hirdetés
orban-viktor-erdogan-sajtaj-mti-szigetvary-zsolt-1000x667.jpg

Orbán: „Nem a bajt kell idehozni Európába, hanem odavinni a segítséget, ahol baj van”

A miniszterelnök közös sajtótájékoztatót tartott Erdogan török elnökkel, amelyen többek közt az illegális bevándorlók megállítása és a török offenzíva is szóba került.
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt - szmo.hu
2019. november 07.


hirdetés

Recep Tayyip Erdogan november 7-én ismét Budapestre látogatott, ezúttal a magyar–török felső szintű stratégiai tanács ülésének keretében. Érkezése miatt számos utat lezártak a fővárosban.

Erdogant előbb Áder János fogadta a Sándor-palotában, majd Orbán Viktorral találkozott. A miniszterelnök jókedvűen várta Törökország vezetőjét a Karmelita kolostornál.

hirdetés

A török elnök és a magyar miniszterelnök délután egy politikai nyilatkozatot írt alá, majd közös sajtótájékoztatót tartottak a Várkert Bazárban.

Orbán Viktor elmondta, a 2013-ban kötött megállapodás részeként tartották meg a felső szintű stratégiai tanács negyedik ülését Budapesten, amelynek célja a török-magyar együttműködés összefogása.

A miniszterelnök kiemelte, hogy a kormány továbbra is arra törekszik, hogy jó kapcsolatot ápoljon Oroszországgal, Németországgal és Törökországgal.

A magyar külpolitikai gondolkodás abból indul ki, hogy Törökország nélkül nem lehet megállítani a migrációt, Magyarország pedig biztonsági és migrációs kérdésekben is stratégiai partnere Törökországnak.

A kormányfő elismerését fejezte ki Törökországnak, amely október közepéig 350 ezer illegális határlépőt tartóztatott fel, Ha ezt nem tették volna, az illegális bevándorlók már itt lennének Magyarországon - mondta Orbán Viktor.

Azt is elmondta, hogy Magyarország és Törökországi katonai szövetségesei is egymásnak, ezért törekszenek a katonapolitikai és a hadiipari együttműködésre.

Beszámolt arról is, hogy Törökországnak és Magyarországnak korábban kötött megállapodások alapján közös finanszírozású programjai, projektjei vannak Afrikában, amiről eddig soha nem beszéltek a nyilvánosság előtt.

Orvosmissziót küldtek Kenyába, és már küszöbön áll egy újabb együttműködési program is, amelyben vízügyi és egészségügyi segítséget nyújtanak Ghánának.

A kereskedelmi és gazdasági együttműködésről szólva kiemelte, hogy korábban Erdogannal megegyeztek abban, hogy 5 milliárd dollárra növelik a két ország közötti kereskedelmi forgalmat.

Ezt később 6 milliárd dollárra emelték, a cél az, hogy ezt minél hamarabb elérjék. Jelenleg körülbelül 3 milliárd euróra rúg a kereskedelmi forgalom, szóval ezt meg kell duplázni.

A magyar miniszterelnök és a török elnök még ma részt vesz egy üzleti fórumon, amelyen török és magyar gazdasági vezetőkkel folytatnak megbeszélést arról, hogyan javíthatnak a két ország közötti kereskedelmi forgalmon.

hirdetés

Arról is beszámolt, hogy az Eximbanknál egy több mint 200 millió dolláros keretet nyitottak a török-magyar vállalatközi együttműködés számára.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
nemeth-sandor.jpg

A jógázás nem más, mint démonidézés – üzeni a Hit Gyülekezete vezetője

Németh Sándor szerint „a legprimitívebb, barbárabb törzseknél is látni, hogy a démonok megidézése mozgás által történik.”
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 20.


hirdetés

A Hit Gyülekezetének YouTube-csatornáján szerdán jelent meg egy videó, amiben a gyülekezet vezetője, Németh Sándor a jógázásról beszél, nem éppen pozitív kontextusban.

Szerinte ugyanis ez a testmozgás egyáltalán nem egészséges dolog, sokkal inkább a keleti okkult világnézet része, ami eredendően a démonok tiszteletére volt szánva, és ettől nem lehet elvonatkoztatni.

Még akkor sem, ha valaki nem akarja tudomásul venni a természetfölötti tartalmát a jógának: a mozgásokkal ugyanis akkor is démonokat energizál, illetve idéz meg – fogalmazott Németh.

hirdetés

Ezután kitér arra, „világosan lehet látni, hogy a jógaszalonokba járó hölgyek, kisasszonyok, akik nagyon szépek akarnak lenni, nagyon figyelnek külsejükre, hatalmas pénzeket költenek el. Nem véletlenül, hogy Budapest legdrágább negyedeiben a legnépszerűbb a jógázás.”

Németh arról is beszél a videón, hogy a legprimitívebb, barbárabb törzseknél is látni, hogy a démonok megidézése mozgás által történik, és a mozgáskultúra sosem független a természetfölötti tartalomtól.

Európában több ezer éve tisztul a mozgáskultúra, már a görögök testmozgásai is természetes erőkhöz voltak kapcsolva, ennek nem volt démonikus forrása.

Szerinte hiába igaz, hogy olimpiáikon idegen isteneknek áldoztak, ennek ellenére nyilvánvaló, hogy ez a mozgáskultúra az ember természetes életrendjéből származik.

Ma azonban azt lehet látni, hogy sokan bemennek ezekbe a jógaszalonokba, és nem tudnak hinni, mivel a démonoknak az egyik legfontosabb feladatuk, hogy az ember szívét rombolják le.

A videó végén pedig a démonok természetét fejtegeti hosszasan.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
csobanka.png

Meghalt a csobánkai balesetben megsérült kislány

A 3 éves gyermek a kórházban vesztette életét.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 21.


hirdetés

Mi is megírtuk, hogy eddig tisztázatlan okból és körülmények között 2019. november 20-án 11 óra 20 perc körül a 1109-es számú úton Csobánka külterületén két személyautó frontálisan összeütközött.

A balesetben többen megsérültek, egy 3 éves kislány is, akit mentőhelikopterrel szállítottak kórházba.

hirdetés

Mint kiderült, a gyermek olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítását követően az esti órákban életét vesztette - számolt be a Police.hu.

A baleset körülményeit a Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.


KÖVESS MINKET:


hirdetés
orszaggyules-nem-ert-veget-mti-foto-1000x666.jpg

Tegnap óta nem jöttek ki a parlamentből az ellenzéki képviselők

Még nem ért véget a szerdai ülésnap, pedig már el kellett volna kezdeni a csütörtökit.
MTI, Címkép: MTI/Soós Lajos - szmo.hu
2019. november 21.


hirdetés

Noha az elfogadott napirend értelmében 9 órakor kezdődött volna a parlament csütörtöki ülésnapja - a fővárosi és megyei kormányhivatalok működésének egyszerűsítésére irányuló javaslat tárgyalásával -, az Országgyűlés működését, a képviselők jogállását és a házszabályt érintő, kormánypártok által kezdeményezett módosítás éjszakán átívelő vitája még ekkorra sem zárult le.

A vita kora reggeli részében az ellenzék egyebek mellett bírálta, hogy a házelnök szerintük önkényesen, szubjektív módon dönthet a fegyelmi ügyekben. A fideszes Nagy Csaba azt hangsúlyozta, rendbontásnak nincs helye a parlamentben, a szankcióknak visszatartó erejűeknek kell lenniük.

hirdetés

A Mérce élő adása a Parlamentből:

Egy általános vitát a levezető elnök akkor zárhat le, ha az indítványhoz több felszólaló nincs, és a vita várható lezárását a napirend tartalmazza.

A házszabály alapján, ha egy adott indítvány tárgyalása során valamennyi képviselőcsoportnak, az elsőként szólásra jelentkezett független képviselőnek, valamint - a nemzetiségeket érintő napirendi pont esetében - a nemzetiségi képviselőnek vagy szószólónak lehetősége volt álláspontja kifejtésére, az indítvány előterjesztője vagy legalább öt képviselő írásban javasolhatja a vita lezárását. Az Országgyűlés e kérdésben vita nélkül határoz. A Ház reggel 9 órakor nem volt határozatképes.


KÖVESS MINKET:


hirdetés
sszm-szakrendelo.jpg

10 hónapot kell várniuk a betegeknek a szigetszentmiklósi szakrendelőben

Ha valaki most kér időpontot pajzsmirigy-vizsgálatra, 2020 szeptemberében kerül sorra.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 20.


hirdetés

Tíz hónap múlva tudják csak ellátni a most vizsgálatra jelentkező pajzsmirigybetegeket a szigetszentmiklósi szakrendelőben. Ugyanitt több olyan rendelést is talált az RTL Híradó stábja, ahová több hónap, mire bejut a beteg.

A Járóbeteg Szakellátási Szövetség elnöke szerint legfeljebb tíz nap várakozás lenne elfogadható a szakrendelőkben. Az intézmény későbbre ígért választ arra a kérdésre, miért kell ennyit várniuk a betegeiknek.

A Híradó riportja:

hirdetés


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!