politikában ez csalóka lehet. Meglepődnek, ha valaki, akivel baráti volt a viszonyuk, kezdi nem a szívét, hanem az érdekeit követni."

Orbán Viktor szerint azonban osztráknak sem könnyű lenni, és az osztrák kancelláré az egyik legbonyolultabb állás. Megjegyezte azt is, hogy sokat tanult a korábbi kancellároktól.

Szerinte Magyarország és Ausztria kapcsolata különleges minőséget jelent, aminek a történelem ad különleges értéket. "Ezt semmilyen európai konfliktusért nem szabad feláldozni" - véli a miniszterelnök, aki a jelenlegi kancellár egyik legnagyobb hívének nevezte magát.

Megkérdezték tőle, hogy nem érzi-e azt, hogy kockáztatja a végleges szakítást az európai kereszténydemokratákkal azzal, hogy a nacionalistákkal akar szövetséget kötni, amire azt válaszolta, hogy bár tudja, hogy fennáll a kockázat, de nem ezt akarják elérni. Szerinte a kereszténydemokraták Európában balra tolódnak, ami szerinte nem jó irány, mert nekik "mégiscsak kereszténynek kell lenniük, a család és a nemzeti identitás vonatkozásában is a keresztény felfogást kell képviselniük".

Felidézte, hogy Magyarországon 45 évig volt szocialista gazdaság, ami nem működött, és most sem érdemes megkísérelni.

Az Emmanuel Macron francia elnök és a baloldallal folytatott együttműködésben viszont szerinte egyre több a szocialista elem, ezeknek pedig az osztrákok és a németek fogják megfizetni az árát. Orbán Viktor szerint Európának át kellene vennie az osztrák modellt, ahol a jobbközép a jobboldallal műküdik együtt.

"Budapestről nézve ez sikeresnek tűnik. Stabilitás van, látom a gazdasági célokat, az adócsökkentést, és úgy tűnik, hogy Ausztriában jó dolgok történnek"

- fogalmazott a miniszterelnök, de hozzátette, hogy tudja, Ausztria egy nehéz hely.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

hirdetés
Fel sem fogta, mit tett: mosolyogva várta a letartóztatását a káldi gyilkos
Hátborzongató dolgokat mondott a családtagjaira támadó férfi.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 06.Meglehetősen furcsán viselkedett a letartóztatása előtt az a 20 éves férfi, aki múlt csütörtökön halálra késelte édesanyját és súlyosan megsebesítette 15 éves testvérét is a Vas megyei Káldon.

Mint arról beszámoltunk,

a nyolc tagú család többi tagja aludt, a fiatalember pedig vitatkozás közben szúrta meg többször is az anyját, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. 15 éves fia megpróbált segíteni neki, de közben ő is megsebesült, intenzív osztályra került, de életben maradt.

Az áldozat élettársa szerint egy kiskutya miatt került összetűzésbe anya és fia. Elmondta, hogy vett a párjának egy kutyát, amit a 20 éves fiú magának szeretett volna.

"Úgy tudom, ebből az apróságból pattant ki a vita. Én már aludtam, mire kiértem a konyhába, Zsanettből már ömlött a vér. Csak annyit tudott mondani, hogy megszúrták, aztán elájult. Esélye sem volt, a szúrás a tüdejét is elérte. Életem szerelmét veszítettem el"

- mondta a többgyermekes apa.

A rendőrök nem sokkal a bejelentés után elfogták a fiatalembert, aki ellen halált okozó testi sértés gyanúja miatt büntetőeljárást. Vasárnap délután már a letartóztatását várta, miközben hátborzongató dolgokat mondott az ügyvédjének.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
Mumifikálódott békatetemeket is talált egy baranyai vágóhídon a Nébih
A húsüzemben lejárt fogyaszthatósági idejű termékek és jelöletlen sertések is voltak.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 06.Elképesztő állapotokat tapasztalt a Nébih egy Baranya megyei vágóhídon egy áprilisi ellenőrzés során. A szakemberek élelmiszer-higiéniai és nyomon követési vizsgálatot folytattak az üzemben.

Az ellenőrök az üzem egész területén a padozat, a fal, a mennyezet, valamint az eszközök, berendezések erős szennyezettségét tapasztalták, különösen a szennyes-övezeti dolgozók részére kialakított folyosókon és helyiségekben, ahol

mumifikálódott békatetemeket is találtak, máshol pedig döglött legyekre is bukkantak.

A helyszíni vizsgálat során megállapították, hogy 6 sertés jelöletlen volt (nem látható rajtuk a jelölőkalapács nyoma), tehát a leölt sertések eredete nem igazolt és származási dokumentációval sem feleltethetőek meg.

A Nébih az üzem telephelyén, továbbá egy másik, kapacitás hiányában használt, ugyanakkor nem engedélyezett telephelyen – ahol az előállított termékek füstölése, valamint tárolás is történt – mindösszesen

megközelítőleg 28,5 tonna jelöletlen, nem nyomon követhető, lejárt fogyaszthatósági idejű, valamint lejárt minőségmegőrzési idejű terméket talált

- közölte a hatóság.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Véletlenül péniszen lőtte magát egy férfi a nyílt utcán
Állítólag a fegyver kiesett a zsebéből, így történhetett a szerencsétlen baleset.
Címkép: Illusztráció - szmo.hu
2019. május 06.Kellemetlen baleset érte a 32 éves, Nebraska állambeli Peter Jacobssont.

A helyi rendőrség elmondása szerint a férfit kórházba szállították, miután az utcán sétálva töltött fegyvere kiesett a zsebéből, és közben az egyik legérzékenyebb testrészén megsebesítette őt.

Az eset az állam fővárosában, Lincoln egy zsúfolt utcáján történt.

A .22-es kaliberű lőfegyver állítólag egyszerűen a földre pottyant és azután tüzelt a pórul járt célpontra.

Peter szerencséjére nem került életveszélyes állapotba, a kórházban ellátták a férfiasságát ért sérüléseket.

Azonban az ügy rendőrségi oldala már kedvezőtlenebbül alakult számára.

A vizsgálatok egyelőre tartanak, de eljárást indítottak ellene - adta hírül a brit Mirror.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Index: kamu feladatsor terjed a magyar érettségiről a neten
Egy 12 éves pótérettségi feladatsort töltött fel valaki, ami már eltűnt, viszont több százan letöltötték.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 06.Az Index vette észre, hogy az nCore-ra, az egyik legnépszerűbb magyar fájlcserélő oldalra vasárnap este kilenc után feltöltöttek egy "Magyar érettségi 2019" című PDF-fájlt. Első látásra ez a hétfői magyar érettségi feladatsora, de ha valaki ismeri az elmúlt évek feladatait, főként ha 2007-ben pótérettségizett vagy érettségiztetett, akkor hamar rájön, hogy ez az akkor októberben lezajlott pót- vagy javítóvizsga feladatsora. Az a mintegy 400 torrentező, aki tegnap letöltötte a fájlt, remélhetőleg nem vette készpénznek, ugyanis csak annyi történt, hogy átírták a dátumokat a 28 oldalas dokumentumban.

A szövegértés-feladatok teljesen megegyeznek a 2007-es pót- vagy javítóvizsgán feladott kérdésekkel, tehát egészen biztos, hogy nem ezek a feladatok lesznek hétfőn, ha valaki komolyan vette, keserűen csalódhat reggel nyolc körül.

Az Index megjegyzi, hogy utoljára problémák 2005-ben voltak az érettségi feladatokkal, amikor az internetre kikerültek a magyar, a történelem és a matematika érettségi tételei. Ráadásul akkor indult a kétszintes érettségi, a botrány után kis híján megbukott az oktatási miniszter, Magyar Bálint, a matekot újra kellett írni a diákoknak, történelemből pedig új tételsort állítottak össze.

A matematika tételsort a vizsga előtt Krizsó Szilvia műsorvezető a Magyar Televízióban, élő adásban nyújtotta át a miniszternek.

Lapozz a korábbi érettségi balhékért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x